Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mentese44

Bu ne kardeşim dalgamı geçiyorsun, 1987 den beri oyun kültüründeyim, yaşım olmuş 35, atari nesliden bugüne kadar gelmiş biriyim, çıkmış orjinal alın yoksa Türkçe desteği koymazlarmış diye pazarlıkmı yaptırıyorsun millete.. Tamam iyi niyetle yazmış olabilirsin başka siteleri karalayarak..
    Şimdi konuyla ilgili sayfalarca yazarım ama yinede serin kanlı davranıp özetliyeyim..
    Yıllardır bu alana zamanımı, paramı (ki sigarayı bile bırakıp konsol parası biriktirmişimdir) verenbiri olarak (Bu şikayet değildir asla, gururumdur, kültürümdür oyun..) birgün bile bir oyuna Türkçe dublajı geçtim, Türkçe bir altyazı bile ekledinizdemi şimdi çıkıp şunu bunu yapın diyorsunuz ya.. Çokmu zor altyazı geçmek, bir iyi niyet göstergesi olarak bir altyazı ya, bir altyazı eklemedinizmi bir oyuna, Dünyanın neresinde playstation salonları vardır bu kadar, her ilde ilçede, sizler ve sizin gibi bu sektördeki insanlara bir altyazı ekleyip iyi niyetinizi gösterdinizdemiki milletten orjinal alın diyorsunuz. la havle ya..

sana katılıyorum. benzer şeyleri yukarıda da yazmıştım. ben de 85-86 dan beri oyun oynarım. commodore umu geç geç çocukluğumda 6-7 tane gamewatch yanında 3-4 tane oyunlu saatim vardı 3 kuruş harçlıklarımı biriktirerek aldığım(o zamanı yaşayan 3 kuruş ile ne demek istediğimi bilir). bunca zaman bu kadar genç nüfusu ve potansiyeli olan bir ortam farkedilmedi de birden bire mi farkedildi? kopya oyundan dolayı deli gibi satan ps2 nin oluşturduğu fan tayfasının kopyası olmasa bile deli gibi ps3 almasınndan dolayı türkiyede kendiliğinden gelişen piyasanın ekmeğini yemeye çalışmaktan başka bir şey değil bu bence. bunca yıl hiçbirşey yapma inek çayırda otlayıp kendiliğinden büyüsün. sen de gel sütünü sağ. oh ne güzel. (burada sadece benzetme yaptım. kimse alınmasın). bu yapılanlar türkiyede oyun piyasasasını geliştirmek için yapılan bir şey değil. bu mesajı atan arkadaş ta aynı şekilde işinin devamının endişesinde olduğunu düşünüyorum. neticede yeni oyunların gelmesi işini ve kazancını devam ettirecek.

açıkçası jb kullandığım halde zamanında bizim için EA ya şart koşup türkçeyi oyuna eklettiren yerli kardeşlerin oyununu severek ve DESTEKLEMEK için kesinlikle alacağım (kendi ps3 ümde oynayamasam bile bir arkadaşınkinde veya cafede oynarım). ancak diğer türkçe oyunları alırsam zaten ingilizcesini alacağımdan bari türkçesini alayım düşüncesiyle alırım forumda gördüğüm maneviyat olmaz yani :).

15-20 yaşlarındaki gençlik oyun olayına başladığı dönemde türkçe oyunlarla karşılaştığı için farklı düşünebilir ama ben 25 yıllık cidi bir oyuncu olarak böyle düşünüyorum.

son bir şey daha. bir olaya tek açıdan bakmanız doğru olsa bile ona sadece inanmanızı sağlar. bir şeyi gerçekten anlamak istiyorsanız farklı birçok açıdan bakmayı deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoops -- 11 Kasım 2010; 6:43:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: whoops

quote:

