Şimdi Ara

Türk telekom fiber sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar taşındığım için internetimi nakil etmek için başvuruda bulundum. Yeni bina fiber alt yapıya sahipmiş. Her neyse bir ekip geldi salona bir cihaz taktı. Başka bir ekip yarın 2 cihaz takacakmış. Gelen teknik ekip e çocuk odasına olmuyor mu diye sordum. Olmuyor cevabını aldım. Sarı kablo sadece salondan geçiyormuş, bunu bakmadan söyledi, cihazı monte bile etmedi. Benim de içime dert oldu. Çocuk odasına taşımak mümkün mü? Bir önceki ev de prize bağlıydı. Salonda misafir çocuğu filan siz anladınız. Olmaz sa şikayet edip iptal etmeyi düşünüyorum
    Yardımlarınızı bekliyorum
    Resimler
    Salondaki cihaz
    Çocuk odası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sarı kabloyu TT ekipleri çekmedi ise yapmazlar. Çektiler ise de yapmazlar genelde. Sarı kablonun binanın bodrumundan geldiği bir yer var, genelde yeni sitelerde lavabonun led ışığının tepesinde oluyor. Sizde nerede tam olarak emin değilim, elektrikçi çağırıp baktırın derim. Eğer dairenize girip salona yöneldiği yerin salona uzaklığı çocuk odasına uzaklığına eşit veya yakın ise elektrikçi aktarabilir sarı kabloyu. Kendiniz de cihazları sök-tak yaparak çocuk odasında kullanabilirsiniz. Ancak eşit değilse eğer, gördüğüm kadarıyla sarı kablonun yanında bir de Ethernet kablosu var ve çocuk odasında da ethernet portu var. Sarı kablonun bağlandığı cihazdan bir sarı kablo daha çıkıp ONT ismi verilen cihaza bağlanacak. Bu resimde olduğu gibi:

Optik kabloyu siz satın alıp elektrikçiden çocuğun odasına kadar çekmesini isteyebilirsiniz. Bu sayede salonda tek bir cihaz kalır, diğer 2 cihaz çocuk odasında olur.

• Bence çocuk odasına koymayın. Eğer çocuk odasında çocuğunuz kalıyorsa; çocuğunuzun sağlığı için oraya koymayınız.
  • Wi-fi repeater kullanarak diğer odalarda kullanbilirsiniz.
  • Kardeşim bilgilendirme için teşekkürler.
    Cihazların başka bir odaya ve ya koridora alınması mümkün değil mi?
    Evden misafir eksik olmuyor, o cihazlar orada yaşamaz.
    Herkes işini düzgün yapsaydı hiç böyle problemler olmazdı.
    Bugün ekip gelince konuşacağım, son çare olarak senin dediğin yöntemi uygulayıp en azından 2 cihazı evin koridoruna yüksek bir yere monte edeceğim
    2 gündür sinirlerim acayip bozuldu.
    Fiber buysa böyle teknoloji olmaz olsun.

• erhaneroo E kullanıcısına yanıt
    Hocam cihazların uzakta olmasını istiyorsanız TT ekiplerinden rica edin, ekstra paraya yukarıda dediğim sarı kablonun daireye girdiği yere aktarsınlar cihazları. ONT cihazını da oraya kursunlar. Modemi hangi odada kullanmak istiyorsanız da o odaya giden Ethernet kablosuna bağlasınlar. Böylece salona kursanız bile sadece modem kalır, onu da sökebilirsiniz istediğiniz zaman. Bu kurulumun bir çok yolu var. Onu gelen TT ekipleriyle konuşup parasıyla yaptırmanız gerekmekte. Hatta 8’li pasif çoklayıcı falan kullanıp modemi istediğiniz odaya taşıyıp istediğiniz porta bağlayıp çalıştırabilirsiniz belki. Dediğim gibi, ekiplerle konuşmanız en doğrusu olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.