Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL (1538. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ozcanm83 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 9 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.881
Cevap
643
Favori
2.187.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15361537153815391540
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mevcut bireysel aboneler için yazıyor taahhütnamede.

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Sizin daha çok varmış.Ocakta fiyat artışı olsa bile aralığa kadar o fiyatlar normale gelecek.Siz de iyi fiyata yeni sözleşme yaptım diyeceksiniz.

• Mr.Blof kullanıcısına yanıt

İnşallah kısmet bakalım 2025 aralıkta bitecek 

• Selam arkadaşlar, ikametime TT fiber altyapı geldi, ön başvurumdan dolayı 100 MB şu an hızım. Bunu 1000 MB yapmak istiyorum, fiber altyapı her halükarda 1000 MB destekler mi? Veya altyapımın max hızını nasıl ölçebilirim? Teşekkürler
  • meicardi99 M kullanıcısına yanıt

Alt yapı yeni olduğu için en sağlıklı bilgiyi Türk Telekom müşteri hizmetleri verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 25 Aralık 2024; 6:47:20 >
  • 185 tl ödediğim 2 senelik taahhütlü kampanyam ocak 2025 te bitiyor.

üyeliği aralık ayı içinde yenilemeli miyim sizce? fiyatlarda artış olacak mıdır?

bir de bu yenileyeceğim internet paketinde 6 aylık gibi evde olmayacağım için dondurma işlemi yapabilir miyim? dondurunca da 50 tl gibi bir ücret almıştı geçen sene 6 ay kadar.

• Fiberde yılın kampanyasına katıldım direkt başlıyor demiş hat benim üzerime olmadığı için ben konuşamadım. Diğer taahhütüm nisanda bitiyordu bundan çıkış bedelini falan almazlar değil mi bilgisi olan var mı?
  • ocak ayında bitecek olan sözleşmem . bugün 500 mb internet için benzersiz indirim kampanyası ( ikna) modem ücreti dahil aynı 709 tlye taahhüt verdim . iyi mi kötü mü bilemedim 200 mb olan 620 filandı sanırım

• Arkadaşlar yeni abonelik için en ucuz fiyat nedir ?
  • Bu hafta sonları istanbul sofia arası da internet limitleniyor. Ondan dolayı frankfurt vs tam hızla çıkamıyorum. Sizlerde de öyle mi ?

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

Nerede sorun yaşıyorsunuz? Bizler de test yapalım bakalım problem var mı yok mu anlaşılmış olur.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

frankfurt ve sofia serverlarında tam 1 gbit hız alamıyorum. Speed test, nepert de 1 gbit başlıyor hemen 500 mbit düşüyor.

Şu an ben denedim tamamını veriyor. Yalnız benim paket 100 megabit. Sizin gibi 1gigabit kullananların testi daha önem arz eder yalnız belirtmeden geçemeyeceğim.

Speedtest veya benzerleri hiçbir zaman gerçek sonucu vermez, sadece fikir verir, ortalamasını verir.

Mesafeler, server yoğunlukları, kapasiteleri, işletmeci yoğunlukları,arızalar, çalışmalar,testin yapıldığı cihazlar vb. daha saymakla bitmeyecek kadar çok seçenek var testi etkileyecek olan.

Sizin orada gördüğünüz 1 gigabitin de 500 megabitin de aslında gerçek anlamda bir önemi yok çünkü anlık sonucu gösteriyor, süreklilik arz eden bir bilgi değil.

Bak mesela mesajı yazarken 100 ün tamamını verdi dedim, şu an yaptım 20 megabit kayboldu.

Gözünüzde cografyayı canlandırın, Türkiye den bağlantılar çıkıp bir sürü ülke geçerek ulaşıyor Almanya ya. Hadi Sofiya biraz daha yakın. Bu ülkelerin tamamıyla güzergah geçiş anlaşmaları var. Lakin oralarda oluşan yoğunluklar, arızalar, şunlar bunlar hepsi bağlantının kalitesini doğrudan etkiler.

Bir ara Bulgaristan tarafında arıza vardı mesela pingler ellinin altına düşmüyordu. Bulgaristan arızayı giderene kadar düzelmemişti. E tabi haliyle bizlerin mağduriyeti oluyor bu durum ama elden ne gelir bu gibi hallerde? Mutlaka şirketlerin kendi arasında anlasmaları vardır bu tarz arızalarla ilgili, hizmetin kalitesiyle ilgili vs.

Hülasa

Çok takılmayın gördüğünüz testlere. Senelerdir forumda yazmaktan hiç yorulmadığım bir şey var yine yazmak istiyorum. Bağlantı kalitesini ölçen, hız testini ölçen sitelerin tamamını gerçek bilgi değil TEORİK bilgi verir. Nedenlerini sonuçlarını da yıllar içerisinde defalarca kez anlattık zaten. Üstte de özet bahsettim.

Gerçek sonuç arıyorsanız (yine süreklilik arz etmez ama)

Ping ölçmek için cmd ekranından tracert veya ping komutu kullanın. Hız testi ölçmek istiyorsanız da değeri ortalama olarak alın.

Bu şekilde ortalama almak usulu ile gerçek sonuçlara ulaşabilirsiniz

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Beni steamden oyun indirirken beklemek sıkıyor. 45 gb güncelleme geliyor. Tam hızla alsın bitsin. Hem trafiği meşgul etmem hem de benim işim görülür. 1 gbit alıp yarı yarıya indirmeleri bazen can sıkıcı oluyor.

