Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 23 Studios

GT5 de kullanılan tüm teknik terimler, ülkemizin motorsporları dergilerinde ve sanayilerde kullanılan terimlerdir. Yani hiçbir şeyi, ingilizce bırakmadık ve saatler süren araştırmalar sonucu bulduk ekledik.. Daha önce Türkçeleştirilmemiş terimleri de Türkçeleştirdik, uygun terimler bulduk. Onlarda zamanla yerleşecektir.

Yani GT5 den hiç bir şüpheniz olmasın, son derece profesyonel bir çevirisi var.

Ayrıca Gran Turismo hayranlarına bir önerim var. Mutlaka kolleksiyon versiyonunu alın. Çünkü 200 sayfayı aşkın bir kılavuz çevirdik. Bu kılavuzda herşey o kadar detaylı anlatılıyorki, aracın içindeki 1 cm lik parçanın işlevi bile anlatılıyor. Bu kılavuzu 3 haftada çevirdik ve çeviridkten sonra öğrendiklerimizi uyguladık. Ufak ince ayarlara bile kalkıştık (toe, kamber açıları falan). Hani MEB sürücü kurslarında ders kitabı olarak verse yeridir.

Bu kılavuzda modifiyenin, ince ayarın nasıl yapıldığından, aracın nasıl kullanılması gerektiğine kadar her şey detaylı bir şekilde yazıyor. Biz, bu kılavuzdan sonra araba sürüşne dair şeyleri denedik ve sonuç mükemmeldi. Her şey anlattıkları gibi işliyordu. Düşünün artık, 200 ü aşkın sayfa bilgi ve teknik. Size tavsiyem mutlaka kolleksiyon versiyonu alın.

Kitapçığın çevrilmiş olması harika bir haber hiç beklemiyordum doğrusu

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine

• Genç kelimesi ile bahsedilen, Oyun sektöründe kullanılan dilin geçmişi bakımından. Türkçe desteği daha yeni veriliyor, yani daha yeni ve taze bir dil bu sektör için.

"
    GT5 çevirisi ile ilgili birşeyi merak ediyorum, oyunda sesli açıklamalar ve videolar var ayrıca oyun diskinde olmayan indirilebilir videolar da olabilir bunlar için de türkçe altyazı yapıldımı acaba, bir de oyunun Türkçe halini kontrol ettinizmi yani disk şeklinde deneme şansınız oldumu "

Bu konu hakkında net bir şey diyemem ama şunu söylemem izin verin: GT ekibi, Türkçeyi yeni bir dil değilde, asıl dillerden biriymiş gibi gördü ve o şekilde bir muamele yaptı.
  • türkçeye çevrildi ise koleksiyon versiyonu sony bayilerinde satılacaktır o zaman değil mi
  • quote:

Genç kelimesi ile bahsedilen, Oyun sektöründe kullanılan dilin geçmişi bakımından. Türkçe desteği daha yeni veriliyor, yani daha yeni ve taze bir dil bu sektör için.

Anladım. İlginiz için teşekkürler.
  • kolleksiyon versiyonu mu?offffff be
  • quote:

Merhaba, KZ3 hakkında önceki mesajlarımda detaylı bilgiler vermiştim. Oyuncu seçimi, kullanılan kelimeler vs.

Küfürler kullanıldı. Zaten +18 bir oyun.

Türkçe görseller ne zaman çıkar bilmiyorum. Çıkmaz sanırım ama yine TV reklamı tarzı birşey olabilir. Özgür beye bilir en iyisini.

Start the Party'i hiç takip edemedim. En yakın zamanda sorup öğrenirim.

Cevapladığınız İçin Teşekkür ederim.

Arkadaşların da dediği gibi Türkçe oyunlardan resim verilse süper olurdu
  • öncelikle çalışmalarınız için çok teşekürler.türkçe oyuna destek için bende türkiye'den alacağım.
    türk psn den türkiyedeki potansiyel çıkartırabilirmi?bu potansiyel sony'e sunulabilir mi?
    özgür bey aral firmasının pahalı satış politakısını yurt dışı firmalarına anlatabilirmi acaba?ubisioft,EA,capcom gibi firmalar oyun dağıtımı için aral gibi 1-2 firmaya daha disbirötörlük verirse rakabet olur fiyatlar düşebilir bunu da özgür beyle paylaşabilirmisiniz?
  • Çok uzun bir yazı yazmaya gerek yok Semih bey herşey açık ve net fakat size bi kaç şey sölemek istiyorum

Öncelikle uğraşlarınız için çabalarınız için teşekkur ediyorum...... Fakat bence ilk uğraşılması gereken şey bu değil.....

Örnek verirsek CRYSİS Türkçe çıkmıştı kaç kişi aldı ? Okadar iğreç insanlarımız varki 60TL kadar ucuz bir fiyata bize getirilen oyunu almayıp kaçagını tercih ettii..... Biz hiçbirşeyi haketmiyoruz bence ......
    bu ayrı bir konu tabi oyun baya bir ucuza geldi Türkçe geldiki avrupada daha pahalıydı :) Yinede almadılar... Yoksa şimdiye Tüm oyunlar Türkçeydi... EA nın

Tabi Tüm suçta bizde değil İlk önce düzelmesi gereken şey şu Kusura bakmayın kimse 180 -175 TL oyuna verecek kadar zengin değil ULTRA LÜKS bizim için.......!

