Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aral'ın piyasada tekel olmasını engellemek lazım her şeyden önce. Bir-iki distrübitör var ancak bunlar Aral'ı tek başlarına silecek güçte değiller.
    Mesela Sony Türkiye en son Codemaster oyunlarının dağıtımcılığını üstlendi. Bunun gibi çalışmalara sıklaştırılırsa Aral'ın fiyatları en sonunda aşağı çekeceğine inanıyorum.
  • Merhabalar,

Milletvekillerine, Aral firmasının normalde şu fiyattan satılan oyunları şu fiyattan satarak, insanları zor durumda bıraktıklarını ve vergi dışı satışa yönelttiklerinden bahsedebilirsiniz. Eğer bu fiyatlar olması gereken seviyeye çekilirse, satış rakamları artar ve ülkeye giren vergide büyük bir artış olur çünkü milyar dolarların döndüğü oyun sektörü gelişmiş olur.. Bundan bahsedebilirsiniz. En azından, varsayımlarla yerimizde oturmamış oluruz.

Heavy rain konusunda Özgür bey ile konuşmadım hiç. Açıkcası, bu konuda basına birşeyler söylediğini de bilmiyordum. Elbetteki bu eylemde zor bir işlem değil ama Heavy Rain'in kelime sayısı çok çok fazla olabilir. Bu iş sadece çevirmek ile bitmiyor. Oyuna aktarılması, Tester'ın proof-reading(çeviriyi detaylıca gözden geçiriyor ve oyunda deniyor), test süreci, Q&A geri dönüşü gibi bir sürü katmanı var. Yani biz çeviriyi bitirip verince hemen oyuna eklenmiyor. Sony, PSN üzerinden yapılan indirmeler ile bu rakamı karşılayıp, kara geçmesi zor gibi görünüyor, bence. Çünkü nereden baksanız en az 200 000 kelime vardır o oyunda. Yine de ben bu isteğinizi üstlere bildireceğim, madem bu kadar çok istek var ve PSN'den indiririz diyorsunuz. Size tavsiyem, elle tutulur bir kaynak-delil olması için, facebook'tan grup açın, kişi sayısıyla onları ikna edebilirim belki. Diğer türlü zor.

Kolleksiyon versiyona gelince, benim bahsettiğim kılavuz signature (Türkiye de premium diye geçecek) versiyonda da var. Bu açıklamama bel bağlamayın ama bence, premium %90, kolleksiyon %50 ihtimalle Türkiye'ye gelecektir.

Fakat, buraya dikkat, kolleksiyonda model araba, cüzdan, anahtarlık gibi şeyler var. Ülkemizin gümrüğü biraz karışık bildiğim kadarıyla. bunlar ekstra eksta vergi bindirtebilir ve bu da Türkiye'ye gelememesine yol açabilir. Sadece bir tahmin, şimdi aklıma geldi.

Arkadaşlar, Sony'i bilmiyorumda, benim ilk hafta satış beklentim 20 bin, 1. ay satış beklentim 50 bin :D Bu kadar örgütlendikten sonra.

Hayırlısı artık,

Çok teşekkürler

• Semih hocam konudan bağımsız olacak ama sizin gibi oyun firmalarıyla muhatap olabilen belkide bizim sözümüzü yapımcılara duyurabilecek değerli bir oyuncu ve temsilci bulunca söz etmeden geçemeyeceğim bir konu var ben ve benim gibi eski oyuncuların unutamadığı ve next gende eksiği kapatılamayan Carmageddon 2 Carpocalypse Now oyununun gelecekte bizimle birlikte olabilme ihtimali varmı? yapımcılarla iç içesiniz kulağınıza gelen bir duyum vs varmı? bu eksiğin sony tarafından exc. bir carmageddon oyunuyla tamamlanmasını ümit etsemde motorstorm ve twisted metal oyunları varken zor görünüyor(yanlış anlaşılmasın bu oyunlar carmageddon dan iyi oldukları için değil kısa vadede satış vs gibi sebeplerle carmageddon düşünülmüyordur bile) oysa carmageddon efsanedir diğerleri sadece oyun

Geleceğimiz için,Türkçe oyun için Gt5 satış noktası Sony Bayileri

• Carmageddon hakkında, açıkcası bir bilgim yok çünkü benim muhattap olduğum insanlar yerelleştirme departmanındalar. Fakat bu soruyu iletmeye çalışırım, cevabı da buradan yazarım.

Şu konuda haklısınız, Motorstorm gibi oyunlara daha çok ağırlık veriyor Sony.

