Şimdi Ara

Türk Telekom Upload hızını arttırdı fakat ciddi bir sorun var... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
2
Favori
20.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
275 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayır. Orada bahsedilen şey, Upload yaparken, Download hızının yavaşlaması olayıdır. Bunun Upload limitinin kalkmasıyla alakası yok. DSL Teknolojilerinde, veri yüklerken, veri alma zorlaşır. ADSL ve VDSL için geçerlidir. Fiber'de ise böyle bir durum yoktur. Download ve Upload birbirinden tamamen bağımsız çalışırlar. Upload yaparken bile Download hızı düşmez yani etkilenmez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kusura bakmayin ama bence olaya tamamen yanliş pencereden bakiyorsunuz. Bence sizin tabiri caizse isyan etmeniz gereken yer. sene 2020 olmuş ADSL nedir demeniz lazım. örneklendirmem gerekirsede

Türkiyeden Almanya gideceksiniz. herkez motorlu taşitla(araba veya ucakla) gidiyor. Size at arabasi vermişler at arabasiyla gidiyorsunuz şikayetci oldugunuz şey at arabasinin 4 tekerlerigi var bunlarin 6 tekerleklileri cikmiş bizde 6 tekerlekli olanından istiyelim diyorsunuz. bence sizin motorlu taşit istemeniz daha mantikli
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Ayrıca TürkNet kendi VDSL altyapısında Upload'ı limitsiz veriyor. Download ile ilgili sorunda yok. Bi' arkadaş atmıştı bana hız değerlerini. 74 Mbps Download, 35 Mbps Upload almış.

• quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

harun bu iste para kazanacaginda bu paketleri alabilirsin.

https://www.superonline.net/ev-interneti/turbo-paketler/turbo-yukle

yada gidip simetrik internet alacaksin, bos yapmayacaksin.

https://www.google.com/search?q=simetrik+internet&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8
    Ne bu şimdi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    Hayır ben her ikisinide istiyorum işte. Türkiye'nin heryerine VDSL veya Fiber'in gelmesi çok uzun sürecektir. Bu sebeple ADSL olan yerlerde limitler tamamen kaldırılırsa, kötünün iyisini elde etmiş oluruz en azından...

Özet; ADSL/VDSL ve Fiber'de Download ve Upload limiti istemiyoruz. Fiyatlarda uygun olmalı. Kota da olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 17 Nisan 2020; 12:46:45 >
  • Konuda adsl ağırlıklı yazılmış. Onun yerine vdsl vectoring ve 30a 35b profilleri için uğraşılsa daha iyi olmaz mı? Bazı yerlerde bu hız profilleri aktifde edilmiş.

Türk Telekom Upload hızını arttırdı fakat ciddi bir sorun var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 17 Nisan 2020; 12:49:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulnare G kullanıcısına yanıt
    VDSL ve Fiber ülkemizde yaygın değil. Bu tür yeni teknolojileri yaygınlaştırmalarını bende istiyorum fakat, önce elimizde bulunan eski teknolojilerden de limitleri kaldırmakla başlamalılar. ADSL, VDSL ve Fiber'de hiçbir şekilde Download ve Upload limiti görmek istemiyoruz. ADSL Olan yerlere, ADSL2+ AnnexM verilmelidir. AnnexM ile Upload 3.5 Mbps'e kadar çıkabiliyor. Bunu yapmak, herhangi bir yatırım gerektirmez. Sistemden girip, AnnexM hizmetini etkinleştiriyorlar bu kadar basit. ADSL'de Upload limiti kalkarsa, elde edebileceğimiz en yüksek Upload'ı elde ederiz. VDSL Olan bölgelere ise direk 35b gelmeli ve Download ve Upload limiti kaldırılmalıdır. Fiber olan bölgeler ise FTTH olmalı ve hız testinde pingimiz "1" olmalıdır. 1000 Mbps Download ve 1000 Mbps Upload bireysele açık olmalı, 100-150 TL/ay fiyatını geçmemelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 17 Nisan 2020; 13:0:28 >
  • Ülkemizde VDSL2 Plus (35b) ve Fiber yaygınlaşmaya başlarken aradan uzun zaman geçecektir. Ülkenin %100'ünde Fiber'i yaygınlaştırmak kolay değil. Bu sebeple bu esnada, bize en iyi hizmeti vermek zorundalar ki sıkılmayalım beklerken.

