|
Türk Telekom fiber altyapısı ile ping dalgalanması
-
-
Nadir olsa da çoğu kullanıcıda olan bir problem.
Sebebi nedir?
Deneyimli hocalarımı konuya davet ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarumana -- 24 Eylül 2020; 21:24:24 > -
Halen devam ediyor malesef çözemedilerquote:
Orijinalden alıntı: sarumana
Nadir olsa da çoğu kullanıcıda olan bir problem.
Sebebi nedir?
Deneyimli hocalarımı konuya davet ediyorum. -
Farklı 2 CMD ekranı daha açıp eşzamanlı olarak 192.168.1.1 ve 1.1.1.1 adreslerine de ping atabilir misiniz? -
quote:
Orijinalden alıntı: k8s
Farklı 2 CMD ekranı daha açıp eşzamanlı olarak 192.168.1.1 ve 1.1.1.1 adreslerine de ping atabilir misiniz?
Sonuç bu şekilde hocam.
Problem Eylül ayında ortaya çıkmaya başladı önceki aylarda problem yoktu sanırım.
Upload hızlarının arttırılmasından dolayı yoğunluk oluşuyor olabilir mi? çünkü 20 kez şikayet kaydı oluşturdum eve ekip de geldi ancak sorun bulunamadı bi türlü ve çözüm de yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodyxTR -- 27 Eylül 2020; 20:16:3 >
-
1.1.1.1 adresine tracert sorgusu atın. Çıkan adreslere eşzamanlı olarak ping atın. En son nerede dalgalanma oluyorsa sorun oradan itibaren başlıyordur.
Altyapınız FTTB mi FTTH mi? -
Trancert attığımda modemden sonraki ilk IP adresine ping attığımda da yoğunluk mevcut.quote:
1.1.1.1 adresine tracert sorgusu atın. Çıkan adreslere eşzamanlı olarak ping atın. En son nerede dalgalanma oluyorsa sorun oradan itibaren başlıyordur.
Altyapınız FTTB mi FTTH mi?
Bu IP adresi sanıyorum buranın santralinin ip adresi olması lazımm.
Ancak akşam 12-1 gibi felan tamamen düzeliyor.
Ertesi gün yine aynı saatlerde 20:00 gibi yeniden başlıyor şu an durumu da görüyorsunu zaten..
Benim anlamadığım daha 15 gün öncesine kadar hiçbir problem yokken nasıl oldu da bi anda böyle bir problem ortaya çıkıyor. Denemediğim yöntem kalmadı. Onlarca kez müşteri hizmetlerini aradım arıza kaydı oluşturdum hatta acaba paketimde sorun mu var diyerek paketimi bile değiştirdim yine aynı. Eve ekipler geldiğinde de gündüz geldiler bi problem yoktu zaten o anda sorun yok dediler gittiler.
Saha dolabıyla mı santral ile mi alakalı acaba onu da bilmiyorum. Düzelir mi onu da bilmiyorum.
altyapım FTTH hocam
-
Evet hocam bölgesel yoğunluktan oluyor. ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresine mail gönderip durumu bildirin derim. Ancak hemen aksiyon almazlar. TT altyapısında da hangi sağlayıcıya geçerseniz geçin bu sorunu yaşarsınız. Umarım kısa zamanda çözerler. -
Hocam günün sadece belli saatlerinde olması, öğlen 12-14 arası ve akşam 20-24 arası.quote:
Evet hocam bölgesel yoğunluktan oluyor. ozelmusteriyonetimi@turktelekom.com.tr adresine mail gönderip durumu bildirin derim. Ancak hemen aksiyon almazlar. TT altyapısında da hangi sağlayıcıya geçerseniz geçin bu sorunu yaşarsınız. Umarım kısa zamanda çözerler.
Ve 15 gün önceye kadar da böyle bi problem yoktu.
