Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2642. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53.145
Cevap
265
Favori
4.106.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26402641264226432644
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Modem arayuzunden ipv6 kapatilabilir. Eski modem almaniza gerek yok.
  • ru.celebi kullanıcısına yanıt

ya hocam hiç sorma şimdi araştırdım modem arayüzü biraz karışık ona ellemedim ama PC'den IPv6 tek tıklamayla eskiden dns değiştirmek için ağ özelliklerine giderdik oradan IPv6 nın üzerindeki tiki kaldırarak kapatılıyormuş. oradan kapattım ve sorun çözüldü. az önce müşteri hizmetlerini tekrar aradım fırça çektim. hem müşteri hizmetlerine hem de evime kadar gelip de bana yanlış bilgi veren arkadaşa. ya bu basit bilgiyi nasıl bilemezler. ya eleman IPv6 kapatılmıyo böyle kullanmak zorundasınız dedi. sabit IP diye bişey yok dedi. kardeşim sabit IP parayla satın alınabilen bir hizmet. böyle bişey yyok nasıl diyebilir. şu yukarda yazdığım mesajlara utandım da sileyim dedim. inan bunların yanlış yönlendirmeleri yüzünden çözüm uzadı. çok basit bir bilgiyi bilgisizlikleri yüzünden 3 günde yine kendim çözdüm. olayı anlamaya çalıştım günlerce aslında olayı anlamışım o bunların bilgisizliği yüzünden olayı çözümlendirememişim. neyse ya.

hayır sitede bilgi vermiyo. yazılımcı ekipsin IPv6 ile bağlandığımı söylüyosun desene kardeşim IPv6 yı git kapat. modem arayüzünden kapanıyo de ya da bilgisayardan kapanıyo bi dene de. valla çok sinirliyim :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 17 Kasım 2024; 15:30:44 >

• liang kullanıcısına yanıt

Gece yazını gördüm ve ıpv6 kapat diyecektim ama baktım superonline aman dedim karışmayayım daha kötü olur bir de  Bu arada m. hizmetlerine güvenme bir halt bildikleri yok hiç bir firmada 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Kasım 2024; 16:2:9 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

deseydin keşke. sorunun IPv6 kapatılarak çözüleceğini bilsem bunun arayışına girerdim ve bulurdum ama beni buna yönlendiren kimse olmadı ki. sitedeki yazılımcılar da yönlendirmedi hadi m.hizmetleri bilgisi yok, yazılımcı geldi o kadar pc ye bağlandı benim IPv6 dan bağlandığımı sürekli IP değiştirdiğim için bu sorunu yaşadığımı da bildi, diyemedi mi kardeşim IPv6 nı kapat bak burdan kapanıyo. chatgpt ye IPv6 nasıl kapatılır yazdım direk söyledi. bi tane mouse tikiyle ıpv6 kapanıyor. superonline ın evime saha ekibi göndermesi ve gelen kişinin herşeyi ötünden atması da beni ayrı kanser etti. bilmeyebilirsin ya ben kimsenin ekmeğinden olmasını istemem. ama öğren be dostum. konunun üzerine gittikçe her seferinde bi öncekinden daha bilgisiz biri geldi. bu da benim şansım heralde. saçma sapan bir süreçti. olan benim 3 günüme oldu.

• liang kullanıcısına yanıt

Valla işin içinde sol olunca çekindim çünkü neyi engellediği neyi serbest bıraktığı belli değilTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  demek ki artık yazılımcılar da trişkadan en güzeli araştırıp kendini geliştirmek bu devirdeTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Merhaba. Evime böyle yeni bir altyapı döşendi. Bu altyapıyla maksimum kaç megabit alabilirim? 1000 Megabit için uygun mudur? Teşekkürler

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

• SIE Santa Monica kullanıcısına yanıt

Evet hayırlı olsun ftth 1000 mbps alabilirsiniz.

• orhuntus81 O kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Cumartesi günü dışarıda ekitpten 3 kişiyi gördüm. Sorduğumda pazartesi (bugün) aktif edileceğini söylediler. Bugün müşteri hizmetiyle görüştüm. Böyle bir çalışmanın olmadığını, 2025 yılında oluşacağını söylediler. Bundan sonra süreç nasıl ilerler sizce? Aktif edilmesi için ne yapabilirim? Cumartesi başka, bugün bambaşka bilgi paylaşıldı benimle. Tekrar teşekkür ederim

Saha ekipleri daha doğru bir bilgi verir. Ortalama 1 ayda tamamlanır. Mesela bizim kutu takıldı ertesi gün sinyal verildi. Altyapı sorgulamadan takip edin.

Müşteri hizmetlerini çok dikkate almayınız onlar önlerindeki metini okurlar. Sizin bağlantı yapılmış kutuya sinyal kaldı oda pazartesi demişler 2 günde biz ekleyelim çarşamba hazır olmalı sorgu yaparak aktif olmasını takip edebilirsiniz. Etrafınızdaki binalara da yapılmışsa arada onlara da bakın bazen aktif olup müdürlükten sisteme işlenmiyor onları aktif görürseniz sizin kutuda aktif olmuştur. En kötü müdürlüğe gider aktif ettirirsiniz.

Rica ederim hocam. Bizim binada obk kabloları bile kutuya bağlı değildi. Sadece dairelere kadar çekilmişti, kutu bağlantısı yapılmamıştı. Ona rağmen fiber turuncu kabloyu binaya getirdikten ve kutuyu taktıklarından itibaren 5 gün içinde sinyal verilmişti ve abonelik için başvurabilmiştim.