Birde ben sağlam routerlar kullanıyorum evim her yerinde wifi den 1 gbit alabiliyorum. Oyun oynarken ping uyarısı vermesi de rahatsız ediyor. Comnet yavaş indirme sorunları vardı dönem dönem ama ping uyarısı hiç görmemiştim. Türktelekom daha iyi hizmet vermesini düşündüğüm için beklenti yükseldi. Ama aslında diğer iss pek farkı yok gibi geliyor. Bu alt yapıya göre 1 gbit değil 500 mbit kullanmak daha mantıklı

Bu arada yıllardır biraderim vadafone kullanır sorun yaşamazdı bu gün bana yazmış youtube sorun mu var diye benyde yok dedim. Genel bir sorun da olabilir tüm iss lerde bunuda

Niyese internet stabil olmayınca belli ediyor artık nasıl bir stabil internete alıştıysam pc de bir yavaşlama bir şey belli ediyor. Sayfalar yasaklı gibi geç yükleniyor vs

Comnet deyken devamlı modemime saldırı olurdu loglarda görürdüm. ttnet de daha bir tane saldırı görmedim. Bu konuda ttnet çok başarılı.

Comnet ping daha düşüktü birde upload 64mbit çıkıyor ttnet de 48

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 29 Aralık 2024; 3:23:11 >

Steam lokasyon ve yoğunluk bazlı çalışır. -Örnek- verelim size en yakın sunucusu Bulgaristan da diyelim. Bu sunucu yoğunluk yaşadığı zaman sizi başka bir yere bağlıyor ve başka bir yerden indirmeye başlıyorsunuz. Olay sadece işletmeci özelinde değil ben üstteki mesajımda bunu anlatmaya çalıştım. Yine bahsettiğim gibi ilgili ülkelerdeki yerel işletmecilerle ilgili de durumlar var.

Ayrıca bizim ülkedeki ont cihazları 1gigabit portuna sahip olduğu için 1gigabiti de hiçbir zaman tam alamazsınız, çok nadiren 1100 çıkabilir. Genellikle 930-960 civarlarında kalır.

Sizin ev interneti değil metro internet almanız lazım eğer performansı bu denli önemsiyorsanız. Anlattıklarınızdan çıkardığım bu hocam.

Metro internete başvurursanız daha mutlu olursunuz bahsettiğiniz şekil kullanım ile.

Hocam bu arada sorması ayıp, 1gigabit kablosuz bağlantı aldığınız router modelini ve cihazın modelini de yazar mısınız? Hepimiz çok merak ettik. Mesela hangi cihaz ile 1gigabit kablosuz yayıp hangi cihaz ile 1 gigabit kablosuz aldınız? Cep telefonu? Tablet? Bilgisayar? Televizyon? Bu detayları yazarsanız bizim de merakımız geçer çünkü kablosuzdan 1gigabit alabildiğiniz router ve ilgili cihazı çok merak ettik.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• DH sayesinde yine kazançlı çıktık, Fiberde Yılın Kampanyası 2 kampanyasınca taahhüt yeniledim ama 1-2 haftaya taşınacağım. 100 mbit VDSL şuanki hattım, taşınacağım yer fiber. Sizce nakili hemen yaptırıp kampanya kapsamındaki 500 mbit pakete mi geçeyim? Yoksa taşınınca mı geçeyim? Yılbaşından sonra fiyatlar değişeceği için şimdiden nakil yaptırayım diye düşündüm.

• Arkadaşlar ben Comnet' ten transfer ile 1000 mbps hıza geçtim. Yaklaşık 5 yıl önce Telekomdan kalma Tp Link AC1200 Wireless Dual Band var elimde zamanında telekomdan başka isslere geçtiğim için bu modem de transfer oldu her seferinde. Fakat şimdi elimdeki modem bu hıza göre biraz yavaş ve eski kaldı. Telekomdan talep etsem eski modemimi wifi-6 modem ile değiştirirler mi? Sonuçta aylık 75 tl kira ödüyorum neden daha yeni bir modem istemeyeyim?

• Deadwood kullanıcısına yanıt

Zaten fiber bağlantıya geleceklerse wifi 6 modemle geliyorlar. diğer modem alt linktekiyse 1000 mbps destekliyor anladım sadece wifi 6 yok

4 10/100/1000Mbps RJ 45 LAN Portları

1 10/100/1000Mbps RJ 45 WAN Portu

1 RJ11 Ports (1 DSL Portu)

www.tp-link.com
    AC1200 Wireless Dual Band Gigabit VDSL/ADSL Modem Router
    https://www.tp-link.com/tr/home-networking/dsl-modem-router/archer-vr1200/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Aralık 2024; 23:0:13 >
  • Bu fiberde yılın kampanyası 2, 1 ocakta sonlanırmı yoksa devam edermi bilgisi olan varmı?
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Kuruluma gelmeyecekler hocam transfer olduğu için direk geçiş yaptılar. Evet dediğiniz gibi kabloluda 1000 mbps destekliyor ama kablosuzda wifi 5 destekli bir modem. Hoş wifi 6 modem olsa evde wifi 6 destekli cihaz yok.

• 
Sayfa: önceki 15361537153815391540
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.