Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2654. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53.145
Cevap
265
Favori
4.106.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26522653265426552656
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim yorumuma cevap yazma o zaman senle muhatap alan yok bak işine

• 4007 kullanıcısına yanıt

Valla umarım zam gelmez ama genelde her yeni yılda geçirirler zammı, yani ocak şubat gibi

• LordHrothgar kullanıcısına yanıt

Sizin binada kaç hane var, acaba?

Siz şimdi bir elektrikçiye gitseniz de "bende şaft yokmuş, şunu hallediverin" deseniz adam aval aval bakıp kalacak.

So olarak kutunun durumuna baktım. Belli ki dairelere çekilen OBK'lar (artık kaç hane iseniz) kutunun içinde dahi bağlanmış. Yani ortada şaftlık bir konu kesinlikle yok.

Ha bir olasılık, kutuda şu ya da bu teknik nedenle sinyal yok. Yani sahadan ya da santraldan kutuya sinyal gelmiyor. Bunu MH değilse bile Santraldan baktıklarında tesbit edebiliyorlar. Kuruluma gelecek ekibe de son iş emrini Santral veriyor. Saha (Kurulum) Elemanı Müdürlüğün bordrosunda ama genelde Santral'da konuşlu...

Yani "şaft" konusu en azından yanlış bir tanımlama, adamlar "sinyal yok" deseler anlaşılır olacak.

Ama kayıtlar öyle göstermiyor derseniz de bu konuda ilk ve tek şanssız siz değilsiniz, maalesef.

Ya birkaç gün daha bekleyecekseniz ya sabır diyerek, ya da bağlı olduğunuz Telekom Md'ne gidip orada biraz darlayacaksınız.

• mafaky kullanıcısına yanıt

Teşekkür ediyorum hocam öncelikle baya yordum sizi sorularımla ama inanın çok yardımcı oldunuz bana. Biraz daha bekleyelim işi oluruna bırakalım, olursa güzel olur olmazsa da sağlık olsun. 18 hane var bu arada apartmanımızda.

• Valla hocam şubatta bitecek taahhüt. 50 mb ye 164 ödüyordum. Tabi 2 senedir alt yapı yok boşa fatura kesildi hep. 100 mb 409 tl çıktı en ucuz olarak. Sizce şimdiden geçeyim mi yoksa şubatı mı bekleyeyim?

@mafaky

Zaten en ucuz 100 mbps 409 tl veriyorlar 15 aysa geçin bence daha ucuzu çıkmayabilir 2025 yılında ama alt yapı yok derken fiber mi yok anlayamadım? öyleyse neden fiyatı fiber fiyatı gibi arttırıyor bunlar ilginç 

• @mafaky

Sizin durum geçen bir arkadaşın başına gelmişti bizimde. Bina içinizde herhangi bir sorun yok kutuya kadar her şey bağlı ama buradaki durum santral ile alakalı gözüküyor. Sistemde fiber aktif gözükmesinin tek sebebi BTK'nın TT ye dönüşüm verilerinde manipülasyon yaptırtması. Fiber aktif her şey tamam gibi gösteriyorlar ama eminin ki kimse gelip turuncu hatta sinyal var mı diye kontrol etmemiştir bile.

Şaft kısmına gelirsek OFSD belirlenen yere koyulmamış demek oluyor bazı müdürlüklerce. Yani binanıza gelen turuncu ana hat santral ile bağlantısı yapılmamış. Siz iş emri açtığınızsa son çıkış santralden onaylanmalı onlarda biz daha sinyal veremedik demek istiyorlar. Ama sistemsel olarak sinyal verildi gösterdiği için TT müdürlükler Şaft yok demişlerdir sinyal veremedik derlerse olmaz :). Biraz sabır ile çözeceklerdir.

Biran önce kavuşmanız dileği ile TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Şimdi, teşekküre gerek yok. Burada birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Pes etmek de yok, sonuna kadar devam...

Birkaç sorum daha olacak.

1) Sakıncası yoksa nerede ikamet etmektesiniz?

2) Adresteki altyapı sorgulamasını bir de bu siteden yapar mısınız? (Not: Detayları Göster kısmı da açık olsun...)

tpc.net.tr
    Toplama Pc İnternet Altyapı Sorgulama
    https://tpc.net.tr/altyapi-sorgulama/

3) Binanız eskice bir bina bu nedenle burada zaten şaft falan olmaması normal. Ama 18 daire (hane) de küçümsenecek bir sayı değil ki Telekom zaten binaya FTTH altyapısını getirmiş. Şimdi bu 18 dairenin (varsa bina girişinde dükkan da dahil olacak şekilde) hepsinin kapısına kadar ince fiber kablolar çekilmiş durumda mı?

