bu da hd yayın açıkçası 3-5 dakika arası seste gitme oluyor ama genede mükemmel testte olduğunu unutmamak lazım tabii arkadaşın bahsettiği kutular ıp dslam kutuları sanırım onlar vasıtasıyla yüksek hız ve kapasite geliyor IPTV yi bağlamaya gelenlerden anladığım bu
arkadaşlar buradada seç izle var menüde türkçe müzik klibinden test amaçlı eklenmiş u2 konserine kadar 54 adet türk filmine kadar eklenmiş medya var
gösterimdeki medya hakkında bilgi mevcut isterseniz durdurup devam edebiliyorsunuz dediğim gibi testte olduğu için bazen yükleme problemi olabiliyor ama gene çok iyi bir platform olacağına inanıyorum
buda veri tabnındaki babam ve oğlum filminden durdurduğum bir sahne
çözünürlük nası hocam kaliteli bi hd yayın için 8mb yetiyormu bide stream gecikmesi yok demi internetten dizi izlemek gibi olmasın sonra
internetten dizi izlemekle alakası yok bildiğin dvd görüntüsü daha önce yazdığım gibi zamanla 12 mbit olduktan sonra değme keyfime database te 54 ürk filmi var çoğu 2005 sonrası çekilmiş onlarca türkçe klib 4-5 adet yabancı video gene 10 adete yakında 2000 sonrası çekilmiş deneme maksadıyla konulmuş iddalı olmayan film var zamanla geniş ve kaliteli bir arşiv olabileceğini düşünüyorum
IPTV Türkiye genelinde en az 4 yıl sonra alınabilir daha ADSL olmayan yerler olduğumu hesaplarsak. Bu arada bırakın Türkiye genelini Ankara, İstanbul,İzmir gibi yerlerde sık sık kesintiler kalitesiz ve stabil olmayan hizmetide eklemek lazım. Ha fiyatıda cabası :-)
12 MB olacakmış kalite süper olacakmış bunlar boş işler kimse kusura bakmasın Digiturk'e laf atarken D-Smart'ın şimdiki halini görünce Digitürk'ü arar olduk Türk Telekom gibi ne yaptığını bilmeyen hantal yapılı malesefki TR hükümeti tarafından peşkeş çekilmiş insanımızın sırtına binen sabit ücretti bile kaldırtmayan (onlar ne zaman kaldırmak isterse kalkar) müşteri hizmetleri kalitesiz kimin ne yaptığından haberi olmayan bir şirketin sunacağı hizmetin özellikle TV portalında kalitesi nasıl olur bu günkü ADSL'den hesaplayın ve alın etrafınızadaki herkezede önerin. Eğer film yarıda kesilirse;
Üst Kattaki Komşunuza
HİRO NAKAMURA NİCK Lİ ARKADAŞ ÖNCELİKLE TARZIN ÇOK SERT BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAK BUDUR BEN FORUMLARIN TEMEL AMACI OLAN PAYLAŞIM ANAFİKRİ ÜZERİNE HALİ HAZIRDA EVİMDE ONLARCA ELEKTRONİK CİHAZ İMZAMDA YARISI VAR BU İŞLERE MERAKLI BİRİ OLARAK TEST AMAÇLI KURULUMU YAPILMIŞ BİR CİHAZ HAKKINDA GÖZLEMLERİMİ YAZIYORUM ; 12 MBİT OLACAKMIŞ LI MESAJINA ŞÖYLE ÖRNEK VEREYİM 4096 OLAN HIZIM BAĞLANTIDAN 1 SAAT ÖNCE 8 MBİT E ÇIKTI TESTLER SONUCU 17 MBİTİ BENİM HATTIN KALDIRABİLECEĞİ SÖYLENDİ DENEME YAPILMIŞ BU HİÇ BİR YATIRIM YAPILMADAN ÇIKAN VERİ EK OLARAK BURADA VERİLMESİ DÜŞÜNÜLEN YAYIN 720 P/1080 İ DİR KALDIKİ DÜNYADA KORE JAPONYA HARİÇ 1080 P YAYIN YOK DENECEK AZDIR BU NE DEMEK 17 MBİT YATIRIMSIZ HIZ BİLE 720 P YE YETER HIZ YÜKSELDİKTEN SONRA ÖRNEK 32MBİT YEETER ARTAR Kİ KALDI Kİ SEN FİLMİN YARIM KALMASINI KONU ETMİŞİN BİLMİYORUM BİLGİ SAHİBİMİSİN AMA 3.99 M2TS FULLHD RİP İ RAHAT RAHAT 17 MBİT BİLE OYNATIR STANDART TV YAYIN LARI İÇİN YAZDIYSAN EĞER ZATEN ONLARDA ŞU ANDA BİLE HERHANGİ BİR PROBLEM YOK
