< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (647. sayfa)
-
-
Merhaba arkadaşlar
telekom 50 mbps hipernet 112.90 24 ay taahhüt
Turknet 100 mbps vdsl 100 tl taahhütsüz
sizce bu iki paketten hangisini seçmeliyim
-
tabiiki türknet..aynı altyapı ve ikiside vdsl
-
Telekom performans olarak daha iyidir, (hızı kastetmiyorum, gecikme performansı) bir de %90 public IP atanır bu da bir avantaj yerine göre.
Yani şöyle söyleyeyim Telekom'da bir daha bu fiyata bulmak zor. Ama ben düz internet kullanıyorum, gecikme performansı çok önemli değil veya TurkNet'in gecikme performansından memnunum diyorsanız TurkNet da alınabilir tabi ki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim
-
Turk.Net'e yüksek olasılıkla 2022'de ve 2023'de belki de 2 kez zam gelebilecek; ne olup olmayacağını şu anda buradan (oturduğumuz yerden) bilemiyoruz. Hat VDSL olduğu için Turk.Net'den de alsanız herhalde 100 Mbs göremeyeceksiniz. Ayrıca VDSL'de abonenin binası dışında bir arıza çıkma olasılığı söz konusu (fiber'de bu olasılık çok daha düşük...). O durumda Turk.Net'in insansız sistemiyle arızayı onlara bildireceksiniz ama gerekli bakım onarımını T.Telekom yapacak ve kendi müşterisi olmadığınız için bir olasılıkla gecikerek, sallanarak yapacak. Öncelikle 50/100 arasında bir tercih yapınız... Siz bilirsiniz.
-
Şuan turknet kullanıyorum sorun yokta sadece sadece 24 ay fiyat garantisi ve telekom daha kalitelidir diye düşünmüştüm altyapı değerlerim iyi sayılır sanırım turknette devam edeceğim.
-
Evet haklısınız İSS ler neden iptal ettin demiyor ama aldıkları indirim, fayda vs. tamamen kelime oyunu bunlar. Normalde 90-tllik tarifeye faturada 400-tl yazmışlar bir kere bu bile mantık dışı. Sonra kaç ay taahhüt varsa ona göre hesaplıyorlar ama bu bildiğin cayma bedelidir. Yani ben sözleşmeden caydım diye bana ceza kesiyor. Zaten kanunda açık bir şekilde her ne adla olursa olsun 12 ay+ sözleşmelerden cayma bedeli alınamaz diyor. Son dönemde birkaç tüketici yönünde olumlu karar basına yansıdı. Aslında kanun açık ve kanun en üst hüküm olduğu için geri kalan her şey boş, anlamsız.
www.ntv.com.trTüketici Mahkemesi kararı: Taahhüt cayma bedeli geri ödenecekhttps://www.ntv.com.tr/ekonomi/tuketici-mahkemesi-karari-taahhut-cayma-bedeli-geri-odenecek,3LNWWBNaB02hNY-P3XGHsATHH ler tamamen şirketler lehine karar vermeye başladı ama bu kararlar hukuka tamamen aykırıdır.
-
Türk Telekom un hipernet adı altında kötü hızlarla ve 24 ay taahhüt ile hizmet adı altında saçmalamaya devam etmesi kabul edilebilir bir durum değil.Farklı iss lerden hizmet almaya çalıştığınızda dediğiniz gibi oyalamalarla karşılaşmak ta cabası.2022 yılı için de bir umut besleyemiyorum ne yazık ki.Aynı sokakta yer alan tüm binaların altyapı hız değerleri birbirinden farklı.Şikayet etmediğim yer kalmadı.Gpon bizim için hayal gibi.
-
Merhaba yorumunuz için teşekkür ederim. Kanun açık çok haklısınız ancak bizim bir avukatımız var ise bu firmaların en az beş yüz avukatı var ve kanunda kılıfına çok güzel uyduruyorlar maalesef üzücü ama gerçek. Uğraşırım diyen var ise sonucunu merakla bekliyorum davanın. Mahkemenin vermiş olduğu karara itiraz hakkı açıktır ve ilgili şirketler karara itiraz edeceklerdir. Sonra Yargıtay incelemesine düşecek ve itiraz reddedilir ise karar ancak onanır diyeceğim ama tekrar itiraz hakkı var. Sonrasında red kararı kesinleşir ise bu kez de şirket Anayasa mahkemesine başvuruyor. Yargıtay kararı yeniden yargılama yönünde olursa sil baştan zaten. Yani bu süreçlerin tamamı maddiyat eksenli, her adımda mahkemeye paralar ödeniyor bildiğiniz gibi. Avukat tutarım derseniz de yeni yılda avukatlık ücretleri ne olur bilmiyorum.