• o hoooo daha bizim upload artmadı beyfendi sınırsız upload istiyor.
  • onderweb kullanıcısına yanıt
    Herşeyin daima en iyisini isteriz ve destekleriz.

• Benim youtube kanalım var iyi kötü izlenme sürelerim idare eder. Ama Türkcell süperonline 12 mb paketinde upload hızım 1 mbps bile değil kaç sefer aradım şikayet ettim ama tarafımıza dönüş yapılmadı şimdilik operatörden upload yüklemeleri yapıyorum anında yükleniyor.

• tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Ancak Mobil internette kotalar mevcuttur.

• Sen hiç TürkNet'in başlığında teknik servisine söven insanları görmedin heralde. Kullanan kişilerin çoğu berbat bir teknik servis ekibi olduğu konusunda hemfikir. Yav hepsini geçtim canlı müşteri hizmetleri olmayan şirket mi olur

Bunun dışında bahsi geçen YAPA kodlu Türknet hatlarında upload konusunda bir sorun olmasa da santrale olan mesafesi artan arkadaşlar YAPA hatlarda mesafe artışı nedeniyle çok düşük ve dalgalı download hızları aldıklarından şikayetçiler. Yani o YAPA altyapının da kendine göre çok ciddi sorunları var.
  • kataaay kullanıcısına yanıt
    TürkNet'in sesli müşteri hizmetleri yok çünkü maliyetten kısmaya çalışıyorlar. Bizlere ucuz ve hızlı interneti sunabilmek için, bazı muslukları kapatmak zorundalar. :) Ne kadar çok işçi, o kadar çok maliyet.

• Bu mu yani mantık ? Maliyetten kısmak mı ? 2 yıl öncesine kadar olan müşteri hizmetleri bir anda neden kalktı ortadan (2 yıl önce kalkmıştı müşteri hizmetleri) ? Ben söyleyeyim sana durumu, gelen yoğun şikayet dalgası ile uğraşmamak için yaptılar. İnsanları 10 gün boyunca kendi internet sitelerinden yapılan şikayet talepleri ile uğraştırıp, yıldırıp, vazgeçirme politikasıyla yapılan bir uygulamadan başka bir şey değil TürkNet'in yaptığı.

Müşteri hizmeti ağı dediğin şeyin maliyeti ne olabilir bu çapta büyük iş yapan bir şirkete ? Her şeyi geçtim, profesyonel düzeyde iş yapan bir şirketin canlı müşteri desteği olmak zorunda. Böyle saçma sapan bir şey olamaz.
  • AL3lMA kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş doğru söylüyor. Yeni tip saha dolaplarının olmadığı yere (santrale olan uzaklığına bağlı olarak) direk santralden VDSL sinyali gönderilebiliyor. (Aynı durumu ben yaşadım ondan biliyorum.)

• kataaay kullanıcısına yanıt
    TürkNet'in çalışanlarının çoğu lise ve üniversiteli düzeyinde sen ve ben gibi genç kitleden oluşuyor bildiğim kadarıyla. Eskiden nasıldı bilemem...

• Olay müşteri kitlesinin ne olup olmadığı değil. Olay adamların yaptığı çakallık. Olaylarla hemen uğraşmamak için verdikleri çabayı, çözmeye verseler eminim ki müşterilerinin sorunlarını çok daha hızlı çözerler. Müşteri kitlesi genç olunca, firmanın kendilerinden kaynaklı sorunları 10 günde çözdüğü gerçeği değişmiyor. Yani genç olmanız bir şey değiştirmiyor sorunun çözüme ulaşması bakımından. Üstelik bu adamların yeni üye alımı için bir müşteri hizmeti servisi mevcut. Yani almaya gelince müşteri alabiliyorlar ancak teknik yardıma gelince servis sağlamıyorlar.