sn. proaudio olayım sizinle değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın.Sizin heves merak ve paylaşımınız için kendi payıma teşekkürler yoksa haberim bile olmayacaktı. Ben Türkiyede en nefret edilen telekominikasyon/iletişim firmaları anketi yapılsa 1 Numara çıkacağı kesin olan bir firmanın hizmet yetersizliği vurdum duymazlığı ve kalitesizliği ve üzerine yazıyorum.Birde kore japonya demeyelim 1080 için, bugün çanak+hd uydu ile 80'den fazla var TR.de.yaklaşık 10 adeti Türkçe.Bu arada o hızlarda o filmler izlenir ama internet stabil olur ve kopmazsa :-)
Şu an adsl tüm Türkiye'de sorunsuz mu ?
Aldığımız hizmet içeriği Avrupa standartlarında mı ?
Verdiğimiz ücrette göre fiyat performans oranı iyimi ?
Geçmişteki Dial-up'tan tutunda günümüzdeki ADSL VDSL2 v.s. biraz yağmur yağdığında bile sorunsuz mu ?
Yurt dışı çıkışımız yeterli mi ?
Müşteri hizmetlerinden memnunmusunuz ?
Ödediğimiz sabit ücret sizce yasal bir soygun mu ?
Sizin gibi bilgi sahibi olmayan insanlarımızın kandırılarak farklı fiyat tarifeleri konusunda yeteri olarak bilgilendirilmemesine yada her ay kota aşımı gibi ekstra ücret alarak yolunmasına gönlünüz razı mı ?
İnsanlara yardımcı olduğunuz forumlarda 2-3 günde bir İnternet aşırı yavaş yada yurt dışı sitelere giremiyorum gibi konularla karşılaşıyormusunuz ?
Yine fazla bilgili olmayan insanlarımızı modem bedava diyerek yıllarca kandıran 12 punto kanunu çıkana kadar karınca yazısı ile yazarak 24 ay insanları göbeğinden telekoma bağlayan daha geçen yıla kadar bırakın kapatmayı telefon nakilde bile aç kapa ücreti almak namuslu bir davranışmıdır?
Bir mesaj yada alo ile abone olurken kapattırmak için telekom ilçe/il müdürlüğüne gitmeyi gerektirmek etikmidir ?
İnsanların haberi olmadan yada evdeki bilgisiz anne/baba ya evet dedirterek tarife değiştirmek taahhüt yenilemek insanlığından mı kaynaklanıyor ?
Telefon hizmeti veren bir firma olarak müşteri hizmetleri telefonunu şehirler arası tarifeden insanlara geçirmek dakikalarca ekletmek yine yurdum insanına olan derin sevgisinden mi ?
2009 yılında 512kb/512mb kotalı internet paketi çıkarmak mı yoksa genel indirim yapmakmı daha karakterli bir davranış ? (Tıpkı 15 GB adil kullanım hakkı gibi orda fakir/zengin ayırmıyor!!!)
İnsanları 8Mb kampanyasına geçirip hattınız desteklemiyor diyerek 1-2-4 MB/15GB sınırlamak nedir ?
