Şimdi Ara

Turk Telekom Ses Kalitesizliği...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
8.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İzmir merkezde yaşıyorum ve yaklaşık 5 ay önce Vodafone'dan güzel bir teklif kapsamında TT Mobil'e geçiş yaptım. Açıkçası internet performasından kuşkum vardı ama kullanınca memnun kaldım. bununla birlikte ses kalitesi oldukça kötü. Karşı taraf hangi operatör olursa olsun sesi çok düşük kalitede ve boğuk şekilde geliyor. Müşteri hizmetleri ile de konuyu anlattım ama çözüm getiremediler. Sanırım alt yapı ile ilgili bir durum. Bu nedenle tekrar Vodafone a dönüş yaptım ve su an görüşmelerimi rahat ve anlaşılır sekilde yapabiliyorum.

Sizde de aynı problem var mı?

• Ankara'da yaşıyorum. Türk Telekom kullandığım dönemlerde ben de yaşıyordum bu tarz problemleri. Özellikle bir dükkana, apartman içerisine, herhangi bir kapalı alana girdiğim anda karşıdakinin sesi bölük-pörçük gelmeye başlıyordu.

Halihazırda 3 operatörü de aktif bir şekilde kullanan arkadaşımızı etiketliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 operatörü bende kullandım, volte ile 4 g üzerinden görüşme yaparken hiç birinde bir fark yok, 2g ile görüşüyorsanız en iyi ses kalitesi tt de, 3g üzerinden görüşme yapıyorsanız turkcellde, vodafone belirgin bir fark yok ancak karşılıklı görüşen iki numara vodafone ise ses çok elektronik ve tuhaf geliyor.

benimde şuan aktif kullandığım hat tt ağırlıklı olarak halkapınar, özkanlar, çiğli, konak ve çeşme de bulunuyorum, bir sorun yaşamıyorum, sadece adresinizde bulunduğunuzda olan birşeyse belki sinyal aldığınız istasyon ile ilgili olabilir.

bu arada vodafone da sarj ile ilgili gözlemleriniz oldu mu? benim cihazım iphone 8 turkcell ve tt ye göre bariz vodafone da sarj hızlı tükeniyor gibime geliyor, sizin gözleminiz nasıl?
  • Bu ses kaliteleri güzel bir konu aslında.

2G/900 MHz'deki ses kalitesi ile 2G/1800 MHz'deki ses kalitesi aynı mı?

2G/900 MHz'deki ses kalitesi ile 3G/900 MHz'deki ses kalitesi aynı mı?

Arkadaş demiş ya, "2G'de Türk Telekom daha iyi" diye, bu biraz da o lokasyonda 2G'yi hangi frekanstan yayınladığıyla ilgili değil mi?

• İstanbul avr yakasındayım.
    3ay kadar önce turkcell in fiyat artışı yüzünden bimcell e (Turk Telekom) geçiş yaptım.

Ses kalitesi turkcell e göre bariz kötü.
    Her zaman olmasa da ses boğuk ve anlaşılması güç oluyor. çevre apartmanlardaki komşularımda da aynı sıkıntı var.
    Sanırım şebekenin o anki yoğunluğu ile alakalı bir durum. TT nin Bant genişliği abone sayısını kaldıramıyor. Ama internetinde bir sıkıntı yok. Şimdilik...

Sonuçta Memnun kalmadım. Sanırım tekrar turkcel e dönüş yapacağım.
  • Tt çoğunlukla 2g 1800 MHz yayın yapıyor, o yüzden 2g içinde ses daha iyi 2g de yüksek mhz de ses kalitesi daha yüksektir 4g de volte ile mhz e bağlı ses farkı olmuyor iletişim ip bazlı olduğu için, 3g de durum nasıl bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyorum. Bakalım sis651 nasıl düşünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 14 Ekim 2018; 2:4:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom 4.5G sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • out kullanıcısına yanıt
    Tt faturasıza volte desteği vermiyor Turkcell veriyor bence hissettiğiniz fark bu, görüşme kalitesine yoğunluk etkisi yoktur, yoğunluk varsa call failed yada bağlantı hatası mesaji alır hiç arayamaz yada aranamazsiniz, internettede ping artar hız düşer

• Ses kalitesine onem veriyorsan ve uygun fiyat istiyorsan dogru tercihi yapmissin.

