Şimdi Ara

Türk Telekom'un artık eşit hız vermesi lazım... Neden mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Türk Telekom'un artık eşit hız vermesi lazım. Ben cloud'a verilerimi aktarmak için çok beklemek zorunda kalıyorum. USB 2.0 belleğin bile aktarım hızı bu kadar yavaş değil. Google Drive masaüstü uygulaması kullanarak, upload yapıyorum. Sanki lokal depolamaymış gibi ama 1000 Mbps Upload olsa en azından 128 MB/s hızında yapabilirdim bu yedeklemeyi...

Neyi bekliyorlar hala? Eşit hız neden vermiyorlar? 100 Mbps paketimde en azından 100 Mbps Upload alabilmeliydim...

• Görüşünüz?

• Neden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onun için baya bi yıl bekleyecez. Daha yeni 1Gbps paketleri sundular Turknet sayesinde. Birde iyice yaygınlaştırırlarsa(ki %90 İstanbul ibaret maalesef) eşit hızda paket sunacaklar belki

• Batuhan445 B kullanıcısına yanıt
    Ümidim bu dediğimin en geç 2025-2026 civarı olması. Zaten o tarihlerde 5G gelecek Türkiye'ye. Hatta 5.5G falan. 5G+ yada. İsmi ne olacaksa artık. Gelişmiş 5G gelecek... 5G'nin o yüksek hızları, zaten rekabet sebebi olur. Mobilde kotalar bile kalkabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

4,5G geldiğinde kotalar kalkmadı, 5G de niye kalksın ? Kalkmaz.

• miskindvd kullanıcısına yanıt
    Hız..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Aynı olay 3Gden 4Gyer geçerken de vardı, hızlar bir anda 10 katına çıkıyordu, şimdi değişen bir şey yok, yine 10 katına çıkıyor. O zaman sınırsız olmadıysa şimdi de olmaz. Ancak şu an vodafone 5-10 Mbit hızında sınırsızlar veriyor

Zaten nasıl bir 5G deneyimleyeceğiz çok merak ediyorum. Adamlar gidip Zyxel sistemleri kuruyor bu adamların 5G ile ilgili iddiası, patenti ne ki gidip Zyxel alıyorlar. Ucuz olsun diye Çin'de sokak arası üreticilerden alacaklar yakında. Turkcell 5G'ye çok iyi hazırlanıyor adamlar baz istasyonu sökerek mevcuttaki 4G hızını 1-2 Mbps seviyesine düşürerek 5G'ye en hazır operatör.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

5G ile ortalama 200 Mbit verirler, demedi demeyin, 4G ilde anca 50 Mbit işte.

200 Mbps olmaz, 400-500 olur 5G'de bence.

Hocam Speedtest bize gösteriyor, herkesin çok övdüğü Turkcell bile ortalamada 56 Mbit hız veriyor ancak, iyi çeken noktalarda da işte 100 Mbit alırsan ne alâ. 5G geldiği zaman da ortalamada 200 alırız, iyi çeken bazı noktalarda ancak 400 500 görürüz ama evimizin içinde 250 üstü görebileceğimizi sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 8 Temmuz 2024; 9:28:48 >

Ancak çatı tipi baz istasyonları sayesinde yakından sinyaller alabiliriz. Hem 5G'de menzil zayıf olduğu için, yakına kurarlar.

• 100 pakete telekomun 25 fazla upload vereceğini hiç düşünmüyorum. gerçekçi bakmak lazım konuya 200-500-1000 paketlerde bile upload çok düşükken 100 pakette 100 upload vermezler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intel7mix -- 18 Temmuz 2024; 4:24:15 >
  • Mobilde limitsiz paketler gelsede çok düşük hızda sunarlar. 20 mbps limitsiz gelirse sevinirsiniz. o bile gelir mi belirsiz. vdf sınırsız tarifesi vardı 5 mbps hızında bu tarz uygulamalar artabilir. 50 gb kota verir geçtikten sonra hızın vs düşer oda internet kullanmaya devam edecek hızlar olmalı.

• Arkadaşlar konuyu aktif tutalım ve olabildiğince oy toplayalım, konu üste çıksın. Türk Telekom'un tüm paketlerde eşit hız vermesini sağlayalım.

5G nin ne zaman geleceğine göre değişir bence, mesela amerika vs 4G kullanırken ilk hızları 15Mbps civarıydı biz geç geçtik ama geçtiğimizde direkt 30Mbps civarı hızlarla başladık. Şuan avrupada vs 5G hızları çoğu yerde düşük, 100-150Mbps arası hızlar var ama biz yine geç geçersek düz mantıkla 250-300Mbps gibi hızlarla açılış yapılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt

Kotasız bir internet sunulmazsa o verilecek hızların çok önemli olduğunu düşünmüyorum. 4G bazı bölgelerde çok rahat 50 mbps alınıyor. vdsl hızından bir internet gayet tatmin edici ama gel gör ki kota var ve sınırsız kullanamıyorsun. 50 mbps kimine az gelebilir kimine normal gelebilir ama ortalama bir değer aldım. speedtest verilerini bakınca ortalamada bu tarz hızlar çıkıyor.

vdsl de ne upload verecek ki ? fiber de versin tabi

• smart0201 kullanıcısına yanıt
    VDSL Devri bitti zaten. Direkt heryere FTTH altyapı gerekiyor. Ancak GPON artık önermiyorum pek. En az XGS-PON (10 Gbps Simetrik) altyapı lazım. Port başına düşen kapasiteyi arttırmak ve daha iyi bir stabilite elde etmek için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.