Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2641. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53.144
Cevap
265
Favori
4.106.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26392640264126422643
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Fatih Seyyid Omer mahallesinde cuma gununden beri internetimiz kesik. Turk Telekom Fiber kablolarla ilgili bir ariza oldugunu soyluyor ama saglikli bir bilgi alamiyoruz. Telefonla her aradigimda bugun 17:00te cozulecek diye bant kaydi cikiyor ama her seferinde ertesi gune atiyor. 5. Gune giriyoruz internetimiz yok.

Daha önce de yaşamıştık bu sorunu. Yine aşırı yavaş ve sağlıklı bilgilendirme olmayan bir durum var.

• Merhaba.

Son günlerde internet bağlantımda kopmalar mevcuttu, muhtemelen geçici olduğunu düşündüm önemsemedim.

Nitekim altyapı çalışmalarından ötürü böyleymiş ve bugün arandığımda mevcut modemin devre dışı kalacağını (kopma yaşanmaması için) yeni modem almam gerektiğini belirttiler.

Yeni modem 3bin küsür, eğer almazsam 4bin. Almadığım takdirde internetim devre dışı kalacakmış.

Şimdi yasal olarak internetimi nasıl devre dışı bırakabilirler?

İkincisi illa bunların sattığı modemi almak zorunda mıyım?

Resmen tehdit ediliyoruz para vermediğimiz için şaka gibi!

• Legendery kullanıcısına yanıt

Ne alaka çalışma varsa hepsi aynı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legendery kullanıcısına yanıt

Şu anda aboneliğiniz nasıl bir abonelik? ADSL mi, VDSL mi (bu ikisi bakır altyapıdadır...), Fibernet (Fiber) mi???

• quote:

Orijinalden alıntı: rdk_5

Hocam öncelikle cevap için teşekkür ederim. Dönüşüm projesi evet. Proje onayından emin olmamakla beraber normal sıralamadaki gibi oldu muhtemelen. 29.04.2024 tarihinde ilk kazı başlamıştı, bugün (30.10.2024) ise altyapı sorgulama sitelerinde altyapı görünmeye başladı. Toplamda tam 6 ay içerisinde dönüşüm tamamlanmış oldu. Bu sürecin (kazı sonrası) yaklaşık 4.5 ayı aralıksız beklemekle geçti. Yine de daha uzun da sürebilirdi diyip buna da sevindim açıkçası. Darısı dediğim gibi bekleyen tüm arkadaşlara.

Güncelleme: 13.11.2024 tarihi itibari ile kurulum yapılmıştır. Kurulumda kullanılan cihazlar:

ONT: ZTE ZXHN F601
    Router: ZTE ZXHN H3600P V9.0

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdk_5 -- 16 Kasım 2024; 8:7:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ftth fixnet bursa uzak durun arkadaşlar pingler düşük packet loss tan oyun oynanmıyor çözemiyorlar kabul de etmiyorlar kendilerinden kaynaklı olduğunu

• rdk_5 R kullanıcısına yanıt

Acaba hangi il ve ilçedesiniz?

Sormamın nedeni şu: ben İstanbul'dayım ve Bebek Telekom Md'den (Etiler Santralı) hizmet alıyorum. Bugün "Fiber Modem" değişti. (ONT değişmedi, o Huawei olan cihazdır). Gelen HGW ("Fiber Modem"): ZTE ZXHN H3600P (AX3000 Wireless Dual Band VoIP Home Gateway). Kutunun üzerindeki tanımlamayı olduğu gibi yazdım.

Herhangi bir versiyon işareti yok (cihaz arkasındaki etikete dikkatlice baktım...).

Acaba sizdeki ZTE'nin seri no'su kaç; belki oradan birşey yakalayabilirim? Keza, SAP No. ve Üretim Tarihi?

Tşkler.

• Arkadaşlar belirli adrsslerde ki altyapı destek durumunu görebildiğimiz 2 3 tane site vardı ayrıntılı bilgi veriyordu, santrale uzaklık, maksimum kaç mb hız alabiliriz v.s.v.s.v.s gibisinden..

Bu siteler hangisiydi. Biri hepimizin bildiği göknet ama diğerlerini bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Litejra -- 16 Kasım 2024; 2:50:49 >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    İzmir, Bornova.

Versiyon bilgisi bendeki cihazda da kutusunda da yok. Arayüzünde cihaz adı öyle görünüyor diye yazdım.