Ben bunlardan bahsediyorum bunlara bi yorumun var mı ?
aklı olduğun taraflar var fakat biraz yapıcı olmamız lazım elbette hizmetite bazı sıkıntlar var yapıcı eleştirilerde bulunmamız lazım 1080 olayına gelince zaten mesajımda belirttiğim ''kore japonya örneği 1080 prograssive içindi full hd bu yayını uydu dahil dünyada tam anlamıyla yapan iki ülke bunlar'' yoksa elbette 720p /1080i , o zaten bahsettiğin gibi ülkemizdede mevcut
ben burada telekomun avukatı değilim zaten mesajımdada avukatı olduğuma dair herhangi bir savunmam olmadı fakat test için kurulduğu için hafifçe taraf olduğum düşünülebilir bu na bişey diyemem ama mesajımda bahsettiğim gibi ben kendi internet hızın kapasitem ve memnuniyetim hakkında yazabilirim neden ? çünkü internet hizmetini iyi ve sorunsuz aldğım için suçlu olamam yada gözlemlerimi bu doğrultuda yazmamam beklenmemeli açıkça ben herhangi bir hız proplemi yaşamıyorum kotasız kullandığım için herhangi bir kota problemim yok burası komik olacak ama sorun olmadığı için müşteri servisini bile aramadım yani bilmiyorum sorun yaşadığım zaman mesaj atarım ama şu konuda kızacaksın ama bende herhangi bi problem yok
bendede neredeyse hazirandan beri var altyapı kötü olduğu için sadece bir iki kere görüntü alabildim. ne yaptılarsa çalışmadı. ama güzel bir hizmet olacağı kesin. İzlediğim kadarıyla görüntü çok netti ve hiç kesilmeler donmalar olmuyordu. yani sanılanın aksine internetten film veya dizi izlerken ki sıkıntılar yaşanmıyor. cihaz direk farklı bir ip üzerinden çalışıyor.
Arkadaşlar bağlantıda sorun yaşıyorsanız size tanımlanan hattın data hızının düşük olmasıdır. Ben bu durumu TTNET ile görüştüm ve 3megabit olan hızımı şuan 8mb yaptılar ve HD kanallar dahil tüm kanalları kesinti olmadan izliyorum. Sonuçta sistemi test eden kişiler biz olduğumuz için bu tip talepleri yapmak en doğal hakkımız.
ben anlamadım yaa. Uydunun ne kötülüğü varki. Bir kere kuruluma para veriyosun. Sonra ömür boyu kullanıosun. Türk Telekom IPTV yi parasız vermezkiii??? demekki bir sıkıntısı varmış
quote:
Orijinalden alıntı: delibey117
aynen katılıorum bir an önce çıksa bari
quote:
Orijinalden alıntı: nocen
Bu gerçekten dehşet güzel bir olay umarım biran önce yaygınlaşırda şu çanak cehenneminden kurtuluruz
Seneye Maç yayınları ip tvde... ocak ayı itibariyle yayına giriyor ip tv
gecenlerde aramışlar ıptv icin bizim hatun anlamadan kapatmış damların suratına telefonu akşam aradım ne için aramıştız diye demezlermi ıptv içindi tester olarak secilmiştiniz fakat onay alamadığımız için başka bir secilmişe kuruldu cihaz dediler . kafayı yedim hatuna ne desem az sağlık olsun
quote:
Orijinalden alıntı: frost1907
Seneye Maç yayınları ip tvde... ocak ayı itibariyle yayına giriyor ip tv
ocak ayında TFF ihalesi var bu sefer birden fazla kurluş lig ihalesini alacak gibi gözüküyor muhtemelen bunlardan biri TTNET olacak gibi IPTV üzerinde hizmet verecek ikinci ortak ise ya Digiturk yada D-Smart umarım rekabetçi fiyatlar olsun ayrıca bu IPTV'lein kullanıcı arayüzü ve veritabanları donanımlar hariç yine bir türk firmasının ürünü ARGELA adında telekom satın almıştı daha önceleri... ayrıca VOD ve IPTV için donanım olarak Seachange Middleware firmasınla anlaşmışlarıd ihale sonucu.