Telekomu zaten bu konuda oneren gormedim.

Cok cok daha iyi bir kalite istiyorsan Turkcell'i dene bir istersen ben ne cileler cekmisim dedirtecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikki Sixx

Ankara'da yaşıyorum. Türk Telekom kullandığım dönemlerde ben de yaşıyordum bu tarz problemleri. Özellikle bir dükkana, apartman içerisine, herhangi bir kapalı alana girdiğim anda karşıdakinin sesi bölük-pörçük gelmeye başlıyordu.

Halihazırda 3 operatörü de aktif bir şekilde kullanan arkadaşımızı etiketliyorum.
    12 gün içinde gelir biraz bekleyin

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Sizin atışmalarınıza bayılıyorum.

• Bu kalite telefona görede değişiyor işin bilimsel bi açıklaması var 2008 yılında istasyon kuran biri AVEA 1800 kullanıyor sesi daha iyi dedi ama

900 1800 arasında. İnternette yazanlara göre ses kalitesinde bi fark Yok

Telekom’da ıphone 7 de lte ses biraz içten geliyor 3G de kullandığım için daha anlaşılır geliyor

Türkcell de lte VoLTE’de 7532 arayınca ses cızırtılı geliyor ıphone 7 Lte de deneyin

3G de cızırtı Yok ilk gün hoparlör patladı sanmıştım

Kuzenle konuşurken s9 var VoLTE’de ses HD ekolu içten geliyor

Telekom’da şebeke geçişlerini var istasyonu değiştirdiğini duyarsınız tık tık ses gelir

Şirkette Bide Türkcell de 105 kişi 2 numarayı arıyor sürekli açık olmasına rağmen telefonunu neden kapattın dedikleri arada gulu gulu robot seslerine denk geliyoruz

Zamanında aradıklarında başkasının çıktığı başkasının konuşmalarını dinleyenler olmuştur Emin’im

😃

• Muhattap bile olmuyorum kendileriyle konumuz o değil tatilden sonra yine başlar .

Ses codek leri var bildiğim kadarıyla amr olarak ses geliyordur en son istasyonlarda 4g gelmeden o da ufak bi veri akışından sağlanıyordu .

Benim cihazda VoLTE özelliği var ama cihazın Türkiye versiyonunda bunu aktif etmediler 2 senedir. Görüşme esnasında 3G'ye düşüyor yani. 2G/3G ses kalitesi fark etmiyorsa, sürekli 2G'ye alayım diyorum. Mobil veri lazım oldukça 3G/4G aktif ederim bu durumda.

• Hangi hat kullanıyorsun bilmiyorum ama şarj konusunda iyi olur

Sürekli mobil veri açık gezmiyorsanız

Birde hattınızı VoLTE destekli bir cihaza takıp aktif edin VoLTE’deyi aktif ettikten sonra kullanamıyorsunuz

Turkcell kullanıyorum. Mobil veri sürekli açık değil.

• Bu arada telefonum İphone 6s. Volte desteği mevcut ve iki Operatörde de o şekilde kullandım. Volte acık olmasına rağmen tt mobil de ses hep boğuk geliyordu. Karşı tarafa bi daha söyle bi daha tekrar et demekten fenalık geldi. O yüzden vodafone geri dönmek zorunda kaldım. Telefonu izmirde ağırlıklı kullandığım bölge Konak Alsancak karataş civarı. Merkezi yerler yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 14 Ekim 2018; 2:2:7 >
  • Yıllar önce incelemiştim bu konuyu ama son on senedir cep bilgisayarı ve akıllı telefon kullandığım, yani cihazı telefon ve sesli görüşme amaçlı az kullandığım için önemsemediğimden pek net bir şey hatırlamıyorum.

