Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2651. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
53.143
Cevap
265
Favori
4.105.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26492650265126522653
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun bana verilip 10 gün sonra toplayıp kutusuna koyduğum modemi vermişlerTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  Yalnız o ont cihazını oradan kaldırın hiç taşımayacağın bir yere koy veya arkadaki duvara sabitle ve beyaz kablo soketin dibinden çekilmesin zira o beyaz kablo çok narin soketten kopabiliyor fazla gezdirince cihazı

• Merhaba,Yeni bir eve taşındım bina içi kablolar sonlandırmalar elektrikçi tarafından yapıldı 3 odaya da fiber kablolar ve sonlardırma konuldu sordugum da telekom gelip onay verecek ve sonrasında kablo çekilecek denildi sonra abone olabilirsiniz dediler ama telekom en sonunda bu ayın sonuna yetiştirmeye calısacagız dedi buraya bakan temsilci binanın yönetim yerine şöyle bir kutu konmuş bundan sonra ki aşama nedir fiber kablosu çekilip başka kutu konacak mı?

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hakimolacakadam kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun; herhalde çok sayıda konut bulunan bir binaya taşındınız.

Fotosunu koyduğunuz iyah kutu bina içi fiber dağıtım kutusuna benziyor (buna OFDK deniyor) ama bu kutu şimdiye kadar gördüklerimizden (yani 8-16 veya 32 portlu) OFDK'lardan çok ayrı bir yapıda... Ayrıca görüldüğü kadarıyla bu OFDK'ya dışarıdan binaya gelen fiber optik kablonun bağlantısı ve bu kabloyu abonelere dağıtacak düzen henüz eklenmemiş ya da arka tarafta gizli durumda. Tahminimce burada daha yapılacak işler var.

Kutunun üstüne toplanmış çok sayıdaki sarı renkteki fiber optik kablolar (bunlara da OBK deniyor) dairelerden OFDK'ya çekilmiş dahilli tesisat kablolarıdır. Bunlar daha sonra kutu içindeki o mavi renkli soketlere tek tek takılacak.

Ancak şu ifadeniz bana muğlak gözüktü. Demişsiniz ki:

"bina içi kablolar sonlandırmalar elektrikçi tarafından yapıldı 3 odaya da fiber kablolar ve sonlandırma konuldu sorduğum da Telekom gelip onay verecek ve sonrasında kablo çekilecek denildi..."

Şöyle ki:

1) FTTH (=Eve kadar fiber) sistemde bir konuta (yani daireye ya da aboneye) sadece bir OBK çekilir. 3 odaya da ayrı ayrı ya da paralel fiber kablo(lar) çekilmiş olamaz. Bu tek çekilen OBK, Telekom tarafından verilecek ONT denilen bir cihazda sonlandırılır. Yani bu işlemi de sadece Telekom elemanı yapabilir... ONT ile "Fiber modem" denilen (ve gerçek tanımlaması/kısaltması HGW olan) cihaza da bir Ethernet kablo ile bağlantı yapılır. HGW aslında bir kablosuz bir Router (Yönlendirici) cihazdır ama T.Telekom'un sistemi gereği sadece o daireye tahsis edilecek olan FTTH hattında kullanılabiliyor... Abone daha sonra, isterse bu HGW'nin arkasındaki LAN portu sayısına göre 3 veya 4 odaya dağıtım için ayrı ayrı Ethernet kabloları çekebilir ya da kablosuz Wi-Fi olarak dağıtım yapar.

Zaten yeni inşaatlarda (en az 5 yıldır) güncel Yapı Yönetmeliğine göre dairelere böyle OBK çekilmesi müteahhitin sorumluluğundadır. Bu şekilde Telekom aradaki dahili tesisatı çekmekten de kurtulmuş oluyor...

