Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GT5 icin SHOPTO siparisimi iptal ettim.

Turkce oyuna destek vermezsek, sikayet etmeye de hakkimiz olmaz.

1 hafta gec olsun, 5-10 TL fazla olsun ama kendi dilimde olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArenuS

@Strongiron

Bence uğraşılması gereken şey bu bende bu mantığı anlamıyorum adamlar Türkçe dublajlı ve ucuz oyun getiriyor sen diyorsun ucuz gelsin yeter ne yetmesi Türkçe varken İngilizce oynamak niye?Birde ingilizce biliyorum demişsin ben bilmiyorum ne olacak şimdi

Semih bey gereken cevabı vermiş bana teşekkur ederim ....

Arenus bak yanlış anlama maddi durumum iyi Türkçe oyun çıksın 200 Tl olsun gider alırım destek olurum farkındaysan böle bir uğraş içinde olan bir adama ben forum ortamıda olsa Bey diye hitap ederim ......

Fakat sen aldın ben aldım Türkçe bi kaç zengin daha aldı eeee gerisi adamın ps3 ü var bide 22 inc HDMİ girişli ekranı 3 tane Türkçe ps3 oyunu alacagına bir xbox alır ordada kaçak oynar :) nese ben cevabımı aldım zatende hani bu dediginiz şekilde olursa alan sayısı cok az olur..... Bi çıkar bidaha çıkmaz :) Türkçe mürkçe kalmaz.

Herşey için hayırlısı diyorum ben ama bu işler parayla tabi şunu sölemiştim avrupalı için oyun oynamak normal birşey Türkiye için LÜKS birşey......

• quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

Merhabalar,

Milletvekillerine, Aral firmasının normalde şu fiyattan satılan oyunları şu fiyattan satarak, insanları zor durumda bıraktıklarını ve vergi dışı satışa yönelttiklerinden bahsedebilirsiniz. Eğer bu fiyatlar olması gereken seviyeye çekilirse, satış rakamları artar ve ülkeye giren vergide büyük bir artış olur çünkü milyar dolarların döndüğü oyun sektörü gelişmiş olur.. Bundan bahsedebilirsiniz. En azından, varsayımlarla yerimizde oturmamış oluruz.

Heavy rain konusunda Özgür bey ile konuşmadım hiç. Açıkcası, bu konuda basına birşeyler söylediğini de bilmiyordum. Elbetteki bu eylemde zor bir işlem değil ama Heavy Rain'in kelime sayısı çok çok fazla olabilir. Bu iş sadece çevirmek ile bitmiyor. Oyuna aktarılması, Tester'ın proof-reading(çeviriyi detaylıca gözden geçiriyor ve oyunda deniyor), test süreci, Q&A geri dönüşü gibi bir sürü katmanı var. Yani biz çeviriyi bitirip verince hemen oyuna eklenmiyor. Sony, PSN üzerinden yapılan indirmeler ile bu rakamı karşılayıp, kara geçmesi zor gibi görünüyor, bence. Çünkü nereden baksanız en az 200 000 kelime vardır o oyunda. Yine de ben bu isteğinizi üstlere bildireceğim, madem bu kadar çok istek var ve PSN'den indiririz diyorsunuz. Size tavsiyem, elle tutulur bir kaynak-delil olması için, facebook'tan grup açın, kişi sayısıyla onları ikna edebilirim belki. Diğer türlü zor.

Kolleksiyon versiyona gelince, benim bahsettiğim kılavuz signature (Türkiye de premium diye geçecek) versiyonda da var. Bu açıklamama bel bağlamayın ama bence, premium %90, kolleksiyon %50 ihtimalle Türkiye'ye gelecektir.

Fakat, buraya dikkat, kolleksiyonda model araba, cüzdan, anahtarlık gibi şeyler var. Ülkemizin gümrüğü biraz karışık bildiğim kadarıyla. bunlar ekstra eksta vergi bindirtebilir ve bu da Türkiye'ye gelememesine yol açabilir. Sadece bir tahmin, şimdi aklıma geldi.

