Kullanıcıların çoğu Instagram'da aynı şeyleri izliyor, internet olmasa bile fark etmeyebilirler o yüzde peak paket hızı hep alınabiliyor :) |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2636. sayfa)
-
-
İşte hep alınamayabiliyor şu ana kadar bir kez yaşadım belki arıza vs. vardı ama bir pazar akşamı elle kısılmış gibi Youtube, Netflix'de donmalar yaşadım hız testinde de 30-35 civarı hız çıktı. Yani paket hızının %35'ini ancak alabildim ama sonra olmadı bir arıza vs. de olabilir. Ama mutlaka paket hızını alamayan vardır çünkü o kadar bol keseden kapasite yok. Üniversite bölgelerindeki kullanıma bakmak lazım oradan sonuç çıkarabiliriz ama ona da bakma imkanımız yok.
-
O şekilde yavaşlığı çok önceden ttnet kullanırken her ay sonunda yaşardık, 360p bile izleyemezdik bunun dışında bir kaç yıl önce TurkNet te kapasite sorunu vardı o zaman bir süre o sorun yaşamıştım ondan sonra hiç yaşamadım. Telekom Uploadı yanlışlıkla 1000 yapmıştı o zamanda prime time da hemen hemen hergün test yapıyordum, kablolu testlerde 900 ün altına inmiyordu. Özellikle yoğun kullanım yapan kullanıcılar toplanmadıkça hattın doyuma ulaşması biraz zor gibi. 2,5G yi 70 aktif kullanıcıya paylaştırmak kötü görünüyor ama bir sorun varsa bence ilk olarak GPON tarafına bakılmamalı. TurkNet in giga fiber altyapısı olsa o zaman GPON dan kaynaklanan sorunlar olabilir. Kullanıcılar hem yoğun kullanım yapıyor hem 1000/1000 hıza sahip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 1 Kasım 2024; 13:7:22 > -
Bugün sabah gelip binaya kadar fiber getirdiler. sonra ortalıkta kimse gözükmedi türk telekomdan kutuyu kaç güne takıyorlar tahmini olarak kutu taktıktan sonra kaç güne aktif edilir. bizim caddeye komple çekeceklermiş ilk bizim binadan başladılar. tüm binalara çekincemi aktif olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WellsFargo -- 1 Kasım 2024; 13:9:51 >
-
1 hafta da sürebilir 3 ayda sürebilir Türk Telekom'da ana hattı çeken, binaya kutu takan, dairelere kablo çeken ekipler ayrı oluyor genelde bölge bölge değişim gösterir hızlı şekilde kavuşmanız dileği ile diyorum. Şimdiden hayırlı olsun.
-
Teşekkürler.
-
Merhaba forumdaş hayirli olsun öncelikle. sizin oturdugunuz bina yenimi yoksa eski bir yapimi? Şunun için soruyorum benim oturduğum bina 35 senelik 3 katlı müstakil bir bina ben fiber için başvurdum bulunduğum caddede fiber olmasına rağmen altyapimin desdeklemedeği gerekcesiyle bağlamak istemediler. Oysa tam karşimdaki yeni yapilan binaya fiber çekildi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 katlı 15 yıllık bina
-
Ben ilk GPON'a ya da SSG'ye bakıyorum şundan dolayı 3 tane 28 Terabit kapasiteli SR12e cihazını doldurmamızın imkanı yok. İstanbul Anadolu yakasının tamamını bile buradan yönlendirsek 3 tane 28 Terabitlik kapasiteyi dolduramayız. Hadi onu doldurduk Core Router'a geldik 2 tane 96 Terabitlik XRS cihazını mı dolduracağız? Hala 5 Mbps alan adam var bu şehirde nasıl o kapasiteleri dolduralım?
-
Core routerlerin link kapastesi fazlaymış ben çok daha az 4-5tbps falan sanıyordum. Poplara ve santrale kafalarına göre kuruyorlar galiba. bazılarında Sr7s var bazılarında s12s bazılarında Sr2s hepsinin link kapasitesi 1Tbps bile olsa yeter gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 2 Kasım 2024; 1:12:59 >
Yapmadıysan bağlı bulunduğun müdürlüğe git zorla belki işe yarar
-
Kafalarına göre kurmuyorlar bir etüd çalışması yapılıyor geçmiş 10 yıllık kullanım inceleniyor, 10 yılda kullanım ortalama ne kadar artmış diye bakılıyor. Nüfus artışı, hız artışı vs. bunların hepsi inceleniyor. Çünkü bu cihazlar en az önümüzdeki 15 yıl daha kullanılacak. Mevcuttaki XRS cihazlar alındığında mesela bırakın fiberi henüz VDSL yoktu en yüksek hız 16 Mbps idi, Metro Ethernet'te en fazla 1 Gbps satıyorlardı. Diğer sağlayıcılara en fazla 10 Gbps kapasite kiralıyorlardı. Günümüzde ise bireyselde bile 1 Gbps satılıyor, şehrin %90'ınde en azından VDSL var. Metro Ethernet olarak 100 Gbps satıyorlar, sağlayıcılara 5 Terabit'e kadar kapasite kiralanıyor.