4) Az önce benim bölgeme bakan Saha Elemanıyla konuştum. Terminolojilerinde "şaft yok" diye özel bir tabir yokmuş ama bunun olsa olsa OFDK'da sinyal olmaması durumu olduğunu söyler. Ve de çözüm için ya biraz daha beklemenizi (o arada OFDK'ya sinyal geleceğini varsayarak) ya da bağlı olduğunuz Telekom Md'ne gidip oradakilere dert anlatmanızı önerir. Telefonda MH ile yapılan görüşmeleri bu konuda tavsiye etmiyor. MH'a konuştuğunuz kişi sadece önündeki ekrana bakıp birşeyler söylemekle sınırlı. Ve de o çağrı merkezi çok muhtemelen sizin ilinizde bile değil!

(Bilginiz için: Santral'da ya da Sahadaki dağıtımda bir aksaklık, eksiklik yoksa OFDK'ya sinyal verilmesi sadece 5-10 dakikalık bir işlemdir. Ancak bu işlemin sonrasında Telekom'un bir elemanının gelip o OFDK'da birkaç ölçüm ve kontrol yapması gerekli... Aslında bütün bunlar yapıldıktan sonra sorgulama sitesinde binanızda FTTH altyapının var ve dönüşüme uygun olarak olarak gözükmesi gerekiyor ama işte birşeyler zaman zaman "karışabiliyor"... (Belki de henüz tamamlanmayan işlem, zihn-i sinir nedenlerle tamamlanmış gibi gösteriliyor; Şark kurnazlığımız malum!...)

5) Benim dikkatimi çeken yukarıda son olarak görselini koyduğunuz OFDK oldu. Şu anda kafa karıştırmasın diye detaylara girmeyi sonraya bırakıyorum. Ancak, kilitli değilse bu OFDK'nın kapağını açıp içini de gösterebilir misiniz. (Not: kapağı açabilirseniz, içeride siyah ya da krem renkli oval bir parça olmalı. Bu parça kendi ekseni etrafında döndürülebilir. Kutunun içini tam olarak görmek gerekiyor, yani o parçanın da arkasını...)

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 26 Aralık 2024; 14:32:55 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt

T.Telekom/TTNet bakır altyapı (ADSL ve VDSL) ile fiber altyapı (FTTB-ETH veya FTTH) fiyatlarrı arasdında bir fark ayırımı yapmıyor ki! 

1) İstanbul Pendik Kaynarca mahallesindeyim.

2)

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

3) Fiber kabloyu daha ilk gün kutuyu bile takmadan önce tüm dairelere çektiler.

5) Kapağını açamadım maalesef hocam, yandan kilitliydi kutu.

Tahmin ettiğim gibi bizim müdürlük  Ocak sonuna kadar sizin sorunlar halledilecek 2 hafta bir Pendik Telekom Müdürlüğüne gittiğimden biliyorum bende, biraz beklemeniz gerekecek.

• Patron12 P kullanıcısına yanıt

Hocam bu Türk Telekom sabır testi gibi bir şey ya. Umarım hallederler bu sorunu, çok hızlı iş yaptılar çünkü buralarda. Kolaylıklar diliyorum sizlere de bunlarla.

Ben size olayı şöyle özet geçeyim.

Müdürlük Kasım-Aralık ayı içinde dönüşüm yapmayacaktı alanları çok büyük olduğundan dolayı ve bütçeyi tükettikleri için. Kasım gibi Müdürlüğe ek bütçe verildi 500 bina dönüşü yapılması istendi. Taşeron firma ile sözleşmeleri Aralık sonu biteceğinden hızlı aksiyon almak zorunda kaldılar. (siz ve sizin gibi 499 bina daha yani ). SAdece Altkaynarca,Üst Kaynarca ve Güzelyalı da yaptılar bu çalışmayı, ben Aydınlı'dayım kendimi ekletemedim mesela.

