Şimdi Ara

Turk Telekom Xiaomi cihazı tanımıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
15.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar imei yasal kayıtlı TR garantili Note 6 Pro cihazım var.
    Ne kadar yöntem denediysem cihaz Telekom ile 4.5G çekmiyor.

Turkcell ve Vodafone 4.5G alıyor. Sim kartım başka cihazda 4.5G alıyor.
    Ama bu cihazda Telekom 4.5G veremiyor.

Online işlemlerde de cihazı görmüyor tanımıyor.
    Başka cihazdan online işleme de tanıttım 4.5G cihazı olarak. Geri taktığımda yine hiçbir şey değişmiyor.

Ne yapmalıyım

• Cihazının band desteği yoktur. Xiaomilerde dazla band yok. Belki o sebeptendir. Band 3 var mı mesela TT band3 1800mhz kullanıyor genelde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi cihazlar da turktelekom gerçekten büyük sıkıntı. Cihazlari tanimiyor. Aslinda tanitabilenler mevcut. Nasil. Kişiye özel oluyor. Bunun icin gunlerce ugrasan turk telekom ust seviye yoneticilere kadar ulasip cihazini tabittiran bazi kişiler rasladim xiaomi forumda. Size önerim şu olabilir. Tanitmayi başaramassaniz müşteri hizmetlerini arayacak cihazinizi iphone 7 plus yada eş değer 4.5 g destekli bir cihaz olarak tanimlatin. Bunu yapabiliyorlar. Boyle bisey yok diyen temsilci olabilir tekrar arayin baska temsilciye bağlanin. Bizzat yaptik cunku. Xiaomi mi 8 i tanimayan türk telekoma iphone 7 olarak tanimlattik. Aşağıda resimde xiaomi mi 8 i bir ay uğrastiktan sora türk telekoma tanitabilen birine ait olan bir resim var. Uğraşmak lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AfterLife61 -- 4 Mart 2019; 17:12:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birkaç sefer aradım o olayı da sordum karşıma kim çıksa artık manuel tanıtamıyoruz diyor. Anlamadığım cihazını tanımayanlar neden farkında değil 4.5G alamadıklarının.
    4G'de takılı kalıyor hız 4 - 5Mbps ile sınırlı, hiçbir 4.5G paket ve kampanyalarına katılamıyor bu cihaz.

Hattı taşımaktan başka çare kalmıyor nereden bulaştım anlamadım ya
  • Hattınız 4g ye acıksa ozel bir tanıtma işlemi yapmanız gerekmiyor, bölgenizde bulunan sinyal cihazınız tarafından desteklenmiyor diye sorun yasıyorsunuz, yapabileceğiniz bir sey yok, 900 MHz 3G tt de bir cok yerde 4g den guzel sonuçlar çıkartıyor, onun desteği varsa oyle kullanın, band desteği sorunlu bir cihaz almışsınız bu saatten sonra yapabileceğiniz bir sey yok geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 4 Mart 2019; 18:11:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maaart

Hattınız 4g ye acıksa ozel bir tanıtma işlemi yapmanız gerekmiyor, bölgenizde bulunan sinyal cihazınız tarafından desteklenmiyor diye sorun yasıyorsunuz, yapabileceğiniz bir sey yok, 900 MHz 3G tt de bir cok yerde 4g den guzel sonuçlar çıkartıyor, onun desteği varsa oyle kullanın, band desteği sorunlu bir cihaz almışsınız bu saatten sonra yapabileceğiniz bir sey yok geçmiş olsun
    Bölgesel değil cihazın tanınmamasıyla alakalı bir durum. 4.5G cihazı olarak tanımadığı için 4.5G paketlerini alamıyorum. Çekim ve sinyal alanıyla bu durum çok farklı.
  • tekkral34 kullanıcısına yanıt
    önceki mesajda açık ve net yazdım aslında ama anlaşılmamış,