Ses görüşmesi 2G ve sonrası dijital sistemlerde bir ses kodeği ile sıkıştırılıyor ve sıkıştırma esnasında da kodeğin desteklemediği sesler ve bazı parazit ses bilgileri silinip sıkıştırılıyor. Sıkıştırılan sesler eskiden 300 Hz ile yaklaşık 3 KHz arasındaki frekanslar ve 7 kbit/s kadar bant genişliğine sahipken EFR ve AMR-WB kodekleri ile frekanslar ve bant genişliği arttı. Hatta eskiden telefonun batarya süresini uzatma ile ilgili İnternet yazılarında telefonda *#'li kodlar girip EFR ve FR gibi özelliklerin kapatılıp daha düşük bant genişliği ile çalışan Half Rate kodek kullanması sağlanırdı. Kullanıcı bunu ne yaptığını bilmeden yapsa da aslında telefonu desteklediğinden daha kötü bir ses kodeği kullanmaya yöneltiyordu. Sonra onun sesi iyi benimkinin kötü deyip operatöre sövüyordu.
    AMR-WB ile sanırım 12.2 kbit/s ile taşınıyordu 3G'de ses. Hatta 3G görüntülü görüşme sanırım 64 kbit/s veri oranı ile yapılıyordu ve bunun 12 kbit'i ses gerisi görüntü idi.
    Mantıken ses dijital olarak kodlanıp sıkıştırıldığından frekanslar arasında pek bir fark olmaması gerekli. Yani aynı veri ha 900 MHz'de taşınmış, ha 1800'de. Şebeke buna veri gözüyle baktığı için bitleri transfer eder, sesi değil; ses çoktan telefon modeminde bitlere dönüştürülmüştür. Burada 900 ile 1800 MHz'de operatörlerin sahip olduğu frekanslar önemli. Bildiğim kadarıyla Avea'nın diğerlerine göre daha fazla frekans bant genişliği vardı 1800 MHz'de. Bu durumda daha fazla veri taşıyabiliyor ya da daha fazla kullanıcı alabiliyor aynı alanda şebekeye. Ancak ses kodekleri standart kodekler olduğu için iki frekansta da kalite aynı idi bence. Ha frekansın yetmeyip de yetersiz kaldığı durumlarda şebeke FR yerine HR kodek kullanıyor ve ses kalitesi düşüyor olabilir 900 MHz'de ama böyle bir şey olur mu bilmiyorum. Hani zaten şebeke meşgul uyarısı veriyor ve arama gerçekleşmiyordu.
    Hani bence ikisi arasında pek bir ses kalitesi farkı olmamalı. Bir de mesela 1800 MHz kapsaması daha az. Aynı noktada 1800 MHz'e bağlı bir kullanıcı telefonu daha kötü çektiğinden veri aktarmadaki aksaklıklar veriyi böldüğünden daha eksik bir veriye, yani daha kötü bir ses deneyimine sahip olabiliyor.

• sis651 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınızdan şunları çıkartıyorum;

- 3G'deki görüşme kalitesi teorik olarak 2G'den iyi. Fakat ne denli fark edilebilir, orası soru işareti.
    - 900 MHz ve 1800 MHz'deki (ikisi de 2G veya ikisi de 3G) ses kalitesi arasında fark yok, çünkü sıkıştırma teknolojisi ikisinde de benzer şekilde işliyor.
    - Ses iletiminde çekim gücü önemli. 900 MHz daha iyi görüşme deneyimi sağlayabiliyor.

Umarım doğru anlamışımdır.

Değerli bilgileriniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 14 Ekim 2018; 11:59:11 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.