Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2638. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Burakkii , enineboyuna06
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53.144
Cevap
265
Favori
4.106.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26362637263826392640
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim. Türk Telekom Müdürlüğü ile görüştüm; Çarşamba günü gelmemi, o gün yetkililerin orada olacağını söylediler. Yetkililer genelde saha ekipleriyle ilgilendikleri için yönetim işlerinde bulunuyorlar galiba. Bu arada, Açık Kapı başvurum hâlâ beklemede.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhammet3733 M kullanıcısına yanıt

Anladığım kadarıyla kırsal bir bölgede ve tek yani müstakil bir evdesiniz. Ve zannederim civarınızda sizden başka FTTH kullanıcısı da pek olmayacak.

Şu anda bu müstakil evinize gelen bir bakır altyapı var (VDSL ya da ADSL kullandığınıza göre...). Bu yer altından mı geliyor, havai hat olarak mı?

Bu durumda iki olayın gerçekleşmesi gerekiyor:

1) Size en yakındaki o 2017 kurulumlu Tip-7 saha dolabında (içinde) bir OLT kurulması çok düşük bir olasılık olduğundan o saha dolabına gelen dark fiber (yani kullanılmayan fiber) kıllarından birisini santral'da kurulu olan bir OLT'deki bir boş porta bağlayacaklar.

2)Bu Tip-7 saha dolabından sizin evinize kadar ama havai hat olarak (ki bu daha düşük olasılık) ama kazılıp yer altından bir fiber hat çekilecek. Tip-7 ile aranızdaki mesafe acaba ne kadardır? (Telekom bu kazı için ücret talep edebilir...)

3) Civarınızda, yani şöyle 50 mt. yarıçaplı bir daire içinde kalacak şekilde hiç mi başka konut yok? (olursa, Telekom bu kazı işini belki kendisi finanse eder ya da Telekom ücret isterse de tüm masraf sizin üzerinizde kalmaz, bölüşürsünüz mantığıyla söyledim...) Zira aslında size çekilebilecek bir fiber hat aslında daha çok sayıda FTTH abonesine de hizmet verebilir...

4) Telekom'un Tip-7'den sizin evinize kadar yer altından bir fiber hat çektiğini varsayalım. Bu güzergah güvenli midir? "Güvenli"den kastım, yarın öbürgün burada su-elektrik vb. çalışmalar nedeniyle bir kepçe gelir, sizin fiber hattınızı da kopartır götürür. Ondan sonra alın başınıza dert, hepten internetsiz kalınması da cabası!

Neyse Çarşamba'ya az kaldı, umarım olmulu ve sizce de kabul edilebilir bir sonuçla geri dönersiniz. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Öncelikle, saha dolabına olan mesafe 396 metre. Santralin nerede olduğunu bilmiyorum, ancak saha dolabına kadar fiber geldiğini söylediler. Saha dolabı Tip-7 model zaten ve ilk başta yer altından gidiyor. Belli bir mesafeden sonra ise hattın bir kısmı havadan geçiyor. Merdivene daha yakın olduğu için oradan bakır kabloyla devam etmişler; bu kablo da bana kadar geliyor. Yani hattın yarısı yerden, neredeyse diğer yarısı ise havadan geçiyor. Mahalle sakinleri destek verirse mi bilmiyom , belki bu konuda daha iyi bir çözüm sağlanabilir, ama bu da Türk Telekom’un inisiyatifine bağlı.
    VDSL hattının geçtigi yer güvenli olduğunu söyliye bilirim; zaten VDSL kullandım ve şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Hattın havadan geçmesinin sebebi, mahallemde birçok yollar dolaşmalı görünüyor. Mesafe uzayacağı için merdivene yakın saha dolabından bağlanarak hattı havadan çekmişler. Bana göre hattın tamamının yer altından gelmesi için merdivenle bağlantı yapılması daha iyi olabilir, ama havadan çekmeleri de bir çözüm gibi görünüyor.
    Konutlara gelirsek, bölgemde yeni bina yok; çoğunlukla eski müstakil evler ve eski küçük apartmanlar var. Diğer tarafta ise bir mezarlık bulunuyor. Bildiğim kadarıyla, eski altyapı nedeniyle çoğu kablo burada havadan geçiyor.

ben sana özelden anlatacam detaylı özelden.

