Mesajı yazacak daha uygun bir başlık bulamadım; buraya yazıyorum... 2022 Kasım'ından Eylül 20242'e kadar müteveffa Poyraznet abonesiydim (100 Mbps'lik paket). Bu süreçte yaptığım hız testlerinde (çoğunlukla 5.0 GHz bandında, bazen de kabloyla) DL genelde 115-125 Mbps, UL ise 20-24 Mbps arası çıkardı. Buraya kadar normal. İstanbul, Etiler'deyim ve burada Telekom'un Etiler Santralından hizmet almaktayım. Poyraznet'in kapanmasıyla apar topar Edirne Fixnet'e geçiş yaptım. Hizmettem de genel anlamda memnunum. Ancak bugün şeytan dürttü ve Fixnet sitesinden bir hız testi yapayım dedim. Kablolu bağlanma imkanım olmadığından sadece 5.0 GHz üzerinden laptopla testleri yaptım. Değişik sunucularda sonuç DL'da 123-126 Mbps (burası normal) ama UL 44-50 Mbps gösteriyor. Sadece Fixnet'in kendi bir sunucusunda ping 7-8 ms iken diğerlerinde bu 25 ms'e kadar çıkmakta. Online oyun falan oynamadığımdan ping konusu beni çok rahatsız eden bir konu değil. Merak ettim, Fixnet'i aradım. Onlar da FTTH hatlarda Telekom'un bu aralar UL'da 40 Mbps'ye kadar tolerans gösterdiğini teyid ettiler! Hayrola, ne oluyoruz? Durum gerçekten böyleyse T.Telekom'un başına taş maş mı düşmüş? Değişik ISS'lerle ve 100 Mbps paketle aboneliği olanlar (özellikle İstanbul konumundakiler...) biraz araştırabilirler mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 8 Kasım 2024; 12:28:42 > |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2639. sayfa)
-
-
Yani hocam çok yakında 100/40 olacak diyebilirmiyiz yoksa ümitsizmi duralım?
-
Nasıl yorumlanmalı; bilemeyeceğim... Ben az önce gördüğümü yazdım...
-
Bir telekom yetkilisi kapıyı çalarak bir ay içerisinde fiber geleceğini ve talep topladıklarını söyledi. 200 mbps için 15 aylık taahhüt ve aylık 750 TL talep ettiler. Başvuruyu bayiden yaparsak daha değerli dediler de, biraz kandırmaca gibime geldi. Altyapı gelecekse kesin gelecektir diye düşünüyorum, mahallede genel bir çalışma olacak. Ben internetten 3 aylık taahhüt versem yeterli olur mu? Yoksa gerçekten bayiden mi başvuru gerekiyor? Fiyat çok yüksek geldi.
-
Hiperonline sitesinde upload'lar normalden yüksek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan445 -- 8 Kasım 2024; 13:20:5 > -
Konu gene altyapıyla ilgili değil ama mecburen buraya yazıyorum...
Şu anda, güncel olarak girdiğim tüm ISS'lerde (T.Telekom'a henüz girmedim) altyapı sorgulama siteleri çalışmıyor. İl seçebiliyorsunuz (örn. İstanbul), ama sıra ilçe seçmeye gelince hemen sapıtıyor!...
-
Türk Telekomun VAE ISS lere sunduğu API hizmeti sorun yaşıyor olabilir Afak bey
-
İşte, konu sorun mu yoksa bir güncelleme çalışması mı; orası biraz gri bir durum... Fixnet tam doğruyu bilse de tam doğruyu söylemiyor olabilir. Madem bir güncelleme, neden bunu bir Cuma gününün orrtasında yapıyorlar? Bunun 00:00-07:00 arası gece çalışma opsiyonu yok mu?
