< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Türk Telekom Siyah Kutu Hakkında
-
-
Fiberi binaya sokmuşlar ama dairelere dağıtılmamış anladığım kadarıyla. Onu yapan ekip ayrı bir ekip. Bizim binada da en azından öyle olmuştu. Dairelere o sarı Obklardan çekilmesi gerekiyor. Sonra zaten işlem bitiyor ve FTTH abone olmuş oluyorsunuz yani mevcutta en güncel en verimli bağlantıya sahip olacaksınız. İkinci bir alternatif o Cat6lar üzerinden FTTB şeklinde bir bağlantıya sahip olabilirsiniz o konuda bir tecrübem yok onu hiç kullanmadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thierry Henry 20 -- 18 Eylül 2021; 12:15:9 > -
Teşekkür ederim yanıtınız için. Ekip henüz aramadı bakalım süreç nasıl işleyecek. Hiç altyapı olmadığı için cat6 veya sarı kablo hiç fark etmez hemen gelip bağlasınlar diye bekliyorum dört gözle.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Binaya FTTH gelmiş hocam yani iyi bir hizmet alacaksınız. Sadece dairelere kablo çekilecek ve kurulum yapılacak. Hayırlı olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim yalnız kafama takılan şöyle bir nokta var dediğim gibi bina sıfır yeni oturulmaya başlandı. Dairede kutu içinde cat6 kablo var acaba hizmeti bu kablodan mı verirler yoksa ayrı olarak cat6 nın geldiği yerden fiber kablo çekebilirler mi? Cat6 ile alsam 100 mbit kullanabilir miyim?
FTTH ise direkt fiber kablo evin içine gelir hocam, FTTB ise Cat6 kablo evin içine gelir.
Her türlü 100Mbps rahat alırsınız, fiber maximum 10.000Mbps destekliyor.
Çok teşekkür ederim. Bundan sonra bekleyeceğim bakalım nakil randevusu için ne zaman arayacaklar.
Rica ederim hocam. Hayırlısıyla kullanmanız dileğiyle.
Tekrar soruyorum ama FTTH ya da FTTB olduğunu nasıl anlayabilirim? FTTH olsa bile eve mevcut cat6 kablosu ile bağlantı yapılamaz mı?
Hocam çok uğraşmanıza gerek yok korkunuz olmasın, FTTH ise eve sarı renkte gerçek fiber kablo çekilir. FTTB ise eve cat6 kablo çekilir ve modeme girer.
FTTH = 10.000Mbps
FTTB = 1000Mbps
destekler.
-
Fiber kablo olabilir hocam ama pek bilgim yok.
@NitroNos
Yeni binalara zaten obk kablo çekiyorlar.
GPON Altyapısı için ilk önce binaya çekilir sonra dairenize obk kablo çekilir hizmet sağlanır.
Türk Telekom son zamanlarda renk olarak gri veriyor zaman zaman sarı siyah verebiliyor.
Yeni yönetmeliğe göre artık sadece obk kabloya izin veriliyor bir çok nüfusu az ilçeye gittim yeni yapılan bir sürü binayı gezdim karadeniz/ege/marmara bölgesinde hepsinde müteahhit tarafından işlemler başlatılıyor Telekom obk kabloyu verip elektrikçiye çektiriliyor.2021'de yapılan yeni binalarda Cat3 veya Cat6 çekildiğini şu zamana kadar görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 19 Eylül 2021; 6:57:56 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X