Arkadaşlar, Sony'i bilmiyorumda, benim ilk hafta satış beklentim 20 bin, 1. ay satış beklentim 50 bin :D Bu kadar örgütlendikten sonra.

Hayırlısı artık,

Çok teşekkürler

20 bin 50 bin gerçekden güzel rakamlar ama bu rakamlara ulaşmak için reklamlara ihtiyac yokmu örneğin gow3 de metrolarda billboard larda reklamları wardı hatta tv reklamı bile wardı GT 5 için bunlar yapılcakmı acaba?

• Açıkçası bu orjinal Türkçe oyun desteği konusunda bazı hususlar var...

1) Türkçe destekli oyunlar spotçularda satılmazsa pek tabii ki oyuncular orjinal oyun almaya yönelecektir. Bu konuda da yetkili firmaların bir kontrolü ve oyunların korsana ulaşmaması konusunda tedbir almaları gerekiyor. Ancak bunun da tekel bir fiyat oluşturmaması şart. Böyle bir tehlike de mevcut.

2) Oyuncuların orjinal oyun almaya yönlendirilmesi için yine belli bir fiyatlandırma politikası şart. Mesela şu sıralar Sony mağazalarında satılan oyunlar 99 TL den ilk çıktığında satışa sunuluyor. Sonraki aylarda ise fiyat indirimine gidiliyor. Bu fiyat politikasına diğer yetkili Teknosa, D&R vd. gibi firmalar da uygulamalı. Aksi takdirde aylar önce çıkmış bir oyunun hala ilk çıktığı fiyattan satılması orjinal oyun alınması hususunda bir dezavantaj yaratacak, dolayısıyla da oyuncular spotçulara yönelmek durumunda kalacaktır. Misal önceki yazılanlarda Modern Warfare oyununun halen mağazalarda 145 TL gibi bir fiyattan satışta olması gösterilmiş ki, bu da bir gerçek.

3) Spotçulara yönelten bir diğer unsur ise oyunların elden çıkarılması ve takas imkanının olması. Orjinal oyun alımında ise böyle birşey sözkonusu değil. Aldığınız orjinal oyunu, kalkıp Sony, teknosa vg. mağazalarda takas edemezsiniz. Eh orjinal ve bandrollü oyunu sonradan gidip spotçuya vermek ve takas etmek, üstüne üstlük bir meblağ ödemek de pek mantıklı olmayacaktır.

İşte bu hususlar nazarında firmaların Türkiye şartlarında, kişisel milli geliri, satınalma gücünü dikkate alarak etkin bir fiyatlandırma ve satış politikası uygulamaları durumunda orjinal oyun satışına yönelik bir patlama ve ilerleme yaşanacağına inanmaktayım. aksi takdirde olduğu gibi giderse mağazada 145 TL den satılan geçmiş bir oyunu dolayısıyla spotçudan çok daha ucuz ve makul fiyata almaya devam edeceğim. Yine Türkçe çıkmış yeni bir oyun spotçu da (Eğer spotçularda da satılacak olursa)90 TL-100 TL iken mağazada 170-180 TL gibi bir fiyat olursa yine spotçuya yöneleceğim. Sonuçta alımgücüm belli ve nihayetinde bir tüketiciyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 11 Kasım 2010; 17:08:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kyran

Açıkçası bu orjinal Türkçe oyun desteği konusunda bazı hususlar var...

1) Türkçe destekli oyunlar spotçularda satılmazsa pek tabii ki oyuncular orjinal oyun almaya yönelecektir. Bu konuda da yetkili firmaların bir kontrolü ve oyunların korsana ulaşmaması konusunda tedbir almaları gerekiyor. Ancak bunun da tekel bir fiyat oluşturmaması şart. Böyle bir tehlike de mevcut.

