Teşekkür ederim hocam. |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2649. sayfa)
-
-
-
Benim anladığım kadarıyla aktif iş emri yoksa o sembol çıkıyor. Üç farklı adres baktım farklı altyapılarda, üçünde de vardı.
-
Tam öyle değil. Binadaki konut (varsa market vb. işyeri dahil) sayısı 5 ise buraya 8'li OFDK takarlar, ama sayısı 8 ise gene 8'li OFDK takılır. Boşta kalan portlarda sinyal yoktur ama gereğinde buraya da sinyal verilebilir. Ancak Telekom'un saha planlamasında tam olarak ne yaptığını bilmiyorum. Yani 5 abonesi (ve dolayısıyla 5 aktif portu) olacak bir binayı saha planlamasında 8 port olarak hesaplıyorlar (varsayıyorlar...); orasından emin değilim.
Örneğin benim oturduğum binada 7 daire var. 8 portlu OFDK takıldı ama aktif olarak FTTH kullanan daire sayısı 4. Hatta kablo bırakıp çekim işini bize bırakmışlardı. 7 daireden ikisine hiç kablo çekilmedi, bir daireye kablo çekildi ama o dairede herhangi bir FTTH ya da eskiden kalma VDSL aboneliği yok.
Ayrıca oldukça nadir bir durum ama, bir abone isterse 4 adet ISS'ten aynı kablo üzerinden T.Telekom altyapısından FTTH aboneliği de yapabilir. Yani 2, 3 veya 4 FTTH aboneliği alabilir. Bu durumda o aboneye 4 portlu bir ONT verilir. Ama işin Telekom Santralı tarafına bakılırsa oradaki ONT'de 3 adede kadar fazla port bağlantısı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 16 Aralık 2024; 0:54:41 >
-
Selam arkadaşlar yeni türktelekom geçtim. Bir kaç sorum olacak.
Comnet 1 gbit internet kullanıyordum Euro da ping 42 ms lerdeydi.
Türktelekoma geçtim. Ping 55 çıktı. Ben bu ping nasıl iyileştirebilirim.
-
O zaman bizde 8 daire var ve dediğiniz gibi 8 portlu kutu takılıyorsa denk gelmiş demek ki ben ona bakarak 8 port taktılar sandım bizde kablolar tüm dairelere çekildi bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Aralık 2024; 3:4:21 > -
quote:
Orijinalden alıntı: blackforrealDördüncü kez Altyapı planlama ziyaretimden sonra işlemleri buraya kadar getirdik.
İş emri açılalı beş gün oldu iki kere randevuya gelmediler.Kanser ettiler resmen.
Ne gudubet bi mevkide oturuyorum arkadaş. Hazır fiberi 6 ayda adresime tanımlatabildim.Dönüşüm için 8 gündür gelen yok.Bu iş emirleri kaç günde sonuçlanması gerekiyor ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackforreal -- 16 Aralık 2024; 23:17:35 >
-
Normalde işleyiş süresi 120 gün. Ama dönüşüme geçilmişse sisteminiz Aralık sonuna kadar yapılması öngörülür, Çünkü maliyet kapaması Ocak ayında yapılması beklenir. Sizin için en geç Şubat'ta aktif olacak diyebiliriz. Tabi dönüşümünüzü sonraki döneme ertelemezlerse.
TT hakkında bir şeylere yorum yapamıyoruz işleyiş kısımları Müdürlük ve bütçe olarak hesaplanıyor. Müdürlüğün elinde bütçe var ise yarın bile yapabilirler ekibin müsait olması halinde.
-
bunu nerden sorgulatıyoruz ?
-
Başiskele ilginç bir yer :) Müşteri hizmetlerini tekrar ara hocam, randevu durumunu sorgula. Beni de kimse aramamıştı meğer randevu oluşturmamışlar.
-
Her hangi bir iş emri yok hat üzerinde.
-
Çünkü plc splitter'lar 1x2 1x4 1x8 1x16 şeklindedir. Boşta kalan portlarında hepsinde fiber sinyal vardır.
Bir dairenin 4 abonelik alabilmesi ya 4 portlu ont ile olur ya da dairede yine fiber kablonun 1x4 splitter ile çoklanması suretiyle mümkün olur. İki türlü de OLT'de ekstra bir port ihtiyacı olmaz. Çevrenizdeki bir kaç bina ile aynı porta bağlısınız hatta.