Bu ne kardeşim dalgamı geçiyorsun, 1987 den beri oyun kültüründeyim, yaşım olmuş 35, atari nesliden bugüne kadar gelmiş biriyim, çıkmış orjinal alın yoksa Türkçe desteği koymazlarmış diye pazarlıkmı yaptırıyorsun millete.. Tamam iyi niyetle yazmış olabilirsin başka siteleri karalayarak..
    Şimdi konuyla ilgili sayfalarca yazarım ama yinede serin kanlı davranıp özetliyeyim..
    Yıllardır bu alana zamanımı, paramı (ki sigarayı bile bırakıp konsol parası biriktirmişimdir) verenbiri olarak (Bu şikayet değildir asla, gururumdur, kültürümdür oyun..) birgün bile bir oyuna Türkçe dublajı geçtim, Türkçe bir altyazı bile ekledinizdemi şimdi çıkıp şunu bunu yapın diyorsunuz ya.. Çokmu zor altyazı geçmek, bir iyi niyet göstergesi olarak bir altyazı ya, bir altyazı eklemedinizmi bir oyuna, Dünyanın neresinde playstation salonları vardır bu kadar, her ilde ilçede, sizler ve sizin gibi bu sektördeki insanlara bir altyazı ekleyip iyi niyetinizi gösterdinizdemiki milletten orjinal alın diyorsunuz. la havle ya..

sana katılıyorum. benzer şeyleri yukarıda da yazmıştım. ben de 85-86 dan beri oyun oynarım. commodore umu geç geç çocukluğumda 6-7 tane gamewatch yanında 3-4 tane oyunlu saatim vardı 3 kuruş harçlıklarımı biriktirerek aldığım(o zamanı yaşayan 3 kuruş ile ne demek istediğimi bilir). bunca zaman bu kadar genç nüfusu ve potansiyeli olan bir ortam farkedilmedi de birden bire mi farkedildi? kopya oyundan dolayı deli gibi satan ps2 nin oluşturduğu fan tayfasının kopyası olmasa bile deli gibi ps3 almasınndan dolayı türkiyede kendiliğinden gelişen piyasanın ekmeğini yemeye çalışmaktan başka bir şey değil bu bence. bunca yıl hiçbirşey yapma inek çayırda otlayıp kendiliğinden büyüsün. sen de gel sütünü sağ. oh ne güzel. (burada sadece benzetme yaptım. kimse alınmasın). bu yapılanlar türkiyede oyun piyasasasını geliştirmek için yapılan bir şey değil. bu mesajı atan arkadaş ta aynı şekilde işinin devamının endişesinde olduğunu düşünüyorum. neticede yeni oyunların gelmesi işini ve kazancını devam ettirecek.

açıkçası jb kullandığım halde zamanında bizim için EA ya şart koşup türkçeyi oyuna eklettiren yerli kardeşlerin oyununu severek ve DESTEKLEMEK için kesinlikle alacağım (kendi ps3 ümde oynayamasam bile bir arkadaşınkinde veya cafede oynarım). ancak diğer türkçe oyunları alırsam zaten ingilizcesini alacağımdan bari türkçesini alayım düşüncesiyle alırım forumda gördüğüm maneviyat olmaz yani :).

15-20 yaşlarındaki gençlik oyun olayına başladığı dönemde türkçe oyunlarla karşılaştığı için farklı düşünebilir ama ben 25 yıllık cidi bir oyuncu olarak böyle düşünüyorum.

son bir şey daha. bir olaya tek açıdan bakmanız doğru olsa bile ona sadece inanmanızı sağlar. bir şeyi gerçekten anlamak istiyorsanız farklı birçok açıdan bakmayı deneyin.

Türkiye' de gelişen piyasanın ekmeğini yemek demişsiniz peki soruyorum adam Türkçe koymasa kim koyduracaktı, kim bişey diyebilecekti kimse değilmi? bu oyunlar Türkçe olmasaydı ülkemiz sınırlarında oynanan sayısı değişecekmiydi ?
    gt5 ve kz3 gibi üst seviye oyunların gerçekten satılma kaygısıylamı Türkçe çıkarıldığını düşünüyorsunuz? farklı düşünenlere 15-20 yaşında gençlik demişsiniz siz 25 yıllık ciddi oyuncusunuz ama başka düşünenler dalgacı 15-20 yaş gençliğimi?
    gerçekten forumda bir maneviyat oluşturup bu oyunları almayacak insanlara destek olun dediğimizimi düşünüyorsunuz? kimse kimseye gönülsüz 100 lira harcatamaz sadece kendimiz için değil çocuklarımız içinde bir iş yapalım düşüncesine sahibiz farklı düşünebilirsiniz bu oyunu hangi dilde isterseniz o dilde de oynayabilirsiniz ama TÜRKÇE önemlidir biz 3 gün sabredin aynı paraya belki daha ucuza TÜRKÇE alın derken TÜRKÇE için bişeyler yapmaya çalışırken yani TÜRK önemliyken TÜRKÇE önemliyken bu sözler olmaz çok farklı açılardan düşünüyorsunuz güzel öyleyse birazda TÜRK ve TÜRKÇE için düşünün.