Adamlar ciddi ciddi bir arıza kaydını 10 günde sonuçlandırabilecek kapasitesizlikte bir şirket. Ucuz olmasına ucuz, özellikle Telekom ile karşılaştırınca. Ancak müşteri hizmetleri + teknik servisi berbat. En ufak bir sorunda insanı kanser edecek düzeyde bir hızla sorununu çözmeye çalışıyorlar. Yaptıkları kurulum işlemini 15 günde yapıyorlar ki yaptıkları çoğu kurulum işlemi dahi hatalı (forumdaki ilgili başlığa bakabilirsin TürkNet başlığına).

Telekom'un altyapı yetersizliğini gidip TürkNet gibi vasıfsız şirketleri överek belirtmeye çalışmayın lütfen.

ADSL konusundaki tepkinizde de haklısınız. ADSL hatların çoğu VDSL hatlara çevrilebilir durumda. İtirazını ve odağınızı bu noktaya kaydırırsanız daha verimli sonuç alabilirsiniz. Çünkü hiçbir şirket upload hızını sınırsıza çekmeyecektir. Bari telekom upload hızlarını şu an çektiği düzeyde tutsa, o bile bir gelişme sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kataaay -- 17 Nisan 2020; 14:5:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: THEKNIGHT

Bu arada turkiyedeki uploadlara bakiyim dedim , normalde 2 mbit ile-4 mbit arasinda degisiyor. E bu Enes Batur vs gibi adamlar da bu hizlarda mi upload yapiyolar ? Bu kadar kotu mu internet uploadi turkiyede . Benim belese kullandigim 14 mbit upload var. bu nasil oluyor ? enes baturun 4 kati mi upload kullaniyorum ben simdi ?

14/14 baglantim ile enes baturdan daha hizli icerik atabiliyorum yani youtube'a .
    Adamlarda 1000mbit veya 1gbit internet var hocam neden bahsediyorsun... Ben 10 yıldır 100mbit Süperonline kullanıyorum şuan 100/20 şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zooe -- 17 Nisan 2020; 14:15:22 >

• Limitleri kaldırsada birşey değişmeyecek. Turk Telekom üzerinden hat kiralayan Turknet 100mbps internet sağlıyoruz diyor. Ama gelen internet 7-8 arası birşey upload' a girmiyorum bile. Ama altyapı 35 desteklediğini söylemesine rağmen yinede 7-8 arası veriyor. Altta kiracım kendisi kullanıyor. Şuan binada komple fiber mevcut ama TurkNet geçiş yapamıyor hala. Geçse bile kiralama yöntemiyle yapıyor bunu zaten.

Kaldı ki snr ve hat zayıflama değerleri önemli. Kabloların eski olması bunuda etkiliyor. Ayrıca bulunduğun lokasyonda ki kullanım yoğunluğuda önemli bir mevzu. Şuan covid-19 sebebinden dolayı herkes evine çekilmiş durumda ve internete yöneldi. Vdsl ve adsl altyapılarda yoğunluk olduğu sürece internet hızınız düşük olacaktır.

Diğer bir konu şuan mevcutta Fiber Dönüşümü bir çok yerde faaliyete geçmiş durumda. İlk önce büyük şehirler olmak üzere her yere bu işlemi yapacaklarını düşünüyorum.
    Ayrıca upload hızının 100 mbps olması tübitak'ta veya uzay ajansında çalışmıyorsanız hiç birşey ifade etmeyecektir. 10 mbps yeterli bir seviye. Youtube'ye video yüklerken bile zaten belli başlı sınırlı yükleme yapabiliyorsunuz. Partner olmanız gerekiyor ki 4k yükleyin :)

Sağlıklı günler..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.