2) Telekom'un onayından sonra nereye ve ne şekilde bir kablo çekileceği konusu müphem durumda ama o siyah ve büyük OFDK tarafında henüz birşeylerin eksik olduğunu da işaret ediyor olabilir.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum.4 bloklu yapı Evet ben de şaşırdım 3 odaya da sarı kablolar çekildi ayrı ayrı sonlanma kutusu konuldu.Telekomla konustum en sonunda geldiler hiçbir zaman kesin bir tarih veremediler ama en son bu ayın sonuna yetiştirmeye calısılacak denildi anlıyacagız baştan savma bir tutum.Bir de sokakta superonlineF/o çalışması yapıldı kapaklar konuldu kabloları çektiler acaba farklı bir firmaların altyapısı olacağından mı 3 ayrı fiber sonlandırma yapıldı ben böyle düşündüm

Bir de merak ettiğim kırmızı fiber kablosunu bu kutunun içine mi takacaklar yoksa eskiden telekomun kutusu vardı ayrıca o mu konacak

• Drahmizm kullanıcısına yanıt
    İkilemli konuşmuşsunuz anlamadım sizi emir vs vermedim ben kaç sendir bu alt yapıyı bekliyorum caddenin başında binam sağım solum karşım kaç yıldır fiber kullanıyor ben ve apartman komşularım vdsl telekomun savunması sizin fibere geçmemeninizin tek sebebi saha kabini t7 kabin apartmanın dibinde olması diye sonra bende size ne apartman ve ben fiber istiyoruz kullanıcı biziz dedim sonra 3 gün içinde apartman girişine fiber optik kablo çekimi yapıldı haftasında obk kablo çekimi yarını da ankastre montajı yapıldı yapılırken sohbet sırasında ekip çalışanına sıradaki aşama ne diye sorduğumda cevabı ben diğer fiber ekibe bu adresin ankastre montajı tamam aktivasyon yapabilirsiniz diyeceğim dedi bende tamam bir an önce söyleyin yıllardır bekliyoruz dedim bu yani oda tamam beyefendi dedi bekliyorum halen bakalım pazartesi 1 hatta olacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben yine başaramadım :)

Projesi çizilmiş ama onaylanmamış daha 2025 yılı içerisinde onaya sunulacakmış. Ümidimi kestim artık 2022 yılında başlayan serüvenimin 3. yılına gireceğim 🤣

Şu odalara ayrı ayrı çekilen 3 adet F/O kabloyu ve sonlandırma kutularının birere fotoğrafını yollayabilir misiniz?

Bir servis sağlayıcıya (T.Telekom ve TTNet) altyapısında bir daireye 3 fiber kablo çekilmişse aşağıya konulan o büyük siyah renkli kutuda da bunlar için ayrı ayrı 3 boş port yeri tahsis edilmiş demektir ki bu pek olağan bir durum değil.

Telekom'un dışarıdan getireceği genelde turuncu renkli (kırmızı değil!!!) ve kalınca F/O kablo o büyük siyah kutuya takılır.

Bölgenizde Superonline (SOL) da kendi F/O altyapısını kuracaksa onlar da binanıza BASK tabir ettikleri benzeri bir dağıtım kutusu koyacaklardır. İşte sizin dairenizde gerçekten 3 ayrı OBK varsa, onlardan birisini TTNet, diğerini ise SOL FTTH için, yani iki ayrı abonelikte kullanmanız teknik olarak mümkündür.

• Arkadaşlar merhaba, bugün TT ekipleri binaya beyaz renkte fiber kablo çektiler. Her dairenin içine kadar çektiler kabloyu bıraktılar. Ama bina girişinde herhangi bir kutu, cihaz konulmadı. Bir sonraki aşamada mı bu cihazlar konulacak? Tahmini ne zaman sonra internet alınabilir hale gelir? FTTH mi olacak?

• phatgit P kullanıcısına yanıt
    İş müdürlüğünün ve o müdürlüğün ekibinin hızlılığına kalmış bir mesele

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Peki, binanıza mujtemelen turuncu renkte bir F/O kablo da önceden çekilmiş miydi?