Morfare herhalde şu an ön sipariş patlaması yaşıyordur. Yakın arkadaşlar da 2 şer tane sipariş verdi.
  • Bu ne kardeşim dalgamı geçiyorsun, 1987 den beri oyun kültüründeyim, yaşım olmuş 35, atari nesliden bugüne kadar gelmiş biriyim, çıkmış orjinal alın yoksa Türkçe desteği koymazlarmış diye pazarlıkmı yaptırıyorsun millete.. Tamam iyi niyetle yazmış olabilirsin başka siteleri karalayarak..
    Şimdi konuyla ilgili sayfalarca yazarım ama yinede serin kanlı davranıp özetliyeyim..
    Yıllardır bu alana zamanımı, paramı (ki sigarayı bile bırakıp konsol parası biriktirmişimdir) verenbiri olarak (Bu şikayet değildir asla, gururumdur, kültürümdür oyun..) birgün bile bir oyuna Türkçe dublajı geçtim, Türkçe bir altyazı bile ekledinizdemi şimdi çıkıp şunu bunu yapın diyorsunuz ya.. Çokmu zor altyazı geçmek, bir iyi niyet göstergesi olarak bir altyazı ya, bir altyazı eklemedinizmi bir oyuna, Dünyanın neresinde playstation salonları vardır bu kadar, her ilde ilçede, sizler ve sizin gibi bu sektördeki insanlara bir altyazı ekleyip iyi niyetinizi gösterdinizdemiki milletten orjinal alın diyorsunuz. la havle ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: mentese44

Bu ne kardeşim dalgamı geçiyorsun, 1987 den beri oyun kültüründeyim, yaşım olmuş 35, atari nesliden bugüne kadar gelmiş biriyim, çıkmış orjinal alın yoksa Türkçe desteği koymazlarmış diye pazarlıkmı yaptırıyorsun millete.. Tamam iyi niyetle yazmış olabilirsin başka siteleri karalayarak..
    Şimdi konuyla ilgili sayfalarca yazarım ama yinede serin kanlı davranıp özetliyeyim..
    Yıllardır bu alana zamanımı, paramı (ki sigarayı bile bırakıp konsol parası biriktirmişimdir) verenbiri olarak (Bu şikayet değildir asla, gururumdur, kültürümdür oyun..) birgün bile bir oyuna Türkçe dublajı geçtim, Türkçe bir altyazı bile ekledinizdemi şimdi çıkıp şunu bunu yapın diyorsunuz ya.. Çokmu zor altyazı geçmek, bir iyi niyet göstergesi olarak bir altyazı ya, bir altyazı eklemedinizmi bir oyuna, Dünyanın neresinde playstation salonları vardır bu kadar, her ilde ilçede, sizler ve sizin gibi bu sektördeki insanlara bir altyazı ekleyip iyi niyetinizi gösterdinizdemiki milletten orjinal alın diyorsunuz. la havle ya..

İyi de arkadaş Sony'den değil ki. Nereye göre böyle konuşuyorsun.

Ki yukarda oyun isimleri var. Trine ve Mount&Blade gibi oyunlar satışa göre türkleçeştirilmiş oyunlar değil mesela. Trine özellikle yanlışım yoksa ücretsiz yapılmıştı mesela.

Sen neye göre konuşuyorsun?

• Şu başlığa, başlığı açan, derdini güzelce anlatmaya çalışan arkadaşa bile gider yaptınız ya bravo diyorum, başka birşey demiyorum.
  • quote:

Bu ne kardeşim dalgamı geçiyorsun, 1987 den beri oyun kültüründeyim, yaşım olmuş 35, atari nesliden bugüne kadar gelmiş biriyim, çıkmış orjinal alın yoksa Türkçe desteği koymazlarmış diye pazarlıkmı yaptırıyorsun millete.. Tamam iyi niyetle yazmış olabilirsin başka siteleri karalayarak..

Türkçe olmayan oyunları resmi yerleden alın demiyoruzki, GT5 killzone3 gibi oyunlar hem türkçe hemde uygun fiyata satılacağından yurtdışından veya spottan almayın diyoruz, konuyu açan kişi çeviri işi yapıyor yani olayı yanlış anlayıp bunları yazdığın için özür dilesen iyi olur

• quote:

playstation kafelerde pes oynanıyordu.hepside orijinaldı değilmi?ps3 kafeler kopyayı duyar duymaz jailbreak ledi makinalarını.verdiğin örnek saçma olmuş.iyi niyet göstergesi mi arıyorsun.senin bandrollü halde 180 liraya alacağın oyunu 106 liraya ve Türkçe çıkarıyor.adamlar önce oyunu alın sonra Türkçe olayına bakarız dese haklısında adamlar önce oyunu ucuza ve Türkçe çıkardı sendende oyunu almanı istiyor devamı için.alırsın almazsın ama biraz destekli sallayın .

