Şimdi Ara

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.912
Cevap
110
Favori
325.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani ayrıntılı fotoğraflar olsaydı az çok yorum yapabilirim.

Yani aslında çok eksik yok gibi kabinde. İçini görmediğim in bilmiyorum ama sanki Optik Bölücü eksik olabilir ancak onu Telekom tedarik ediyor normalde.

Eğer daha önce pasif fiber projesi yapmış ise bilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Hocam bu sekilde inip daha net cektim

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bhttnky B kullanıcısına yanıt
    Sizi yoracağım ama o mavi çekmeceler çektiğinizde gelir, içlerini fotoğraflayabilirseniz şahane olur.

Tamam hocam hemen inip cekip atiyorum

• esevetnov kullanıcısına yanıt

Bende sizinle aynı durumdayım geçen hafta perşembe takıldı. Sinyal veriliyormuş buda 1 hafta sürer dendi

Hocam bu sekilde

Fotoğraflar şahane hocam. Tamam ben olayı anladım.

En üstteki çekmece (rack) Optik Bölücü. Bu fiber konusunda da görebilirsiniz bu normalde binaların altlarına takılan fiber kutu görevini yapan eleman. 1:32 splitter var içinde.

Onun bir altındaki çekemce ise OFSB yani fiber sonlandırma birimi. Bu bir bölme işlemi yapımıyor sadece binaya dışarıdan gelen turuncu renkli fiber kablonun liflerini (core) başka ekipmanlara bağlanabilecek hale getiriyor. Anladığım kadarıyla kabine 6 core fiber geliyor bunun iki core'unu OFSB'de hazırlamışlar, bunlardan bir tanesi patch (yama/ek) kablosu (sarı olan kablo) ile üstündeki OB'ye (Optik Bölücü) gidiyor OB de bunu 32'ye bölüyor.

Yani aslında eksik bir eleman yok kabinde, her şey tam gibi duruyor. Sadece en üstteki OB'nin portlarına dairelere giden OBK fiber kablolar (yoksa eğer) uçlarına soket çakılarak bağlanacak bu kadar. Telekom'da sinyal verecek kabloya oldu bitti. Bir eksik yok.

Önceki fotoğraflarda sanki dairelere giden OBK kabloları vardı gibi hatırlıyorum. Kanlolar varsa, uçlarında soket de varsa elektriçinin yapacağı hiç bir şey yok. Telekom sadece bağlantıyı kuracak o kadar.

Bir de altta yeşil renkli soket ağızları olan bir çekmece daha var. Bu da aktif fiber için patch panel. Bunun kullanılmasına noramlde gerek yok zira FTTH uygulamarında aktfi fiber çok nadir rastlanan bir yöntem. Neden kabine koyulmuş bilmiyorum. Eğer olur da Telekom bu sahada aktfi fiber kullanacaksa (öyle olsa OB ve OFSB'yi koymazdı) eüer kabinin içine aktif switch aktif switch'i baslemek için priz, priz için enerji barası, sigorta paneli, soğtuma için retricifier tertibatı falan koyması gerekir ki bunu elektriçi ne çözebilir ne de anlayabilir. Üzerinde durmanız gereken bir ihtimal de değil sadece bilin diye söylüyorum:

Ekleme:

Önceki fotoğrafalara baktım. Kabin içinde sarı renkli patch kabloya benzeyen (patch kablo bu OB ve OFSB arasındaki sarı renkli kablo) bitr kablo demeti var, bunlar dairelere mi çıkıyor? (Sanırım öyle geçen attığınız fotğrafların birisinde dairenni zayıf akım pansounda görülüyordu) Dairelere çıkyorsa uçlarında soket var mı? Eğer varsa yukarıda yazdığım gibi hiç bir eksik yok demektir.

Bir de siyah renkli kablolar var. Bunlar da görebildiğim kadarıyla fiber. Ne için orada duruyor bilmiyorum. Belki sizin binadan diğer binalara hat gidecekse onun için olabilir, bunda bir mühadele (kabloların uçlarına soket çakılması, OFSB'nin yeniden düzenlenmesi ve bu kabloların OFSB'ye bağlanması) gerekbilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 11 Eylül 2024; 1:51:42 >

Hocam dogrudur daireye kadar fiber kablo cikiyor ama turktelekom eksik var muteahhit yapsin diyor eksigide soylemiyor :(

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

hocam Türk Telekom şöyle bir cevap göndermiş.

