Merhaba Fatih Seyyid Omer mahallesinde cuma gununden beri internetimiz kesik. Turk Telekom Fiber kablolarla ilgili bir ariza oldugunu soyluyor ama saglikli bir bilgi alamiyoruz. Telefonla her aradigimda bugun 17:00te cozulecek diye bant kaydi cikiyor ama her seferinde ertesi gune atiyor. 5. Gune giriyoruz internetimiz yok. Daha önce de yaşamıştık bu sorunu. Yine aşırı yavaş ve sağlıklı bilgilendirme olmayan bir durum var. |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2641. sayfa)
-
-
Merhaba.
Son günlerde internet bağlantımda kopmalar mevcuttu, muhtemelen geçici olduğunu düşündüm önemsemedim.
Nitekim altyapı çalışmalarından ötürü böyleymiş ve bugün arandığımda mevcut modemin devre dışı kalacağını (kopma yaşanmaması için) yeni modem almam gerektiğini belirttiler.
Yeni modem 3bin küsür, eğer almazsam 4bin. Almadığım takdirde internetim devre dışı kalacakmış.
Şimdi yasal olarak internetimi nasıl devre dışı bırakabilirler?
İkincisi illa bunların sattığı modemi almak zorunda mıyım?
Resmen tehdit ediliyoruz para vermediğimiz için şaka gibi!
-
Ne alaka çalışma varsa hepsi aynı olacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu anda aboneliğiniz nasıl bir abonelik? ADSL mi, VDSL mi (bu ikisi bakır altyapıdadır...), Fibernet (Fiber) mi???
-
-
-
Acaba hangi il ve ilçedesiniz?
Sormamın nedeni şu: ben İstanbul'dayım ve Bebek Telekom Md'den (Etiler Santralı) hizmet alıyorum. Bugün "Fiber Modem" değişti. (ONT değişmedi, o Huawei olan cihazdır). Gelen HGW ("Fiber Modem"): ZTE ZXHN H3600P (AX3000 Wireless Dual Band VoIP Home Gateway). Kutunun üzerindeki tanımlamayı olduğu gibi yazdım.
Herhangi bir versiyon işareti yok (cihaz arkasındaki etikete dikkatlice baktım...).
Acaba sizdeki ZTE'nin seri no'su kaç; belki oradan birşey yakalayabilirim? Keza, SAP No. ve Üretim Tarihi?
Tşkler.
-
Arkadaşlar belirli adrsslerde ki altyapı destek durumunu görebildiğimiz 2 3 tane site vardı ayrıntılı bilgi veriyordu, santrale uzaklık, maksimum kaç mb hız alabiliriz v.s.v.s.v.s gibisinden..
Bu siteler hangisiydi. Biri hepimizin bildiği göknet ama diğerlerini bulamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Litejra -- 16 Kasım 2024; 2:50:49 > -
-
Teşekkür ederim. Sizin cedvabınızı görmeden ben de biraz önce arayüze girdim ve bendeki cihazın versiyonunun da 9.0 olduğunu gördüm. Ayrıca gönderdiğiniz bilgiler de bendekilerin tamamen aynısı.
Valla, dikkat etmişseniz bu HGW'deki bilgiler (ön paneldeki LED'lerin tanımlamaları dahil) tamamen Türkçe. Kutunun üstündeki yegane İngilizce ibare cihazın Model numarası ve altındaki tanımlama. Başkaca herşey Türkçe. Kutudan çıkan "Kullanım Kılavuzu ve Garanti Belgesi" kitapçığına "kullanım kılavuzu" yerine "tanıtım kılavuzu" yazsalar daha yerinde olurmuş. Bunun içeriğinde HGW üzerinde (arayüze girilerek) yapılacak hiçbir ayarlamanın bilgisi, anlatımı yok. Dahası arayüze girmek için 192.168.1.1 mi 192.168.2.1 mi yazılması gerektiği dahi yazılmamış. Bilmeyen kllanıcısı nasıl yapsın da arayüze girsin de de mesela port açsın? Hatta SSID adını değiştirsin veya WPA şifresini değiştirsin? Tam kapalı kutu, gözü kapalı kullan cihazı...
Wi-Fi performasını daha deneyimleyemedim. Kablolu olarak Bufferbloat testinde B göstermekte.
-
Rica ederim. Çok fazla deneyimleyemedim ama ilk etapta WiFi performansı gayet yeterli görünüyor 90-100 m2 bir ev için. Kablolu A+, kablosuz A/A+ sonuç veriyor bufferbloat testinde genelde. İSS ise Turknet.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de bugün, sıkı download altında (ve bunun dörtte biri kadar da upload yaparken) A+ gördüm. ISS: Fixnet 100/20 Mbps paketteyim. Ayrıca bir süredir Fxnet'te UL olarak 40-45 hatta zaman zaman 48 Mbps alıyorum; sorduğumda da "Türk Telekom öyle imkan tanıyor..." cevabını alıyorum. Sizdeki durum nedir?
-
Bende indirme 110, yükleme ise 20 civarı genelde.
Fiberden önce VDSL altyapıda uzun süre Netspeed’den hizmet aldım ve memnundum da. Fiber gelince, fiyatları da uygun diye Comnet’e geçmeye karar verdim. Önce VDSL’den geçiş yaptım, daha sonra fibere dönüşüm için başvururum diye. Netspeed’e göre ping değerleri kötüleşince aboneliği iptal edip, Burger King %50 indirim kampanyası ile Turknet’ten yeni kurulum ile fibere geçtim ve şuan bayağı memnunum. Aslında kendi altyapısı olduğu için en iyi değerleri oradan alırım diye TTNET 200 Mbps’lik pakete başvuru yapmıştım. Daha sonra yine İzmir’de farklı bir ilçede oturan dayımın evindeki Turknet aboneliği test edince TTNET’i iptal edip Turknet’e başvurdum. Tek olumsuz yanı maksimum 100 Mbps vermesi. En azından 200 Mbps’lik bir tarifesi de olsaydı çok iyi olurdu.
Teşekkürler.
BBK kodu özelliği olan siteler daha kullanışlı oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 16 Kasım 2024; 22:33:27 > -
TR de koyun gibi insan çok TT kuruluma geliyor kapı eşiğine takacam diyor ev sahibi mee diyor ekip kendi dediği yere takıp modemin altında yazan wifi şifresini ev sahibine verip aha bunu gireceksin deyip gidiyor sonrası ev sahibi modem bozulana kadar kuzu gibi kullanıyor
-
edit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 17 Kasım 2024; 15:27:15 > -
edit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 17 Kasım 2024; 15:27:23 > -
Hocam paket kaybı testi yapabilir misiniz? Benimde eve kadar fiber fixnet kullanıyorum ama paket kaybından geçilmiyor problem fiziksel altyapı kaynaklı mı yoksa bütün fixnet kullanıcılarında mı var onu merak ediyorum. bu siteden counter strike2 ve serverıda germany seçip test yapma şansınız var mı ?
Modem arayuzunden ipv6 kapatilabilir. Eski modem almaniza gerek yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X