İlk önce bence alt yazıyı boşverin uğraşılması gereken şey Türkiyeye oyunu nasıl ucuza getirebiliriz artık orjinal bir şekilde........ bu uygulama yapılmazsa biz kaçak almaya devam sizde boşa çaba harcamaya devam :)

Benim inglizcem var ...... Kill zone çıksın Türkçe 180TL ye 170 e gelsin almam kimse almaz millet Call of duty black ops aldık daha hiçbiryerde yok 100TL fazla geliyor çogu insan almadı bekliyor kaçak gelmesine rağmen şimdi oyun Orjinal Türkiye girişli gelcek Kaç kişi alcakki zenginler alsın ama yetmez .....

Bazı arkadaşlar oyunu alıyor bi Türkçe çıkarmadılar diye bide cahilce gidip oyunun formunu bastılar bu cahil arkadaşlarıda düzeltmemiz lazım Türkiyeyi iyice batırdılar ..... Orjinal almışlarki konuşmaya hakları var gibi :) bu ne cahillik degilmi ? Oyunlar avrupadaki ...... Bir ülkeden geliyor bizde alıyoruz fakat Fiş ? Türkiyeden aldıgına dahir bir belge adı ustune kaçak ne hakkın varki ? Niye Türkçe çıksın neden Bayrağını koysun......

PS3 te aynı şekilde ben orjinal adım İlk aldıgımdan beri TRPSN 2 SENE OLDU netwoke giremememe rağmen TRPSN kullandım ..... Eeeee diğer arkadaşlar US PSN UK PSN Türkiyede yaşayan avrupalı oyuncular... bu yuzdende geç çıkmadımı TRPSN

Şimdi sizden eğer yazımı okuyup değerlendirirseniz bir açıklama bekliyorum Bizmi suçluyuz yoksa oyun firamalarımı sizden bir cevap bekliyorum

Arkadaşlar bu mesajı Semih beye yazdım Lütfen msj ımı görmezden gelin abuk subuk gereksiz yazacaksanız ..... Oyunlar boş bir şekilde 100 kişiye Türkçe çıkmıyor unutmayın çok insanın alması lazımki Türkçe çıksın ama alan sayısını bir sorun ARAL la konusun ben 1 saat konustum neden bukadar pahalı nasıl duzelebilir bir sorun bakalım DEVLET yüzünden VERGİLER YÜZÜNDEN anlatsın size bir .... boş boş yazmak bir işe yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strongiron -- 7 Kasım 2010; 19:16:47 >

• @Strongiron

Bence uğraşılması gereken şey bu bende bu mantığı anlamıyorum adamlar Türkçe dublajlı ve ucuz oyun getiriyor sen diyorsun ucuz gelsin yeter ne yetmesi Türkçe varken İngilizce oynamak niye?Birde ingilizce biliyorum demişsin ben bilmiyorum ne olacak şimdi
  • Collectors edition içinde gelen kitapçığın Türkçe olması harikulade bir şey... Sevindirik oldum...
  • Trine Türkçeleştirmeniz çok güzeldi ama neden orjinal karakterleri kullanmamıştınız?
  • türkçe oyunlar çok uçuk fiyatlarda olmadığı sürece sonuna kadar destek çıkarız türkiyede çok büyük oyuncu kitlesi olduğunu herkes biliyor.Oyunlara ilgisi olmayan insanlar bile türkçe oyunları duyunca eminim alıp deniyeceklerdir
  • quote:

Genç kelimesi ile bahsedilen, Oyun sektöründe kullanılan dilin geçmişi bakımından. Türkçe desteği daha yeni veriliyor, yani daha yeni ve taze bir dil bu sektör için.

"
    GT5 çevirisi ile ilgili birşeyi merak ediyorum, oyunda sesli açıklamalar ve videolar var ayrıca oyun diskinde olmayan indirilebilir videolar da olabilir bunlar için de türkçe altyazı yapıldımı acaba, bir de oyunun Türkçe halini kontrol ettinizmi yani disk şeklinde deneme şansınız oldumu "

Bu konu hakkında net bir şey diyemem ama şunu söylemem izin verin: GT ekibi, Türkçeyi yeni bir dil değilde, asıl dillerden biriymiş gibi gördü ve o şekilde bir muamele yaptı.

