Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2640. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
53.144
Cevap
265
Favori
4.106.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26382639264026412642
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elektrik altyapısı çalışmaları nedeniyle yolu kazacaklar, telekom santrali ise 300 metre uzakta. Yani kesin gelecek gibi görünüyor. Müteahhit talep açtı mı onu bilmek imkansız, adama elma göstersen bu sanırım armut ama emin değilim muz da olabilir diyecek kadar ilgisiz birisi. :D

• Antocio kullanıcısına yanıt

Bağlı olduğunuz Telekom Müdürlüğü bu konuda size bilgi veriyor. Eğer talep yok ise siz açabilirsiniz. Ülkem müteahhitleri şaşırtmıyor :) Ama kentsel dönüşüm ile yapılmışsa binanız zaten telekoma yıkım için belge vermeden yıkamazlar. Yoksa onaylanmıyor.

• Antocio kullanıcısına yanıt
    Eğer fiber altyapının tamamlanıp aktif edilmesi önümüzdeki yılın başını bulacak olursa ve mevcut TTNET kampanyalarının da yılbaşında zamlanacağını düşünürsek taahhüt yapmak mantıklı olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

Neredeyse 3 yıldır Nokia fiberde 100 Mbps kullanıyorum bu 95 Mbps olayı daha önceden düzeltilmişti, bana denk gelmedi. Zaten normal şartlarda 95 çıkması az değil, hız profilini tam 100 Mbps yaptıkları için hız testinde 95 olarak görüyorsun ama uzun süredir 100 Mbps yerine 120 Mbps veriliyor bu yüzden hız testlerinde 110 civarında görüyoruz. 100/20 hızı aslında cihazda 120/26 şeklinde ayarlı düşünebilirsin paket adı 100 sadece.

Performans sorunu farklı, interneti limitlerinde kullanırsan veri gecikmeleri oluşuyor bunu düzeltemediler. Mesela senin hız testinden örnek verecek olursak hızın altında yazan ping değerleri

4 ... 19 ... 12

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

Bunun normalde 4 ... 4 ... 4 olarak çıkması gerekiyordu.

ONT ... router arasındaki kabloyu uzatmanda sakınca yok, kabloda kusur olmadığı sürece düşük hız almazsın 1000/1000 çalışır. Normalde yeni olan bazı binalarda zaten sizin istediğiniz gibi kurulum yapılıyor, ONT sigortanın orada oluyor router odanın içerisinde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 9 Kasım 2024; 13:19:44 >

• mafaky kullanıcısına yanıt

Orada önemli olan kablo içerisinde 8 tane tel olması, üstünde cat5 yazsa da içerisinde 8 tane tel varsa 1000/1000 çalışır. 4 telli kablo kullanılırsa 100/100 bağlanır bu sefer hız testinde en fazla 95 Mbps görürsünüz TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Merhaba. Yaşadığım apartmanda Kablonet'in DOCSIS altyapısından hizmet alırken bu yaz ve sonbahar mahallede altyapı çalışmaları yapıldı, rögarlardan ve apartmanlardan fiber kablolar çekildi, saha dolapları yerleştirildi ve apartmana çekilen kabloyla da bir kutu takıldı. Birkaç gün önce de altyapı sorgulama sayfasında "1000 Mbps'ye kadar destekleyen Kablonet hizmeti sunulmaktadır" ibaresi çıkmaya başladı.

Sonraki süreç nasıl gelişiyor? MH aradığımda operatör benim bir şey yapmam gerekmediğini, il müdürlüğünün emriyle mevcut DOCSİS sistem sökülerek yeni sistemden tüm dairelere kablo çekileceğini, beklemekten başka yapılacak bir şey olmadığını söyledi ama bunu biraz da ezbere söylüyormuş gibi geldi. Altyapı görevlilerine daha önceden sorduğumda DOCSİS sistemlerin sökülmeyeceğini, isteyenlerin onunla devam edebileceğini söylemişlerdi bana ama bu süreç tam olarak nasıl işliyor?

• Drahmizm kullanıcısına yanıt

Bu 4 yada 8 teli nasıl anlayacağız peki? fişe dikkatli bakmadım hiç ama oradan mı anlaşılıyor?

