Şimdi Ara

Turk Telekom Ses Kalitesizliği... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
8.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Samsung'larda öyle bir fark var, haklısınız. Benim cihaz HTC 10. HTC 10'ların hepsi Qualcomm. Bizdeki durum daha çok HTC Türkiye'nin beceriksizliğinden kaynaklanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Peki hocam Tr romu yuklendiginde de mi ayni kaliyor deneyen oldumu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce hususi bir görüşme yapayım dedim.. AMAN ALLAH'IM.... Turkcell aldım alalı ilk kez diğer hatlarından aradım.

Önce vodafone dan aradım, sonra telekomdan böyle rezalet boğuk bir görüşme kalitesi olamaz. İkiside gerçekten rezalet ötesi, eşime aldığı yeni vodafone hattı direk kapatacaktım fakat 90 gün kullanmak gerekiyormuş. Turkcell den aradığımda sanki yüz yüzeymiş hissiyatı veriyor. Attan inip eşşeğe bindim kısa süreliğine. Bidaha tövbe aramam o hatlardan. 4 sene boyunca resmen sürünmüşüm...

Iyi ki varsın Turkcell. Sende olmasan eşimle çocuğumla rahat rahat konuşamayacağım.

Adamlar napsın 29 tl 8gb veriyor, başka da birşey vermiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakosez -- 21 Ekim 2018; 14:32:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jakosez

Az önce hususi bir görüşme yapayım dedim.. AMAN ALLAH'IM.... Turkcell aldım alalı ilk kez diğer hatlarından aradım.

Önce vodafone dan aradım, sonra telekomdan böyle rezalet boğuk bir görüşme kalitesi olamaz. İkiside gerçekten rezalet ötesi, eşime aldığı yeni vodafone hattı direk kapatacaktım fakat 90 gün kullanmak gerekiyormuş. Turkcell den aradığımda sanki yüz yüzeymiş hissiyatı veriyor. Attan inip eşşeğe bindim kısa süreliğine. Bidaha tövbe aramam o hatlardan. 4 sene boyunca resmen sürünmüşüm...

Iyi ki varsın Turkcell. Sende olmasan eşimle çocuğumla rahat rahat konuşamayacağım.

Adamlar napsın 29 tl 8gb veriyor, başka da birşey vermiyor
    iki telefonda volte açıksa hd ses alırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluedn

iki telefonda volte açıksa hd ses alırsınız

Alıntıları Göster
    Açıktı, hatta eşim aradığımda ekranda hd yazdığını söyledi. Sadece yazıyor başka birşey yok

Kapat kapat Turkcell den arıyorum dedim.

Turkcell den turkcell e efsane. Turkcell den diğer operatörlere idare eder. Ama diğer operatörlerden şebeke içi ve dışarıya aramalar tamamen çöpmüş.

• iki taraf aynı operatör olunca hd çalışıyor diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluedn -- 21 Ekim 2018; 14:54:19 >
  • Peki volte kapalı olunca nasıl bir sonuc alıyorsunuz? Bende volte acıktı ve ses kalitesi maalesef kötüydü.

Turk telekom kullanan birisi volte yi kapatıp deneyebilir mi? Ses yine kalitesiz ve boğuk mu geliyor?

• surfer kullanıcısına yanıt
    Boğuk falan hikaye operatörde hepsi aynı kalite ses 4g ye geçince HD ses oluyor sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: surfer

Peki volte kapalı olunca nasıl bir sonuc alıyorsunuz? Bende volte acıktı ve ses kalitesi maalesef kötüydü.

Turk telekom kullanan birisi volte yi kapatıp deneyebilir mi? Ses yine kalitesiz ve boğuk mu geliyor?
    Tt hattımda var, vodafone da, turkcell de ve hy aramalarda/şebeke içi aramalarda en kalitelisi turkcell. Bunun aksini idda etmek başlı başına mantık hatası.

Turkcell den turkcell e inanılmazzzzz, her yöne aramalarda eh işte.

Vodafone dan vodafone a gayet iyi, her yöne aramalar boğuk.

Tt söylemeye gerek bile yok. 1000dk var öylece duruyor.
    Uykum kaçsın istediğimde aramayı tt dan yapıyorum, bağırmaktan uyku falan kalmıyor. Tamamen malzemeden çalan bir operatör, sadece gb veriyor oda kullanabilirsen.

Hizmet/fiyat kullanıcısı olarak tespitlerim bu yönde.

Vodafone a dönerek iyi yapmışsınız, belli ki sesli görüşmeye önem veriyorsunuz.

Ucuzu kaliteli gibi gösterenlere aldanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakosez -- 31 Ekim 2018; 9:2:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jakosez

Tt hattımda var, vodafone da, turkcell de ve hy aramalarda/şebeke içi aramalarda en kalitelisi turkcell. Bunun aksini idda etmek başlı başına mantık hatası.

Turkcell den turkcell e inanılmazzzzz, her yöne aramalarda eh işte.

Vodafone dan vodafone a gayet iyi, her yöne aramalar boğuk.

Tt söylemeye gerek bile yok. 1000dk var öylece duruyor.
    Uykum kaçsın istediğimde aramayı tt dan yapıyorum, bağırmaktan uyku falan kalmıyor. Tamamen malzemeden çalan bir operatör, sadece gb veriyor oda kullanabilirsen.

Hizmet/fiyat kullanıcısı olarak tespitlerim bu yönde.