2) Oyuncuların orjinal oyun almaya yönlendirilmesi için yine belli bir fiyatlandırma politikası şart. Mesela şu sıralar Sony mağazalarında satılan oyunlar 99 TL den ilk çıktığında satışa sunuluyor. Sonraki aylarda ise fiyat indirimine gidiliyor. Bu fiyat politikasına diğer yetkili Teknosa, D&R vd. gibi firmalar da uygulamalı. Aksi takdirde aylar önce çıkmış bir oyunun hala ilk çıktığı fiyattan satılması orjinal oyun alınması hususunda bir dezavantaj yaratacak, dolayısıyla da oyuncular spotçulara yönelmek durumunda kalacaktır. Misal önceki yazılanlarda Modern Warfare oyununun halen mağazalarda 145 TL gibi bir fiyattan satışta olması gösterilmiş ki, bu da bir gerçek.

3) Spotçulara yönelten bir diğer unsur ise oyunların elden çıkarılması ve takas imkanının olması. Orjinal oyun alımında ise böyle birşey sözkonusu değil. Aldığınız orjinal oyunu, kalkıp Sony, teknosa vg. mağazalarda takas edemezsiniz. Eh orjinal ve bandrollü oyunu sonradan gidip spotçuya vermek ve takas etmek, üstüne üstlük bir meblağ ödemek de pek mantıklı olmayacaktır.

İşte bu hususlar nazarında firmaların Türkiye şartlarında, kişisel milli geliri, satınalma gücünü dikkate alarak etkin bir fiyatlandırma ve satış politikası uygulamaları durumunda orjinal oyun satışına yönelik bir patlama ve ilerleme yaşanacağına inanmaktayım. aksi takdirde olduğu gibi giderse mağazada 145 TL den satılan geçmiş bir oyunu dolayısıyla spotçudan çok daha ucuz ve makul fiyata almaya devam edeceğim. Yine Türkçe çıkmış yeni bir oyun spotçu da (Eğer spotçularda da satılacak olursa)90 TL-100 TL iken mağazada 170-180 TL gibi bir fiyat olursa yine spotçuya yöneleceğim. Sonuçta alımgücüm belli ve nihayetinde bir tüketiciyim.

Çok doğru tespitler, katılıyorum. Özellikle spotçulardaki takaslama alternatifi gözümüzden kaçan bir gerçek...

• bazı arkadaşlar bugüne kadar konsollara Türkçe destek konulmadı falan diyor.Mesela PS3'ün ana menüsünde de Türkçe yok.Ama sony marka fotoğraf makinesi,kamera,lcd tv vs... çoğunda Türkçe menü var.Neden çünkü bu ürünler genel olarak faturalı olarak alınıyor.Peki PS1,PS2 ve PS3 kaç kişi faturalı aldı? Mesela ben PS1 ve PS2'yi faturalı almamıştım, malum sebeplerden dolayı.Bir tek PS3'ü faturalı resmi Sony Eurasia garanti belgeli aldım.Beyler sorun bizde firmalarda değil, yeter ki öz eleştiri yapabilelim.
  • quote:

Sony daha sonra , eskiyen oyunlarin fiyatinin dusmesi anlaminda kendi shoplarinin disinda ki saticilara nasil baski yapsin ki ?
    Yapamazsin, diyemezsin ki ben su fiyata veriyorum sende ver.
    Bunu arastiricak, irdeleyecek olan kullanicidir ki zaten sony shoplarda 50 milyon surda ise 140 milyon o zaman ben gidiyim SPOTCU dan aliyim demek de absurtcenin arapcasi.
    SOny nin sorumlu olmadigi mekanlardan, saticilarin uyanikliklarindan sony i sorumlu tutup sonra yine SONY e kizip gidip spotcudan oyun almak ???
    Bir kac kez daha dusunmenizi rica ediyorum lutfen :)

• bazı yorumlara akıl erdiremiyorum , mantığını çözemiyorum.Gow3 ile Türk oyuncuları için önemli bir adım atıldı ve devamı için
    GT5 ve KZ3'ün satış rakamları çok önemli.

herkes çeşitli oyun konularında neden Türkiye bayrağı yok neden Türkçe seçeneği yok diye ağlaşmasını biliyor.iyi de sen olması için
    ne yaptın?

beğenmediğimiz 3-5 milyonluk ülkelerde bu oyunlar daha fazla satılıyor.oyun pahalı diyorsun Sony sana spot fiyatlarından oyun çıkarıyor.

