Şimdi Ara

Türk Yapımı Araç ETOX Sedan Dizel ANA KONU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
8
Favori
33.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ancak ; bazı standartları sağlayıp da piyasaya uygun fiyatlı girebilirse başarılı olur inşallah.

detaylarını bilmiyorum ama umarım sadece kaportadan ibaret değildir. Sanayideki bazı kaporta ustaları neler neler yapabiliyor. Ya da fiberciler.

standart bir aracı alıp, "sadece görünüm " kısmına emek harcayarak yapmışlarsa bu üretim değil modifikasyondur derim...

Projeleri dış görünümden ibaretse daha fazla gelişemezler. Motor mekanik vs projeleri de varsa başarılarının devamını dilerim.
  • çıkmaz bu böyle kalır bence artık biz üretim yapamayız geçmiş olsun
  • Arabayi surmeyi birakip on konsollu elleyen arkadaslar nerede ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam el freni yazacaktım benden önce yazmışlar
  •  Türk Yapımı Araç ETOX Sedan Dizel ANA KONU
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

İç mekan kötü, gerisi kabul edilebilir.

Lafla peynir gemisi yürüten armatör türk arkadaşlar her konuda "Niye türk arabası yok laaağğğyynnn" arka tamponunuzu yırtıyorsunuz, bir türk projesi olunca "bu ne la itimi bindirmem buna" moduna giriyosunuz.Ulan bi kerede destekleyin be :)) Sanki adamlarda premium markamız vw'in alt yapısı varda öyle üretmişler.

Bu yüzden siz sadece internette kendinize ait bi düşünceniz bile olmadan klavye yoran geri insanlarınız.Daha fazlası olamazsınız kusura bakmayın.

kesinlikle haklısın.

varsa başka bir babayiğit daha çıksın ben de şunu yaptım konudakinden daha iyi desin bakalım... ya da sussun...

Tebrik edelim başarılar dileyelim...

• Keşke şu iç mekanda direksiyon ortasına en azından bir tane amblem taksalardı ve o teyp bulunan orta bölümün üst kısmına da 2 tane kalorifer ızgarası yerleştirselerdi de bu kadar boş görünmeseydi..
    El freninden hiç bahsetmiyorum...
    Bir de bu adamlar hiç mi lansman videosu seyretmemişler
    Her lansmanda firmalar mümkün olduğunca büyük jant ve ince yanaklı lastik kullanır aracın albenisini arttırmak için....
    Ama yine de dıştan fena iş çıkarmamışlar....
  • Keşke devlet aldığı vergilerin bir kısmını böyle teşvikte kullansa. Proje yarışması yaptırsa. Motoru renault tan al ilk başta. Dış tasarımı da mükemmel olmak zorunda değil. Standart olsa yeter. NCAP'ten de tatmin edici bir skor alsa tamamdır.

Şimdi motoru kendin yapsan kimsenin bilmediği motorun arızasını kim çözecek? Dışardan almadığın araç parçasını kim bulabilecek? Bu gibi sorunları da aşmak lazım.

• içi biraz daha geliştirilebilir,geliştirilmesi lazım.Onun haricinde dışı gayet güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: r0x

İç mekan kötü, gerisi kabul edilebilir.

Lafla peynir gemisi yürüten armatör türk arkadaşlar her konuda "Niye türk arabası yok laaağğğyynnn" arka tamponunuzu yırtıyorsunuz, bir türk projesi olunca "bu ne la itimi bindirmem buna" moduna giriyosunuz.Ulan bi kerede destekleyin be :)) Sanki adamlarda premium markamız vw'in alt yapısı varda öyle üretmişler.

Bu yüzden siz sadece internette kendinize ait bi düşünceniz bile olmadan klavye yoran geri insanlarınız.Daha fazlası olamazsınız kusura bakmayın.

+1

Biraz daha vurun Etox'a, daha ölmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

Arabayi surmeyi birakip on konsollu elleyen arkadaslar nerede ?

hahaha :D gicirti geliyo gicirti :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bari bi tek bana itici gelmemiş
  • kokpiti kil çamurundan mı yapmıslar kardesim bu nasıl bir rezalettir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shide

biraz daha uğraşsalar daha iyi olabilirdi

Türk Yapımı Araç ETOX Sedan Dizel ANA KONU

Küçük bir çocuğa verseler daha iyi bir dizayn yapardı
  • Yapmayın gözünüzü seveyim neyin dizaynı. Adamlar türlü türlü markanın parçalarını kullanıyor. Böyle böyle olacak falan da demeyin. Böyle böyle bi tikim olmaz. Çinliler de taklit ediyorduya hiç getirmeyin. Çinlilerin taklidi benzerlik üzerine. Alıp malı üzerini deri kaplayıp kaptırma üzerine değil. Bir babayiğit şu aracı alsa ve başka babayiğit bizim parçayı hacılayıp kendilerinmiş gibi satmışlar diye dava açsa ebesinin nikahı kadar tazminat alır bu uyanıklardan.