• Muhammet3733 M kullanıcısına yanıt

Ben sizi daha kırsal bir bölgedesiniz, sağınızda solunuzda pek bir yerleşim yoktur diye tahayyül etmiştim: yanılmışım. Ancak konumunuz o saha dolabının bulunduğu yere göre oldukça çetrefilli. Telekom saha dolabı-santral arasını halletse de, saha dolabından sonrasına ne kadar sıcak bakar; bilemiyorum.

Neyse yarın ola, hayrola demişler. Yarın Teelkom'dakiler bakalım ne diyecekler?

Size şu an havai hat olarak bakır kablolar (branşmanlar), yakınınızda başka konutlara da geliyor mu? Yani sadece siz tek başınıza değil de siz dahil 8 FTTH isteklisi toplayabilirseniz Telekom sizin için (ve size bedavaya gelebilecek) bir projeye girişebilir diye düşünüyorum.

Yani Türk Telekom’da fiber internet istemek zaten her zaman zordu, ama artık herkes için daha da zor veya kolay olabiliyor. Yarın ne olacağını göreceğiz. O direklerden sadece ben internet almıyorum; gönderdiğim yerleri incelerseniz, direklerden gelen kablolar başka evlere de ulaşıyor. Oturduğum evin oturma odasında birkaç Wi-Fi sinyali gelip gidiyor ama biraz aşağıya inince bir sürü Wi-Fi sinyali alıyorum. Aşağıdaki sokak yaklaşık 50-60 metre ileride ve o kısımda telefon ekranına sığacak kadar Wi-Fi sinyali var. Özetle, sinyal yoğunluğu evin farklı noktalarında değişiklik gösteriyor.

Bu ara da açık kapı bir kaç kere başvurdum yüzüne bakmadan kopyala kapıştır cevap veriyorlar.

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

• Yeni bir bina aldım 2024 haziran yapılış iskanlı, bina için bir altyapı yok. Ama santral kutusu mu ne önümüzde arada TT araçları gelip gidiyor. Yerim de cadde önü işlek bir noktadayım.

TT şefliği ile görüştük. Not aldılar daha önce başvuru yapılmış Bölge Müdürlüğünde proje ama ne zaman yapacakları belli değil.

Bu süreci hızlandırmak için ne yapabilirim? Ofis açacağım internet de lazım magnet sınırsız var ama çok pahalı mobil veri ile idare ederim ama sabit hat önemli güvenlik kamera sistemi kuracağım vs onlar için internet lazım.

bireysel.turktelekom.com.tr
    Evde İnternet Kampanyaları ve Paketleri | Türk Telekom
    https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/yeni-musteri-kampanyalari/yeni-magnet-limitsiz-tarifesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugünkü gelişmeleri yazayım. Genel olarak olumlu bir görüşme oldu. Türk Telekom’dan gibi görünen, ama Telekom forması giymemiş bir kadın yetkiliyle konuştum. Derdimi anlattım, o da 2025 yılı için fiber yatırımı bütçesinin onaylanmasından bahsetti. Özetle, işin para kısmı halledilirse bu proje yapılacak gibi görünüyor. Tabi öncelikli bazı başka faktörler de varmış, ama umarım bu engeller de kısa sürede aşılır ve fiber kesinleşir.

Ayrıca, Türk Telekom’dan arayıp sormam için üzerinde ‘Telekom proje yetkilisi’ yazılı bir not ve telefon numarasının olduğu küçük bir kağıt verdiler. Umarım bölgemi bu proje için kabul ederler.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Telekom'un her yerde santrali var, OLT leri dışarı koyacağını hiç sanmıyorum. GPON uzak mesafelere gidebildiği için ilçelere yakın olan köylere bile ilçe merkezindeki OLT den sinyal verebiliyor.