yine yaranamıyor.sonuç olarak ortada bir pazar ve bir ticaret var.herşey karşılıklı sen bir adım atarsan firma iki adım atar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodion Raskolnikov -- 11 Kasım 2010; 20:36:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmf

konuyu şimdi gördüm ve iki çift lafım olacak benimde semih bey'e

Semih bey, yazdıklarınızı okudum. Oyunların türkçeleşetirilmesi konusundaki özverinizi yada enazından temenninizi çok iyi anlıyabiliyorum. Fakat şu gerçeğide unutmayalım, ülkemizde oyunları satan malum firmanın fiyatları insanlık dışı. Kendim adıma konuşayım, o malum firmadan oyun alacağıma alıp oynamam daha iyi.

Gel gelelim sonynin sattığı oyunlara. Ben shopto denilen siteden oyunumu 12 pounda getirtebiliyorum mesela assassin's creed 2den örnek vereyim. Bu oyun sonyde 12 pounda düşüyormu acaba? Bir oyuncu dinozor olarak şu konuda hiçbir beklentim yok yapımcı firmalardan, türkçe olup olmamasıda benim pek umrumda değil. hatta olmamasını bile temenni edebilirim. BUgüne kadar türkçe dublaj filmler nekadar kaliteli olduysa oyunlarında bir o kadar kaliteli(!) olacağından şüphem yok...
    Benim tek istediğim dışarıda dolaşırken rafta hoşuma giden oyunu alıp eve gidip oynayabilme isteğidir. Nedense oyunları hep ingiltereden alıyorum ve elime ulaşması min. 1 hafta sürüyor. Gönül ister raflarda bir yıllık oyunları 40-50 TLye görelimde alıp oynayalım ama nerede o günler...

dünyada en kaliteli düblaj yapan ülke Türkiyedir canım kardeşim. Bir zahmet internetten ingiliz fransız yada rus düblajlarını bir incele o beğenmediğin film düblajları için facebookta grup açarsın

• quote:

Birader sen spotçuların sattığı oyunları korsan sanıyorsun sanırım?

1) Spotçular orijinal oyun satar, getirdiği oyunların Türkiye'ye resmi olarak getirilen oyunlardan hiç bir farkı yoktur. Sonuçta orijinal oyun sattıkları için Sony gibi firmaların bu dükkanları şikayet edip, yaptırım uygulatabileceklerini sanmıyorum. E heriflerin zaten dükkanlarında yazar kasa var, akşam Z raporu alıyor bitiyor olay. Kolay kolay kimse dokunamaz onlara.

2) Sony mağazasında satışa sunulan bir oyun 99 tl ise başka bir markette de en fazla bundan 10 lira fazladır. Fiyatları pek takip etmiyorsun belli oluyor. Sony, mağazalarında kendi getirdiği oyunları satıyor ve dolayısıyla bu getirdiği oyunları diğer D&R, MM gibi marketlere de o veriyor. Dolayısıyla heryerde fiyatı aşağı yukarı aynı oluyor. Senin bahsettiğin MW2 örneği Aral'a ait. MW2'yi, Sony mağazasında 99 liraya, D&R'da 145 liraya gördüysen ellerinden öperim.

3) Takas olayı güzel bir ticaret şekli. Fakat gidip bandrollu oyunu da takaslayabilirsin, sonuçta aldığın oyun da orijinal. Dolayısıyla böyle bir aksiyon almak senin dediğinin aksine gayet mantık olur.

Sözün özü, olayı böyle milli gelir, alım gücü vs bu tarz ajitasyonlarla bel atına düşürmemek lazım. Gerçekler ortada, oyunlar eğer Türkçe çıkar ve spotçularla aynı fiyata çıkarsa alınmaması için hiçbir mazeret yok. Asgari maaşla spotçuya paran yetiyorsa, gidip marketten de pekala alabilirsin.

Sistemli şekilde başlıktaki içerik köreltiliyor yalnız, dikkatimi çekmedi değil.

