Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burakkagan

Bir ara 149 tl deniyordu o pek iyi değil ama spotçularda, shoptoda bile yeni çıkan oyunların 100 tlden aşağı olmadığını düşünürsek 129 tl iyi bir fiyattır. 2 güne kadar fix 180 tl olan oyunların fiyatları neredeyse yurtdışı fiyatlarına eşitlendiyse artık daha da düşsün demek açgözlülük olur. Şimdilik tek sorun yurtdışında oyun çıktıktan sonra fiyatı düşerken bizde sabit kalması. Zaman geçtikçe oyun fiyatları düşmeli ki oyun çıktığı anda parası yetmediğinden alamayanlar shoptoya yönelmesin, oyunu marketten alabilisin. Yeni çıkacak oyunlar gerçekten 129 tl'den satılırsa fiyattan satılırsa ben Türkçe çıkacak bütün oyunları sony center, ew tarzı mağazalardan alacağım.

Bir de korsan kullanan arkadaşların fiyatları bahane edip kendilerini haklı çıkarma çabalarına da anlam veremiyorum. Tamam kaçak göçek bir şekilde korsan kullanıyorsun işte daha derdin nedir burada yakınıp duruyorsun? Yaptığınız şeyin hırsızlıktan farkı olmamasına rağmen kimse size öte git demiyor ama madem bir halt ediyorsun bari gizli yap nedir bu pişkinlik. Ben korsan kullanıyor olsaydım söylemeye utanırdım bazı arkadaşlar iyice ar damarını çatlatmış, ev sahibini bastırmaya çalışıyorlar.

her kelimesine katılıyorum

• OYUN FİRMALARIYLA GÖRÜŞÜLMELİ ARALI DEVREDEN ÇIKARTMALI GERÇEKTEN
  • 129 liraya sony sattı gow 3 ü kaç bin sattı gördük.Yeterki 100 lira gibi bir seviye satsalar görün o zaman satışları
  • Platinyum oyunların 49 liradan satılacağı açıklanmıştı...
  • çevidiğiniz oyunlar çıkmadan bsc ekibi ve çeşitli dergiler ile birlikte;insanları orijinal oyun konusunda bilinçlendirmek için bazı çalışmalar yürütebilirsiniz bence(mutlaka ses getirecek birşeyler yapılmalı).en azından bu tarz birşeyler yapmak isterseniz,eminim herkes kapılarını sonuna kadar açacaktır sizlere.inanın benim gibi birçok insan sizi destekleyecektir.
  • Semih Bey, buradaki yorumları Sony'e iletecek misiniz, yoksa yazdığımızla kalacak mıyız?
  • Desteğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.

Şunu söylememe izin verin, kimsenin kimseye 2. sınıf insan muamelesi yaptığı yok. Oyunların Polonya'da ne kadar sattığı hakkında bir bilgisi olan var mı? Yüzdeye vurulduğunda, Türkiye'deki orijinal satış rakamı çok düşük cidden. Bugün, bir oyun sadece İngiltere'de ilk haftasında yüzbinlere ulaşıyor. Türkiye'de ise ilk haftalarda en fazla 10 - 20 bin yapılıyor oda sadece 1-2 oyunda oldu.

Çok farklı firmalarla konuştum, ikna etmek için uzun konuşmalar yaptım ve hepsi bir noktada buluşuyordu. Bazı firmalar, "İyi de bizim Oyun Türkiye'ye gidiyor mu?" gibisinden laflar etti. Yani o denli düşük bir rakam var ellerinde. Hani 100 tane ülkenin satış rakamı geliyor ellerinde, ve Türkiye ilk 50 de dahi değil, adam tabii ki Türkiyeye geliyor muydu yahu der...

Mesela Crysis'ten Yerli kardeşlerin yaptığı ticari bir iştir. EA'nin başka bir oyuna TR desteği vereceğini sanmıyorum, çünkü onlar risk almazlar. Crysis'in Türkçe olması politik bir durumdu ve bir bakıma anlaşma şartıydı. O ekipten birisi bana Yerli'nin parayı kendi cebinden verdiğini söylemişti. Hiç de şaşırtıcı değil.

Ama Sony'nin yaptığı duygusal bir iştir. Siz bir oyun firması olsanız, oyununuzun hiç satmadığı, üstüne korsanda dünya liderlerinden olan bir ülkeye ne kadar yatırım yaparsınız? Bakın, o kadar firmayla konuştum, çoğu yanaşmadı, kimisi ise bekleyelim dedi. Sony ise dandik değil, en baba yapımlarına Türkçe desteği eklettirip Türk oyuncularına bir şans verdi. Bence bu olayı bu kadar kişisel yapmayın. Burada eziklik veya 2. sınıf insan durumu yok. Bir piyasa denenir, tutarsa devam edilir. Şu an, çok büyük firmalar beklemede sonuçları görmek için.