Sizin bütün kablolar kutuya bağlanmış sanırım 1 haftayı geçmemesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhuntus81

Rica ederim hocam. Bizim binada obk kabloları bile kutuya bağlı değildi. Sadece dairelere kadar çekilmişti, kutu bağlantısı yapılmamıştı. Ona rağmen fiber turuncu kabloyu binaya getirdikten ve kutuyu taktıklarından itibaren 5 gün içinde sinyal verilmişti ve abonelik için başvurabilmiştim.

Sizin bütün kablolar kutuya bağlanmış sanırım 1 haftayı geçmemesi lazım.

Hocam tekrardan teşekkür ederim. Az önce ekip tarafından arandım. Proje ekiplerinin 31 Mart 2025'e kadar aktif hale getirebileceğinden bahsettiler. Saha dolabında yapılacak işlemler olduğu için bu tarihin verildiğinden, öngörülemeyen sebeplerden ötürü tarihin daha da uzayabileceğinden de bahsetti. Tüm kabloların bağlandığını söylediniz. Sizce sorun ne olabilir hocam? Neden bu kadar uzun sürebilir işlem? Normal midir bu durum?

Ben 31 Mart 2025 tarihini duyunca bazı arkadaşlarımın işlemleri en fazla 15 günde bitiyormuş dedim. Binadan binaya, saha dolabından dolaba göre değişebilir dedi. Yorum yapan diğer hocalarıma da teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 18 Kasım 2024; 21:1:52 >

Bu kutunun muhtemelen sinyali bile verilmiş, tanımlamaları ve satışa açılması bekleniyor. 2025'e sarkacağını sanmam.

MH ne bakarsan bana da çalışma yok demişti ama kutu takılmış alt komşu bağlatmıştı ve nette sörf yapıyordu  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Kasım 2024; 21:59:13 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Hocam yani kısacası müşteri hizmetlerinin dediklerini pek önemsememek lazım. Peki fiber altyapının aktif olup olmadığını nasıl anlayabilirim hocam? Kontrol etmek için en iyi site Türk Telekom'un sitesi mi? Cumartesi günü gelen ekipler de bu Pazartesi aktif edebilirsiniz demişti. Müşteri hizmetleri ekiplerle görüştüm 31 Mart 2025'e kadar sürer dediler dedi. Ben anlamadım hocam. Herkes farklı bir şeyler söylüyor  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIE Santa Monica -- 18 Kasım 2024; 22:2:43 >

Valla bölge bölge değişebilir bizim kutu takıldı 10 gün sürmedi aktifti net bir şey söylemek zor ama o kadarda sürmez bence büyük bir eksiklik yoksaTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  bu arada alt yapı sorguya aldanma benim dışardaki fiber kablo yokken fiber var diyordu sorgudaTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Hocam bu 1000 için uygun. Bu henüz aktif olmadı ise

https://onlineislemler.turktelekom.com.tr/bize-ulasin/internet

Buradan adresinizi yazıp ftth kurulumu yapıldığını ne zaman aktif olacağını sorabilirsiniz

Türk Telekom bir binanın FTTH'a dönüşüm işlemini ayrı ayrı 3 taşeron ekiple yapıyor ve bunlar arasında da çoğunlukla eşgüdüm olmuyor. Bu nedenle ne o ekiptekilerin sözüne ne de Müşteri Hizmetleri'nin sözüne %100 inanmayınız; öngörülmeyen aksaklıklar olabileceği gibi çok çabuk gelişen sürprizler de olabilmekte...

Normalde binada FTTH altyapı tamamlanmışsa (yani abonelere/dairelere dahili tesiast fiber optik kablolar da çekilmişse) takılan OFDK dediğimiz dağıtım kutusunda Fibernet'in aktif olması en uzun 24 saatlik bir süreç; buna santralın aktivasyonu gerçekleştirmesi ve bir Telekom elemanının gelip o OFDK'da son ölçümleri alması dahil...) ama her zaman böyle olamıyor.

Tabi bir de binada FTTH altyapının hazır olması, sahada (port bölünme işlemleri vb.) ve Santral tarafında tam kapasitenin (OLT/port kapasitesi) de yeterli olması gerekiyor. Bazen bunların eksikliğinde böyle tahmini ileri tahminler veriliyor.

Sık sık sorgulama yapılması önerilir. Yukarıda verilen Göknet Sitesi çoğunlukla doğru sonuçlar verir.

Alternatif olarak şu siteyi de kullanabilirsiniz (burada başka detaylar da veriliyor...):

tpc.net.tr
    Toplama Pc İnternet Altyapı Sorgulama
    https://tpc.net.tr/altyapi-sorgulama/

Ha, yani kırk yılda bir olabilecek (ama olmaması da gereken) şapşallıklar da olmuyor değil; geçenlerde bunlardan birisine "dehşetle" şahit oldum. Gözükürde binada herşey tamam, sorgulama sitesinde de FTTH var gözükmekte. Haliyle binadaki bir abone FTTH dönüşümü ve kurulumu için ilk kişi olarak talepte bulunuyor. Kurulum ekibi geliyor ama bakıyor ki OFDK'da Fibernet sinyali YOOOK!!! Haliyle dönüp gidiyorlar!

Neden mi? Çok çok basit! OFDK'yı takan ekip Telekom'un dışarıdan gelen (çoğunlukla turuncu renkteki) F/O kablosundaki kıllardan (=core) birisini OFDK'da gerekli porta bağlamayı unutup gitmiş. Çok muhtemeldir ki Telekom'un elemanı da gelip OFDK'daki son kontrol ve ölçümleri yapmamış (yapmış olsaydı sorun daha önce açığa çıkacaktı...)! 

• mafaky kullanıcısına yanıt

Ülkemizde bu gibi aymazlıklar sıkça oluyor maalesef...

• 
Sayfa: önceki 26402641264226432644
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.