sn. proaudio olayım sizinle değil kesinlikle yanlış anlaşılmasın.Sizin heves merak ve paylaşımınız için kendi payıma teşekkürler yoksa haberim bile olmayacaktı. Ben Türkiyede en nefret edilen telekominikasyon/iletişim firmaları anketi yapılsa 1 Numara çıkacağı kesin olan bir firmanın hizmet yetersizliği vurdum duymazlığı ve kalitesizliği ve üzerine yazıyorum.Birde kore japonya demeyelim 1080 için, bugün çanak+hd uydu ile 80'den fazla var TR.de.yaklaşık 10 adeti Türkçe.Bu arada o hızlarda o filmler izlenir ama internet stabil olur ve kopmazsa :-)
Şu an adsl tüm Türkiye'de sorunsuz mu ? Şu an TTTNET müşterilerinde sizce yüzde kaç müşteri memnuniyeti vardır ? 6 milyon müşterinin %1'i buraya yazsa kaç yapar?
Aldığımız hizmet içeriği Avrupa standartlarında mı ? Avrupa'da adsl kurulumu kaç günde yapılıyor, call center lara ulaşmak mümkün mü, ulaşırsanız bu hat normal telefon ücretinden daha fazla olarak mı ücretlendiriliyor, ankastrenize kadar geldiklerinde servis bedeli yazılıyor mu, adsl dışında aldığınız tüm ulusal hizmetler Avrupa standartlarında mı?
Verdiğimiz ücrette göre fiyat performans oranı iyimi ? Karşılaştırmak mantıklı olmayabilir ama benzinde fiyat performans oranı nasıl? ya cep telefonu faturaları? bir audi alsam onda nasıl olur?
Geçmişteki Dial-up'tan tutunda günümüzdeki ADSL VDSL2 v.s. biraz yağmur yağdığında bile sorunsuz mu ? sorunlu mu? hiç yaşamadım ya siz?
Yurt dışı çıkışımız yeterli mi ? mrtg raporlarını gördünüz mü hiç? yoksa bilgisi olmadan fikri olanlardan mısınız?
Müşteri hizmetlerinden memnunmusunuz ? %5 memnuniyetsilik iyi mi kötü mü? o bile 300.000 kişi yapıyormuş.
Ödediğimiz sabit ücret sizce yasal bir soygun mu ? bakır kabloyu eve bedava getireceklerini mi düşünüyorsun? Avrupadaki örnekleri incelediniz mi?
Sizin gibi bilgi sahibi olmayan insanlarımızın kandırılarak farklı fiyat tarifeleri konusunda yeteri olarak bilgilendirilmemesine yada her ay kota aşımı gibi ekstra ücret alarak yolunmasına gönlünüz razı mı ? adslkota sayfasından haberiniz var mı? tarifeler konusunda ttnet ile turkcell i birbirine mi karıştırıyorsunuz?
İnsanlara yardımcı olduğunuz forumlarda 2-3 günde bir İnternet aşırı yavaş yada yurt dışı sitelere giremiyorum gibi konularla karşılaşıyormusunuz ? %1 ?
Telekomun kotaları şişirip haksız kazanç ellde ettiğine inanıyormusunuz ? buna devletin kurumlarının göz yumacağına inanıyor musunuz?
Yine fazla bilgili olmayan insanlarımızı modem bedava diyerek yıllarca kandıran 12 punto kanunu çıkana kadar karınca yazısı ile yazarak 24 ay insanları göbeğinden telekoma bağlayan daha geçen yıla kadar bırakın kapatmayı telefon nakilde bile aç kapa ücreti almak namuslu bir davranışmıdır? 12 punto kanunundan sonra abone olan 2 milyon insan için ne diyeceksiniz?
Bir mesaj yada alo ile abone olurken kapattırmak için telekom ilçe/il müdürlüğüne gitmeyi gerektirmek etikmidir ? turkcell de nasıl yapılıyor bu? veya başka bir yerde?
İnsanların haberi olmadan yada evdeki bilgisiz anne/baba ya evet dedirterek tarife değiştirmek taahhüt yenilemek insanlığından mı kaynaklanıyor ? toplumun bilinçsizliği olabilir mi? bunun da sorumlusu telekom mudur? halbuki eğitime 100 milyon tl kaynak ayırmışlardı
Telefon hizmeti veren bir firma olarak müşteri hizmetleri telefonunu şehirler arası tarifeden insanlara geçirmek dakikalarca ekletmek yine yurdum insanına olan derin sevgisinden mi ? şehir içi olmasın?
