Komşu bir binayı dener misiniz aynı binayı denemeyin. |
Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (185. sayfa)
-
-
Başvuru metniniz neydi?
-
İlk mesajda detaylı bilgi var bu husus ile ilgili.
-
Yan apartmanımız hocam
-
Tamamdır hocam.
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet
Buraya sadece adresinizi yazın ve FTTH talep ettiğinizi belirtin. Yani adres ve "ftth talep ediyorum" bu şekilde yazın. Gelecek olan yanıta göre konusalım hocam yeniden.
-
Tahminim sizin bina ile ilgili bir sorun olası. Çözüm içinde taşeronla çözülemediğini tahmin ediyorum. Bağlanan kutu fotoğrafını o yüzden istedim ana hat bağlantısı yapılmış mı yapılmamış mı onu görebilirdik en azından.
-
Hocam bir çok şey yazdım ya mobil şebeke 2mbit onu yazdım. dedim baz istasyonumu 5 direk 2 kablo mu :D Takmamışlar beni şimdi mobil den açtım şikayeti ekran görüntüsünü attım ayrı eten ön başvuru yaptım onu yazdım. Müdürlükte bana dediler oraya yapmayız karşı sokağa proje çıktı oraya yapılınca kendine bir çare bulur oradan alırsın dediler. Bu yaz en geç orası yapılacak dendi onuda yapmadılar. Şuan internete erişimim yok sayılır. Evde 5 kişi var 200gb paket 2-3 mbit yoksa böyle yana yakıla yazmazdım. Ne yaparım bunlara şaşırdım kafanızı şişirdim kusura bakmayın
-
Hocam adım adım gidelim
Talep ettiğiniz şey binanızda internet olmaması doğru mudur?
https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet
Buraya adresinizi yazıp ardından adsl/vdsl/ftth talep ettiğinizi belirten bir mesaj yazın. Gelecek olan yanıta göre konusmak daha kolay olacaktır.
Sadece adres yazın ve adsl/vdsl/ftth talep ediyorum deyin başka bir şey eklemeyin.
-
Hocam merhaba çok kafa karıştırıcı yazmıştım genel bir toparlayayım istedim sizin de başınızı ağrıtmadan. Geçen yıl deprem den sonra köye taşınmak mecburiyetinde kaldım bina ağır hasar alıp yıkıldığı için. Eski binada otururken Türk Telekom FTTH kullanıyordum bina henüz yeni olduğundan FTTH vardı. Köye yerleştik ev tadilatı cart curt iş Türk Telekoma geldi. Neyse aradım orada altyapı yok dediler size ön nakil başvurusu açacağız 6 ay içinde kullanılabilecek hale gelince sizi arayacaklar gibi bir mevzu anlattılar. Bende itiraz ettim 6 ay ben ne yapacağım dedim. Hiç oraları bile olmadı arkamdakine baktım diyor şikayetiniz neydi. Beni resmen eşşek yerine koydular anlayacağınız. Öfkeden kudurmam bir yana baktım ele geçen bir şey yok eşe dosta sordum ne yapmalı dediler twitter dan yaz oraya cevap veriyorlar yazdım twiterdan uzun uzun. İşte ben işimi internet üzerinden yapıyorum ne demek yapamayız yazdım yazdım 3-5 defa tekrarladım bu twiiterdan yazma işini. Aradılar sonunda en sonu bir muhattap bulabildiğime şükrediyorum abi dedim işte şu ev altyapıyla arası ortalama 600 metre nasıl yaparız falan, adam bana ne dese iyi. 