• Hayır şu ana kadar kaç tane türkçe oyun çıkmış, EA atıyorum Infinity Ward gibi Türkçe dil desteği vermeyen bilmem kaçtane yapımcı&üretici şirkete bu serzenişte bulunulduğunu göremiyorum, ancak türkçe oyun yapım aşamasında, ki bu acı ama gerçek Türkiye için devrimdir, 1. ağızdan bilgilendiriyoruz, ve bundan sonraki süreci öğreniyoruz, ancak neden oyun alacak mışız, nedir bu dayatma diye kızıyoruz. Arkadaşlar firma ve yetkililerin bize bilgi verme gibi bi zorunluluğu yok, kaldı ki türkçe oyun yapma gibi de bir zorunlulukları yok, bunla alıp veremediğimiz nedir anlamıyorum... gerçekle budur, bunu 5 yaşındaki çocuk da bilir, firmaların asıl amacı karlılıktır, yaptıkları yatırımın karşılığını alamazlarsa, yeni oyunlarda Türkçe dil desteği vermezler, bu kadar basit, tek fark bunu dile getirmeleri...

Bunu gurur yapan arkadaşların, jb konusunda gururla bahsetmeleri de ayrı bir tezatlık bu arada, emek harcayan arkadaşları eleştir, ama yaptığın emek hırsızlığını rahatlıkla bizimle paylaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haso_mari -- 11 Kasım 2010; 9:52:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: whoops

quote:

Aklı başında 30'unu aşmış insanlardan bunları duymak ne kadar acı... Gelişen piyasaymış, kim geliştirdi piyasayı? Bir tane adam akıllı oyun yapıpda piyasaya sürdünmü. Piyasa geliştirmek sadece konsol satın alarak oluyor mu? Ürettiğin birtek ürün varmı adam akıllı, pu piyasaya ciddi bir katkınmı var? En çok satılan oyun GoW3 bile30.000 sınırlarını ancak aştı. Adamlar satışa çıktığı hafta 100.000'e vuruyor. Konsolu icad eden onlar, oyunları yapan onlar, bizde satın aldık diye geliştirdik piyasayı, öylemi? Verdiğin inek örneği varya, orada ineği sağmaya çalışan bizleriz. Adamlar yıllarca arge yapıp konsol geliştiriyor, oyun geliştiriyor ama biz bir zahmet oyunu satın almaya bile külfet gözüyle bakıyoruz. Neden? Senin gibi olaylara birçok açıdan bakan oyuncu topluluğu yüzünden.

• para biriktirmiş.commodore dan beri oynuyormuş.nedense karşı görüş sergileyenlerin argümanları hep aynı ve mantıksız.size kim diyor zorla oyun alın.bu anlamsız savunmaya geçme niye.commodore ile sony nin orijinal oyun (dayatması)olayı ne alaka.almayın kardeşim.kim dedi size alacaksınız diye.birde çıkıp yazıyorsunuz tepkiyi çekmek için.iyice zıvanadan çıkaracaksınız milleti.maksat provake etmek.sana orijinal al diyende buraya giripte bunu belirt diyende yokki.birde adamların yazdıklarını iyi okuyun.adamlar sizden zorla birşey yapmanızı istemiyor.maharet commodore oynamakta marjinallik taslamakta değil,okuduğunu anlamakta
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıstıkv

para biriktirmiş.commodore dan beri oynuyormuş.nedense karşı görüş sergileyenlerin argümanları hep aynı ve mantıksız.size kim diyor zorla oyun alın.bu anlamsız savunmaya geçme niye.commodore ile sony nin orijinal oyun (dayatması)olayı ne alaka.almayın kardeşim.kim dedi size alacaksınız diye.birde çıkıp yazıyorsunuz tepkiyi çekmek için.iyice zıvanadan çıkaracaksınız milleti.maksat provake etmek.sana orijinal al diyende buraya giripte bunu belirt diyende yokki.birde adamların yazdıklarını iyi okuyun.adamlar sizden zorla birşey yapmanızı istemiyor.maharet commodore oynamakta marjinallik taslamakta değil,okuduğunu anlamakta

