Şimdi Ara

Turk Telekom Ses Kalitesizliği... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
8.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VoLTE ile 3G sesli görüşme arasında inanılmaz bir fark yok bende. Hani bulunulan ortam sessizse ve iki taraftaki kullanıcıların telefonları da iyi ve sesi iyi işleyebiliyorlarsa o kadar da sıkıntı olmuyor.
    Farklı operatörler işin içine girince iş değişebiliyor. Her operatör sesi karşı operatörden alınca kendi şebekesine aktarırken tekrar işliyor olabilir. Hani 12 kbit ses sabit yöne aramalarda 64 kbit PCM'e çevriliyor mesela. Bu tür dönüştürme süreçleri vs. daha olabilir arada. Hani işler karışabiliyor.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Mobil veri kullanmadığım zamanlar direkt olarak 2G'ye almaya başladım. Benim için şarj, ses kalitesinden daha önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Tt faturasıza volte desteği vermiyor Turkcell veriyor bence hissettiğiniz fark bu, görüşme kalitesine yoğunluk etkisi yoktur, yoğunluk varsa call failed yada bağlantı hatası mesaji alır hiç arayamaz yada aranamazsiniz, internettede ping artar hız düşer
    Değerli bilgiler için teşekkürler. Telekomünikasyon mühendisine yararış bilgiler paylaşıyorsunuz.
  • kesinlikle katılıyorum, özellikle hemen herkesin şuan 4g ve 3g kullandığı bir dönemde, 2g servisi hem çok verimli çalışıyor, hem çok iyi çekiyor, yoğun avmlerde 3g 4g üzerinden çağrı başlatma bazen yavaşlarken 2g banamısın demiyor, şuan en kötü operatör olan vodafoneda bile 2g ile hiç kesintisiz otoyollarda yüksek hızda bile görüşülebiliyor. ancak ios 11 sonrası iphonelarda manuel olarak 2g seçme opsiyonu yok edildiği için buradan apple sonusuz saygılarımı iletiyorum.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Ekran süresi bariz bir şekilde artıyor. Bu çok önemli bir şey. Mobil veri kapalı bile olsa sömürüyor 3G/4G.

forum da konusu vardı 6 lara bu özelliği ekliyorlardı .

İos 12 de ekleyebiliyorlarmı bilmiyorum

telekom kullanıcıların 3g de kalmaları daha mantıklı yollarda 900 3g kullanıyor
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    3G'nin olduğu her yerde '2G de kesin var' diyemez miyiz?

• diyemeyiz

bizim binada turkcell sadece 3g kurdu binanın karşısında baz istasyonu olmasına rağmen çekmiyor

telekom 900 VE 2100 3g 1800 2g veriyor 900 OLDUĞU yerde 3g daha iyi çekiyor Telekomda
    Bunu öğrendiğim iyi oldu, teşekkür ederim. Ben 3G/4G'nin olduğu baz istasyonunda, 2G'nin de %100 olduğunu düşünüyordum.

bina içi indoor bir şey mi kurdular, ben 2g si olmayıp 3g si olan istasyon duymadım, tt de 900 3g nin 1800 2g ye göre iç ortamlarda daha iyi çektiği doğru ama daha üstte yazdığımız şebekenin daha boş ve şarj daha uzun gittiği durumu 2gsi için geçerliliğini koruyor.
    kurarlarken ben yoktum tam ne var bilmiyorum bizim katta anten var 37 mbps hızı gördüm 2g iç taraflarda hiç çekmiyor cama yakın 1 2 kademe çekiyor 3310 larda
    çatıda da anten var kavşakta da ünümüzde tabi bize faydası yok
    2g için koruyamaz Telekom da işler değişiyor evde 5.kat var tüm Bursa ayaklarımın altında 2G De 2 gün beklerken 3g de daha fazla 2g de az çektiği için sürekli istasyon değişiyor
    3g de full çekiyor evimde bu bazda da tahminimce sadece 3 g var fiber destekli
    TT de 900 lisansı yok ki.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    var 4g ihalesinde 900 mhz lisansıda aldı, 3g 900 mhz ve 2100 mhzden veriyor, köpek gibi çekiyor her yerde artık, ve bir çok kişi telefonu otomatik 4g de bıraktığı için, 4g de 20 mbps aldığım yerlerde 3gde 25 civarı hızlar alıyorum.
    Telekomun 3g si gercekten iyi 900mhz iyi is cikartiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İlginç, gözümden kaçmış. B1 paketinin detayları ne acaba?
  • Telekomda ses kalitesi mi? İstediğin telefona tak hattını yine ses soba borusundan geliyormuş gibi çıkıyor. Diğer operatörlere geçenler önce bunun şaşkınlığını yaşıyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9DB7A8DFB

Telekomda ses kalitesi mi? İstediğin telefona tak hattını yine ses soba borusundan geliyormuş gibi çıkıyor. Diğer operatörlere geçenler önce bunun şaşkınlığını yaşıyor zaten

• Telekomdan turkcell e geçince ses cızırtılı gelmeye başladı bumu kalite dedim yoksa hoparlör mü patladı dedim
  • Telefonun işlemcisiyle alakalı olabilir.

Bende Samsung Galaxy S9+ dual sim var. Samsung'un resmi olarak getirdiği değilde paralel ithalat yoluyla gelen cihaz. Samsung'un resmi olarak getirdiği modellerde Exynos işlemci var. Bende modelde ise Qualcomm işlemci var. Turkcell altyapısı Qualcomm işlemcili modelde bazı özellikleri kullanamıyor.

Bahsettiğim cihaza Türk Telekom hat takıp baktığımda VoLTE desteği yok gözüküyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.