Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2637. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53.144
Cevap
265
Favori
4.106.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26352636263726382639
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yer altı ek kutusu bu. İçinde fiber kasetler var. Fibelrei birbirine bağlamaya yarıyor.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Mustafa ağabey, saha elemanları Tip5'in içerisinde kalan DSLAM derken sanırım DSL abonesi sayısını söylüyordır diye düşünüyorum.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Evet öyleymiş de bizim sitede fiber kabloların meydanda olması kötü olmuşTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Herhalde ama DSL nüfusu çok azalmışsa 1 (bir) raf (=shelf) DSLAM da sökülmüş olamaz mı? Bu dolaba dönüşüm sırasında ODF çatısının da kurulduğu kesin... Gerçi bu Tip-5 hizmet verdiği bölgede, dolap kurulduğu ilk günden FTTH dönüşümü yapılana kadar muhtemelen hiç VDSL port sıkıntısı da olmamıştır.

Şimdi doğruyu konuşmak gerekirse T.Telekom Bebek Md.'ü ve Etiler Santralı bölgeye iyi bakıyor. Ayıptır söylemesi buraları biraz kalburüstü semt. Biraz da yaşlıların olduğu bölge olduğundan internet delisi oranı muhtemelen düşüktür.

Ama aynı Bebek Telekom Md. bölgesinde bize komşu olan Hisarüstü mahallesi de var. Burası tabir-i caizse gecekondudan apartmankonduya dönüşmüş bir mahalle ancak Boğaziçi Üniversitesi bu bölgede yer aldığından yine de kısmen el üstünde tutulmakta. Velakin FTTH dönüşümünde öyle Hindistan manzaraları yarattılar ki. Yukarıda verilen MUFA görseli bunların yanında üsrt teknoloji uygulaması kalır!TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 3 Kasım 2024; 20:27:21 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Site 4 bloktan oluşuyorsa 4 kablo girip 1 kablo çıkarak saha dolabına gider.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

OLT uplink ne kadar acaba, ben hala 2 Gbps uplinkler olduğunu düşünüyorum TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Selam arkadaşlar, ben de ailemle müstakil bir evde yaşıyorum. İlk olarak 2023 Aralık ayında fiber altyapı hakkında fazla bilgim yoktu, sadece müdürlüğe gidip durumu öğrenmeye çalıştım. Daha sonra, bir şekilde bölge müdürlüğünde yetkili birinin e-posta adresini bulup kendisine yazdım. Ertesi gün müdürlükten geri dönüş yaptılar ve o tarihte evimin yakınında fiber altyapı olmadığını, yalnızca saha dolabına kadar fiber olduğunu söylediler. Ancak saha dolabından sonra bağlantının bakır kabloyla devam ettiğini belirttiler. Bu bilgiyi o zaman bilseydim, bazı şeyleri daha iyi anlayabilirdim; ancak geç öğrendim, bu yüzden biraz ümidimi kaybetmiştim.

Zamanla birçok şey öğrendim; haklarımı nasıl arayacağımı ve altyapı taleplerim için nasıl mücadele edeceğimi anladım. Açık Kapı’ya başvurdum, ancak beklediğimden farklı, komik bir cevap aldım (bu cevabın ekran görüntüsünü görebilirsiniz). Şu anda ikinci başvurumun yanıtını bekliyorum ve boş durmuyorum; farklı çözümler deniyorum. Örneğin, LinkedIn üzerinden Ümit Önal'a yazdım. Oradan hızlıca cevap alabiliyorsunuz ve müşteri deneyim ekibi 444 1 444 numarasından sizi arıyor. İlk olarak adresimi onaylattım, ardından müdürlüğe gidip detaylı bilgi aldım.

Günler sonra tekrar arandım ve evime yakın olan saha dolabına kadar fiber olduğunu öğrendim. Bu bilgiyi 2023 Aralık ayında bilseydim, işim daha kolay olurdu. Ayrıca Türk Telekom müşteri hizmetleri, bölge müdürlüğümle görüşmüş ve bulunduğum bölge için 2025 yılı içinde fiber altyapı planlaması yapacaklarını düşünüyorlar. Bugün 3 Kasım 2024; sürecin nasıl ilerleyeceğini merakla bekliyorum. Eğer yarın bir sonuç alamazsam müdürlüğe gidip durumu tekrar soracağım.

Evimin saha dolabına uzaklığı yaklaşık 396 metre ve saha dolabı tip 7, 2017 model. Süreci hızlandırmak için burada bilgi ve deneyim sahibi kişiler varsa yorum yapmalarını bekliyorum. Özellikle fiber altyapıya ulaşmış veya benzer süreci yaşamış kişilerin deneyimlerini öğrenmek herkes için faydalı olabilir.