Şimdi daşirelere çentikleri o beyaz ve ince F/O kablolar (bunlara OBK deniliyor) binada nerede toplandı?

Turuncu kablo da bugün çekildi binaya. Bahsettiğiniz beyaz ince kabloları telefon kutusunda toparlayıp bıraktılar. Yeni bina, telefon sistemi olduğunu düşünmüyorum teknik detaylara da çok hakim değilim ama CAT kablo yerine beyaz kablolar çekildi.

Size FTTH (=Eve Kadar Fiber) altyağı getiriilmekte, herşey tamamlandığında TTNet veya Ttelekom altyapısımdan hizmet veren alternatif ISS'lerin bazılarından 1000 Mbps'lik pakete kadar paket alabileceksiniz. Şimdi o turuncu F/O kablonun binaya bırakıldığı yerin yakınına bir yere o beyaz OBK'ları da bırakmışlardır. Araya OFDK dediğimiz, o turuncu kablonun takılacağı ve o ince OBK'ların abonelere dağıtımı için kullanılan bir kutu getirilip takılacak ve böylece FTTH altyapınız tamamlanmış olacak.

FTTH altyapıda abonelere dağıtım için ethernet kablosu (Cat Kablo) kullanılmaz.

Binanızda (alt girişte dükkan vs. de varsa, onlarla birlikte) toplam kaç bağımsız bölüm vardır?

O sarı kablolar ont ye takılacak kabloysa elektrikçinin onları paralel eklemesi ekleme cihazı olmadan mümkün değil ki o kablo paralel eklenmez galiba çünkü tek uç daireye çekilip ont cihazında son bulur örnek alt resim şayet o sarı kablo obk kabloysa beyazı da var bazı bölgelerde beyaz oluyor, bize beyaz çekilmişti.

KURULMUŞ HALİ BUTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  ROUTER ÖNDE ARKADA ONT VE OK İLE GÖSTERDİĞİM SİZDEKİ SARI KABLO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Aralık 2024; 22:14:55 >

7 bağımsız bölüm mevcut. Ekip bugün bina önünde kazı yapıp dediğiniz turuncu kablolamayı ve dairelere kadar beyaz kablolamayı yaptı.

Cat kısmını tam anlatamamışım kusura bakmayın, mevcutta fiber projesi yokken sanırım dairelere cat kablo çekilmiş, gelen ekip kırıp dökmemek için CAT kabloyu geri çekip fiber kablosunu eve çekti. Aşağıdaki telefon kutusuna sanırım "şimdilik" OBK'yı bıraktı.

Bu arada ilgi ve bilgileriniz için teşekkür ederim.

CAT6 dediği yukarıda gösterdiğim görseldeki sarı kablo sizin onunla işiniz sadece görseldeki yer yada modemden pcye o kablodan çekip takabilirsin. yani o kablo sizde yok eskiden de çekilmemişTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler..Keenetic Hopper yolda TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Hafta sonu ont için bi düzenleme yapacağım.

• blackforreal kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun ben böyle yaptımTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

VDSL bile zor gelir diye tahmin ederken daha taşınmadan fibere kavuşmak sevindirdi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TT fiberi çekti, daire önlerine kabloyu bıraktı. 9. aydan bu güne kadar ha çektik ha çekecez diye beni güzel oyaladı hizmet aktif değil diye para ödemiyorum ama Türk telekom güzel oyalıyor maşşallah yani.

Gittim iyice güzelce şikayet ettim, taşeronlar kovuldu. Şimdide binadaki 1Ge tanımını kaldırıp VDSL çekmişler çok komikler(Evde hali hazırda Tsat 1ge zaten kullanıyorum). Şaka makinesi gibiler. Bakalım ne olacak inat ettim bende

• 
Sayfa: önceki 26492650265126522653
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.