Turknet kullanmak isterseniz fiber olarak TT altyapısında en fazla 100 mbps hizmet alabilirsiniz. |
TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2645. sayfa)
-
-
Maalesef 1 hafta önce tt altyapısı ile vdsl 75 mbps e geçiş yapmıştım turknet mevcut aboneliğim üzerinden. Sanırım ttnet e geçeceğim bir süre sonra
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
TT geçiş almıyor. Mecburen Turknet aboneliğinizin iptalini vereceksiniz, daha sonra TT'den yeni abonelik başvurusu yapacaksınız.
-
Hocam bazı fiber kurulan binalara farkli fiyatlardan kampanya da yapabiliyorlar. Şahsi fikrim once turknet dsl hizmetinizi fibere dönüşüm yaptirin. Hız kesmezse tt ye geçiş yapin. Fiyat 1000 tl belki ama Ocak 2025te o fiyat dusuk kalacak, ocak 2026da çerez parasi olacak. Ben 560 liraya 1000 kullaniyorum taahhut sayesinde. 9 ayım daha var. TT altyapisinda 1000lik paketler pahali maalesef. Sol veya turknet in kendi altyapisi yoksa yapacak bir sey yok.
Pendik Altkaynarca'da ikamet etmekteyim 30 yıllık binamızın giriş kapısına kadar turuncu fiber kabloları çekmişler 16 gün geçti fakat hala kutuyu koymadılar ve altyapı sorgulama yaptığımda sistemde 1000 mb hız alabilirsiniz yazıyor gelecek sistem FTTH olduğu kesin midir yoksa sistem rastgele mi gösteriyor daha ne kadar zaman sonra kutulamayı yaparlar?
-
Bize de öyle oldu tek fark önce evlere beyaz kablo çekildi sonra kapıya turuncu kondu en son kutu takıldı bunlar 3 ay sürdü sizde ne kadar sürer belli olmaz sabırla bekleyeceksin FTTH büyük ihtimal
-
Ellerinde kutu yok ön hazırlıkları yapıyorlar sadece :) Kutu temin ettiklerinde gelip bağlantıyı halledeceklerdir. Şimdiden hayırlı olsun
-
Bence sene sonu yaklaştı, müteahhit firmalar işleri yetiştiremedi ve kapatmaları gerek ödeme almaları için. İşi bitirdik diye bilgi veriyor olacaklar ki bu aralar bu problem çok olmaya başladı. Vatandaşlar sorgu yapıyor 1000 mbps altyapı görünüyor. Kiminin kutusu yok, kiminin sinyali yok vs. Normal şartlarda sinyal verildikten sonra satışa açılır.
-
Aynen dediğin gibi abi Bütçe olmadığından kutu yok ellerindeki malzemeleri bitirmek istedikleri için yeni bütçe gelene kadar projenin belirli olan kısımlarını yapıyorlar. Aktif etme işi de tamamen verisel çakallık yapmak için açık söylemek gerekirse. Arkadaşın ve benim genel müdürlük aynı burada gördüğüm tüm sıkıntıları altyapı ekibine uğradığımda soruyorum. (2 haftada 1 ordayım )
Kutu yok değil var ama takmak istemiyorlar 2025e kadar bende anlam veremedim demiştim. Zor durumlar için yedek demişlerdi.
Güncelleme; işlem yapıldığını bildiğim bir çok adrese sorgulama yaptım kutu olmamasına rağmen sistemden aktif edilmiş gözüküyor Pendik Telekom müdürlüğü çıldırmış başlarına bela aldılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 29 Kasım 2024; 15:36:32 >
-
Geçmiş olsun Hemşo. En yakın evde nerede Alt yyapı var mı? Telekomda alt yapı birimi ile görüştünüz mü? Bölgede sorguladığını diğer evlerde booş port yoksa dolap kapasitesi doludur. Hangi köy.
-
Sıkıntı o iş. Kazayla aboneyi dönüşüm yapsalar vatandaşın dsl hizmeti de kesilir.
Ekip gelip geri döner sinyal yok diye sorun olacağını sanmam ama DSL ve FFTB varsa alımı kapatmışlar yeni taşınan yandı ya da abonelik alan alamayacak.