""Değerli Müşterimiz,

Tarafımıza ilettiğiniz konu hakkında; satış talebi beklemede olup Satış Altyapı Talebi bulunmaktadır. Altyapı çalışmaları, Türk Telekom müdürlükleri tarafından yapılmakta ilgili TT müdürlükleri destek alabilirsiniz. Altyapı tamamlandığında tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır. Bu süreçte evimde mobil wifi modem hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Saygılarımızla,""

TÜRK TELEKOM MÜŞTERI HIZMETLERI

• avans09 kullanıcısına yanıt

Hocam kısaca altyapı calisması ilgili adreste devam ediyor, ilgili müdürlüğe sorarsan son durumunu öğrenebilirsin demisler. Tt Magnet önermisler son kısımda da. Bu calismalarin son durumunu bagli oldugunuz müdürlüğün planlama birimine sorabilirseniz net bilgi onlarda vardır hocam. Aslında bu talebinize yanıt yazanlar direkt onlara sorup aldıkları bilgii iletseler idi daha iyiydi ama sağlık olsun.

Bilgiyi müşteri hizmetleri mi verdi?

• Ildeki saha sorumlulari vermis, ildeki tt bayiside beni arayip iletti. Az once musteri hizmetleri aradi imalat alakali sorunlar varmi araligin 20 sine kadar biter dediler. Hersey hazir sorun nedir bilmiyorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhttnky -- 11 Eylül 2024; 19:38:57 >

Hocam teşekkür ederim ben de magneti aldım idare ediyorum. Altyapı çalışmaları da bu sene 1 Temmuz da başlamış ama ne zaman tamamlanır belli değil. Magnete başvuracak arkadaşlar için ufak bir özet geçeyim. Telekom ilçe müdürlüğüne gidin. Oradan zaten görevli hemen altyapı uygunluğu test ediyor magnet için. Biraz evrak işlemleri uzun sürüyor imza vs. Ayrıca altyapı geldiği zaman sizi 15 ay taahhütle başlatacak şekilde evrak imzalatıyorlar. Sadece magnet için başvurulmuyormuş(?) O anda görevliyle ufak bir anlaşmazlık çıktı ama uzatmak istemedim. Taahhüt şartları da tivubu+ 50 Mbps internete 800-850 lira civarı bir fiyat söyledi. Altyapı geldiği gibi " Evi sattım,çıktım,taşınıyorum" gibi bir bahaneyle telekomdan tüymek lazım. Herhangi bir ücret ödemesi olmayacakmış eğer taahhüt başlamadan iptal ettirirsek. Bunu hususi sordum çünkü öğrenci evi ne kadar duracağım belli değil haliyle. Allah bu telekom belasına düşen herkese sabır versin. 2024 yılında hala VDSL altyapısı bile çoğu yerde yok rezillik.

• Hocam merhaba, tekrar bize ulaşın kısmından yazdım internete sinirlenince (müdürlüğe en erken haftaya gidebilirim) FTTH talep ediyoruz Kayseri tt müdürlüğünden bilgi talep ediyorum yazdım kısaca ve gelen cevap şu şekilde:

Değerli Müşterimiz,

Talebinize istinaden ilgili gerekli kontroller yapıldığında şikayet talebiniz, ilgili birime iletilmiş bulunmaktadır. İlgili birim tarafından ‘’Vdsl alt yapı uygunluk vermektedir.FTTH için proje hazırlanmış olup 90 gün içerisinde yapılması ön görülmektedir''gelen cevap bilgisini iletmek isteriz.

Altyapı çalışmaları Türk Telekom müdürlükleri tarafından takip edilmekte olup Türk Telekom müdürlüklerinden destek alabilirsiniz. 

Saygılarımızla,

TÜRK TELEKOM MÜŞTERI HIZMETLER

ne dersiniz? sürekli gidip sıkıştırmam fark eder mi? sizin dediğiniz gibi farklı bir yatırım dönemine kaydırıldı sanırım.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar. Hayırlı olsun öncelikle. Bu magnet cihazının fotoğrafını ekleyebilir misiniz hocam?

• keyboard772 K kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam.

Hocam 90 gün süre vermelerinin sebebi zaten çeyrek dilimin sonuna işaret etmeleri. Yani 2024 dördüncü çeyrek sonuna kadar süre belirtmişler. Bu süre boyunca kendilerini sıkıştırmanın bir anlamı yok hocam esasen ama tabiki sizin tercihiniz hocam ara ara talebinizi hatırlatmakta fayda var. Eğer 2024 dördüncü çeyrek yatırım döneminde iş tamamlanmaz ise 2025 birinci çeyrekte mutlaka tamamlanır hocam. Yeter ki iş programına girsin.

Ekleyelim hocam.

Telekomdan verilen sim kart girişi

Güle güle kullanın hocam.

Sağolun hocam yardımlarınız için

Ne demek hocam, katkımız oldu ise ne mutlu. Dualarınızı beklerim. Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri 

• 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.