Evet, ne yazıkki Türkçe oyun şu an bizim için bir lüks. Bundan alınmayalım, neden böyle demeyelim. Ama emin olun, biz üzerimize düşeni yaparsak,seneye bu forumlarda Diablo 3 ün Türkçesini konuşuyor olacağız. İnanın bana..

Ben bu olayı tam 6 yıldır kafasına takmış biriyim. Yıllardır bunun için uğraşıyorum ve bu amaçla ingilizce bölümünü seçmiştim. Çok komik rakamlara çeviri yaptım. Para almadığım oldu. Okulu bırakmak zorunda kaldığım bir durum dahi oldu. Tüm bunlar, Türk oyun Endüstrisi'nin hakettiği yerde olması için. Korsan, spot satan bir adama günde 300-400 ytl kazandırıp zengin ederken (3-4 yıl satış elemanı olarak çalışmıştım), bu sektörü biz yerlere iteledik. Şimdide, onu tekrar kaldırma, tepeye taşıma zamanıdır. Sony'de alın size bir rampa, bunu kullanın dedi. Olayı daha farklı yönlere çekmeyin, kişisel bir sorunmuş gibi.

Almak istemiyorsanız almazsınız elbet, saygı duyarız. Fakat destekleyen arkadaşlara bir sözüm var: Sıkı tutunun.

Bir Türk oyuncusunun hayal ettiklerini yaşamasına az kaldı. Eğer sizde bu insanlardan biriyseniz, beraber sektörümüze destek çıkalım.

Ben sizin coşkunuzu, yazın Türkçe oyunların ilk duyurulduğu anlardan beri Sony'e bildiriyorum. Desteklerinizden bahsediyorum aldığım maillerden bahsediyorum. Oradakilerde çok heyecanlı ve heyecanları artıyor. Çeviri ile ilgilenen insanlar olayı çok farklı bir yönden görüyor. Bir tecrübe gibi. Size Blizzard'dın yerelleştirme başkanının bir sözünü yazayım: "Türkçe gibi kanlı canlı ve genç bir dile destek vermek, eminim çok heyecanlı bir tecrübe olacaktır. Ben hep yeni dillere destek vermek isterim."

İşte bu yüzden, olayı kişisel bir durum haline getirip, 2. sınıf insan muhabbetleri yapmayalım. Kimse bizi görmedi, çünkü biz kendimizi göstermedik. Ben de diğer binlerce arkadaşım gibi diyorumki haydi, gösterelim o zaman.

Teşekkürler

• 23 Studios hocam cevabınızı yeni okudum ilginiz için teşekkür ediyorum Sony nin uygun fiyat politikası Türk oyuncuları tarafından karşılıksız bırakılmayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: BéTo_GS

hep gg'dan alıyordum oyunları..bazen 120tl.
    artık almayacam.. peki nerelerden alabiliriz başka ?

Reklam değil yanlış anlamayın sony yetkili bayilerinden örn:http://www.morfare.com/asp/index.asp
  • türkçe oyunlar için orginal oyuna iyi fiyata tam destek
  • 99 olacaksa sony centerden alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ps3fan

DURUM ORTADA!!!

Neden başka bir konsol değil de Ps3'te başladığını, umarım hepinizi daha iyi anlıyorsunuzdur.

Yukarıda MİLLİYETÇİLİK yapan bir arkadaş var. Ona söylemek istediğim birkaç şey var sadece.

Oyun oynamak bir lükstür. Bunun aksini düşünenlerle zaten muhatap olunmaz. Sen bu kadar laf saymışsın da aldığın Ps3'te Türk malı değil sonuçta. Onu kırdırarak emin ol Türkiye Cumhuriyetine bir yararın dokunmuyor. Ha eğer bir yararım olsun diyorsan, yabancı marka bir şey almazsın ki eminim, üstündeki kıyafetten tut, bilgisayarına kadar her şeyin (en az %90'ı) Türk Malı değildir. Bu nedenle burada gelip de boş MİLLİYETÇİLİK yapma. Eğer "Milliyetçiyim ben, zamanında üstsüz başsız savaşan askerleri düşünün." diyorsan, topraklarımızın dahi satıldığını biliyor olman gerekir. Aldığın malların çoğunun, üretiminin, üretimi geçtim, pazarlamasının bile bir Türk firması tarafından sağlanmayan mallar olduğuna adım gibi eminim. Türkiye'de ki MALLARIN %80 hatta %85'i zaten yabancıların elinde.

