Dünyada los angelesa en çok benzeyen şehrin antalya merkez olduğu su götürmez bir gerçektir.hatta aşağıya koyduğum bir yazarın yazısını okuyarak aradaki inanılmaz benzerlikleri öğrenebilirsiniz.benim anlamadığım amerikada bütün ünlüler los angelesta yaşıyor.peki türkiyedeki ünlüler niye dünyada los angelesa en çok benzeyen şehirde yani antalya merkezde yaşamıyorlar? türk ünlüler türkiyenin los angelesı antalya merkez yerine neden istanbulda yaşıyor? neden kaleiçi yerine istiklal caddesini tercih ediyorlar? yani niye antalyada yaşamıyorlar ve antalyayı reddedip istanbulda yaşıyorlar? www.hurriyet.com.tr Los Angeles ve Antalya karşılaştırması... Coğrafyası bu kadar benzer ama şehirleşmesi ayrı bir şey https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/yalcin-bayer/los-angeles-ve-antalya-karsilastirmasi-cografyasi-bu-kadar-benzer-ama-sehirlesmesi-ayri-bir-sey-42660346 |
Türk ünlüler neden antalya merkez yerine istanbulda yaşıyor?
-
-
Sabah 7de Antalya'da AVM'nin oralarda dolanırken geceyi sokakta geçirmiş sarhoş insanlara ATM'nin yerini sorduğum günler aklıma geldi. Ne cesaretle sordum bilmiyorum. Paramı gasp etmediler neyse ki.
-
hocam yaşıyolar aslında. Türk ünlülerin bi yerde evleri olmuyo. çok yerde oluyo. İstanbul içinde de aynı şekilde tek bi evleri olmuyo. adam bi tane gökdelen dairesi kiralıyo, iş günleri için. bi tane Sarıyer'den villa alıyo. takılıyo duruma göre.
Antalya'da ya da Bodrum-Marmaris gibi yerlerde evleri vardır çoğunun. ama düzenli yaşadıkları bi yer yoktur. iş gereği İstanbul'da çok vakit geçirirler.
mesela benim kocası pilot olan bi tanıdım vardı, kendi çalışmıyo. bunların İstanbul'da, Antalya'da ve İzmir Kuşadası'nda evleri vardı. ailede herkesin otomobili var. kadın kafasına göre takılıyo. bi Antalya'da bi İzmir'de. geziyo full. bak bu ünlü bile değil. sadece kocası pilot o kadar. İstanbul'daki evleri Sabih Gökçen'e çok yakında olan havuzlu bi rezidans. böyle takılıyolar hayatlarını yaşıyolar. kadın yılın 365 gününün en az yarısında İstanbul dışındadır. gezmediği bi vakit yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Ocak 2025; 21:32:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
doğru söylüyorsun senin dediklerinde doğru ve baya doğruluk payı var.aslında soruyu "türk ünlüler neden en çok istanbulda yaşıyor" şeklindede sorabilirdim.
-
evet benim bahsettiğim kişi kendi çalışmadığı için, ev hanımı olduğu için böyle full geziyo ve Anltaya ile Kuşadası'ndaki evlerini aktif kullanabiliyo. kendi de iş sahibi olsa, Antalya'daki evine yılda 2-3 hafta anca gidebilirdi.
mesela kendi finansörü olan kocası, gezemiyo. kocası özel jet pilotu. sürekli ülke ülke geziyo adam uçakla. ömrü otellerde geçiyo adamın. İstanbul'a döndüğünde de gece kendi evinde kalıp sonra gene başka işe gidiyo. Antalya ve Kuşadası'ndaki evler bu adamın parasıyla alındı ama adam kendi faydalanamıyo, karısı faydalanıyo.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbulda yaşanmaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ABD'de tüm ünlüler California'da yaşıyor önermesi doğru değil. Ünlülerin bir çoğunun orada da evi olması sürekli orada yaşadıkları anlamına gelmiyor.
Antalya'da sektörel bir şey var mı ki insanlar gelip orada yaşasınlar? Turizm ki o da herşey dahil otellere insanları tıkmaktan ve bir de golften ibaret ne var Antalya'da?
-
Antalya ve aynı bölgedeki benzer yerlerin insan yaşamı için uygun olduğunu düşünmüyorum. Yaz aylarında klimasız bir ortamda nefes almak bile imkansız. Akılalmaz bi sıcak ve nem var buralara neden yerleşim yeri yapılmış anlamıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
antalyada ne mi var? emin ol antalya merkez istanbuldan bile daha çok sosyal olanaklı ve daha çok eğlenceli.gidip gören anlar.
-
Antalyada birşey yok. Bir kere sıcağı çekilmez. Yazın orada yaşayan bilir.
-
antalyada herşey var.tam 4 farklı yılda dünyanın en çok ziyaretçi çeken ilk 10 şehri arasına girmiştir.
-
çoğu şehirde birbirinin aynı şeyler var zaten. benim için İzmir güzel çünkü akrabalarım orda. deniz de var. eğlenmelik şehir istiyosan o da var.
Sıcak orası al senin olsun. Çoğu insan için o şehrin bir değeri yok sen istediğin kadar önemse.
-
Kendini kandırmaya devam edebilirsin.
Herşey dahil otellerle dünyanın en ucuz yaz tatili destinasyonu olması yüzünden geliyor o ziyaretçi dediklerin.
-
sadece ucuz diye mi bir şehre gelir insanlar? o geliyor dediklerin en az 5-6 saatlik uçak yolculuğuyla geliyorlar.o kadar uzak ülkelerden sadece sırf ucuz diye bir şehre 16 milyon insan akın eder mi? nasıl bir mantık kapasitesi var sende? sanırım kendini kandıranın kim olduğu şimdi belli oldu
-
istanbulun sanki çok değeri var tımarhaneler şehri.
-
İstanbulun anca 2 ilçesi olur senin antalya. Yaşamasak görmesek neyse. Saçma sapan sıcak ve turizmden başka birşey olmayan bir yer.
-
şu İstanbul'da yaşamaktan bi tek ben memnunum heraldi. hiç de cehennem gibi gelmiyo bana.
İş için şehrin bir ucundan öteki ucuna gitmiyorsan sorun olmaz. Mesela izmirde mendereste oturup iş için çiğliye gitsen yine cehennem olur.
Benzer içerikler
- dipten kırılan tırnak
- fotoğrafın çekildiği tarihi gösteren program
- asma tavanda fare
- zedprex kullananların yorumları
- adınıza kayıtlı sürücü belgesi bulunmamaktadır
- 5g nedir zararları
- para sayma makinesi bim
- çay emojisi
- sodyum iyon batarya
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X