Bırakın 100bini 50bin verin daha iyisini yapmazsam budaklı odunlarla döversiniz beni. Önce motoru bitik bir araç bulup alınır. Önden - arkadan kazalı olabilir orta şasi sağlam olsun yeterli. Sonra ona güzel bir motor eklenir yine çıkmacıdan ( dci veya multijet tercih sebebi ). Sonra Güzel bir tampon uydurulur. Göze hoş gelen bir far gurubu alınır. İç tarafı da kapla suni deriyle ohhh miss.

Bi gidin işinize ya, Türk üretimiymiş... Mobilyacı birinin yaptığı araç bile bundan daha özgün bir araçtır.

Hatta bu bile:

• ön taraf passat cc kapı altı çizgiler insignia arka bmw 5 kasa hafiften A5 çizgileri içi ise ... yorum sizin
  • quote:

Bizim ticari minibüslere (magirus) konsol vb yerlere sac yaptırıp üzerini deri kaplatırız.iç dizaynı aynen öyle olmuş.Önden görünüşü de sciroccoya benzettim.abisi gibi duruyor farlar vs.
  • Bu memleketin yeteneği şu anda bu. Dericsi, terzisi, kalıp mühendisinin tecrübesi, rengi seçenin görgüsü, cama kavis veren usta... onlar ne kadar izin verebiliyorsa o kadar tasarlanabilir. Reklamcıyla nasıl konuşulur, tasarımcıya ne anlatılır, bunları bu kadar bilebiliyoruz. Bazıları belki çok iyidir, bazıları değildir. Zamanla gelişebilir de, gelişmeyebilir de. Bir garantisi yok.

Forum VW'yi çok konuşuyor. Bu sebeple onun üzerinden anlatmak daha kolay bence. Ama başka markalar üzerinden de anlatılabilir.

Bu araba da 1937'de çıktığında hayranlık uyandırmamış. Çünkü hem formu, hem de oranları 1930'ların anlayışına göre de eksiklidir. Neticede diktatörün biri istemişti... Dünyanın kaplumbağayı sevmesi 1960'larda İtalya'da revize edillmesinden sonradır. Yani VW de önce Alman olmuştu, sonra güzel.

Fazla yürümedi. Biçimle işlev arasında derin bağlantılar vardır. Arkadan motorlu, hava soğutmalı bir otomobildi. Ona göre bir direksiyon ve süspasiyon gerekirdi. Neticede ona göre bir biçim anlayışı, ona göre bir estetiği vardı. Fakat zamana cevap vermemeye başladı. Zamanın gerçekleriyle düşünüp bu otomobili bazen PTT stampasıyla bir postacının altında düşünün. Buralarda bile, iyi hatırlıyorum, yavaş gidene "kaplumbağa gibi" derlerdi. Bu araba 1970'lerde herkese 40'ları 50'leri hatırlatırdı. Anlaşılır nedenlerden dolayı Audi ile birleşip çağın hızına uygun "normal" otomobiller üretmeye başladılar. O zaman çok tutulan Opel'e benzeyen bu "normalize" otomobiller aslında 67'de VW içinde tekrar hayat bulan Audi'nin fikridir (designation). Bu bakımdan bugün VW logosuyla çıkan neredeyse bütün otomobiller aslında designation bakımından Audi'lerdir. Neyse, VW armasıyla K-70 piyasaya çıktı. Sene 1971.

Şimdi aradaki seneleri bir sayın. Başka sefere de isterseniz Audi,yani DKW'yi (Die Kinderwagen :) anlatalım. Prototipe ziyan gözüyle bakmak doğru değil. Firmalarımız da böyle bakıyorlar. Henüz prototiplerle çalışmaya alışkın değiller. Basın da böyle olunca balon beklentiler oluşuyor. Bu prototipten neler öğrenilebilir tersizinden, kalıp mühendsine ona bakmak gerekir. Tek seferede doğruyu almak diye bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: cridor

quote:

Yalnız el freninin duruşu gözüme batmaya başladı.

hahahahahah şimdi sen diyince dikkat ettim kahkaha attım :D

• quote:

Göğüs yumuşak işte görüntüden belli. Daha ne istiyor ki millet.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.