• Studios 23 bir Ankara firması zaten böyle güzel bir firma çıksa çıksa Türkiye'de en büyük oyuncu kitlesinin olduğu Ankara'dan çıkardı. Çok güzel işler başarıyorsunuz başarılarınızın devamını dilerim.

Mentese konuya mentese tıkama arkadaşım gerçekten çok güzel işler başarıyor bu ekip sonunda kadar destek olmalıyız. Killzone 3 ü Türkçe oynamayı hayal etmek bile güzel, Studio bu işi tabiki mesleki bir anlayış içersinde profesyonelce yapacak ama bir yandan da bu konuyu buraya yazdıklarına göre severek yapıyorlar bu işi ve çok uğraş sarfediyorlar. Ayrıca Sony'de Özgür beyde bize destek oluyor ülkede oyun alımının nasıl olduğunu ve yurtdışı yada spot gibi şeylerin farkında, herkes bir çaba sarfediyor. Bu kadar büyük bir çabanın karşılığı bizimde destek olarak bu ülkede 99 TL ile satılacak Sony banrollü oyunları almamızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myresistance -- 10 Kasım 2010; 12:30:40 >

• quote:

Arkadaşım nedir bu hırs anlamıyorum, burada semih arkadaşımız çalışmalarını, muhtemel sonuçları ve sonrasını bahsetmiş... 2+2: 4 iyi oyuın satışı= yeni türkçe oyunlar... alırsın almazsın sana kalmış ama " e bu ülkede bilmemkaç tane ps3 salonu var hayrına yapsınlar gibi komik cümleler yerine semih gibi bi polonyadaki oyun satışlarıyla bir karşılaştırın bakalım (birçok oyunda polonya için dil desteği olması sebebiyle örneklendiriyorum)... Çok mu zor altyazı geçmek sorun için de studios 23 kaç kez bahsetmiş, ne gibi emekler geçtiğini, ne gibi paraların döndüğünü...flash tv de altyazı değil bu

• Studio 23'teki arkadaşlar artık bu Killzone 3'teki seslendirme sanatçılarını biraz çıtlatsa diyorum. Hiçte fena olmaz ne bileyim kimler var mesela Radec'i kim seslendirecek en azından bunu söyleyin :) Ezel'deki Ramiz dayı yada Haluk Bilginer fena olurdu :)
  • Bu ülkede anlam veremediğim çok garip insanlar var. Bir yandanda 23 Studios gibi birşeyler üzerine yoğunlaşıp gerçekleştirmeye çalışan ve kendi menfaatinin az olduğuna inandığım kişiler var çok az sayıdada olsa. Türkçe oyunlar çıktığı sürece destek verilmelidir sonuçta yabancı sermaya neye bakar? 'satışa '.Satılmazsa yatırım olmaz ki... Ülkemizde nereye yatırım var? Sömürülmeye var vergi nasıl alınıra var. Bu olay sadece oyun almak değildir bilinç meselesidir ki buda ülkemizde çok az. Saygılarımı sunarım umarım Sony türkçe oyunlarını az sayıda bilinçli bir kitle olsakda bizlere sunmaya devam eder. Umarım bu piyasa dahada canlanır. İyi günler iyi forumlar
  • 107 tl den çıkcak oyunu, hemde türkçe oyunu, hemde gt5 gibi bir oyunu spottan alacak varsa söyleyebilecek birşey olamaz...o kişiyi kendi haline bırakmak lazım...
  • Kimseyle tartışma niyetim yok..
    Fikirlerimi yazdım, eleştirdim ilk mesajdaki koşullu alışverişi..
    Benide eleştirebilirsiniz..
    Klavye kabadayılığına temayül yazışmalarlada işim olmaz..
    Anlatamadım tam ifade edemedim.. Olay sadece şu.. Destek vermeme gibi bir amacım yok..
    Bu başlığı açan arkadaşın Oyun firmalarının oyunlara Türkçe desteği vermek için orjinal oyun almamızı bir gereklilik olarak sunmasına karşıyım. karşıyım.. karşıyım..
    Bu konuda ilk adımı firmaların yapması lazım.
    Bugüne dek bir Türkçe altyazıyı bile eklemeyen bu firmaları masumane bir şekilde destekleyelimde Türkçe yapsınlar fikrine itirazım var.

Pes 2011 Türkçe menüsünü görünce gözleri yaşaran biriyim. River Raidden - Pes 2011 e bu yolculukta beni anlayan pek az kimse olacaktır.

Yıllardır çok oynamak isteyip sırf ingilizce özrüm var diye oynayamadığım o bir çok oyunu düşündüğüm bir anda bu başlık rast geldi.. Ne yalan söyleyeyim sinirlendim..