Memeleketimizde faydalı bir iş yaparsan her zaman birileri rahatsız olur normal yani
  • Bende uzun zamandır oyun oynuyorum ve benimde yaşım 30 un üzerinde.Birtürlü kabul edemediğimiz veya etmek istemediğimiz gerçek şudurki, kopya oyunlar sektörü öldürmektedir.Türkiye gibi 80 milyon insanın yaşadığı avrupanın en büyük ülkerinden (Toprak bakımından) biriyiz ve malesef oyun yapamıyoruz hatta yapılanlarda dilimizin desteği yok.Artık damlar bizi sevmiyorlar paranoyasını bırakmamız lazım.Dünya kapitalizm dünyası malesef.Adamlar para kazanacakları yerlere yatırım yapmak istiyorlar.Sony i biliyoruz.Konsolundan değil sattığı oyundan para kazanıyor.Türkiyedeki satış potansiyelini Gow 3 e kadar anlayamadı.Gow 3 te satış rakamları biraz iyi olunca hemen yatırımlarını arttırdı.Malesef zihniyetlerimizi değiştirmediğimiz müddetçe oyun sektörünün ilerleyeceği yok bu ülkede.GT 5 ise inanın bana son şansımız.Burada birşeyler yaptı yaptık.Aksi takdirde kapı yüzümüze kapanır ve bir dahada kolay kolay açılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 12 Kasım 2010; 10:52:42 >

• Offff bekleyip signature edition almak lazım.Umarım erken gelir.İkisini birden almak biraz koyar bana(hem normal versiyon hemde signature).Cüzdanı olsun,model arabası olsun 200 sayfa kitapçık daha ne olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_38

Bende uzun zamandır oyun oynuyorum ve benimde yaşım 30 un üzerinde.Birtürlü kabul edemediğimiz veya etmek istemediğimiz gerçek şudurki, kopya oyunlar sektörü öldürmektedir.Türkiye gibi 80 milyon insanın yaşadığı avrupanın en büyük ülkerinden (Toprak bakımından) biriyiz ve malesef oyun yapamıyoruz hatta yapılanlarda dilimizin desteği yok.Artık damlar bizi sevmiyorlar paranoyasını bırakmamız lazım.Dünya kapitalizm dünyası malesef.Adamlar para kazanacakları yerlere yatırım yapmak istiyorlar.Sony i biliyoruz.Konsolundan değil sattığı oyundan para kazanıyor.Türkiyedeki satış potansiyelini Gow 3 e kadar anlayamadı.Gow 3 te satış rakamları biraz iyi olunca hemen yatırımlarını arttırdı.Malesef zihniyetlerimizi değiştirmediğimiz müddetçe oyun sektörünün ilerleyeceği yok bu ülkede.GT 5 ise inanın bana son şansımız.Burada birşeyler yaptı yaptık.Aksi takdirde kapı yüzümüze kapanır ve bir dahada kolay kolay açılmaz.

yahu kafa senelerdir aynı Türk ün Türk ten başka dostu yok.ezberledikleri laf bu.Türk ün Türk ten başka düşmanı yok aslında.birbirinin ayağını kaydırmak için ben çektim sende çek diyebilen.bir yere gelmek için en yakınındakilerini bile satabilen tek milletiz.sonra çıkıp demiyormular işte gelişeceğiz dünya ülkesi olacağız.al işte adam sana neredeyse yarı fiyatına babalar gibi Türkçe oyun veriyor.senide diğer gelişmiş ülkelerin yanında zikrediyor.sen çıkıp farklı olmak için jb den bahsediyorsun.ne olacak bu adamlar sırf kendilerini tatmin edecek diye belkide son oynayacağımız 2 oyun olacak gt5 ve kz3.

