Şimdi Ara

Türk Telekom'un VDSL altyapı taleplerime farklı cevapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bulunduğum köyde adresim santral mesafesine 1600 metre uzaklıkta. Yakinimdaki 5 köyde de VDSL var ancak buraya hiç önem vermemişler. VDSL için talepte bulunmuştum 6 ay önce BTK üzerinden. İlkinde altyapı dönüşüm talebinizi kayıt altina aldik mesajını attılar. Sonra bir sonraki ay yine şikayet oluşturdum. Bu sefer 27 Eylül'de aradılar 444 0 375'ten. Adresinize Ocak ayında VDSL getirilecek dediler. Çok kısa bir zamanda mümkün mü gelmesi bilmiyorum. Sonraki ay tekrar açtım bilgi almak için ve alttaki cevabı verdiler.

Dün ise tekrar bir kayıt açtım. Sürekli mesafe nedeniyle ve mevcut imkanlar doğrultusunda mümkün olmamaktadır diyorlar. 3 kere itirazda bulundum. Önceki sözlerindeki gibi konuşmuyorlar.

Geçtiğimiz aylarda bulunduğum ilçedeki müdürlüğe açık kapıdan şikayet oluşturdum. 2024 planlamalarında bulunduğunuz yer yoktur demişlerdi.

Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 24 Nisan 2025; 16:56:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BTK, açık kapı, cimer, ilçe telekom sürekli bastır, hiç boş bırakma. Artık vdsl bile değil FFTH getirmeleri gerekiyor. FTTH için bastırın.

• Vdsl altyapı getirmiyorlar artık, ama köylerde işleyiş nasıl bilmiyorum en iyisi sürekli darlamak iss'leri ve müdürlüğe gitmek en önemlisi sürekli btk'ya şikayet etmek.

• Merhaba, mesafeden ve müşteri potansiyeli nedeniyle düşünülmüyordur tahminimce. Üzerine gitmeye devam edin dilekçe verin.

alternatif olarak özel olarak çektirmeyi deneyebilir hiç altyapı yoksa radyo link benzeri sistem deneyebilirsin.Türk telekom ofisiyle detaylıca konuş en uygununu öyle yaparsın. Zamanında vdsl için bende başvurmuştum sallayıp geçmişlerdi sonradan kendileri dönüşüm yaptı. Geçenlerde de kendim özel olarak fiber çektirdim saha dolabından evime kadar eğer yardımcı olmak isterlerse 1.6km çok uzak bir mesafe değil eğer direkler mevcutsa tt'nin oradan yeni bir hat çektirebilirsin ancak maliyet ? orasını bilemiyorum.

• şafak09 kullanıcısına yanıt

Özel mümkün değil gibi hocam. Buraya saha dolabi veya santral gerekiyor sanirim. Birebir de konuştum. Geliyor bazı köylere belli olmaz dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cracker1718 -- 25 Nisan 2025; 0:27:31 >
  • the3536 T kullanıcısına yanıt

Müdürlükte konuştum. Zamanla geliyor dediler. Çok ters tipte insanlardı.

Dilekçe işine de giremiyorum. Herkes eski kafada burda. Muhtar genç ama gereksiz bulur öncülük etmez. Aramızda iyi değil ne yazık ki.

• cracker1718 kullanıcısına yanıt

Gördüğüm kadarıyla zaten müracat etmişsin bekleyeceksin artık :) Yer müsaitse radyo link veya yerel sağlayıcı varsa ondan talep et çanak kurarak da olsa internetin olur :) biraz gecikmeli olur ama işini görür en azından.

Şu tip çanaklar ile 30km mesafeye bile internet götürebilirsin. Şahsen elimde 2 adet çanak ile yaklaşık 800mt mesafeye 52mbitlik interneti 50-51mbit olarak iletebiliyordum vdsl varken. 2 3 mbit kayıp çokta önemli değildi benim için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • power-pc P kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum yerde VDSL boş port bile yok hocam. İlçenin göbeği. FTTH bir kenarda dursun. O derece reziller.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşımızın dediği gibi sürekli baskı yapıcaksınız arıyacaksınız başka türlü imkansız, benim açtığım konuya bi göz atmanı tavsiye ederim. https://forum.donanimhaber.com/binanim-onunde-superonline-fiber-logar-kapagi-var-yardim--160628188

• Tanıdık yoksa köylerde getirmiyorlar. Akrabamız köyümüzün bulunduğu ilde Türk Telekom'da çalışıyor. Köyümüzle birlikte bu hat üzerinde bulunan bütün köylere FTTC bile geldi. Yazın yazlığa internet bağlattıracaktım iki aylık -vdsl-, Türk Telekom aylık paket satmadığı için başka iss'ten hizmet aldım. Ankastre'den eve kablo çekilecekti. Telekom'dan eleman aradı "ben kablo çekmem müşterimiz değilsin sen bunu iptal et" dedi. Hop akrabamıza bir telefon hop kablo çekildi tertemiz kullandım. Memlekette işini yapan yok. Adamına göre muamele var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 25 Nisan 2025; 11:29:56 >
  • şafak09 kullanıcısına yanıt

Hocam maalesef ping olmayan bir şey lazım. 16 Mbps alıyorum ama evde 3 kullanıcı var benle birlikte.

• lextor L kullanıcısına yanıt

Türk Telekom'da tanıdığım yok ama Belediyede ve kaymakamlıkta var.

• the3536 T kullanıcısına yanıt

Yapıyorum hocam. Ama dilekçe denemek isterdim. Yukarıda dediğim gibi buradakiler çok cahil. İmza vermez.

Tek çare BTK başka yolu yok dostum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.