2009 yılında 512kb/512mb kotalı internet paketi çıkarmak mı yoksa genel indirim yapmakmı daha karakterli bir davranış ? (Tıpkı 15 GB adil kullanım hakkı gibi orda fakir/zengin ayırmıyor!!!) yıllardır enflasyon karşısında zam yapmayıp hızları 256 k dan 8 mbite çıkarmak nasıl? İnsanları 8Mb kampanyasına geçirip hattınız desteklemiyor diyerek 1-2-4 MB/15GB sınırlamak nedir ?
Yukarıda kırmızı ile yazdığım sorularıma sizin bir yorumunuz var mı?
iptv sonunda bana da bağlandı, muhteşem bir görüntü kalitesi ve şaşırtıcı bir akıcılık. gerçekten takdir ettim. uyduyu attım. bağlantı hızım 7 mbit. 5 yetiyormuş.
quote:
Orijinalden alıntı: nemecek
quote:
Orijinalden alıntı: Hiro Nakamura
Şu an adsl tüm Türkiye'de sorunsuz mu ? Şu an TTTNET müşterilerinde sizce yüzde kaç müşteri memnuniyeti vardır ? 6 milyon müşterinin %1'i buraya yazsa kaç yapar?
Aldığımız hizmet içeriği Avrupa standartlarında mı ? Avrupa'da adsl kurulumu kaç günde yapılıyor, call center lara ulaşmak mümkün mü, ulaşırsanız bu hat normal telefon ücretinden daha fazla olarak mı ücretlendiriliyor, ankastrenize kadar geldiklerinde servis bedeli yazılıyor mu, adsl dışında aldığınız tüm ulusal hizmetler Avrupa standartlarında mı?
Verdiğimiz ücrette göre fiyat performans oranı iyimi ? Karşılaştırmak mantıklı olmayabilir ama benzinde fiyat performans oranı nasıl? ya cep telefonu faturaları? bir audi alsam onda nasıl olur?
Geçmişteki Dial-up'tan tutunda günümüzdeki ADSL VDSL2 v.s. biraz yağmur yağdığında bile sorunsuz mu ? sorunlu mu? hiç yaşamadım ya siz?
Yurt dışı çıkışımız yeterli mi ? mrtg raporlarını gördünüz mü hiç? yoksa bilgisi olmadan fikri olanlardan mısınız?
Müşteri hizmetlerinden memnunmusunuz ? %5 memnuniyetsilik iyi mi kötü mü? o bile 300.000 kişi yapıyormuş.
Ödediğimiz sabit ücret sizce yasal bir soygun mu ? bakır kabloyu eve bedava getireceklerini mi düşünüyorsun? Avrupadaki örnekleri incelediniz mi?
Sizin gibi bilgi sahibi olmayan insanlarımızın kandırılarak farklı fiyat tarifeleri konusunda yeteri olarak bilgilendirilmemesine yada her ay kota aşımı gibi ekstra ücret alarak yolunmasına gönlünüz razı mı ? adslkota sayfasından haberiniz var mı? tarifeler konusunda ttnet ile turkcell i birbirine mi karıştırıyorsunuz?
İnsanlara yardımcı olduğunuz forumlarda 2-3 günde bir İnternet aşırı yavaş yada yurt dışı sitelere giremiyorum gibi konularla karşılaşıyormusunuz ? %1 ?
Telekomun kotaları şişirip haksız kazanç ellde ettiğine inanıyormusunuz ? buna devletin kurumlarının göz yumacağına inanıyor musunuz?
Yine fazla bilgili olmayan insanlarımızı modem bedava diyerek yıllarca kandıran 12 punto kanunu çıkana kadar karınca yazısı ile yazarak 24 ay insanları göbeğinden telekoma bağlayan daha geçen yıla kadar bırakın kapatmayı telefon nakilde bile aç kapa ücreti almak namuslu bir davranışmıdır? 12 punto kanunundan sonra abone olan 2 milyon insan için ne diyeceksiniz?