Bazı binalarda OBK çekilmişti zaten 8. ayda üzerine ekleyip hızlıca sokak sokak OFSD'den binalara hatları çektiler. Ancak ne sinyal testi yapacak kapasiteleri nede santral bağlantıları yapacak ekipleri mevcut değil bünyelerinde. Taşeron tarafı işine halletsin orasını hallederiz deyip sanal olarak binalarda fiber aktif gösterilmeye başlandı. Başta 100Mbps port yok olarak gözüküyordu. Sonradan 1000MBps olarak dönüştürüldü. Ancak böyle gözüküp kutusu koyulmamış bildiğim çok sokak var. Bazı mahallelerde OFSD yeri belli kendisi yok. Bazı yerlerde OFSD koyuldu ama santral bağlantısı yok. En son görüştüğümüz de Aralık sonuna kadar çözmeye çalışıyoruz dendi, dün Ocak içerisinde bitireceğiz ama çok şikayet alıyoruz artık dediler  

Sizin mesele biraz sabretmenizi gerektiriyor şaft işi işin bahanesi anlayacağınız  

Ben nereden biliyorum işim gereği 1-2 haftada bir telekom altyapı ekibine uğramak zorundayım, uğrarken hal hatır muhabbet kendi işimi hallettirme çabası derken bilgi alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 26 Aralık 2024; 15:24:19 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Hocam deprem bölgesi olduğu için şubat 2023 ten beri altyapı yok. int faturası ise her ay kesiliyor. 2 kez dondurma yaptığım halde yine de çözüm bulunamadı. Daha yeni yeni daireye kadar fiber çektiler ama binaya dolabı daha takmadılar.

• Şimdi o OFDK'dan huylanmamın nedenleri şu:

1) O kutu aslında dahili değil ama harici tesisatta kullanılan bir kutu. Yan, binanın içine değil ama dışına takılanlardan... Aslında daha iyi, nem-du almaz vs. Ellerinde o varmış, onu takmışlar.

2) Şimdi bu OFDK'lar 4-8-16 veya 32 portlu oluyor. Bazı modellerde 8 portlu OFDK içine ek donanım takılarak 16 portluya da çevrilebiliyor. Şimdi göz kararı baktığımda size takılan OFDK belki de 8 portlu ya da en şanslısı 16 portlu bir kutu. 18 portlu kutu zaten yok!... Bu açıdan bakarsanız sizin binada en olumlu haliyle 16 daire FTTH dönüşümü yapabilir, artık o iş her ne zaman olabilecekse.

En sona kalacak 2 daire için sizin binaya en azından 4 portlu bir OFDK daha takmaları gerekecek. O işlemi de şöyle yapacaklar: mevcut OFDK'daki 16. portu kullanan her kim ise onun kablosunu söz konusu porttan sökecekler. Boşalan portu bir F/O ile yeni tekılan ek OFDK'nın girişine verecekler. Mevcut OFDK'dan sepetlenen abonenin kablosunu (OBK) bu yeni ek kutuya bağlayacaklar ve keza 17. ve 18. abonelerin kablosunu da. Ama şu anda 17. ve 18. abonelerin yukarıdan çekilen OBK'laro ortada (boşta) da gözükmüyor. Bunlar mevcut OFDK'nın içinde olsa gerek. O nedenle mevcut OFDK'nın içini merak etmiştim.

Buyrun size Törkiş iş yapma yöntemleri... A'sından Z'sine, en üsttekinden en alttakine kadar bu işler böyle yürütülüyor. Hele bir de "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" zihniyeti de yok mu?  

@Patron12 Hocam, bugün iş olsun diye dönüşüm talebi açtım mh'den. En kötü bir tane ekip gelip baksın duruma  . Bizim aralık sonuydu ne güzel ocak'a kaymasaydı iyiydi. 

Abi tamamen BTK'nın bastırması ile olan olaylar. En son ellerinde OFDK kalmamıştı onu bekliyorlardı TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Bir arkadaşımda OFDK var, OBK var, Fiber hat çekilmedi ama 1000Mbps var çıkıyor

4ünde OFDK yok, OBK çekili Fiber hat çekili ama 1000Mbps var çıkıyor

Tamamen ortalık karıştı burada, insanlar dönüşüm talebi açıyor saçma sebeplerde başlarından atıyorlar. Normalde sinyal için gitmeleri lazım sinyale bakmadan aktif göstereceğiz hakkımızda hayırlısı diyorlardı TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

Bir Örnek ekleyeyim hatta;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 26 Aralık 2024; 15:56:55 >

• morrowindmemes M kullanıcısına yanıt

İnşallah gelirler diyorum sadece TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Abonelik ekibi farklı TT'de

Anladım vay şerefsizler haram zıkkım olsun çakal bunlar Allahtan da korkmuyorlarTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  ulan kitapsızlar olmayan internetin parasını niye alıyorsunuzTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] Neyse sinir oldum yaTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]  apartman girişine turuncu fiber kablo çekildiyse kutuda gelir sanırım ileriki günlerde

• 
Sayfa: önceki 26522653265426552656
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.