Merhaba arkadaşlar, Mevcut adresimde SOL fiber kullanıyorum 500/50 3 yıldır sorunsuz olarak. Yakında taşınacağım , taşınacağım adreste SOL olmazsa ,TT seçeneği varsa sormak istiyorum; TT'den, fiberden memnun musunuz ? Taahhüt edilen hızı ,mesela 500/50 alabiliyor musunuz ? Youtube , ya online gaming ping vb. sorunları yaşıyor musunuz ? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. |
TÜRK TELEKOM EVDE İNTERNET KAMPANYALARI | FİBERNET / HİPERNET / ADSL (1552. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Arızalara müdahale hızları çok iyi. Bölgesel olarak değişebilir bu durum. Ancak yine de üzmez.
1 senedir 1000mbps paketi kullanıyorum. Download testim her zaman 930+ Zaten max 943 çıkabiliyor.
Kocaeli'deyim. Ping süresi olarak İstanbul'a yakın süreler.
-
Wifi 6 wifi 5 farkı ne ki 100 mn üstü için mi wifi6 modem lazım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 29 Ocak 2025; 19:50:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
500 üstü hızlar için. Daha yüksek hız, band genişliği, daha fazla cihaz bağlanabilirliği, wpa3 güvenlik.
-
Dostum fiberde paketin üstüne 10 ile 30mbps daha ekle. Yani 500mbps paket aldın diyelim. 510 ile 530mbps DL arasında hız alırsın. OLT üzerindeki NMS ve QoS profilleri bu şekilde ayarlanıyor.
Ping süreleri ise BGP ile iilgili. DSL gibi doğal gecikme 5ms ile başlamaz fiberde bu yüzden güzel. BGP anonslarına tam olarak bakmak lazım tabi. Ancak, Türk Telekom Tier1 ISS ve IP transit anlaşmaları fazla olduğu için yurtdışı çıkışlarını da işin içine katarsak, ms süreleri düşük oluyor genelde. Dolayısıyla hem düşük ping açısından hemde stabile açısından Türk Telekom fiber oldukça iyi diyebiliriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 29 Ocak 2025; 20:5:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba.
4 ay önce telekomun fahiş fiyat çekmesi sebebiyle millenicom'a geçmiştim. 4 aydır 235 tl ödedim, şimdi 460 liraya yükseliyor. Başka operatörleri araştırıyorum ama daha uygun bulamadım. Telekom'un kampanyalarına baktım onlar da uygun gelmedi. Sizin bildiğiniz var mıdır, yönlendirebilir misiniz? Bulunduğum yerde 35 mbts'e kadar vdsl2 var. Fiber yok.
-
2021 model zte zxhn h298a marka model modemim var fibernet ile kullandığım. 1 ay önce öce 15 aylık yeni tahhütname yaptık.
bir de modem kiralam ücreti almaya başladı telekom.
telefon açıp bari yeni nesil wifi 6 ile bunu değiştirin dedim.
ancak arıza olursa değiştirilir ded müşteri temsilcisi.
hangi modemi versiyorsyunuz yeni üyeye dedim. tp link premium modem dedi.
bilen var mı? değişiklik hakkım var mı?
wifi 6 özellikli modeme geçmek için ne yapmak gerekir telekomda_
teşekkürler
-
Arkadaşlar taahhüt yenilemesi yapacağım size de sorayım. Türk Telekom Avantaj Evinde 100 mbps tarifesinde yenilemeyi düşünüyorum. İlk 5 ay 300 TL kalan 10 ay 625 TL. FTTH altyapıdayım modem ücreti dahil değil. Üzerine Wifi 6 modem ücretini de (aylık 75 TL) dahil edersem fiyat artıyor. Şimdi sorum şu. Bizim fatura dönemimiz 1-31 veyahut 1-30 arası. Ay başından ay başına. Bugün Ocak ayının son günü. Ben 2 yıldır modem ücreti ödemiyorum DSL'den fibere dönüşüm için. Taahhütü şu an yenilesem bunlar benden Ocak ayı için de modem bedeli alırlar mı yoksa bugün Ocak faturasının son günü olduğu için bugünü eski taahhütten dolayısıyla modem bedeli almadan kapatırlar mı?
Merhaba Namık bey size tavsiyem fiberde yılın fırsatı kampanyası 2 'den yararlanmanız olacaktır. Twiterdan ttdeseğe kampanya ismini yazıp yararlanmak istiyorum diye yazarsanız dönüş yapacaklardır. Modem ücreti eğer yansıtacaklarsa gün üzerinden hesaplama yaparlar. Gün bitmeden geçiş yaparlarsa bir günlük modem ücreti yansıtılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 31 Ocak 2025; 22:38:37 >
-
Wifi 6 nın hızla paketle ilgisi yok sözde yeni gelişmiş teknoloji de ben wifi 5 den pek farkını göremedim wifi bağlantıda
He zaten artık wifi 5 modem takmıyor tt hep wifi 6
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Ocak 2025; 23:2:55 > -
Bende zte zxhn h298a v9 var 100 mb fiber wifi 5 mi wifi 6 mı acaba fiber 100 hız için yeterlidir sanırım.
Dediğim gibi wifi 6 kablosuz bağlantı için yeni teknolojidir paket hızını etkilemez. zaten şuan tt yeni kurulumlarda wifi 6 özellikte modem takıyor. Yani sende şuan wifi 5 modem varsa 100 Mbps hızını etkilemez bunun için wifi 6 olan modem almana gerek yok
sendeki wifi 5 galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 31 Ocak 2025; 23:18:54 > -
Wifi 6 nın kablosuz çekim alanı daha mı geniş, bilginiz varmı acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Menzil kapsama olarak biraz daha iyidir hocam. Ama uyumlu alıcı cihaza da göbekten bağlı bir durum. Ayrıca menzilden ziyade throughput denilen veri transfer hızı daha çok önem arz ediyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaş yazmış ama açıkçası wifi 5 den abartılı fark göremedim ben açıkçası
-
ben de şöyle söyleyim :
benim modem zyxel b10b.ne kadar eski değil mi?
Hız 50 mbps. eskiden 24 dü.
kardeşimle aynı binadayız ,o alt katta oturuyor.
Nadiren binde bir internette takılma oluyor.
Bütün gün wifiyi rahatça kullanıyor.
Ama biz oyun oynamıyoruz. videolar haberler vs...
bizim için yeterli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat1234567 -- 1 Şubat 2025; 10:15:34 > -
Bu resimdeki hipernet fiyatları için hangi kampanya ismini söylemeliyiz?
Merhaba,
Bu kampanyadan herkes faydalanabilir mi? Benim 2 adet tt aboneliğim var. İkisi de 35 mbps. Biri fiber biri vdsl. Eğer bu fiyatlara devam edebilirsem 100mbps hıza yükseltmek isterim. Taahhütüm 27 şubatta bitiyor. Nasıl bir yol izleyebilirim?
Mevcut ttnet aboneleri yararlanabilir. Twiterdan ttdestek sayfasına fiberde yılın fırsatı kampanyası 2 bundan yararlanmak istiyorum diye yazın onlar size dönüş yapacaklardır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X