Yani burada normalde işlenen süreç şöyle idi. Sokağa belirlenen bölgeye OFSD (Optik Fiber Saha Dolabı) getirilir, bu saha dolabından binaların içine sizin turuncu kablo dediğiniz binaya gelen fiber kablo uygun yerde OFDK (optic fiber dağıtım kutusu)'ya bağlanır test edilir. Testten sonra abone alımına açılır. Sizin bağlantı yapılmadığından port yok deniliyor bağlantı yapılınca port açılacak. Beyaz kabloda OFDK'dan dairenize çekiliyor bazen TT çekiyor, bazen kablo bırakıp siz halledin diyor, bazen de hiç çekmiyorlar o kısımda saçma bir işleyiş var Şu anki sıralama OBK yapılıp turuncu kablo çekiliyor. OFSD kurulduktan ve turuncu ana hatlar bağlandıktan sonra OFDK'lar koyuluyor. Ondan sonra abone alımını açılıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 7 Aralık 2024; 10:29:44 > |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2648. sayfa)
-
-
selamlar. binamızın girişine böyle bir kutu konmuş. ben mevcutta comnet vdsl kullanıyorum. comnetin sitesinde 1000 mbbs kadar hız alabilirsin diye yazıyor. ancak dairelere herhangi bir kablo çekilmedi. kablo çekilmesi için beklemeli miyiz ya da biz dönüşüm için başvurduğumuzda mı kablo çekilecek? bir de ben vdsl için apartmanın dışından cat6 kablosu ile internetimi alıyordum. mevcut kabloyu yeni kutuya bağlantıda kullanabilir miyim. yoksa illaki fiber kablo mu olması gerekir?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharp61 -- 9 Aralık 2024; 15:0:27 >
-
Merhaba, Türk Telekom FFTH(GPON) kutusu 1000Mbps destekler. Telekom altyapısı satan firmalardan abonelik alabilirsiniz. Genelde dairelere beyaz ya da sarı OBK(Optik Bağlantı Kablosu) ile daire içlerine bağlanır. Telekom bunları ya size kabloyu verip siz daire içlerine çekin der ya da kendileri çekerler. Binanızdaki yöneticiye sormanızda fayda var onlara bırakmış olabilirler ya da hiç bırakmamış olabilirler. Ne yazık ki cat6 kablonuz burada işe yaramaz.
Mevcutta kullandığınız modem de bağlantı yapılırken değişecek yerine modem ve ont cihazı takılacak. Bunlar hangi firmadan alırsanız alın Telekom verir ve kira ücreti ister, istemeyen firmalarda mevcut.
Şimdiden hayırlı olsun, darısı isteyenlerin başına
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 9 Aralık 2024; 15:39:44 > -
-
Aminn 🤲 🤲 🤲 🤲 -
Süreci hızlandırmak için yapabileceğiniz bir şey yok sabırla beklemeniz gerek ne yazık ki.
-
Müşteri memnuniyeti anlayışları yok neresi varsa arayıp yazıp duracağım -
ADSL VDSL abonesiysen ve taahhüttün devam ediyorsa aynı taahhütle geçişin oluyor ve modem kirası olmuyor henüz tabi abonelik tt ise
-
Boşuna uğraşırsın ne zaman keyifleri gelirse o zaman takıyorlar bizim eylülde 3 ayda takıldı
-
Olayın müşteri memnuniyeti ile alakalı bir durum yok.
Ben şahsen 2 senedir fiber için uğraşıyorum ancak sizin kadar şanslı değilim, olay çok yönlü işlerden oluşuyor, saha kutusu, daire içleri kablo santral yeri, santral bağlantısı, bağlantı testi bunlar zaten başlı başına bir süreç tamamen sabırlı olmanız gereken bir durum.
-
Yeni bir gelişme ay sonuna kadar işlemlerin biteceği bilgisi verildi -
İnşallah belirtilen sürede yapılır sizde kavuşursunuz fibere
-
İnşallah 🙂 -
cevap için teşekkür ederim. bulunduğumuz bina 6 daireli. başkaca bir kablo bırakmamışlar. ben başvuru yapsam kurulum sırasında kablolama yapılır diye düşünüyorum:) bir de bu kutuda port kapasitesi oluyor mu? şöyle ki bizim kapasitemiz 5 daire için. yeni taşınan bir komşumuz port olmadığı için başvuru yapamamıştı. zaten onun yönlendirmesi ile de bu kutu takıldı. mevcut aboneliğimde ön ödemeli 105 günüm var. bekleyebilir miyim, yoksa acele etmeli miyim:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharp61 -- 10 Aralık 2024; 14:30:7 > -
Kutu içini görmeden kaç port olduğuna yorum yapamayız ama sorun olacağını sanmam :)
Ön ödemeli olması sorun olmaz dönüşüm talep edeceksiniz fiyat farkı ve modem kira ücreti tamamen aldığınız yere göre değişiyor.
Kablo konusu da telekom biz çekmiyoruz derse kendiniz çekersiniz kutu yanına kadar bağlarlar, kablo zaten ucuz 100 metre 800₺ gibi bir fiyat buldum baktığımda daha ucuza da bulunur bence
-
Kaç daire varsa o kadar port oluyor 6 sa 6 8 se 8. Baş vuru yapsan da kutu kablo hazır değilse kabul edilmez
-
Merhaba, oturduğum bina fiber dönüşümünde. goknet sorgulamasında, "FTTX1GB, -2", "GREENBROWN, B" sonuçları çıkıyor birde en aşağıda şu hata kodu var:
"hataKod":"108",
"hataMesaj":"25001108 - İşlem başarılı ancak Fttx Servis Verilebilirlik hata döndü. Detay: XXXX bağımsız bölüm koduna sahip haneyi besleyen cihaz inceleme aşamasında olduğundan, hizmet satışı geçici bir süreliğine askıya alınmıştır"
Bu süreçte ne yazık ki tam comnetin kapandığı zamana denk geldi, Turknet'e geçmeye çalıştım fakat başvuru sırasında hata oluştu ve "Başvurunuzda TT kaynaklı hata aldık" şeklinde oim'e yazı yazmışlar, zaten daha öncesinde online başvuru bile yapamadım bakır altyapı hatası yüzünden.
Hata bu:
Şu anda iki sorum var benim. "FTTX1GB, -2" yazması bina dönüşümün GPON/FTTH değil de FTTB olacağını mı gösteriyor? Eğer öyleyse TT'nin 2024'de hala FTTB ile uğraşması saçma değil mi?
İkincisi dönüşüm sürecinin ne zaman biteceğiyle ilgili tahmin yapılabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morrowindmemes -- 14 Aralık 2024; 21:39:46 >
-
Dördüncü kez Altyapı planlama ziyaretimden sonra işlemleri buraya kadar getirdik.
İş emri açılalı beş gün oldu iki kere randevuya gelmediler.Kanser ettiler resmen.
-
Merhaba hocam, resimdeki altyapı sorgulama ekranı hangi firmaya ait acaba?
-
https://tpc.net.tr/altyapi-sorgulama/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morrowindmemes -- 15 Aralık 2024; 19:50:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X