'OOO kardeşim burası neresi OO git git bitmiyor ne 600 ü (yanındaki ne diyor)' bura nere la dağın başına geldik' şeklinde e dedim ne yapalım yani abi bir çözüm bulmam lazım dedim (ki yalan söylüyor bizzat kuş bakışı bile değil dolanarak araba ile yolları tam 650 metre çıktı. Kuş bakışı çok daha az çıkıyor)' E dedi kardeşim bu köyün yarısı kullanmıyor' e dedim ne yapayım yani bir fikrin varmı. Ne dese beğenirsiniz 'kullanmayacaksın kardeşim sende' dedi. Ben sinirlendim laf ettim baya sessiz sessiz dinledi. Salatalık sanki kızınca hoşuna gidiyor. Bende bu arada magnet falan öğrendim çok başınızı ağrıttım mevzu uzundu kusura bakmayın. Gittim magnet için başvurdum ona da biz o bölgeye magnet vermiyoruz dediler dedim süper. Sonra aklıma dahiyane bir çözüm geldi. Akrabamın evi kuş uçuşu altyapının olduğu bölgeye yakın kendısıde kullanıyor yalnızca 500 metre falan benim eve. Bende dedim e oraya abonelik alsam onu da bir access point yardımıyla iki adet cpe 610 ile benim eve aktarsam kayıp bile olmuyor hızda mesafe çok yakın çünkü nasıl olur dedim demeye kalmadan cihazları aldım deneme yaptım akrabanın interneti ile 24 mbit 23 olarak bana geliyordu dedim ben bir dahiyim. Tabi demeye kalmadan türk telekomu aradım evet altyapı uygun dediler geldiler taktılar abonelik oldu dedim tamam bir tek daire içine kablolaması kaldı onu yapmadılar onuda yaptım mı tamamdır dedim tam ne oldu tahmin edin. Evet 20 senedir kırılmayan telekom direği o hafta kamyon çarpması sonucu kutu ile beraber hakkın rahmetine kavuştu. Tabi cenazeyi telekom gelip topladı. Dayımlardı akrabam dediğim dayıma da demişler 1-2 ay sonra bu topladıklarımızın yenisini takacağız. Gidiş o gidiş. 5 ay falan orada internet yoktu toplam 5 hanenin. Herkes umudu kesti derken oradan bir eli kolu geniş arkadaş ilçe belediye başkanını araya koyuyor ve direği yaptırıyor. Ama benim için kötü haber şu sadece orada bulunan hane sayısı kadar kablo ve port yapmışlar nasıl yaptıklarını bende bilmiyorum. Bende talihsizliğin bu kadarı diye söylenirken telekomu aradım dedim bana da çekin nasıl bana çekmezsiniz yine oyalama taktikleri klasik 1 aya halledicez 2 aya ordayız. Yapılmak üzere yapıldı yapılacak genel müdürlüğe sorduk tamam dediler. Dediler dediler en son altyapı saha amirini buldum kavga dövüşle oraya gönderdiler oda bana böyle bir şey yapamayacağını tek bir abonelik için zahmete girmeyeceklerini açıkladı sağolsun. Az önce muhtarla görüştüm o da tasdikledi. 16 hanenin giriş bölgesinde ev internetinin olmadığını genel müdürün muhtarı sürekli geçiştirdiğini söyledi. Kısaca adamların umrunda değiliz bu kadar olay yaşadım resmen travma oluştu. Bari biri ile böyle ciddi yaka paça kavga etseydim rahatlayacaktım. Şuan da 200gb internetim 2mbit çekiyor evde herkes mağdur. Umudu kestim ama yakında uydu interneti almayı düşünüyorum şehrin ortasında. Ha bu arada demeyi unuttum şehir merkezine tam 7km mesafedeyiz ilginlenmek isteyen olursa adres atarım :D . Durum bu şekilde buraya kadar okuyan varsa hakkını helal etsin belki fikir çıkaran olur acces point cart curt hem onun için yazdım hem dolmuşum dedim burada anlatayım derdimi. Dinleyenlere yürekten teşekkürler.
-
Merhaba
Yaşamış olduğunuz deneyim için üzüldüm. Sizin şu an sistemde altyapı talebiniz mevcut anladığım kadarıyla. İnşallah en kısa sürede tamamlanır. Bu arada
Bu konunun ilk mesajını detaylıca okuyun, tarif edildiği şekli ile başvurunuzu yapın. Adresinizde hiç altyapı olmadığını, başvurduğunuzda da altyapı sağlanmadığı bilgisini aktarın. Buraya başvuru koşulları ile ilgili belirli kurallar var o sebeple ilk mesajı dikkatle okuyun.
Buradan da kayıt yapın lütfen.