İnanın ben pozitif konuşmayı çok istiyorum ama görünürde çok az durum var pozitif konuşmak için.
-
THH kararları kesin karar hükmünde oluyor. THH ye dilekçe verirken örnek karar eklenirse daha kesin sonuç olur. Uzasa bile dava masraflarını her türlü alırsınız sadece süreç 6-12 ay arası uzayabilir malum yavaş bir sistemimiz var. Aslında dediğim gibi kanun açık, hüküm kesin ama şirketler kaçak oynuyor ve bazı THH ler şirketler lehine karar verebiliyor. Burada ilk dilekçeler sağlam olursa bence aksi bir karar çıkmaz.
Şimdi benim de SOL da 3,5 aylık taahhütüm kaldı, bir arkadaştan kolayca ve herhangi bir cayma bedeli vs ile uğraşmadan abonelik iptali ile yönergeleri bekliyorum. Anladığım kadarıyla e-devlet üzerinden diğer adres diye ikinci adres oluşturup oraya nakil isteyip, firmanın hizmeti sağlayamaması nedeniyle bedelsiz sözleşme iptali yapılabiliyor. Bu hafta çözmek istiyorum, deneyip burada paylaşacağım.
-
Hocam merhaba. THH kararına Tüketici mahkemesi nezdinde itiraz hakkı mevcuttur. Şirket itiraz edebileceği gibi sizler de itiraz edebilirsiniz. THH kararı ile icra takibi başlatılabiliyor ancak şirketler hemen konuyu Tüketici Mahkemesine taşıdığı için bizlerden hızlı davranmış oluyorlar. Hem TM davası hem de icra aynı anda gidiyor mu bilmiyorum.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim hocam. Umarım çözersiniz, bizleri de bilgilendirin lütfen hocam. Bilgi paylaştıkça çoğalır, bizler de bilgilerimizi tazelemiş oluruz.
-
Merhaba arkadaşlar telekomun sattığı normal modemler ve premium modemler hangi marka aylık 20 tl normall ve 30 tl taksitlede premium modem almaya değer mi,5 ghz hızı destekliyor mu modemler?
-
Türk telekom sözleşme bitimi nedeniyle hipernet 50 mps hıza 153 tl fiyat verdi 24 ay sabit fiyat taahhütlü. Normal midir bu fiyat?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Değil tabikide çok fazla.ben Turknet kullanıyoru,telekoma başvurdum online işlemlerden 50 mbps 112.90 teklif ettiler,ekpres 5 kampanyası,125 e gamer kampanyasıda var,eski müşterilerine çok daha uygun fiyat sunmaları gerekiyor,herkese farklı bi paket öneriyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa371988 -- 22 Aralık 2021; 18:10:9 > -
Millenicom bugün 114.90 a fiberi bağladı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Premium modem derken, ilk defa duyuyorum. Normalde Telekom Tp-Link Archer C5V veya ZTE marka 5Ghz destekli router/modem veriyorlardı ancak geçenlerde Telekom'un sitesindeki cihazlar kısmında WIFI 6 makineler listelendi. Onları kastediyorlarsa bilemem. Sorup öğrenmek lazım modelleeini isabetli yorum yapabilmek için.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
6 ghz falan birşeyler dedi müşteri temsilcisi,stokta hangi modem varsa o gelir dedi,marka model bilgisi vermedi çok ısrar ettim.Sizin dediğiniz gibi yeni modemler olabilir.
-
Merhabalar...
50 Mbps için ilk 12 ay 110 TL, sonraki 12 ay için de 120 TL denilmişti.
Böyle fiyat alan var mı acaba? Bu durum şehirden şehre göre değişkenlik gösterebiliyor mu?
-
Telekom bölgesel tarifeler yapıyordu ama şu sıralar yoktur sanırım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X