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

• mustifb M kullanıcısına yanıt

Bu durumda bende Huawei ONT var, Ben ont yi direk pc ye taktigimda 10.xx.xx.xx lokal ip uzerinden search attigimda Uretici kisiminda Nokia yazan bir cihazla karsilasiyorum. Bu OLT mi oluyor yoksa Santalde bulunan ssg lerden biri mi? ve bu durumda Babaeski santralinde nokia olt mi kullaniyorlar demek?

Bu arada ONT yi ONU PON stick ile degistirip test yapacaktim O5 state alacak mi diye, olt nokia ise ma5671a yerine nokia nin pon stickini alip denerim bari.

Ayrica eklemek istedigim, Ben 1g ve 100mbps olmak uzere 2 adet abonelik kullanirken bana 4 port nokia cihaz getirmediler bunun nedenini anlamadim talep ettim fakat kurumsala veriyoruz demis luleburgaz mudurlugu dediler, isteme nedenim hat degeri baya sinirda kaliyordu ONT uzerinde baktigimda -31.5 ve -29dbm arasinda degiskendi, ekip olcum yaparken baglanirsa dua et demisti.

ONT/OBK lar hakkinda dediginiz cok dogru, Ev halki bana baya kizmisti 2.aboneligi aldim diye, cunku ilk 1 hafta spliter killar acik sekilde duruyordu.

Turkneti iptal ettirdim gecen ay, ama 2. gigabiti almayi planliyorum bu aralar

• mafaky kullanıcısına yanıt

Ağabey evet olabilir hatta öyle olmuştur muhtemelen ancak ben ifadeyi göze alarak o yorumu yaptım.

Bugün Sakarya Kaynarca taraflarındaydım. Geri kalmış bir ilçe diyebiliriz, yapılar eski sayılır şehirleşme estetik ve düzenden uzak. Telekom buradaki binalara hep FTTH tesis etmiş tabi hep havai hatlardan geçiyor, emprrenye direklerin üzerinde OFDK'lar var, çirkin bir görüntü. Bana göre her yerde elektrik ve telekom hatları yer altından geçmeli ancak düzgün şehirleşme olmayınca zincirleme bir estetiiik katil başlıyor.

• Drahmizm kullanıcısına yanıt

Düzce'de ilk yapılan fiber sahalarda OFTK'lar var. Bir meseleyle alakalı Düzce Network ile konuştuğumuzda yani tahminen 250 civarı homepass'i kapsayan FTTB'leri besleyen bir OFTK'nın peak trafiğinin 300Mbps olduğunu söylemişlerdi TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Tabi iki, üç sene önceydi bu, şimdi mutalaka artmıştır, gerçi FTTH geldiği için azalmış da olabilir.

• Muhammet3733 M kullanıcısına yanıt

Tip7'ye gelen fiberin genelde size yapılacak çalışmaya çok fazla bir faydası olmaz zira FTTC (saha dolabına kadar fiber) altyapı aktif altyapıdır, FTTH'ler ise pasif altyapı yani Tip7'nin fiberini evlere dağıtmak mümkün değildir ancak Tip7 kabinin içerisinde OLT kurulduğu (ki çok çok nadir bir ihtimal) veya Tip7'ye gelen fiber kablodaki dark fiberlerin santraldeki OLT ile irtibatlandırılıp Tip7'nin içerisine ODF kurulduğu (bu da pek yaygın bir durum değidlir) senaryolar haricinde elbette.

Şimdiden hayırlı olsun, altyapı çalışmaları başladığında da süreci fotoğraflayıp burada paylaşırsanız sevinirim.

• theyagizsina T kullanıcısına yanıt

Huawei'nin arayüzüne erişmek için 10.143.104 sınıfnıdan bir IP mi giriyorsunuz? Yani ONT diyeceğim ama HUwei, SSG olması mümkün değil zira SSG'de PPPoE oturum sonlanıp Layer3'e çıkıyor, Telekom'da da bu SSG'lerin lokal IP'de olduğunu hiç görmedim, hep public IP'deler. Muhtemelen OLT'dir.

Ancak stick bağlanır mi bilmiyorum zira OLT, ONT MAC'lerine göre bir beyaz liste ile erişim veriyor olabilir.