Vodafone a dönerek iyi yapmışsınız, belli ki sesli görüşmeye önem veriyorsunuz.

Ucuzu kaliteli gibi gösterenlere aldanmayın

Alıntıları Göster
    Kesinlikle benim için sesli görüşme çok önemli. Turkcell malum biraz tuzlu olduğu için Vodafone a geri döndüm.

Şu an 1000 dk her yöne + 6 GB + 250 SMS ayda 32 lira olan tarifeyi kullanıyorum. Tarifenin adı DİJİTAL ESNAF 6. Benim tarifeye geçiş yaptığım günün akşamına tarifeleri güncellemişler. Şu an zamlı halleri mevcut.

İlk başta farklı bir tarifeye (biriktiren tarife) geçiş yapmak istemiştim ancak Vodafone da çalışan bayan eleman bana bu tarifeyi önerdi. Kendisine esnaf olmadığımı ücretli çalışan olduğumu söyledim ama problem olmayacağını esnaf olmasak bile bu şekilde sisteme giriş yapabildiklerini söyledi. Ben de makul geldiğinden bu tarifeye geçiş yaptım.

Turkcell için uygun bir seçenek varsa onu da düşünebilirim elbette.

• quote:

Orijinalden alıntı: surfer

Kesinlikle benim için sesli görüşme çok önemli. Turkcell malum biraz tuzlu olduğu için Vodafone a geri döndüm.

Şu an 1000 dk her yöne + 6 GB + 250 SMS ayda 32 lira olan tarifeyi kullanıyorum. Tarifenin adı DİJİTAL ESNAF 6. Benim tarifeye geçiş yaptığım günün akşamına tarifeleri güncellemişler. Şu an zamlı halleri mevcut.

İlk başta farklı bir tarifeye (biriktiren tarife) geçiş yapmak istemiştim ancak Vodafone da çalışan bayan eleman bana bu tarifeyi önerdi. Kendisine esnaf olmadığımı ücretli çalışan olduğumu söyledim ama problem olmayacağını esnaf olmasak bile bu şekilde sisteme giriş yapabildiklerini söyledi. Ben de makul geldiğinden bu tarifeye geçiş yaptım.

Turkcell için uygun bir seçenek varsa onu da düşünebilirim elbette.

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun, güzel tarife.

Vodafone içi görüşmelerde sıkıntı yaşamazsınız fakat diğer yönlere aramalarda özellikle seyahat halindeyken biraz sıkıntı.

Dediğin gibi Turkcell de biraz pahalı diğerlerine göre, ama verdiği hizmeti kullanınca iyi ki diyor insan. Eğer vodafone hız ve görüşme olarak memnun etmezse Turkcell'in Lifecell paketlerini inceleyebilirsin.

Lifecell Fırsat 5+1GB 44 TL şuan.

Onun haricinde yeni müşteri kampanyası var, 3+1GB 34 TL.

Her tarife için webden başvuru yaparsan 4 ay boyunca 2GB gelir, ayrıca yılsonuna kadar tarifende ki hakların 2ye katlanır.

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Konu biraz eski ama yinede cevap vereyim demişsiniz ki vodafone da full çekmesine rağmen sesin kesik kesik geldiğine şahit oldum.

Burada iki parametre var, birincisi senin baz istasyonundan aldığın sinyalin gücü, ikincisi ise karşı tarafın sesi baz istasyonuna hangi durumda ilettiği. Yani şöyle söyleyebilirim. Sizin telefonunuz full çekse dahi konuştuğunuz kişi eğer ki yeterli düzeyde çıkış yapamıyorsa baz istasyonunu ses de paket kayıpları oluştuğu için sesi kesik kesik duyarsınız. Cep telefonları tek yönlü iletişim araçları değildir, telefonlar sadece baz istasyonundan gelen sinyallari yakalamaz, kendide bir vericidir ve konuştuğunuz sesi baz istasyonuna RF sinyalleri ile ulaştırmakla yükümlüdür o yüzden dolayı ekran da ki sinyal çubuğu full olsa dahi bu iletişimin sorunsuz olacağı anlamına gelmez.
  • daha önce başka bir başlıkta sanırım yazmıştım, konu tekrar hortlayınca terkar yazayım dedim, vowifi ihtiyacım için nisandan beri ne yazıkki turkcell kullanıyorum, bu firma diğer operatör yönüne aramaların sesini bilinçli olarak bozuyor diye düşünüyorum, TT - TT, Vdf - Vdf, Tcell - Tcell, TT - Vdf, TT - Sabit Hat, Vdf - Sabit hat görüşmelerinde hiç bir ses kalitesi sorunu yok, ne zamanki Tcell - TT yada Tcell - Vdf yönü bir arama olursa ses çamur gibi oluyor, hele eller serbest ile felan görüşüyorsak karşıdakinin ne dediğini anlamıyoruz, işin tuhaf yani 4g ile volte üzerinden görüşürken farklı operatör yönü hdses olmasa bile görüşme IP protokolü üzerinden iletilmesine rağmen ses çok kötü oluyor, ancak aynı cihazlarda facetime, whatsapp gibi uygulamalar ile görüşürken yine görüşme IP bazlı olmasına karşın ses farklı firmalar arasında çok net geliyor, bu durumun tek açıklaması tcell farklı yönlerde hem volte sunucusunda hem normal ses trafiğinde kullandığı codecler ile bu işi bilinçli yada bilinçsiz bozuyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.