Yine de yoğunluk mudur acaba
Bi de ne zaman düzelir sizce -
-
Ben de cs go'da çok nadir loss ama çoğu zaman choke sorunu yaşıyorum. 1-2 haftadır resmi serverlarda 54 ping falan oluyordu şimdi 70-80 arası gidiyor oyun içi. Çatışma ananında böyle ping çıkmış gibi hissettiriyor. 100 mbit milleni kullanıyorum eve kadar fiber, müşteri hizlmetleri anlatmakla falan vakit harcamak istemiyorum yoruyor insanı cidden bi şey anlatmak artık. Başka bu tarz sorun yaşayanlar var mı acaba cs go da vs?
-
Traceroute sonucunuzu ekleyebilir misiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Der Meister.Traceroute sonucunuzu ekleyebilir misiniz?
faceit
valve
google
-
Sonuç tahmin ettiğim gibi. Sistem ve tercihlerinizde Millenicom logosunun içeriğinde TTNET yazıyor. Fakat acı gerçeği belirteyim. Turkcell/Superonline yönlendirmelerine sahipsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Der Meister.Sonuç tahmin ettiğim gibi. Sistem ve tercihlerinizde Millenicom logosunun içeriğinde TTNET yazıyor. Fakat acı gerçeği belirteyim. Turkcell/Superonline yönlendirmelerine sahipsiniz.
Valla hocam millenicom kullanıyorum turk telekom altyapısı, sıkıntı bundan mı olur diyorsunuz yani?
-
Çok büyük ihtimalle evet. Talepte bulunun bence Türk Telekom altyapısına yönlendirsinler. Millenicom abonelerinin %90'ına bunu yapıyor herhalde. Altyapı Türk Telekom, yönlendirme ve taşıyıcılar Turkcell/Superonline'a ait.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Der Meister.Çok büyük ihtimalle evet. Talepte bulunun bence Türk Telekom altyapısına yönlendirsinler. Millenicom abonelerinin %90'ına bunu yapıyor herhalde. Altyapı Türk Telekom, yönlendirme ve taşıyıcılar Turkcell/Superonline'a ait.
Valla yazdım hocam değiştirebiliyorlardır umarım yönlendirici mi yurt dışı çıkış mı neyse sorun, videoda görebilirsiniz birine sıkarken özellikle pc kasıyormuş gibi oluyor. Mesela spray atıyorum çok alakasız gidiyor mermi bi anda aşağıda oluyor falan, Choke Loss %1 gözüküyor, sv var ms falan sürekli kırmızı olup duruyor zaten. 2 ay öncede loss vs gözükmüyor ama ping çıkmış hissi vardı yine video atmıştım kendi düzelmişti şimdi bu başladı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnk -- 10 Ekim 2020; 17:50:29 >
-
Sorunsuz bir bağlantıda loss ve choke 0% olmalı. Zaten net_graph tablosundaki sarı/kırmızı renklerin sebebi de onlar. Millenicom'a ping, loss ve choke diye bahsetmenize gerek yok. Sadece Superonline bağlantılarını kullanmak istemiyorum diye belirtebilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Der Meister.Sorunsuz bir bağlantıda loss ve choke 0% olmalı. Zaten net_graph tablosundaki sarı/kırmızı renklerin sebebi de onlar. Millenicom'a ping, loss ve choke diye bahsetmenize gerek yok. Sadece Superonline bağlantılarını kullanmak istemiyorum diye belirtebilirsiniz.
Hepsini söyledim hocam teşekkür ederim bakalım dönsünler bide ona göre bakacağım başka iss geçeceğim olmadı.
-
quote:
Altyapınız FTTB mi FTTH mi?Önceden sadece akşamları oluyordu şimdi ise her dakika olmaya başladı 10 günlüğüne düzelmişti tamamen.
Yine naptılar bilmiyorum en yakın sunucuya 5 ping atarken şu an 30 ping atıyorum.
Müşteri hizmetlerini 500 kez aradım bizde sorun yok diyolar yine her zamanki gibi :)
Benzer içerikler
- zte modem güncelleme
- hipernet nedir
- los ışığı yanmıyor
- evimde mobil wifi
- ttnet ücretsiz modem değiştirme
- wifi hızlandırma
- türk telekom ev interneti fiyatları 2024
- cep magnet nedir
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- türk telekom e-sim ücretli mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X