Şimdi başka bir ilde, aynı dolap tipi 7 olan ve 2019 model bir dolap var. Benim kabinle bağlantım kalmayacak. Kabine giden fiber kabloya ek yapıldı. Rögar kapağından bana söylediğine göre, 1000 Mbps kadar hız altyapısı gelmiş, hemen çekmişler. Pazartesi günü aktif edeceklerdi. Saha dolabına kadar 123 metre mesafe var. Benim durumum neredeyse aynı, nasıl bir yol izlemeliyim?
    Bir gurupları arkadaşimin başka ile de ki çekilmiş fiber internet

düzeltme: arkadaşın yakındaki yerde fiber ev varmiş onu hatırladım ama bunu demem de benim durumu bence değiştimez

Anladım kadarıyla tabi daha işimiz yolumuz uzun oldu için anladım kadarıyla fotoğraf atacam
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammet3733 -- 4 Kasım 2024; 2:21:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu OFTK'lar fttb mdu'yu besliyormuş demek bizim burada da tip kabine benzeyen fakat OFTK yazan ve anlamdıramadığım kabin vardı. Binalar fttb mdu bazı binalar fttb dsl kullanıyoedu Optik fiber toplama kabini gibi bir anlamı mı var? Tabi sonra ftth dönüşümü oldu bu kabinleri kaldırdılar. Herhangi bir kabin yok. Ofsd falanda yok menhol koydular o kabinin olduğu yere TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDMDC -- 4 Kasım 2024; 2:17:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

Yok 7 blok 56 haneli siteTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Bu örnekte Tip7'ye gelen fiberin boştaki kıllarını OLT ile irtibatlandırmışlar. Sizde böyle olabilir de olmayabilir de.

Şuan yapılacak bir şey gibi gözüküyor. Beklemek lazım şuan için.

• Optik Fiber Toplama Kabini bunların indoor olanları da var IOFTK

İçlerinde aktif fiber switch'ler var. Bunlar aktif altyapı ile beselenen elemanları besliyor. Örneğin, FTTC, FTTB, Metro gibi.

MDU'ları eğer AON iseler besler ancak PON ise beslemez. Genelde PON oluyorlar. Ancak FTTB/DSL'ler istisnalar hariç AON oldukları için banko FTTB/DSL'leri besliyordur.

Tabi aktif altyapı elemanı olduğu için FTTH'de bir işlevi bulunmuyor.

Evet, zaten Türk Telekom’da kayıtlar var. Müşteri hizmetlerine durumu bildiririm ve sizin Türk Telekom müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğinizi söylerim.

Aslında, arkadaşımın 14 Ağustos gibi başlamış yaşadığı evde ve yakınındaki apartmanda fiber bağlantı olduğu için durumu daha iyi anladım. Benim evime fiber bağlantı getirmek ise yanında bir mahallede bile yoktur. Arkadaşım, durumu Türk Telekom’a düzgünce anlatmış, hatta evinin nerede olduğunu göstermiş. Ancak Türk Telekom bölge müdürlüğü, bu yılın planında (2024) yer almadığını söylemiş.

Arkadaşım buna rağmen pes etmemiş ve tekrar başvuruda bulunmuş. Sonrasında, ilgili talebin projesinin çizilip Genel Müdürlük onayına sunulacağını, proje onayı ve bütçe tahsisinin ardından imalat sürecine geçileceğini belirtmişler. Eylül 26’ya kadar olumsuz yanıt alsa da, daha sonra "Merhaba, proje onayı alındı, şu an imalat aşamasında. Fiber bağlantı hazır olur olmaz dönüş yapacağız." şeklinde bir bilgi verilmiş.

Benim evime yakın bölgede fiber olmadığından, sadece saha dolabından fiber hizmeti sağlanabileceğini söylüyorlar. Bunun nasıl ilerleyeceğini zaman gösterecek. Bu arada OLT kurulumu yapılabilir mi merak ediyorum; bu konuda müdürlükle yüz yüze veya telefonla henüz konuşmadım, ne yapacaklarını bilmiyorum. Eğer olmaz derlerse, sizin dediğiniz gibi "Türk Telekom ile görüşün" diyebilirim.

Şu an erişim planlama ve bütçe aşamalarının nasıl ilerleyeceği önemli. Bu yıl için bütçede varsa bile, Türk Telekom’un bunu kabul edip etmeyeceğini bilmiyorum. Ancak 2025’te bu konuyu kesinlikle tekrar değerlendireceğim. Planlama yapılmış mı, altyapı güncellemeleri olacak mı diye 15 günde bir veya ayda bir takip edeceğim. Yeter ki sonunda iyi bir sonuç alayım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yavuzd58 Y kullanıcısına yanıt

köylerde gayet telefon direkleri üzerinde gördüm marmara ve ege de illa yeraltında olmasına gerek yok

OLT'nin Tip7'ye kurulması dediğim gibi çok nadir bir ihtimal, bu yüzden dile getirmeseniz bile iyi olur. Zaten OLT meselesi Telekom'un kendi teknik bir meselesi, OLT'nin nereye konacağı, santralde mi yoksa sahada mı olacağı size FTTH gelme sürecini doğrudan ilgilendiren bir mesele değil.

• 
Sayfa: önceki 26352636263726382639
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.