Teşekkür ederim. Sizin cedvabınızı görmeden ben de biraz önce arayüze girdim ve bendeki cihazın versiyonunun da 9.0 olduğunu gördüm. Ayrıca gönderdiğiniz bilgiler de bendekilerin tamamen aynısı.

Valla, dikkat etmişseniz bu HGW'deki bilgiler (ön paneldeki LED'lerin tanımlamaları dahil) tamamen Türkçe. Kutunun üstündeki yegane İngilizce ibare cihazın Model numarası ve altındaki tanımlama. Başkaca herşey Türkçe. Kutudan çıkan "Kullanım Kılavuzu ve Garanti Belgesi" kitapçığına "kullanım kılavuzu" yerine "tanıtım kılavuzu" yazsalar daha yerinde olurmuş. Bunun içeriğinde HGW üzerinde (arayüze girilerek) yapılacak hiçbir ayarlamanın bilgisi, anlatımı yok. Dahası arayüze girmek için 192.168.1.1 mi 192.168.2.1 mi yazılması gerektiği dahi yazılmamış. Bilmeyen kllanıcısı nasıl yapsın da arayüze girsin de de mesela port açsın? Hatta SSID adını değiştirsin veya WPA şifresini değiştirsin? Tam kapalı kutu, gözü kapalı kullan cihazı...

Wi-Fi performasını daha deneyimleyemedim. Kablolu olarak Bufferbloat testinde B göstermekte.

Rica ederim. Çok fazla deneyimleyemedim ama ilk etapta WiFi performansı gayet yeterli görünüyor 90-100 m2 bir ev için. Kablolu A+, kablosuz A/A+ sonuç veriyor bufferbloat testinde genelde. İSS ise Turknet.

Ben de bugün, sıkı download altında (ve bunun dörtte biri kadar da upload yaparken) A+ gördüm. ISS: Fixnet 100/20 Mbps paketteyim. Ayrıca bir süredir Fxnet'te UL olarak 40-45 hatta zaman zaman 48 Mbps alıyorum; sorduğumda da "Türk Telekom öyle imkan tanıyor..." cevabını alıyorum. Sizdeki durum nedir?

Bende indirme 110, yükleme ise 20 civarı genelde.

Fiberden önce VDSL altyapıda uzun süre Netspeed’den hizmet aldım ve memnundum da. Fiber gelince, fiyatları da uygun diye Comnet’e geçmeye karar verdim. Önce VDSL’den geçiş yaptım, daha sonra fibere dönüşüm için başvururum diye. Netspeed’e göre ping değerleri kötüleşince aboneliği iptal edip, Burger King %50 indirim kampanyası ile Turknet’ten yeni kurulum ile fibere geçtim ve şuan bayağı memnunum. Aslında kendi altyapısı olduğu için en iyi değerleri oradan alırım diye TTNET 200 Mbps’lik pakete başvuru yapmıştım. Daha sonra yine İzmir’de farklı bir ilçede oturan dayımın evindeki Turknet aboneliği test edince TTNET’i iptal edip Turknet’e başvurdum. Tek olumsuz yanı maksimum 100 Mbps vermesi. En azından 200 Mbps’lik bir tarifesi de olsaydı çok iyi olurdu.

• Litejra kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

BBK kodu özelliği olan siteler daha kullanışlı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 16 Kasım 2024; 22:33:27 >

TR de koyun gibi insan çok TT kuruluma geliyor kapı eşiğine takacam diyor ev sahibi mee diyor ekip kendi dediği yere takıp modemin altında yazan wifi şifresini ev sahibine verip aha bunu gireceksin deyip gidiyor sonrası ev sahibi modem bozulana kadar kuzu gibi kullanıyorTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 17 Kasım 2024; 15:27:15 >
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 17 Kasım 2024; 15:27:23 >
    Hocam paket kaybı testi yapabilir misiniz? Benimde eve kadar fiber fixnet kullanıyorum ama paket kaybından geçilmiyor problem fiziksel altyapı kaynaklı mı yoksa bütün fixnet kullanıcılarında mı var onu merak ediyorum.
    packetlosstest.com
    Packet Loss Test – Test Your Connection Quality
    https://packetlosstest.com/
    bu siteden counter strike2 ve serverıda germany seçip test yapma şansınız var mı ?

• liang kullanıcısına yanıt
    Modem arayuzunden ipv6 kapatilabilir. Eski modem almaniza gerek yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26392640264126422643
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.