• Drahmizm kullanıcısına yanıt

Sinyal veremese zaten köy/mahalle santrallerini kapatmaz. Lokal santrallerin bir kısmı boşaltılmış sanırım ilerleyen süreçte lokal santrallerin tamamı kapatılacak. Zaten gerekte yok büyükşehirlerde, şehir içinde 4-5 km'de bir santral günümüzde gerçekten gereksiz bir operasyonel yük. Örneğin Beşiktaş ve Kabataş birbirlerine uzaklıkları 5 km civarı ikisi de şu anda aktif oysa Beşiktaş santraline bile gerek yok çünkü Gayrettepe DC'ye de birkaç km.

Evet hocam, çok istisnai bir durum söylediğiniz gibi. Yine de Tip bahsi geçitği için büyünüyle açıklamayı tercih ettim.

Ayırca sahadaki kurulumları ben pek de sevmiyorum zira olası kapasite yönetimine dair fiziki güncelleme yapmak sahada daha zor. Santralde tabi ki daha kolay. Ayrıca daha fazla homepass imkanı da işin ekonomik tarafı.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

"İleride lokal santralların tamamı kapatılacak derken herhalde büyük şehir veya ilçeler kastedilmiştir. Kırsal alnlardaki bazıları ya da yazlık bölgelerde site içlerinde olanlarını kapatmaları çok kolay olamayacaktır. Kapatabilmek için bu yerlerin tamamının fiber altyapıya kavuşturulması gerekiyor ama bazı konumlarda bu iş çok maliyetli ve bu maliyeti T.Telekom da karşılamayıp oralardaki mülk sahiplerine yıktığı için gerçekleşemiyor.

Bunun bendeki güncel örneği, Bodrum-Milas arasındaki Adabükü Doktorlar Sitesi.

Bir başka forumda, bir süre öncesine kadar T.Telekom'da ve ağırlıklı olarak sahada çalışmış bir katılımcı İstanbul'da kendisinin bizzat bildiği, girdiği 4-5 yerde (Ziraat Bankası şubeleri içinde ama tabi ki ayrı bir oda/bölümde) lokal santrallar olduğunu söylüyordu.

• Geçen sene 500 metre aşağıda Superonline Fiber çalışması yapıyordu muhtemelen caddemize fiber geldi, binamıza fiber çekmeleri için nereye başvurmamız lazım?

Çok uzun zamandır bekliyorum kimse Fiber bağlamadı bina girişine.

• TheRedDevils kullanıcısına yanıt

Bölgenizin bağlı olduğu Süperonline Fiber bayisine gideceksiniz oradan bilgi verirler.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt

Ek olarak enerji problemleri de olmuyor böylece kesinti yaşanmıyor. Dışarıda bulunan sistemlerde jeneratör desteği yok, akülerde ise ne olacağı belli değil TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]x (formerly twitter)
    Türk Telekom Medya Merkezi (@TTMedyaMerkezi) on X
    https://x.com/TTMedyaMerkezi/status/1854471168964599992

Olmaz niye olsun jel aküyü bırakıp lityum aküye geçsinler her gün aküden bile çalışsa 15 yıl ömrü var TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt

Hiç bir akünün 15 yıl ömrü yokturTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• Öyle diyorsan öyledirTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Misal bizim köydeki (Ordu, Topçam) santrali kısa vadede kapatamazlar herhalde. Santrale ulaşan herhangi bir fiber kablo yok. Radiolink üzerinden erişimi var santralin sadece. Radiolink anteninde sıkıntı olduğu anda köyün tümü + çevre köylerde internet gidiyor. TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

• Baktım karşı komşuya 100mbps hızı 600 tl ye itelemişler YİNE DURAMADIM GECE GECE ONLİNE İŞLEMLERDEN HIZI 100 Mbps yaptım 394 TLTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Artı bu nolia ont 100 mbps de sorun yaratıyor lafı da eskidenmiş sanırım çünkü hızda sınır falan yokTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Kasım 2024; 7:30:34 >

• 
Sayfa: önceki 26362637263826392640
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.