Konu başlığını açan arkadaşın yaptığı mücadelenin belki 10/1 bile yapmamışımdır.
    Yine bu arkadaşında tüm emeğine çabasınada teşekkürler, kırdıysamda özür dilerim. ama lütfen kimse bana, ama hiç kimse bana Türkçe desteği almamız için hadi orjinal oyun alalım demesin.
    Bugüne dek hiçbir oyuna bir Türkçe altyazı koymayıp bizi ciddiye almayan firmalara kızgınlığım biteyecek..

Uzattım affola.. Ne kadar yazsamda içimdeki ifadeyi anlatamayacağım, sükut..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mentese44 -- 10 Kasım 2010; 13:40:01 >

• mentese bende 29 yaşımdayım ama bilirim 1990 yılında bir çocukken river raid li günleri, seni anlıyorum ama bu stüdyo'da haklı ben bu işi alırım ama dönüp bana Türkiye'de ne kadar sattım ki seninle anlaşayım dediklerinde söyleyeceğim bir şey olamaz diyor. Şuana kadar biz oyun sektörü için ölü kesim olmaktan çıkamadık ki firmalar ülkemize yönelsin ama God Of War III ile gözleri açıldı devamı gelecektir.
  • quote:

Türkçe desteği vermek için orjinal oyun almamızı bir gereklilik olarak sunmasına karşıyım. karşıyım.. karşıyım..

dostum bunun gereklilik olarak sunulmasına bile gerek yok çünkü 2+2 4 yani adamlar (sony) bu işi babasının hayrına yapmıyor, amaçları para kazanmak ve satış yapamadıkları yere yatırım yapmaz, para harcamazlar. Buna rağmen geçtiğimiz günlerde türkçe olacağı açıklanan 3 oyun var karşımızda ve bunlar tamamen sony türkiye'nin çabalarıyla ortaya çıktı.
    Arkadışımız da mantıklı olarak diyor ki bu oyunların satışı önümüzdeki senelerde çıkacak oyunlara (diablo 3, hilf-life 3, mgs vs vs) türkçe seçeneği eklenmesini etkileyecek.
    Bu bir zorunluluk felan değil ama satmazsa da adam gidip de dil desteği için para harcamaz yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: ftorun

quote:

Türkçe desteği vermek için orjinal oyun almamızı bir gereklilik olarak sunmasına karşıyım. karşıyım.. karşıyım..

dostum bunun gereklilik olarak sunulmasına bile gerek yok çünkü 2+2 4 yani adamlar (sony) bu işi babasının hayrına yapmıyor, amaçları para kazanmak ve satış yapamadıkları yere yatırım yapmaz, para harcamazlar. Buna rağmen geçtiğimiz günlerde türkçe olacağı açıklanan 3 oyun var karşımızda ve bunlar tamamen sony türkiye'nin çabalarıyla ortaya çıktı.
    Arkadışımız da mantıklı olarak diyor ki bu oyunların satışı önümüzdeki senelerde çıkacak oyunlara (diablo 3, hilf-life 3, mgs vs vs) türkçe seçeneği eklenmesini etkileyecek.
    Bu bir zorunluluk felan değil ama satmazsa da adam gidip de dil desteği için para harcamaz yani.

Bak kardeş, bu ülkede yıllardır konsol satılıyor..
    Korsan olsun yada olmasın, jw olsun yada olmasın, milyonlarca konsol satılmadımı bu ülkede..
    Şimdi farzetki Türkiye'de bir tane bile orjinal oyun bile satmamış olsun.. Sırf o sattığı milyonlarca konsolun hatırına bir Türkçe altyazı (Dublaj demiyorum altyazı diyorum) eklemesi gerekmiyormu.
    Sadece bir altyazı eklemek için kaç konsol daha satması lazım söylermisin..
    Bir oyuna eklenecek altyazı emin ol bir filden değil bir diziden bile kısa olur..
    Söylemek istediğim bu sadece..
    Tabiki bende istiyorum Türkçe emin ol ne kadar istediğimide tarif edemem.

• Konsolda firmalar esas parayı aksesuar ve oyunlardan kazanılırlar, ayrıca satılan konsolların da yarısı belki daha fazlası spot olarak geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thuglife

Aral'dan hiç bir zaman oyun almamaya kararlıyım fiyatlarında hiç bir değişiklik yapmadığı sürece. Sony Center'lara yöneleceğim Türkçe oyunlar için destek anlamında ama geçen gün gittiğim bir Sony mağazasında Heavy Rain 179 TL idi ardından aynı mağaza içerisinde bakınırken gözüme Move desteği olan Heavy Rain'i gördüm onunda fiyatı 79 TL'idi şimdi bu iki oyun arasındaki fark nedir move destekli olan oyun dual shock'larla oynanmiyor mu?

Heavy Rain Aral ithalat o yüzden pahalı, Heavy Rain Move Edition'u ise Sony Eurasia getirdi o yüzden 79TL
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.