Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2646. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53.142
Cevap
265
Favori
4.105.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26442645264626472648
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende de durum farklı değil kazık tarife 200mbps 640tl

• Svideoz kullanıcısına yanıt

Bende şuan 1000 mbps 640 tl online işlemlerdeTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  taahhüt 1 yıl kalmasa geçerdimTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] demek ki çakal tt tutturabildiğine ilerliyorTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Pardon 614 tl fiyatmış

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Aralık 2024; 3:11:48 >

• İstanbul Sultanbeyli’de bir yıldır binaya altyapı getirilemedi
    ;

bu bağlamda ne yapmam gerekir değerli dostlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ts_Cihan kullanıcısına yanıt

yanına 3 5 kişi alıp en yakın telekom binasına git hocam

• mito1172 kullanıcısına yanıt

kanka mobil sabit hat değil

• Evren7 kullanıcısına yanıt

vallahi haklı bunların insanlıktan anladığı yok

• Mustafaaaxa01902 M kullanıcısına yanıt
    Ya baskı yapmayınca bir sonuç çıkmıyor maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

he ben ev fiber internet sandım

altyapı yok kanka. Adsl bile yok kdk ya yazdım thh ye yazdım. Eğer yargıda biraz bak minnacık umut varsa birşeyler yaparlar. Malatya nın merkezinde internet yok altyapı yok ulan yemin ederim uydu interneti bakarken kendimi buldum. Ulan Sanki ağrının dağında oturuyorum. Bunlar özelleştirildiğinden beri kimseyi tınlamıyorlar. Başlarında bir denetim mekanizması yok. Bir ülkenin en önemli iletişim yolu internet dir. Ya bunlar insanların internete girmesine birbirlerinden haber almasına düşmanlar yada atm çalışanları. Sanki yarı yarıya gibi. Allah belalarını versin öyle olanların ne diyelim elden hiçbir şey gelmiyor. Anca 3-5 kişi toplayayım telekoma gideyim.

• Selam aleyküm herkese hayırlısıyla bir adres daha fibere adım attı bundan sonra süreç nasıl işler şuan telekom apartman girişinde kabloyu çekip bırakmış durumda dairelere çekim işlemi ne zaman nasıl olur yardımcı olur musunuz TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emre7492 E kullanıcısına yanıt

Belli olmuyor bizde önce dairelere çekildi sonra görseldeki çekildi ve en son kutu takıldı. Toplam 3 ay sürdü ama bu süreç her bölgede farklı olabilir tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Aralık 2024; 3:4:35 >
    Bunu yaptıktan sonra bağlantı için gelinecek demişler

İşte T.Telekom'da, bu FTTH'a dönüşüm süreçleri her zaman ve her yerde (yani her müüdrlükte) mantık sırasıyla işlemiyor. Bu açıdan işin ne zaman biteceği konusunda bir süre vermek hem zor hem de aldatıcı oluyor; insanlar umutlandırılıyor...

Sizdeki konu, mantık sırasıyla başlayabilmiş. Görseldeki turuncu kabloyu yanılmıyorsan apartmanın içine (hemen cümle kapısının arkasına) çekmişler. O kablonun diğer ucunun sahada bir yere ve oradan da santrala bağlanmış olduğunu varsayarasak, toplam işin bana göre en zor ve %70'lik kısmı bitmiş demektir (ama bunu süre bağlamında almayınız...).

Şimdi bir zaman (umarım en geç bir ay içinde) başka bir ekip gelip o turuncu kabloyu, takılacak olan OFDK (= Optik Fiber Dağıtım Kutusu) dediğimiz bina içi fiber sonlandırma ve bina içi fiber dağıtım kutusuna sokacaklar.

Bina kaç katlı ve daireli, ve yaklaşık kaç yaşlarında? Bunun cevabına göre devam ederiz.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevabınız için teşekkür ederim bina 95 yapım ve 4 katlı 8 daire her kat çift daire şeklinde

Size eninde sonunda FTTH altyapı gelecek, Telekom babasının hayrına binaya o turuncu kabloyu getirmez. Ama bir süre veremem; sizi yarın-öbürgün diye umutlandırmak istemem. Bina çok fazla aboneli değil ama eskice. Şİmdi size (mantık sırasıyla) OFDK takılacak. Ama dairelere kadar OBK dediğimiz dahili tesisat (ince) fiber kablolarını da çekerler mi yoksa "bir elektrikçi bulunu, siz çektirin..." diye size kablo bırakıp giderler mi? Orasından pek emin değilim zira her Telekom Md'ü kendi kafasına göre iş yapıyor.

Binanız 10 katlı ve 40 daireli olsaydı OBK'ları çekmekten kaçınırlardıı (hatta belki binaya o turuncu kabloyu da hiç getirmezlerdi...) ama 4 kat, 8 daire olunca şansınız %50-%50!

Ama genel kural olarak Telekom'un kitabında "dahili tesisat aboneye aittir!" yazar. Ancak FTTH dönüşümlerinde bu prensip gevşetildi. En

azından binaya bedava fiber optik kablo bırakılıyor...

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim hayırlısı bakalım

Bu durumun esas nedeni Malatya. Her yerde kötü işleyen bu sistem orda daha kötü işliyor. Bölge müdürlüğü olarak Kayseri’ye bağlamışlar. Onların da Malatya zerre umdunda değil. Ha bir yerlerde tanıdığın varsa istediğin o gün olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ya onlar arıyor yada sen arayıp evime fiber geldi fibere geçiş yapmak istiyorum diyorsun randevu alıp geliyorlar.

Evin 4 kat 8 daire demişsin bizim de böyle ve 7 blok 56 haneli site mantıken bize daire içine kadar çektiklerine göre size de çekmeleri lazım, tabi tt bu ne yapacağı belli olmaz ama yine de size kendiniz çektirin diyeceğini sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 5 Aralık 2024; 20:49:26 >
    Anlamadığım tek şey apartman girişinde sadece resimde olan kablo var bu şeklde olmasına rağmen tt arayıp fiber geldi dönüşüm istiyorum diyebilirmiyim

Sanmam henüz bağlı değil çünkü

• 
Sayfa: önceki 26442645264626472648
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.