• Şu an 929 kişiyiz 1000 sınırını aşmamız lazım

TÜRKÇE PS3 OYUNLARI DESTEK PLATFORMU için desteğinizi esirgemeyin
  • Türkiye'de satılan PS3 sayısı şu anda 170-180 bin civarında ve buna spot satılan ürünler dahil değil. Belki bu sayı yıl sonu tahminlerine görede verilmiş olabilir. Ama Spot dahil yıl sonu rakamları 250 civarında bekleniyor... Bu rakamları Özgür Kirazcı kendisi açılladı. PS2'ye gelince bu efsane konsolun 200 bin adet satıldığını düşünen zihniyet ye oyundan anlamıyor ya da saymayı bilmiyor. PS2 her şekilde ülkemizde 500 ila 750 bin arasında satmış bir konsoldur ki, 1 milyonu da bulması olasıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Şu an 929 kişiyiz 1000 sınırını aşmamız lazım

Dostum akşam ben de üye olurum, malum iş bilgisayarı blokluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Türkiye'de satılan PS3 sayısı şu anda 170-180 bin civarında ve buna spot satılan ürünler dahil değil. Belki bu sayı yıl sonu tahminlerine görede verilmiş olabilir. Ama Spot dahil yıl sonu rakamları 250 civarında bekleniyor... Bu rakamları Özgür Kirazcı kendisi açılladı. PS2'ye gelince bu efsane konsolun 200 bin adet satıldığını düşünen zihniyet ye oyundan anlamıyor ya da saymayı bilmiyor. PS2 her şekilde ülkemizde 500 ila 750 bin arasında satmış bir konsoldur ki, 1 milyonu da bulması olasıdır...

ps2 için kaynak varmı ? hadi bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: haso_mari

quote:

Orijinalden alıntı: U_şen

Şu an 929 kişiyiz 1000 sınırını aşmamız lazım

Dostum akşam ben de üye olurum, malum iş bilgisayarı blokluyor

• Kaynak ben, yetmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Kaynak ben, yetmez mi?

Ayıp ediyon, yetmezmi fazla bile gelir
  • quote:

quote:

Bende uzun zamandır oyun oynuyorum ve benimde yaşım 30 un üzerinde.Birtürlü kabul edemediğimiz veya etmek istemediğimiz gerçek şudurki, kopya oyunlar sektörü öldürmektedir.Türkiye gibi 80 milyon insanın yaşadığı avrupanın en büyük ülkerinden (Toprak bakımından) biriyiz ve malesef oyun yapamıyoruz hatta yapılanlarda dilimizin desteği yok.Artık damlar bizi sevmiyorlar paranoyasını bırakmamız lazım.Dünya kapitalizm dünyası malesef.Adamlar para kazanacakları yerlere yatırım yapmak istiyorlar.Sony i biliyoruz.Konsolundan değil sattığı oyundan para kazanıyor.Türkiyedeki satış potansiyelini Gow 3 e kadar anlayamadı.Gow 3 te satış rakamları biraz iyi olunca hemen yatırımlarını arttırdı.Malesef zihniyetlerimizi değiştirmediğimiz müddetçe oyun sektörünün ilerleyeceği yok bu ülkede.GT 5 ise inanın bana son şansımız.Burada birşeyler yaptı yaptık.Aksi takdirde kapı yüzümüze kapanır ve bir dahada kolay kolay açılmaz.

yahu kafa senelerdir aynı Türk ün Türk ten başka dostu yok.ezberledikleri laf bu.Türk ün Türk ten başka düşmanı yok aslında.birbirinin ayağını kaydırmak için ben çektim sende çek diyebilen.bir yere gelmek için en yakınındakilerini bile satabilen tek milletiz.sonra çıkıp demiyormular işte gelişeceğiz dünya ülkesi olacağız.al işte adam sana neredeyse yarı fiyatına babalar gibi Türkçe oyun veriyor.senide diğer gelişmiş ülkelerin yanında zikrediyor.sen çıkıp farklı olmak için jb den bahsediyorsun.ne olacak bu adamlar sırf kendilerini tatmin edecek diye belkide son oynayacağımız 2 oyun olacak gt5 ve kz3.

Hey hey amigo! Dur sinirlenme.Galiba biz aynı taraftayız......

• Akıllı ol MSN ortamına çevirme burayı

• quote:

quote:

quote:

evet senden alıntı yapmamın sebebide aynı tarafta olmamız zaten

• quote:

quote:

quote:

Amigo bu sıralar fazla film seyrediyor , karıştırmış heralde

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.