-
Şaka gibi ülkeyiz Allah sabır versin işi olmayana Ben yıllardır 3 ay öncesine kadar kaderime razı 13 mbps rezalet hız 075 upload olan adsl kullanırken bir gün bir baktım fiber kablo takılmış evin kapıya kadar şoka girdim çünkü asla gelmez diyordum yaşadığım ilçeye
-
en yakın 600 metre falan var işte bana. Tanıdık gırla birinin evine aldırırım öyle yada böyle. Cpe 610 takarım elektrik parasını veririm. O önemli değil. Bende düşündüm ama gel gör ki telekomdaki arkadaş bizi tınlamadı bile. Bir baktı öyle sonra benim eve baktı senin eve vermeyiz dedi e dedim tamam diğerine? ona da boş port yok. Tak dedim boş port. Onun için sana ekstra kablo çekmem lazım dedi. E dedim çekelim yok dedi bir abone için çekmem ben bende kızdım kalktım gittim. Laftan anlamıyor adam. Diyorum bak güzel kardeşim telekom baz istasyonu çekmiyor evde ki herkesin çekmiyor benim cihazla alakalı değil. Ben internete giremiyorum bana yardımcı ol diyorsan kabloyu ben alayım gerekirse 50-60 metre ne ise artık. Baktım adam diyor kaç ev var ne kadar mesafe baktım yokuşa sürüyor. Yapacağı iş bana x numaralı evin önündeki direkte bir internet portu sağlaması. Yok herif kıt abi. Deli etti beni. Bana tutmuş ne kadar mesafe var diyor lan sen benim internetimi sağla gerisini ne yapacakın. Yok o çanaklar çekmezse yanıma gelme lan güzel kardeşim senin daha yaptığın işten haberin yok ben sana ne anlatabilirim. sanmıyorum dolap olduğunu başka yerlere adres sorgulaması yapıyorum sistem var gösteriyor. Tabi biraz uzak yerler ama aynı dolaba bağlıdır galiba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafaaaxa01902 -- 30 Kasım 2024; 10:26:9 >
-
öyle hocam öyle. Çıkmış bugün bakan Türk Telekom u suçluyor sayın bakan biz mi özelleştirdik diyeceksin sonra siyaset diyecekler. En iyisi her zamanki gibi susmak. :D
-
Aynen biz yıllardır sustuk biz istemedik kendileri taktı fiberi kaçan kovalanır yapıyor tt kovalamayacaksın
-
Sormayın hocam, yemin ediyorum kafayı yedim ya. Her biri birbirini suçluyor. Sanki yetki benim elimde. Zam yapmaya gelince hiçbir şey engellemiyor ama.
-
hocam daha bugün 2mbit çeken hattıma 540 tl ödeme yaptım sadece kendi hattım diğerlerine daha saymıyorum paraya gelince alıyorlar sonuna kadar ama iş hizmet yapmaya gelince ortada yoklar hani demişti ya birisi isviçre fiyatına afganistan hayatı yaşıyoruz tam olarak o
-
en yakın 600 metre falan var işte bana. Tanıdık gırla birinin evine aldırırım öyle yada böyle. Cpe 610 takarım elektrik parasını veririm. O önemli değil. Bende düşündüm ama gel gör ki telekomdaki arkadaş bizi tınlamadı bile. Bir baktı öyle sonra benim eve baktı senin eve vermeyiz dedi e dedim tamam diğerine? ona da boş port yok. Tak dedim boş port. Onun için sana ekstra kablo çekmem lazım dedi. E dedim çekelim yok dedi bir abone için çekmem ben bende kızdım kalktım gittim. Laftan anlamıyor adam. Diyorum bak güzel kardeşim telekom baz istasyonu çekmiyor evde ki herkesin çekmiyor benim cihazla alakalı değil. Ben internete giremiyorum bana yardımcı ol diyorsan kabloyu ben alayım gerekirse 50-60 metre ne ise artık. Baktım adam diyor kaç ev var ne kadar mesafe baktım yokuşa sürüyor. Yapacağı iş bana x numaralı evin önündeki direkte bir internet portu sağlaması. Yok herif kıt abi. Deli etti beni. Bana tutmuş ne kadar mesafe var diyor lan sen benim internetimi sağla gerisini ne yapacakın. Yok o çanaklar çekmezse yanıma gelme lan güzel kardeşim senin daha yaptığın işten haberin yok ben sana ne anlatabilirim. sanmıyorum dolap olduğunu ama başka yerlere adres sorgulaması yapıyorum sistem var gösteriyor. Tabi biraz uzak yerler ama aynı dolaba bağlıdır galiba
Edit: Akrabamın evinde de boş port görünüyor ama reelde yok dolap boş anlayağınız.
-
Yok artık adsl deyken bile 13 mbps hız alıyordum ve ücret en son 260 tl di sonra 2 ay önce fiber geldi ilk geçişim 24 mbps 280 tl oldu şuan 100 mbps hız var 394 tl senin 540 tl nedir dostum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X