Şimdi Ara

Turk telekom fiber aktif oldu binamız da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
6.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meraba arkadaslar bugun binamiza turk telekom fiber kutusu kondu sadece disardan gelen turuncu kablo baglantisi yapilmis binalara hic birsey yapilmadi nezaman aktif olur bilen varmidir Turk telekom  fiber aktif oldu binamız da Turk telekom  fiber aktif oldu binamız da

3 ay once fiber aktif oldu kullanıyorum alt yapı 1000 mbps destekliyor millenicom kullanıyorum modem kadar ücretsiz kablo çekip kurulum ücretsiz yapıldı millenicom vdsl den döner geçmek icin talep oluşturmuştum 7 haftada gelip fiber bagladılar mallede yoğunluktan dolayı bizim mahallede fiber alt yapı olmayan bina kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 18 Ocak 2023; 17:15:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türk Telekom Fiber Aktif Oldu: Binanızda Fiber Kutusu Var mı?

Sevgili apartman sakinleri,

Binanıza yakın zamanda Türk Telekom fiber kutusu takıldığı bilgisi tarafımıza ulaşmıştır. Bu, binanızda fiber internet hizmetinin aktif hale gelme potansiyelini göstermektedir.

Fiber kutusu, binanın dışına monte edilen küçük bir kutudur. Fiber optik kabloları binaya yönlendiren bu kutu, fiber internet hizmetinin sağlanması için gereklidir.

Türk Telekom fiber internet hizmetinin aktif hale gelmesi için fiber kutusunun kurulumunun tamamlanması ve gerekli altyapı çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Bu süreç genellikle birkaç hafta sürebilir.

Fiber kutusunun kurulumundan sonra Türk Telekom yetkilileri, binada fiber internet aboneliği almak isteyen daireleri ziyaret edecektir. Bu ziyaretlerde, fiber internet hizmetinin özellikleri ve abonelik koşulları hakkında bilgi verilecektir.

Fiber internet, ADSL ve VDSL gibi geleneksel internet bağlantı türlerine göre çok daha yüksek hızlar ve daha düşük gecikme süresi sunar. Bu nedenle, fiber internet günümüzde en popüler ve tercih edilen internet bağlantı türüdür.

Binanızda fiber kutusu bulunduğunu öğrendiyseniz ve fiber internet hizmetiyle ilgileniyorsanız, Türk Telekom ile iletişime geçerek abonelik koşulları ve hizmetin aktif hale gelme tarihi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne zaman aktif olacağı muamma hocam. Bizim binaya kutu yerleştirildikten tam 10 gün sonra altyapı aktif edilmişti. Bazı arkadaşlar da 1 ay kadar beklemişler. Kesin bir süre vermek zor. 10-15 gün bekleyin, bu esnada her gün altyapı sorgulaması yapın, ses çıkmazsa müdürlüğe gidip bilgi isteyebilirsiniz.

• Dejuf D kullanıcısına yanıt
    Kabloyu binaya getirdiler 1 ay sonra kutu takildi bu arada mahallede her binaya fiber kablo cekilmis bu arada bu kutuda baska bir islem yapilmasi gereken bir dur varmidir

• phasan P kullanıcısına yanıt
    Şu an kutu için başka bir işlem yok. Altyapı aktifleştikten sonra başvuru yapan daireye kuruluma gelen ekip OBK (iç tesisat fiber kablosu) çeker. Ama kesin değil. Çekmeyebilir de. Genelde çekiyorlar ama bazen de "iç tesisatı halledin, biz sonra kuruluma gelelim" diyebiliyorlar. Bu durumda kabloyu TT'den temin edip bir elektrikçiye çektirebilirsiniz.

Umarim elektrikci gelmeden halledilir suan alt yapi 60 mbps destekliyor sorunsuz 45 50 aliyorum millenicomda sozlesmeli 71 tl oduyorum 12 ay birde farkli iss oldugu icin kablo cekmeyebilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 25 Temmuz 2022; 23:56:22 >
    Farklı firma kullandığınız için sorun edeceklerini sanmıyorum. Kurulum ekibinin kimin hangi firmayı kullandığından haberi olmaz. Adama "git şu adrese kurulum yap" diye direktif gelir. O da gider ve cihazları kurar.

Ben de Millenicom müşterisiyim.
    Biz VDSL bulunan binamıza fiber talebinde bulunduk. Fiber akitfleştikten sonra Millenicom'u arayıp VDSL'den fibere nakil istedim. 3 gün sonra kuruluma TT ekibinden bir adam geldi. (Altyapı sahibi TT olduğu için kurulumu da o yapacak elbette)

Bu arada biz bina sakinleri olarak daha önceden bir elektrikçiye anlaşıp 9 dairenin hepsine kablo çektirmiştik. Yani iç tesisatımız hazırdı.

Gelen adam eve girince "nereye çekiyoruz" diye sordu. Adamı kablonun bulunduğu odaya götürünce "iyi, zaten hazırmış" dedi. Yani hazır olmasa adam kendi çekecekti.

Daha sonra adamla muhabbet ederken "Turknet'e mi abone oldun" diye sordu. Millenicom ile devam ettiğini söyleyince "ha sadece nakil yaptırdın yani" dedi.