• Sayın Wassermann, sizin belirttiğiniz üzere pek tabii ki spotçularda satılan oyunlar kopya değil. Tabii orjinal yazarken, bandrol kelimesini kullansam daha anlaşılır olacaktı haklısınız, ayrımı bandrol açısından yaptım. Takdir edersiniz ki, konumuz da bandrollü oyunlara verilen/verilecek destekle ilgili. Yine yanlış anlamış olacaksınız ki, MW2 nin sony de satıldığı konusunda değil, aksine mağazalarda 145 TL iken Spotçularda 60-70 TL gibi fiyatlardan satıldığını belirtmek istemiştim.

Açıkçası bununla birlikte yüksek bir meblağ verip, bandrollü oyunun yerine ara farkı verip bandrolsüz bir oyun almayı kendimce mantıklı bulmuyorum. Siz bulabilirsiniz pek tabii, o sizin düşünceniz ne de olsa. Eğer ki bandrollü oyun ile başka bir bandrollü oyun takas edilirse o vakit durum değişir tabii.

Aynı fikirde olduğumuz husus, spotçularla oyunların aynı fiyata çıkması ve dolayısıyla Türkçe, bandrollü oyunlara, oyuncuların yönelmesi. Velakin şu düşüncenize katılamayacağım ki, siz şimdi spotçunun satış fiyatı ile mağazada satış fiyatı arasındaki farkı az mı buluyorsunuz? neredeyse 50-80 arası bir fiyat sözkonusu...az bir meblağ mı bu sizce? yine alım gücü, ve diğer unsurları siz hor görebilirsiniz, ancak bunlar günümüzde ekonomik gerçekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 11 Kasım 2010; 21:12:41 >

• adam haklı beyler
  • quote:

Aynı fikirde olduğumuz husus, spotçularla oyunların aynı fiyata çıkması ve dolayısıyla Türkçe, bandrollü oyunlara, oyuncuların yönelmesi. Velakin şu düşüncenize katılamayacağım ki, siz şimdi spotçunun satış fiyatı ile mağazada satış fiyatı arasındaki farkı az mı buluyorsunuz? neredeyse 50-80 arası bir fiyat sözkonusu...az bir meblağ mı bu sizce? yine alım gücü, ve diğer unsurları siz hor görebilirsiniz, ancak bunlar günümüzde ekonomik gerçekler.

Öyle birşey söylemedim. Ben başlıkta belirtilen oyunlardan bahsediyorum. Siz hala olayı memleket meselesine döndürmeye devam ediyorsunuz, lokal bir şeyi tartışıyoruz şu an. Sony yeni çıkaracağı iki hit oyunu Türkçe olarak ve dediklerine göre yine GoW3 fiyatlarında yani spotçu fiyatına piyasaya sürecek. Bu durumda bizim yapmamız gereken oyunu gidip resmi ve kitabına kanununa göre uygun satan yerlerden temin etmek olacak. Bundan bahsediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wassermann

İçip içip buraya mı yazıyorsunuz, anlamıyorum.

Pm attım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim35

quote:

Semih bey, yazdıklarınızı okudum. Oyunların türkçeleşetirilmesi konusundaki özverinizi yada enazından temenninizi çok iyi anlıyabiliyorum. Fakat şu gerçeğide unutmayalım, ülkemizde oyunları satan malum firmanın fiyatları insanlık dışı. Kendim adıma konuşayım, o malum firmadan oyun alacağıma alıp oynamam daha iyi.