sizin cihazınızın tanınması sadece 4g servislerini etkiler (Volte, Vowifi (TT zaten yok) vb) cihazı online işlemler tanısın yada tanımasın sim kartınız 4g destekli ve 4g aboneliğiniz varsa, 4g internet hizmeti alır ama 4g'nin sağladığı servislerinden yararlanamazsınız. Benim cihazım san diegodan alınmış iphone 8, cihazımı online işlemler tanımıyor ama TT, Vodafone ve Turkcellin yayın yaptığı tüm frekansları desteklediği için tanınmamasına karşın 3 operatörde de sorunsuz 4g hizmeti alıyorum. Sizin cihazınız büyük olasılıkla TTnin yerleşim yerlerinde sıklıkla kullandığı band 20 800 mhz desteklemiyor, bu yüzden 4g hizmetine bağlanamıyorsunuz, büyük şehirlerin kalabalık baz istayonlarının çok olduğu meydan - avm gibi yerlerde bir çok farklı frekans 4g yayını olduğu için, bu bölgelere gittiğinizde 4g yayını alacaksınız. (sim kartınız 4g destekli ve 4g aboneliğiniz olması durumunda)

durumu daha detaylı açıklamak için işi gücü bıraktım google dan cihazın speclerine baktım, bu cihazın iki farklı lte versiyonu var, bi tanesinde (resimde çerçeve içine aldım) yukarıda dediğim gibi band 20 800 mhz desteği yok. TT ye kızmak yerine böyle sorunlu cihazları ithal eden distribütör ve buna onay veren btk ya kızmak lazım esas.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 4 Mart 2019; 20:42:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihaz çift SIM kartlı ise kartlardan birini sadece 3G çalıştırıyor belki de. Kartı diğer yuvaya takarak deneyin. Önceki mesajda arkadaşın dediği gibi frekans desteklememe olayı da olabilir ama tam koduna göre araştırmak lazım. Arkadaşın görselinde mesela o 800 MHz frekansını desteklemeyen cihazın kodu yazmıyor.
    Bir SIM kartın yuvasını değiştirip de deneyin.
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Has demiş guzel demissinde note 6 pro Türkiye cihazi almis arkadaş global dir yuksek ihtimal ki ole Türkiye uyumlu cihazlar bu cihazlarda 800 (band20) 4g desteği var. Sizin paylastiginiz degerler çin romlu global olmayan cihazin değerleri. Bu durum arkadaşın cihaziyla alakali deil tamamen turktelekom denen oparatorun dandikligi. Turkcell ve vodafonede böle sorunlar yok. Bu sorundan tum tt kullanicilari şikayetçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryigiter -- 4 Mart 2019; 23:20:18 >
    Kardeş cihaza ekranda 4g yaziyorsa o zaten 4.5 g. Bende iphone 7 plus kullaniyorum 4g yaziyor. Aslinda 4.5 g. Sadece isim olarak 4G teknolojisi. Cihazinda bi sorun yok. Oparatorun sorunlu herkes şikayetçi xiaomi kullanan tt den.

• serdaryigiter S kullanıcısına yanıt
    cihaz turkiye cihazıymış, yeni gine cihazıymış yada peru cihazıymış gibi bir konuya dikkat edersen girmedim hiç, en basit şekilde örnekleriyle çok detaylı anlattık ama anlamamakta ısrar ediyorsan benim elimden gelecek birşey yok.

tekrar son bir kere açık açık yazıyorum, operatörün cihazı tanıması sadece 4g servisleri yönünden önemlidir, operatör cihazı tanımaz ise volte, vowifi gibi servisler çalışmaz ama 4g şebekesine cihaz bağlanır, burada sorun cihazda yada cihazın romunda, telekom tanıyor görünsede o konumda yine bağlanmaz, benim cihazımıda tanımıyor ama band desteği olduğu için cihaz 4g ile çalışıyor. daha nasıl açıklayabilirim, daha nasıl anlatabilirim!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 4 Mart 2019; 23:37:0 >
  • Ben hala Telekomdan kaynaklı ve cihazı tanımamasından olduğunu savunuyorum. Cihazda Band 20 var. Global sürüm. Model koduyla da doğruladım.