Öncelikle bunca işin arasında, böyle bir zorunluluğunuzun olmamasına rağmen, çalışmalarınızı forumda paylaştığınız için teşekkür etmek isterim. Daha once türkçe dublajlı bir oyuna şahit olmadığımdan dolayı, bu fikir beni çok heyecanlandırıyor, çok fazla detay içeren gt5 in türkçe dil desteğinin yapılması, bahsettiğiniz doğruysa collection edition için rehber hazırlanması ve ya start the party gibi bir parti oynuna türkçe dublaj yapılması harika bir olay…

Türkiye pazarı için PSN Türkiye ile başlayan, türkçe dil desteği devam eden bir süreç var, takdirle izliyoruz. Böyle bir çalışmanın alt ekiplere indirgenmesi önemli. Bunda da kastettiğim sony markasını, biz müşterilere sunan sony shoplar…Sizin yetki veya ilgi alanınız olmayabilir, ancak ilk mesajınızda belirttiğiniz, benim de hak verdiğim türkiye bandrollü oyun satışına önemli bir etken bu. Sabırsızlıkla Start the party Türkçe versiyonu bekliyorum, benim gibi bekleyen arkadaşlar da var biliyorum, ancak herkes bizim gibi değil, belirsizlik yüzünden birçok kişi yurtdışı kaynaklı malum sitelerden tedarik ediyorlar oyunları. Hayır enteresan olan da Start the party için türkçe dublaj çalışmasının olduğundan bazı sony shop ların farkında bile olmaması( yer belirtmekten çekinmiyorum; şaşkınbakkal sony)…

Mesela GT5 için herhangi bir çıkış tarihi telaffuz edilmiyor. Ancak oyun tüm dünyada aralık başında çıkarsa ve türkçe dil desteği ile 1 ay geç gelme gibi bir durum söz konusu olursa satışlara büyük sekte vuracaktır diye düşünüyorum. 3 sene bu oynu bekleyen birçok kişi 1 ay bekleyemez J Özellikle Türkiye için özel çalışma yapılan oyunların çıkış tarihleri için bir belirsizlik söz konusu…

Çalışmalarınız konusunda tekrar teşekkür ediyorum, bu bahsettiğim konuların, sizin alanınızla ilgili hiçbir alakası olmayabilir, ama bunca belirsizlik üzerine, bir muhatap bulunca bahsetmek istedim, en azından yetkililere iletmeniz bile beni mutlu edecektir…

Çalışmalarınız konusunda bilgilendirmelerinizi bekliyoruzJ

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haso_mari -- 8 Kasım 2010; 12:25:13 >

• Türkçe oyunların çıkışında gecikme olacak mı? Yoksa aynı tarihte mi çıkacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali_80

Merhabalar Türkçe Start The Party Ne zaman çıkacak
    Sanırım Türkçesi de "Party Başlasın" olucak.
    Yanlış söylememişimdir umarım

Yanlış söylemişsin "Party Başlasın" değilde "Parti Başlasın" olacaktı.
  • PSN'den Trine indirdim ama oyunda türkçe dil seçeneği gözükmüyor, acaba sadece PC versiyonda mı Türkçe dil seçeneği var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftorun

PSN'den Trine indirdim ama oyunda türkçe dil seçeneği gözükmüyor, acaba sadece PC versiyonda mı Türkçe dil seçeneği var?

evet.
  • Kusura bakma Semih arkadaşım, fakat ARAL var olduğu sürece bu forumdaki herkes shopto ya da GG'den oyun almaya devam edecektir.

Herhangi bir tekno marketin rafıda fiyatlar shopto yada GG fiyatlarını bulmaz ise yurtdışından alımlar devam eder.

Zira shopto da vergi ödüyor, ingiltere'de de vergi var. ARAL'ın aç gözlülüğüne Sony göz yumuyor. Müşterisine sahip çıkmıyor. An itibariyle durum bu. Oyunların Türkçe olup olmaması sanıyorum ki ps3 sahiplerinin %50'si için çok önemlidir (benim için değil). Emeğinize saygım sonsuz. Ama fiyatlar böyle olursa oyunların Türkçe olmasının çok önemseneceğini sanmıyorum. Yani Türkçe olayını önemsiyen insanlar için asıl öncelik fiyatlar olur yinede. Demek istediğim bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronokrator

Kusura bakma Semih arkadaşım, fakat ARAL var olduğu sürece bu forumdaki herkes shopto ya da GG'den oyun almaya devam edecektir.

Herhangi bir tekno marketin rafıda fiyatlar shopto yada GG fiyatlarını bulmaz ise yurtdışından alımlar devam eder.

Zira shopto da vergi ödüyor, ingiltere'de de vergi var. ARAL'ın aç gözlülüğüne Sony göz yumuyor. Müşterisine sahip çıkmıyor. An itibariyle durum bu. Oyunların Türkçe olup olmaması sanıyorum ki ps3 sahiplerinin %50'si için çok önemlidir (benim için değil). Emeğinize saygım sonsuz. Ama fiyatlar böyle olursa oyunların Türkçe olmasının çok önemseneceğini sanmıyorum. Yani Türkçe olayını önemsiyen insanlar için asıl öncelik fiyatlar olur yinede. Demek istediğim bu.

Katılıyorum kesınlıkle ....

• SEMİH MERHABA;

emeğiniz ve çabalarınız için öncelikle teşekkür ederim.ASIL MERAK ETTİĞİM KONU HEAVY RAİN gibi ingilizce anlama ve çözme altyapısına dayalı muhteşem bir oyun için SONY devrede olmasa bile türkçe altyazı ekleme imkanınız var mı ?

İnanın 2 aydır oyunu bir umut türkçe yaması çıkar diye oynamıyorum.

CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.