tamam dostum adam öldü vurma artık

• Kesinlikle güzelbir konuşma Desteklerim sizinle
  • Shoptodan 60 liraya alınabilen bi Pes 2011 oyununu Araldan 159 liraya almak iktisadi olarak rasyonel bi davranış değildir. bunu bilirim.
  • Bütün oyunları buradan alın diyen yokki konumuz GT5 ve killzone3, sony bu oyunlar için özel fiyat yapacak yani spot fiyatına yakın olacak, satışlar iyi olursa başka oyunlar için de Türkçe desteği gelir
  • türkçe oyunu kesinlikle destekliyorum

zaten yakında 2.el bölümünde göreceksiniz, türkçe oyun daha pahalı piyasa yapacak
    yani satarken tr destekli oyun satmayan daha fazla zarar edecek.

23 studios size sorum şu
    tr destekli oyun sadece tr de satılacak değilmi?
    shoptoda satılırsa gene %50 oraya yönelecek

ama sadece trde satılırsa bu durum satışları çok arttırır
    gurbetçi arkadaşlarımız bile oyunlarını trden alırlar

bildiğim kadarı ile şopto pesinde tr dil desteği yokmuş ( emin değilim)
  • 2. sınıf insan muamelesinden bahsetmiş bir arkadaş. Kesinlikle kabul etmem, asla 2. sınıf insanlar değiliz; ama sonuncu sınıf bir oyuncu topluluğuyuz. Forumlarımızda son zamanlarda şu sözler hakim "Orjinal almaya değer" ; "Asgari ücret 600TL, bir oyuna o kadar para verilirmi bea!" Bak kerataya bak, orjinal almaya değermiş. Biz korsanı kazanılmış hak, orjinal alanı enayi görüyoruz. En üzücüsüde bu arkadaşların büyük çoğunluğu oluşturması. Yine söylüyorum ben pek ümitli değilim, ama inşallah yanılırım.

23 Studios'a:

Konsolum artık tozlandı, kullanmıyorum artık. Sadece HD dizilerimi seyrediyorum. Hatta birine hediye etmeyi de düşündüm. Ama sizin azminizi ve hırsınızı görünce oynamasamda, konsolu başkasına versemde en az birer kopya bandrollü oyun alacağım. Bazı arkadaşlar 80 TL'den bahsetmişler, en ucuz yerden bile 50EURO'dan aşağıya yeni çıkmış bir PS3 oyunu alamazsınız. 80TL fiyatı olanlar minimum 6 aylık oyunlar, yalnış bilgilendirme olmasın. O yüzden 99-129 fiyat aralığı uygundur. Alınabilirmi, alınabilir efendiler. Hem vergini verirsin, hem yapımcının hakkını verirsin hemde şu meşhur "Türk oyuncu potansiyeli" ni göstermiş olursun. Bir taşla üç kuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: baadelpiero

Shoptodan 60 liraya alınabilen bi Pes 2011 oyununu Araldan 159 liraya almak iktisadi olarak rasyonel bi davranış değildir. bunu bilirim.

70 TL diyelim biz ona. Ayrıca bizim muhatabımız ARAL değil burada. Sony bayilerinde satılacak oyunlar yani, GT5 ve Killzone 3. Bunların fiyatları 99 TL - 129 TL arasında olursa ki bunlar ilk çıktıklarında Shopto'da en az (kargo dahil) 40£ olacaktır ki bu da 100 TL'ye denk geliyor. 30 TL fazla verip de hem Türk Oyun Sektörüne yardım (daha doğrusu firmaların Türk Oyuncu potansiyelini görmelerine yardımcı olmak diyelim.) hem de Türkçe oyun oynamak kadar güzel bir şey yoktur sanırsam. Eğer ki fiyatlar 99 TL olursa, zaten tadından yenmez. Fakat, biz bunun, bütün oyunlarda olmasını ve oyunların üzerinden zaman geçtikçe fiyatların yavaş yavaş inmesini istiyoruz. Sony bu konuda üstüne düşen görevi yapacaktır. En azından böyle umut ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ps3fan -- 6 Kasım 2010; 13:59:47 >

• inşAllah bu sefer , hem oyuncular- hemde yapımcılar mutlu olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

inşAllah bu sefer , hem oyuncular- hemde yapımcılar mutlu olur

Bence iki tarafta mutlu olur çok umutluyum bu konuda
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.