Bu sim kartı bulunduğum yerde başka telefona takınca 4.5G simgesi geliyor bağlantı hızı 20'lere kadar çıkıyor.
    Bu telefona Turkcell ve Vodafone sim kartı takınca simgesi " 4.5G " olarak gözüküyor yine daha yüksek hızlar alıyorum.

Ancak bu cihazda Telekom simi takınca 4.5G değil 4G veriyor simgesi de 4G'de kalıyor hızı da 5 Mbps'i geçmiyor.
    4.5G gözükmediği için paketleri de tanımlayamıyorlar. Ek internet hediyelerini de alamıyorum.

Bölgede sorun olsa başka cihazlarda da 4.5G alamazdım.
    Telefonda sorun olsa başka hatlarla özellikle Vodafone'da 4.5G alamazdım.

O halde geriye ne kalıyor? Telekom'un bu sorunu birçok cihazda var ne yazık ki. Band eksikliği olsa Vodafone'da 4.5G bağlanamaz.
    Kardeş konu sahibi yazdiklarimi aynen onaylamis bence sen tt fanliği yapma. Biraz xiaomi forumlarinda dolan. Adamin cihaz global cihaz bahsettigin bandi destekliyor. Sana türk Telekom altyapisiyla alakali diyoruz bi biz demiyoruz Xiaomi kullanan herkes diyor. Cihaza vodafone Turkcell hat takinca sorun yasamiyormuş arkadaş bak oku orda yazmiş. Bilgeliğe gerek yok. Verdin bilgiler için ayrica teşekkürler. Kamboçya uganda vietnam a kadar da uzanmana gerek yok. Arkadaşın yaşadığı sorun türk Telekom kullanan xiaomi kullanicilarinin yaşadığı bir sorundur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdaryigiter -- 5 Mart 2019; 0:1:28 >
    ilk yazdığınız mesaj ile bu yazdığınız mesaj bambaşka, sizin mesajınızdan 4g şebekesine bağlanmıyor 2g - 3g şebekesinde çalışıyor gibi anlaşılıyor, oysa şimdi yazdığınız mesajda konu bambaşka bir boyuta geçiyor, ekranda 4g - 4.5g yazması konusuna dönüyor, siz daha şikayetinizi tam anlatamamışsınız.

ayrıca ekranda 4g yada 4.5g yazması operatörün kendi tercihidir, illaki 4.5g yazacak diye bir şey yok, 4.5g olayı zaten bizim ülkemizin uydurması bir olay, cihazınızda bir sorun yokmuş, yok yere ortalığı karıştırdınız.
    Cihazinda hic bir sorun yok reis bu xiaomi ile tt kullanan herkesin yaşadığı bi sorun. Tavsiyem oparatorunu deiş kurtul

konu sahibi bir şey doğrulamıyor, ilk mesajında ne demiş sonra gelmiş son mesajda ne demiş...

ayrıca tt funlığı diye birşey olmaz, turkcell funları olur, yetişkin insanlar böyle marka funlıkları yapmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 5 Mart 2019; 0:7:2 >
    Benim takildigim asil mevzu 4 g 10 g deil. Turk telekomun xiaomi cihazlari tanimamasi. Yoksa ben arkadaşın cihazinda 4 g ile bağlandiginin farkindayim zaten.

kardeş tanımaması ne sorun yaratıyor, benimde tanımıyor sadece tanıdığı başka bi cihaza simi taktım volteyi açtım, sonra kendi cihazıma taktım, volte bile çalışıyor, tanımama olayının yarattığı bir sorun sıkıntı yokki, tanımama vowifide sıkıntı birtek zaten bu mallar 3 yıldı veremedi gitti vowifi desteği
    Ya işte sinek küçüktür ama mide bulandırır misali oluyor. Volte için hatti baska volte destekleyen cihaza takacan aktif edecen sora xiaomi cihaza takacan ole iş gorecek. Ne gerek var bole saçma islerle ugrasmaya. Direk tanı milleti ugrastirma. Yoksa bi sorun yok tabi.

• Telefonu tanimayinca 4.5g internet paketlerinden alamıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.