-
tamamdır hocam çok sağ olun. Önceki yapılanlar gibi birebir yapacağım. Ama olmaz galiba saha amiri oraya getirmem ben dedi en son gittiğimde. Galiba o bakıyor yanlış anlamadıysam. Bide gittim dedim altyapı dilekçesi imzalamak istiyorum baktım biri diyor aşağı katta biri diyor başka yerde ne bileyim güzelim ülkenin telekomu nasıl hale gelmiş şaşıyorum hergün. Takılırsam yazarım kdk ve açık kapı için hakkınızı helal edin :D iyi akşamlarınız olsun
-
Alıntı
metni:Evrensel hizmet kanunu Evrensel hizmet: (Değişik: 5/11/2008-5809/67 md.) Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde coğrafi konumlarından bağımsız olarak herkes tarafından erişilebilir, önceden belirlenmiş kalitede ve herkesin karşılayabileceği makul bir bedel karşılığında asgari standartlarda sunulacak olan, internet erişimi de dahil elektronik haberleşme hizmetleri ile bu Kanun kapsamında belirlenecek olan diğer hizmetleri, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=5369&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5
Başvuru yaptığınız kurumlara dilekçe hazırlarken (başvuru metni de olmak üzere) üstteki kısmı ekleyebilirsiniz. (Kdk, Btk, Açık Kapı, Cimer , ilgili işletmeci vb)
Açık Kapıya, KDK ya, Telekom a, Btk ya başvuru yaparken sadece adresinizi yazıp ilgili adreste altyapının olmadığını ve evrensel hizmet kanununun ilgili maddesi uyarınca altyapı sağlanmasını talep ettiğinizi belirteceksiniz. Başkaca detaya girmenize gerek yoktur
Örnek
Adres
İlgili adreste internet kullanımı için gerekli olan altyapının olmadığı Turk Telekom A.S tarafından tarafıma bildirilmistir. (ek görsel ekleyin aldığınız yanıtları) Evrensel hizmet kanununun ilgili maddesi uyarınca internet hizmeti için gerekli altyapının sağlanmasını talep ederim
(üstte verdiğim kısımı ekleyin)
Önemli not: Başvurunuzun mevcuttaki internet altyapısının hızının yetersizliği değil, hiçbir şekilde altyapı olmaması olduğunu mutlaka belirtiniz.
-
hocam birebir dediğiniz gibi yazdım kdk ya. Ayrıca tüketici hakem heyetine de sadece mobil baz istasyonun çekmediğini fotoğrafla bildirdim. Fiyat indirimi veya abonelik iptali istedim. Bakalım ne olacak. Bu arada ben mevzuatı bilmiyordum çok iyi oldu bu. Beton yetmez sizinkine hocam. Dönüş gelirse yazarım hem hakem heyetini hem kdk yı.
-
Hocam estağfurullah rica ederim. Adresinizi detaylıca yazdınız değil mi? Adresten yana sıkıntı çıkmasın hocam sonrasında. Bu arada muhatap kurum kısmına Bilgi teknolojileri kurumu diye belirttiniz değil mi? Kdk için söylüyorum. Btk sisteminden aldığınız yanıtları da Kdk ya ek dosya yaptıysanız tamamdır. Kdk ana konusunun ilk mesajında tarif etmiştim. Adımları eksiksiz yaptıysanız inşallah pozitif dönüş alırsınız hocam. Artık bekleme zamanı süreçlerin tamamlanmasını.
-
Merhaba hocam, fiber konusunda aktif olduğunuz için size yazıyorum.
4 ay önce yanımızdaki apartman a fiber kazısı yapıldı ve fiber bağlantı sağlanacak muhtemelen. Bu kazı esnasında bizim DSL hatta da zarar verdiler diye tahmin ediyorum ki o günden beri her geceleri kopma sorunu başladı DSL linkte.
Bu fiber den ben nasıl yararlanabilirim. Bizim apartmanın yöneticisi benim bu arada. Buradaki ekip ile görüştüm bugün Dilekçe verin falan dediler de.
-
evet hocam adresi yazdım detaylı ekran alıntısında görünmesin diye sadece adres bölümünü kırptım. Btk dan gelen 3.şikayette kurum tarafından kapatılan mesajı vardı onu ekledim resmi aşşağı bıraktım eklediklerimin. İlgili isme Telekom yazdım Btk yerine tek hata o olmuş galiba ama ekran görüntüsünde btk görünüyor. Kabul görür mü değiştireyim mi yoksa hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafaaaxa01902 -- 28 Kasım 2024; 16:4:41 >
-
Merhaba estağfurullah hocam
Binanızda imza toplayın (herkes vermek zorunda değil, çoğunluk verse yeterli)
FTTH talep ettiğinizi belirtin ve adresinizi yazın.
Bunu bağlı olduğunuz müdürlük hangisi ise ona teslim edin (planlama birimi)
Takip no alın
Altyapı geldiğinde herkes Telekom dan hizmet almak zorunda değil, isteyen istediği işletmeciden hizmet alabiliyor.
Dilekçe örnekleri konunun ilk sayfasında var
-
https://www.ombudsman.gov.tr/Iletisim/Iletisim
Buradan kendilerine telefonla ulaşın hocam. Kayıt no yu paylasın ilgili idare kısmına Bilgi Teknolojileri Kurumu yazdırın. Kdk konusunun ilk mesajında ilgili kurum yerine Bilgi Teknolojileri Kurumu yazın diye not vardı esasen. Olsun sağlık olsun mesai saatleri dahilinde ararsanız yardımcı olup ilgili kısmı düzenlerler hocam.
-
eyw hocam, dilekçe bakayım hemen o zaman. imza işi kolay :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X