Gel gelelim sonynin sattığı oyunlara. Ben shopto denilen siteden oyunumu 12 pounda getirtebiliyorum mesela assassin's creed 2den örnek vereyim. Bu oyun sonyde 12 pounda düşüyormu acaba? Bir oyuncu dinozor olarak şu konuda hiçbir beklentim yok yapımcı firmalardan, türkçe olup olmamasıda benim pek umrumda değil. hatta olmamasını bile temenni edebilirim. BUgüne kadar türkçe dublaj filmler nekadar kaliteli olduysa oyunlarında bir o kadar kaliteli(!) olacağından şüphem yok...
    Benim tek istediğim dışarıda dolaşırken rafta hoşuma giden oyunu alıp eve gidip oynayabilme isteğidir. Nedense oyunları hep ingiltereden alıyorum ve elime ulaşması min. 1 hafta sürüyor. Gönül ister raflarda bir yıllık oyunları 40-50 TLye görelimde alıp oynayalım ama nerede o günler...

dünyada en kaliteli düblaj yapan ülke Türkiyedir canım kardeşim. Bir zahmet internetten ingiliz fransız yada rus düblajlarını bir incele o beğenmediğin film düblajları için facebookta grup açarsın

Haklısın, Dünyada bu dublaj işini en iyi yapan ülkelerden biriyiz.

• DAHA ÖNCE SANIRSAM 1 SENE ÖNCE YİNE BÖYLE TÜRKÇE OYUN HAKKINDA BİR BAŞLIK VARDI

BENDE YORUM YAZDIM NİYE ÇIKMIYOR TÜRKÇE OYUN GİBİSİNDEN BİR SİVRİZEKA CEVAP OLARAK

İNGİLİZCE ÖĞREN !!! DİYE CEVAP YAZMIŞTI. YANİ BURDA NEKADAR ALINTI YAPIPTA CEVAP

YAZSANIZDA (NE ANLATIRSANIZ ANLATIN ,ANLATTIĞINIZ KARŞINIZDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR )

O YÜZDEN KİM NE YAPARSA YAPSIN !!BEN ŞAHSEN DENİLEN GİBİ UYGUN FİYATLI ÇIKACAKSA SONY SHOP'TAN ALACAĞIM HERKEZİDE TABİKİ MADDİ DURUMU EL VERDİĞİ SÜRECE SONY SHOP'TAN ALMASINI TAVSİYEE DİYORUM.

BİRDE ÇEVİRİ YAPAN ARKADAŞA ÖNERİ EĞER YETKİLİLERE İLETİRSE REKLAM YAPILMASI LAZIM

REKLAMLARDA FİYAT BELİRTİLİRSE BİLGİSİ OLMAYANLARDA BİLGİLENİR
  • Bir de sony mağazalarının v.s taksit imkanı var. Oyun 120 lira bile olsa 12 taksit yaptırsak ayda 12 lira olacak maddi durumları etkilemez bile.
    Hangi spotçu taksit yapıyor yapsa bile vade farkı üstüne daha 100 lira koyar. Yani fiyatlar bu şekilde gelirse 80-120 arası spotçu piyasası biter.
  • sözüm meclisten dışarı ama şunu belirmet isterim...bu forumda bir çok kişinin birkaç üyeliği var biriyle yorum yazıyor diğeriyle onaylıyor bir diğeriylede destekliyor o yüzden kendinizi pek yormayın derim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

quote:

Orijinalden alıntı: kerim35

quote:

Haklısın, Dünyada bu dublaj işini en iyi yapan ülkelerden biriyiz.

Kesinlikle. Yabancı forumları takip ediyorum. En iyi dublaj yapan ülkeler arasında çoğu kişi Türkiye'yi sayıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Bir de sony mağazalarının v.s taksit imkanı var. Oyun 120 lira bile olsa 12 taksit yaptırsak ayda 12 lira olacak maddi durumları etkilemez bile.
    Hangi spotçu taksit yapıyor yapsa bile vade farkı üstüne daha 100 lira koyar. Yani fiyatlar bu şekilde gelirse 80-120 arası spotçu piyasası biter.

Sizinle aynı fikirdeyim. Takas konusunda ise pekala oyuncular kendi aralarında takas yapma yoluna da gidebilir.

Dublaj konusunda, Türkiye gerçekten ileri safhada. öyle ki oyuncunun gerçek sesi ile, seslendirme sanatçısının sesi arasında benzerliğe şaşırmamak elde değil. Hatta bazı yapımların seslendirmeleri, orjinalinden çok daha iyi olabiliyor. Misal Buz Devri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyran -- 12 Kasım 2010; 12:41:40 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.