-
Hız testi alalım hocam:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Packet loss testi yaptığımda türk telekom ftth fiberde fixnet kullanıyorum upload tarafında paket kaybı mevcut , fps online oyunlarda da paket kaybından oynanmıyor oyun türk telekom ekibi geldi fiber kabloları sinyali kontrol etti sıkıntı yok dediler, sorun fixnet kaynaklı sanırım ticket açtım ancak 30 saat oldu düzelme yok ticket açılalı. /http://https://packetlosstest.com/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibcg1995 -- 8 Kasım 2024; 20:23:54 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu test sonuçları ttnet olmasına rağmen sorunlu. ttnet olup olmaması fark ediyor çünkü ttnette ekstra hız limitleme var, bu yüzden OLT hız profilinin limitine dayanmadığı için kapasiteyi tam kullanmıyor, daha az hız (113 download 24 upload altında) ancak daha performanslı sonuçlar elde ediliyor. Diğer operatörlerde ise hesap hızında limit olmadığı için OLT nin hız profilini tam anlamıyla kullanıyorsun ancak Nokia (Alcatel) OLT de hız profilleri bozuk (yada çok kötü kalitede, düzgün Qos yapamayan bir marka) olduğu için aşırı derecede performans sorunları oluşturuyor.
-
Gelene kadar bekle derim
-
100 aldık 95 çıkıyor diyorlardı 105 işte daha ne olsun boş ver yeter işte yıllardır 13 mbps hız 0,75 upload alıyorduk kardeş bela aramayalım
Bu arada merak ettim bu ont cihazlarına giren ethernet kablosunu uzunluk sınırı var mı acaba? neden sordum? diyelim ekipler eve gelen kabloyu kısa bıraktı ve ont kapı girişinde kaldı ama ben oradan modemi odaya çekmem gerek ont ethernet kablosunu uzatıp. Bunu bilen varsa yazarsa iyi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 9 Kasım 2024; 2:41:12 >
-
Söz konusu ethernet kablosu kaliteli ve standartlara uygun bir üretim ise Cat.5 veya Cat.5e olsa bile, 100 Mbps için 100 mt'lik mesafeye kadar aynı performansı verecektir. Cat.6 veya Cat.6a kablo ise 200 Mbps ve üzeri için kullanılmalıdır.
-
Sokak yeni bina olarak tek bizimki var, diğer binalar eski ama bakır kablo var ve herkes bakır kullanıyor. Beni korkutan şey şu, sokakta kimse başvuru yapmazsa bizi pek ciddiye almazlarsa ve altyapı getirmezlerse Superbox'a her ay 1500 TL ödemeye devam ederim.
-
Anlıyorum da gelmeden taahhüt vermek garip olur o yüzden bekleyin dedim. İşin aslı tt mun ne yapacağı belli olmuyor bizim ilçede rüyasını göremezken bir baktık fiber geldi, yani bizim siteden talep olduğunu asla düşünmüyorum
-
Anladım hocam sonuçta uzun kablo oluyor yani eyvallah teşekkürler
-
Peki, 14 gün sonra taahhütü ücretsiz iptal etsem nasıl olur acaba? :)
-
TT kısa süreli taahhüt yapıyor mu onu bilmiyorum açıkçası ama dolmadan ücretsiz iptal yapacağını sanmam, tabi böyle bir sözleri varsa o başka
-
Binanız yeni ve altyapı yok ise, müteahhit telekoma talep açtı ise zaten size hat getireceklerdir(süre bilgisi çok muamma olay ama ). Bazen kazı gerektiren yerlerde yakınlarındaki binaları da bakırdan fibere geçiriyorlar hem maliyet abone dengesini tutturmak hem de belediyeler ile kazı işlerinin fiyatlarındaki aşırılıklardan kaçma çabaları. Benim karşı sokağın hepsi fibere geçirildi 3 binaya hat çekilecek idi 21 bina onlardan nasiplendi örnek olarak. Adamlar zaten yolu komple kazacağım tekte çıkaralım derdindeler artık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X