Evime fiber internet bağlattım. Modemle birlikte ont cihazı da getirdiler. Kutusunda huawei yazıyordu. Neyse ont cihazının kutusunun üzerindeki seri numara ile ont cihazının seri numarası aynı, fakat ont cihazının adaptörünün yanında yazan seri numarası farklı. Huntkey diye bir markanın. Sanırım huawei ont cihazlarında bu marka adaptör oluyor fakat seri numarası cihazın seri numarası ile nasıl farklı olabiliyor? Bana kullanılmış cihaz mı verdiler acaba? Lütfen bilen birileri veya aynı cihazı kullanan biri kendi cihazını kontrol edip yardımcı olursa sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingali1 -- 5 Temmuz 2024; 21:59:44 > |
Türk Telekom modem ve ont cihazı
-
-
T.t'nin elinde şuanda huawei ONT olarak optixstar hg8010hv6 var. Bende de Huawei var (optixstar hg8010hv6) Adaptör Huntkey bende de. Kutusundan çıkardım 0 gibi gözükse de, iptal edilen hatlardan veya yenilenmiş ont'ler olma ihtimali var.
Huawei'den önce Nokia g-010g-q ONT vardı, onda da wozlo adaptör vardı.
ONT'lerin 2.el/yenilenmiş olması çok bir durumu değiştirmez.
Ont'nin görevi, Sinyali ethernete donüştürmek. bir nevi ftth'nin "modemi"
Genel sıkıntı yoksa çokta sorun etmeyin, kullanın. Zaten bir sıkıntı olduğunda değiştiriyorlar. -
Peki huntkey adaptörün yanında yazan seri numarası ile sizin ont cihazınızın seri / ürün numaraları aynı mı? Benim adaptörün yanında yazan numara farklı, ont cihazının arkasındaki ürün numarası farklı.
Dediğim gibi yarın bir gün bu seri numaraları tutmuyor bu adaptör bu ürüne ait değil diye sorun yaşatırlar mı kısmı endişelendiriyor beni. Ne bileyim ürün bozulur farklı adaptöre bağlarlar, iade ederim adaptör eksik derler falan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingali1 -- 5 Temmuz 2024; 23:22:12 > -
Bende de Ont'de yazan seri no ile adaptör üzerinde yazan seri no farklı.
Yarın öbür gün seri numaraları farklı falan demezler hocam ona bile bakmıyorlar. Ont'nin altında yazan numara sahaya kayıtlı, adaptör önemsizdir.
Misal kendimden örnek vereyim;
Ben ilk önce Nokia kullandım, şimdi de Huawei kullanıyorum.
Nokia'da bir kaç sıkıntı yaşadım, Huawei getirildi. Bu da şöyle oldu;
Ont ve router kurulumuna gelen arkadaşa 2 hafta sonra yazdım, ont'nin altını çekip gönder dedi, gönderdim.
Adresi bile yazmadan, geldi. Nokia'yı aldı, Huawei kurduk.
Merak etmeyin yani, adaptör önemsizdir.
Nokia'nin adaptörün de seri numarası bile yoktu bu arada.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61E52F41F -- 5 Temmuz 2024; 23:48:45 > -
Teşekkür ederim. Ben baya aradım bu konuda hiç yazı bulamadım, benzer durumda olanlar da faydalanmış olur. Bu arada bana Zyxel EX3301-T0 v2 modem verildi. Ellerinde o varmış. Bilginiz var mı bu modem hakkında?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingali1 -- 6 Temmuz 2024; 0:21:12 > -
Ex3301 V2 olmayan versiyonu var bende. Yani First part olanı. Router'de sorun yoktu aslında, güzel router. V2 olanı nasıl bilmiyorum. Bide bende Asus router'de var. Şimdi Asus ax56u kullanıyorum.
-
Odanın içinde tam hızda başka odalara gidince 100’den 30’a kadar düşüyor. Xiaomi Wi-Fi yükselticisi mi alsam diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingali1 -- 6 Temmuz 2024; 0:19:47 > -
Router Adaptörün altinda hiç birşey yazmıyor bende.
5ghz'de router'a ne kadar uzak olursan, stabilite düşer.
Router'a ne kadar yakın olursan, stabilite artar.
Uzak için; 2.4ghz, 20 MHz'de kullanmak gerekir fakat hız düşer.
5ghz için 802.11/ax en iyisi (router'a yakın olunca)
Senin dediğin repeater. İş görür fakat en iyisi mesh sistemdir..
Oyun falan oynuyorsan baya sıkıntıya sokar, oyun gibi durumlarda kabloludan başkası yalandır.
-
Ben Wi-Fi üzerinden 1 tek bağlantı görüyordum modemin. Onda da 5ghz, 2.4 ghz falan yazmıyor. Sanırım ayar çekmem lazım. Neden ayarlı hazır gelmiyor ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kingali1 -- 6 Temmuz 2024; 0:19:14 > -
192.168.1.1 e girip, kullanıcı adı ve şifreyi girin. (Routerın arkasında yazar degistirmediysen) Daha sonrasında ağ ayarı, kablosuz'a gel "2.4G ve 5G kablosuz ağları için aynı ayarları tutun" tikini kaldır. İki farklı wifi'ye farklı ad ver.
Örnek: 2.4ghz olanın adını "2.4" yaz, 5ghz olanın adını "5" yaz. Daha sonrasında da hem 2.4ghz hemde 5ghz bölümlerine ayrı ayrı modu ayarla. Modu ayarlamak için, "diğerleri" sekmesine gel 802.11/n/ac/ax karışık kalsın. Sadece "ax"a alınmaz. "Ac"ye alınabilir ama gerek yok, öyle kalsın. Wifi 5,6 destekleyen telefonun varsa, 5ghz gözükür.
Not: Mesh/BandSteering ayarına gelip (en sağda) proMesh tikini kapat, ondan sonra yukardaki ayarları yap.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61E52F41F -- 6 Temmuz 2024; 0:27:41 > -
Ben hangisine bağlanacağımı şaşırıyordum ikisini de görüp Direkt ikiside görülüyorsa 5ghz bağlanıyoruz o zaman.
-
Hayır İkiside 5ghz değil. Bir tanesi 2.4ghz. ikisinde adını degistir. 5ghz ye 5 yaz , 2.4ghz ye 2 yaz sadece :D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X