-
-
Hocam sen yanlış anlamışsın. Ekipin eve gelip modem ve gponu bağlamasını bekliyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: morrowindmemesMerhaba, oturduğum bina fiber dönüşümünde. goknet sorgulamasında, "FTTX1GB, -2", "GREENBROWN, B" sonuçları çıkıyor birde en aşağıda şu hata kodu var:
"hataKod":"108",
"hataMesaj":"25001108 - İşlem başarılı ancak Fttx Servis Verilebilirlik hata döndü. Detay: XXXX bağımsız bölüm koduna sahip haneyi besleyen cihaz inceleme aşamasında olduğundan, hizmet satışı geçici bir süreliğine askıya alınmıştır"
Bu süreçte ne yazık ki tam comnetin kapandığı zamana denk geldi, Turknet'e geçmeye çalıştım fakat başvuru sırasında hata oluştu ve "Başvurunuzda TT kaynaklı hata aldık" şeklinde oim'e yazı yazmışlar, zaten daha öncesinde online başvuru bile yapamadım bakır altyapı hatası yüzünden.
Hata bu:
Şu anda iki sorum var benim. "FTTX1GB, -2" yazması bina dönüşümün GPON/FTTH değil de FTTB olacağını mı gösteriyor? Eğer öyleyse TT'nin 2024'de hala FTTB ile uğraşması saçma değil mi?
İkincisi dönüşüm sürecinin ne zaman biteceğiyle ilgili tahmin yapılabilir mi?
@ru.celebi @Patron12 Hocam benim bu durumum hakkında bir yorumunuz var mıdır? Ben de pendik'te oturuyorum
Merhaba, oturduğum bina fiber dönüşümünde. goknet sorgulamasında, "FTTX1GB, -2", "GREENBROWN, B" sonuçları çıkıyor birde en aşağıda şu hata kodu var:
"hataMesaj":"25001108 - İşlem başarılı ancak Fttx Servis Verilebilirlik hata döndü. Detay: XXXX bağımsız bölüm koduna sahip haneyi besleyen cihaz inceleme aşamasında olduğundan, hizmet satışı geçici bir süreliğine askıya alınmıştır"
Bu süreçte ne yazık ki tam comnetin kapandığı zamana denk geldi, Turknet'e geçmeye çalıştım fakat başvuru sırasında hata oluştu ve "Başvurunuzda TT kaynaklı hata aldık" şeklinde oim'e yazı yazmışlar, zaten daha öncesinde online başvuru bile yapamadım bakır altyapı hatası yüzünden.
Hata bu:
Şu anda iki sorum var benim. "FTTX1GB, -2" yazması bina dönüşümün GPON/FTTH değil de FTTB olacağını mı gösteriyor? Eğer öyleyse TT'nin 2024'de hala FTTB ile uğraşması saçma değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morrowindmemes -- 17 Aralık 2024; 13:10:4 >
-
Şuradan bir sorgulama yapıp atabilir misin hocam.
tpc.net.trToplama Pc İnternet Altyapı Sorgulamahttps://tpc.net.tr/altyapi-sorgulama/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber -
Lütfen darlayınız anca o zaman geliyorlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: morrowindmemes@ru.celebi @Patron12 Hocam benim bu durumum hakkında bir yorumunuz var mıdır? Ben de pendik'te oturuyorum
Merhaba, oturduğum bina fiber dönüşümünde. goknet sorgulamasında, "FTTX1GB, -2", "GREENBROWN, B" sonuçları çıkıyor birde en aşağıda şu hata kodu var:
Hata bu:
Comnet tarafında hizmetiniz dsl miydi?
-
@ru.celebi Evet hocam, comnet dsl'di. Hatta bugün şimdi netgsm bağlandım sorunsuz şekilde, vdsl geçiş yaptılar comnet'ten.
Birde bugün binayı inceledim, katlardaki zil boşluğundan, her kat için daire başına sayısınca gri fiber kablo bırakmışlar. Apartman girişine de bütün katlardaki kablolar toplanmış, sarılmış bir halde bekliyor. Onun dışında fiber kutusu da yok dışarıdan gelen turuncu fiber kabloda. Binanın az ilerisinde sokağın ortasında Türk Telekom kazı yapmış gri renkte rögar kapağı koymuşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morrowindmemes -- 17 Aralık 2024; 15:23:20 >
-
Oooo bizim müdürlük. Sizin binanız fiber dönüşümde Aralık ayı sonuna kadar fiber çekilecek (müdürün söylemi) o yüzden VDSL ve ADSL abone alımına kapalı size sistem bu yüzden hata veriyor. Ne yazık ki Pendik Telekom müdürlüğüne gitmeden de hattınız hakkında işlem yapamazsınız çünkü sistemde sanal olarak binanız fibere dönüştürüldü (BTK fiber dönüşüm verilerinde dönüşüm sayısı fazla göstermek için).
İşin kısası Pendik Telekom Müdürlüğüne gidip, işlemi düzelttirip taşıma yapabilirsiniz.
Ama düzeltmeden sonra tekrar sanal olarak fiber işlesinler sonra binanızı iptal oldu sanıp fiber işlemlerine devam etmezler.
30 gün içinde fibere kavuşacaksınız şimdiden hayırlı olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 17 Aralık 2024; 15:37:33 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X