Sadece sabit internet değil mobil internet, telefon konuşmaları vs. de hepsi bu cihazlar üzerinden gerçekleşiyor. Sadece 1 Terabit'lik kapasite olsaydı sadece Kadıköy'ü bile internete çıkaramazdık. Tek başına Microsoft'a kiraladığımız kapasite 1.5 Tbps. Daha Amazon, Limelight, Akamai POP'ları, Facebook, Youtube, Netflix CDN'leri var.
4-5 Tbps kapasite lokal santrallere kurulan solo SR7, SR12 cihazlarda var.
-
Microsoft'tan daha yüksek kapasite alan vardır herhalde?
-
Bölge müdürlüğüne Başvurdum . Fiber dönüşüm ile ilgili şuan planlı bir çalışma olmadigi ve Maliyet ve altyapim sözde desteklemedigi için şuan için olumsuz değerlendirilmiş. Önünüzdeki yıl planlama dahilininde olabilir oda zaman olarak belli değil, yani hiç bir zaman.. Ben masrafini karşilayim dedim kabul etmediler o şekilde kabul olmuyor dediler.yani türktelekom,da bir tanidiğin yoksa eski yapılara pek yanaşmiyorlar gereksiz bir yatırım görüyorlar herhalde, bakalım Şansimi Türknet Gigafiber altyapısı için başvurdum .Belki bu taraftan biraz şansim olur
Turkcell var farklı bölgelerde olmak üzere toplamda 4 Tbps'i geçiyordu. Onun dışında Microsoft'un az biraz altında Türknet sonrada ülkemizde POP noktası bulunan uluslararası Tier1 sağlayıcılar var. Google ve Facebook CDN'leri tabii ki daha yüksek olabilir ama bu firmaların kiraladığı kapasite değil TT'nin yurtdışı çıkışlarını rahatlatmak için kendi içerisinde kurduğu sunucular ve bu CDN'lere Google ya da Facebook herhangi bir veri göndermiyor tamamen TR içerisindeki abonelerin çektiği verilerin saklanmasıyla oluşuyor.
-
Ne diyelim demek ki tt paraya doymuş
bu arada bunu yeni gördüm mahallede bu ne ki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 2 Kasım 2024; 21:0:29 >
-
Fiber ek kutusu (muf) fiber kabloyu fizyon cihazı ile ek yapıp koruma altına alıyorlar. Normalde bu kutunun yer altında olması lazım havai fiber olduğu için bu şekilde açıkta bırakmışlar.
Şurda ne için kullanıldığını görebilirsin
https://www.youtube.com/watch?t=496&v=0hvUexCop_8&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 2 Kasım 2024; 21:15:2 > -
Anladım kazmaya üşenmişlerdir
-
Tam kısaltması: MUFA. Yerine göre F/O için ek kutusu (tabi ki "pasif"), yerine göre küçük çaplı mini OFSD. Şehirlerde veya ilçelerde daha çok yeraltında, menhol içlerindedir. Kırsal alanlarda da (havai hat uygulamalarında...) haliyle ahşap direkler üzerindedir ama bu fotoda olduğu gibi duvara montajlısını ilk kez gördüm.
Bizim Site 13 Bloktan oluşur, 99 daireli (İstanbul - Etiler) Hemen ucumuzda 4 blokluk (32 daire) bir site daha var; aynı ortak Belediye yollarını kullanıyoruz... 2021 ortalarında bizler FTTH dönüşümüne girdik (bu bakımdan Telekom'a şükran borçluyuz). Site'nin girişine 120 mt. kadar mesafede 2011'de oraya VDSL altyapı için kurulmuş bir Tip-5 saha dolabı var. Bunun içine bir ODF çatısı kurdular. Tip-5'den çıkan kablolar bizim sitenin paralel 2 girişinde menhol altına yerleştirilen bu MUFA'ların irileri 17 bloku kendi aralarında bölüşüp besliyor. Yani iki MUFA'ya Tip-5'den 2 ayrı kalın (çok core'lu) F/O kablo geliyor ve MUFA'lardan 17 binaya 17 ayrı daha az sayıda core'u olan 17 F/O gidiyor. Son çoklama binalardaki OFDK'larda yapılıyor.
Dönüşüm öncesi bu Tip-5'de MSAN-343 adres numarası basılıyduı. Şimdi elle MSAN-5343 yazılmış. Saha elemanının ifadesine göre Tip-5 içindeki kalan DSLAM sayısı dönüşüm öncesine göre yarıdan aza inmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 2 Kasım 2024; 23:34:4 >
-
Bu router'ların bir TN kapasitesi bir de toplam anahatarlama kapasiteleri var. TN yani trasnmisyon kısmındaki kapasiteyi ne kadar ihtiyaç lazımsa o kadar kuruyorlardır. Yani Diyelim ki bir santralde bir router üzerinden akan ortalam trafik 50Gbps ise router'u besledikleri bağlantıyı da örneğin 200Gbps de tutuyorlardır ancak rouer'ın toplam anaharlama kapasitesi 1Tbps olabilir.
Bu kapasite yönetimiyle alakalı da NOC'tan zamanıda öğrendiğim kapasite %50'yi doldurduğunda yükseltme planladıkları yönündeydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X