Bir mesaj yada alo ile abone olurken kapattırmak için telekom ilçe/il müdürlüğüne gitmeyi gerektirmek etikmidir ? turkcell de nasıl yapılıyor bu? veya başka bir yerde?
İnsanların haberi olmadan yada evdeki bilgisiz anne/baba ya evet dedirterek tarife değiştirmek taahhüt yenilemek insanlığından mı kaynaklanıyor ? toplumun bilinçsizliği olabilir mi? bunun da sorumlusu telekom mudur? halbuki eğitime 100 milyon tl kaynak ayırmışlardı
Telefon hizmeti veren bir firma olarak müşteri hizmetleri telefonunu şehirler arası tarifeden insanlara geçirmek dakikalarca ekletmek yine yurdum insanına olan derin sevgisinden mi ? şehir içi olmasın?
2009 yılında 512kb/512mb kotalı internet paketi çıkarmak mı yoksa genel indirim yapmakmı daha karakterli bir davranış ? (Tıpkı 15 GB adil kullanım hakkı gibi orda fakir/zengin ayırmıyor!!!) yıllardır enflasyon karşısında zam yapmayıp hızları 256 k dan 8 mbite çıkarmak nasıl? İnsanları 8Mb kampanyasına geçirip hattınız desteklemiyor diyerek 1-2-4 MB/15GB sınırlamak nedir ?
Yukarıda kırmızı ile yazdığım sorularıma sizin bir yorumunuz var mı?
iptv sonunda bana da bağlandı, muhteşem bir görüntü kalitesi ve şaşırtıcı bir akıcılık. gerçekten takdir ettim. uyduyu attım. bağlantı hızım 7 mbit. 5 yetiyormuş.
güzel cevaplamışsın tebrik, yalnız bu satma işlemi ocak ta başlayacak mı? devamlı test kullanıcıları gelmeye devam ediyor ve reklamda yapılmıyor, merak söz konusu???
Bence IPTV yeni süper lig yayın ihalesine yetiştirilmeye çalışılıyor. Ocak ayında TRT-Türk telekom ortaklığıyla ihaleyi alıp 4 büyüklerin maçlarını IPTV'ye diğer maçları TRT ye verecekler. Göreceğiz bakalım az kaldı ihaleye.
Beyler bir şey sormak istiyorum;
Bizim Mahellede o malum "BOX" dedikleri sistem kuruldu ve gördüğüm kadarıylada Mahalleye sinyal taşıyan vede Santral dan bu Box lara Fiber-optical kablolarda çekildi,Elektrik boxlarıda takıldı v.s yani sistem hazır bizim bu civardaki sokaklarda++
Bu arada son 1 aydır bizim buradaki bazı Apt.Dairelerini telefonla arayıp,sistem tanıtımı filan yapıyorlar ve benide sanırım 3/4 defa aradılar! Ancak bana söylenen bir kere IPTV ile ilgili bir şey değil!!!ben onlara soruyorum;IPTV mi bu??? diye bunuda bilmiyorlar kazmalar!
İyide nedir kardeşim bu hizmet diyorum;başlıyor bir dolu laf salatasına.....yaw netice diyorum;Netice olarak bana söylenen şudur;..efendim hızınız Limitsiz 8Mbite kadar olacak aylık 63 kağıt ödeyeceksiniz(ben şuanda 2Mb Limitsiz için 65 kağıt ödüyorum) başka ne var diyorum...hikaye tabiki
8Mb olayıınıda biliyorsunuz;belli bir süre D/L miktarınıza göre 8 ve sonra düşüyor v.s v.s atraksiyonları ki bu bana hayatta gelmez!!! +++
Yani bu BOX denen meret sadece hızı 8Mbite çıkaran olaymı??? IPTV bunun neresinde yada bu IPTV sistemi başka bir sistemmi v.s???
TT anladığım kadarıyla bu işi çeşitli firmalara ihale etmiş,çünkü beni sürekli arayanlar TT değil,bu Şirketlerin elemanları??
yaw ne iştir anlamadım,herifler gece 10 da arıyorlar