Rj45 jakının hepsi 8 pinli oluyor bu jaka çakılı olan kabloda iş değişiyor. Cat kabloda 4 tel varsa genellikle turuncu ve yeşil olur ama farklı da olabilir alttaki resimde turuncu ve yeşilin olduğu yerlere bağlanır, 100 Mbps bağlantı sağlar. Cat kabloda 8 tane tel varsa her pin alttaki görseldeki gibi tam dolu olur, 1000 Mbps bağlantı sağlar.

Peki de, 500 Mbps'lik pakette ONT ile HGW (WAN girişi) arasında neden Cat.6/6a kablo kullanılıyor da Cat.5/5e kullanılmıyor tam performans için?

Kendi hesabıma yaşadığımı söyliyeyim: 500 Mbps'lik paket kullandığımda Cat.5e (Cat.5 değil) kabloyu kullandım; HGW'nin kutusundan çıkan kabloyu kasdediyorum... Ama yeterli performans alamadım. Bunu Cat.6 kabloyla değiştirince herşey düzeldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 9 Kasım 2024; 23:51:34 >

Eğer standart yani yuvarlak ethernet kablosundan bahsediyorsak 4 telli kablo 8 telliye göre biraz daha ince oluyor. Üzerindeki baskıda da bu belirtilmiş olabilir. Ama emin olmanın yolu, jaka bağlanmış (yani çakılmış) ince ama renkli olan kabloları saymak.

• Bende buffer sorununu çözemedim. Router'da mı problem var yoksa başka bir sorun mu anlamadım. Akıl edemedim ZTE'yi değişmeden önce son bir test yapayım karşılaştırma amaçlı ama iş işten geçti. Ya routerda bir problem var ya da ZTE zamanında da vardı ben test yapmadığım için farkına varamadım. ZTE varken 100/20 pakette A+ çıkardı test sonucu. Ki indirme ve yükleme esnasındaki pinglerim tek haneliydi o derece güzeldi. Çözüm önerilerinize açığım. Ha bu arada bu aşağıdaki değerler yine iyi +90ları görüm buffer testinde pingleri.

Router: Huawei LG8245X6-50

ONT: Huawei EchoLife HG8010H

Mevcut abonelik: Türk Telekom FTTH 100/20

Demek ki tt verdiği kablo kötü değil ki hızı eksik vermiyorTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Ispanak Namık kullanıcısına yanıt

Routerinizda QoS veya SQM tarzi bir çözüm kullanmıyorsanız A+ almanız biraz zor.

• O SİTEDEKİ TEST hiç inandırıcı gelmiyor her yapışta farklı çıkıyorTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Temet Nosce kullanıcısına yanıt

Qos var aslında. Nasıl bir değer girmem gerekli?

Nedenini siz bulacaksınız hocam, 8 tane tel varsa ev içi kadar kısa mesafelerde 1000 Mbps kullanırsınız. Kablolunun bir yerinde kusur vardır, sinyal parazitleniyordur onu buradan ben çözemem. Evim iki katlı ONT alt katta, PC üst katta. İki kat arasındaki kablo çok kötü, müteahhittin koyduğu dandik kablo ve kanallara sıkıştığı için değiştiremedim (görseldeki sarı benekli olan kısım). Bu kablo 3 parça farklı kablolardan oluşuyor yani 2 tene ek yeri var, bütün kablo değil ama buna rağmen 1000 Mbps ı tam kullanabiliyorum.

pppoe şifreniz ile PC den ONT ye kablolu bağlantı sağlayarak test yapabilirsiniz. Bu testte router faktörü ortadan kalktığı için sorunun ev içinden mi yoksa altyapıdan mı olduğunu anlayabilirsiniz.

1. Ethernet ayarlarından VLAN ID: 35 yapılacak (test işiniz bitince tekrar 0 yapmayı unutmayın)

2. Windows üzerinden çevirmeli bağlantı oluşturulup pppoe bilgilerinizi yazarak bağlan yapılacak, bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 10 Kasım 2024; 12:35:47 >

QoS da tek başına yetmez. Tam çözüm için SQM gerekli, onun için de OpenWRT destekli router almanızı tavsiye ederim

Müsait bir zamanımda deneyeyim bakalım. Altyapıdan kaynaklanırsa işimiz zor sorunu Telekom'a kabul ettirene kadar savaş çıkacak. Paket Loss testlerim güzel kayıpsız ilerliyoruz.

Altyapı kaynaklı olsa da üstteki mesajda söylenildiği gibi SQM ile çözülüyor ama normal kullanıcılar neden buna ihtiyaç duysun.

• 
Sayfa: önceki 26382639264026412642
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.