Şimdi bütün bunları neden anlattım?
    Dediğim gibi TT ekibi kimin hangi firmayı kullandığını bilmez, bununla ilgilenmez. Kablo hazır değilse genelde çekerler ama çekmeyenler de oluyormuş. Bunları çok dert etmeyin. Oldu da TT ekibi size kablo çekmedi. Bina sakinleriyle konuşup bir elektrikçi ayarlarsınız ve bizim gibi dairelerin hepsine çektirirsiniz. Bina sakinleri buna yanaşmazsa siz bir elektrikçiyle anlaşıp sadece kendi dairenize çektirirsiniz. Elektrikçi masrafı çıkmasın istiyorsanız en kötü ihtimalle kendiniz çekersiniz, çok zor bir işlem değil. Bize elektrikçi arkadaşlar geldiğinde ben adamlara yardımcı oldum, birlikte çektik.

ayrintili bilgi verdiginiz icin tesekkur ederim umarim uzun surmez aktif olmasi alt yapinin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bu arada modemim 850 kadar kablosuz destekliyor fiber router yinede bana fiber modem kirasi alma gibi bir olaylari olabilir mi millenicom gpon modem kirasi

Evet o kira bedelini mecburen ödemek zorundasınız. Bunun Millenicom ile alakası yok. Altyapı sahibi TT'nin bir uygulaması bu. İster kendi modeminizi ister verilen modemi kullanın her ay belli bir miktar modem kirası alınıyor. Aboneliğinizi sonlandırdığınızda her iki cihazı da çalışır vaziyette iade etmeniz gerek.

Bazi iss ler almiyor diye biliyorum

Turknet ve Netspeed almıyordu sanırım. Başka almayan var mı bilmiyorum ama Millenicom müşterisi olduğum için Millenicom'un kira aldığını biliyorum.

• Altyapı sorgulama sayfalarında binanız gözükmeye baslayınca fiberli diye, fibere geçiş için talep oluşturursunuz işletmecinize, böylelikle geçebilirsiniz kolayca.

• Bizim binaya bu kutu konuldu. Daire kapısına kadar da kablo çektiler. Bu fiber bağlantı oluyor galiba ama turuncu kablo koymadılar. Bu kablodan 1000mb internet alabilir miyim? Turk telekom  fiber aktif oldu binamız da Turk telekom  fiber aktif oldu binamız da

• quote:

Orijinalden alıntı: Tugi-uA

Bizim binaya bu kutu konuldu. Daire kapısına kadar da kablo çektiler. Bu fiber bağlantı oluyor galiba ama turuncu kablo koymadılar. Bu kablodan 1000mb internet alabilir miyim? Turk telekom  fiber aktif oldu binamız da Turk telekom  fiber aktif oldu binamız da

Kablonun rengi,türü,cinsi hiçbir önemi yok. Turuncu olur, siyah olur, pembe olur, mavi olur, kalın olur, ince olur, büyük olur, küçük olur, kutu beyaz olur, siyah olur.

Görseldeki altyapı fiber evet.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    ortalama 1 ay bulur mun

• Ne demek, süre konusunda ise bir fikrim yok hocam.

binada Fiber'e geçiş yapan kimse olmazsa altyapı hiçbir zaman aktif olmayabilir. Sen 10-15 gün bekle sonra müdürlüğe gidip aktif edilmesini iste

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    Ya ne alaka şimdi offf? Aktif olmadan nasıl geçiş yapsınlar?
    Fiber geldi, aktif olmadı. Eee? Kimse de geçiş yapmadığı için hiçbir zaman aktif olmayacakmış. Böyle bir kısır döngü var mı ya?
    Bize kutu yerleştirildikten 10 gün sonra aktif edildi. Ben de hemen Millenicom'a VDSL'den fibere geçiş talebimi ilettim. 3 gün sonra da nakil gerçekleşti. Binadaki diğer elemanlar birkaç ay sonra geçtiler.
    Eğer aktif olmasaydı ben nakil yapamayacaktım. Ben nakil yapamadığım için de aktif olmayacaktı yani öyle mi?
    Biraz destekli salla bari.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dejuf

Ya ne alaka şimdi offf? Aktif olmadan nasıl geçiş yapsınlar?
    Fiber geldi, aktif olmadı. Eee? Kimse de geçiş yapmadığı için hiçbir zaman aktif olmayacakmış. Böyle bir kısır döngü var mı ya?
    Bize kutu yerleştirildikten 10 gün sonra aktif edildi. Ben de hemen Millenicom'a VDSL'den fibere geçiş talebimi ilettim. 3 gün sonra da nakil gerçekleşti. Binadaki diğer elemanlar birkaç ay sonra geçtiler.
    Eğer aktif olmasaydı ben nakil yapamayacaktım. Ben nakil yapamadığım için de aktif olmayacaktı yani öyle mi?
    Biraz destekli salla bari.

Ya kardeşim bilip bilmeden ne bağırıyorsun, bir şey anlatmaya çalışıyoruz. Bazı binalarda hiç abone yoksa o binaya kabloyu çekip kutu bile takmadan gidebiliyorlar. Bazen de binaya fiber kutusu konmasına rağmen hiç talep olmadığı için kutuyu aktif etmiyorlar. Binadan birisi internet aboneliği için başvuru yaptığında ekipler kutuyu aktif edip fiberi veriyor. Başımıza geldi de söylüyoruz herhalde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.