Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gow 3 dünya üzerinde 3,5 milyon civarı sattı benim bildiğim.. 40 bininin türkiye'den olması bence yeterli olmalı masraflara..

ama gerçekten şu sorunun cebaını merak ediyorum: Türkçe oyunların devam edebilmesi için(mesela infamous 2 yi türkçe oynayabilmek için) GT5 ve Killzone 3'ün minimum kaç satması gerekiyor?
  • Arkadaşın da dediği gibi Infamous'un Türkçe olabilmesi için, bana kalırsa ilk ayda en az 50 bin satış rakamının geçilmesi gerekiyor. Zaten 105 ve 125 TL arasında değişen fiyatlarda görüldüğü gibi, Sony bunun kolay birşey olması için uğraşıyor.

50 bin geçilir mi? Bence çok rahat geçilir çünkü daha önce hiçbir amaç için bu kadar çok oyuncu kenetlenmemişti. Böyle bir destekleme olmasaydı, zor olurdu bu.

PS3'ün menüsünün Türkçe yapılmaması, bildiğiniz bir sebebe bağlı değil. Bu uzun bir süreç ister. Şu an, neredeyse bütün kullanım kılavuzlarında, oyunlarda yönegergeler İngilizce menü üzerinden gidiyor, anlatım yapıyor. Yani Türkçe'ye dönüşmesi için yeni ürünlerin gelmesi lazım ki Türkçe kaynaklar yaygınlaşsın. Bu en nihayetinde olacaktır ama.. Yoksa arkadaşlar, PS3 menüsünü çevirmek, en fazla 30 dk alır. Yani durum, tahmin ettiğiniz gibi değil. Sinirlenmemek lazım.

Unutmadan, önceki konulara ithafen, takasın yasadışı ve yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Teşekkürler desteğiniz için

• Sahsen ben Hiç bir firmanın 20-30bin satıslarla o ülkeye destek yapacagını sanmıyorum.70 milyonluk ülkede 20-30bin satıslar cok az zaten en az 100.000 olması lazım destek verilmesi için.ama Misal ARAL spotculara Dedikleri gibi kendisi veriyor ama sizce ARALın türkyede bukadar satıldı diyemi ? söylüyor sanıyorsunuz misal Türkçe kitapcıklı Pes 2011 ler girdi piyasa spotla ? acaba ARAL bu oyunları Alırken misal ilk parti 50.000bin aldı ? bunu spotcular vs satarak elden cıkarttı konami gidipte resmi satıslarammı bakar yoksa ARAL'a sattıgı adetemi bakar .yani ARAL da Konamide biliyordur heralde kimsenn gidipte 110$ oyun almıcagını.el altından satıldıgını.Spot'u Kötü degil okadar resmi rakamlara islenir.SONY Kendi getirdigi için SONY Shoplardan almak mantıklı.sonucta spotada bi yerden temin edilip verilcek.ama SONY Acısından Türkce oyun istiyorsak Sony shoplardan alınması mantıklı. Bu arada Eur versionu nete düsmü galiba 15gb mis oyun GT 5'in yabancı forumlarda konusuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 20 Kasım 2010; 12:38:01 >

• 100 000 gibi bir satış rakamı, bütün firmaların dikkatini çeker ve rekabet başlar. Bu da fiyatları etkiler, iyi anlamda.

100 000 rakamı sonraki etaplarda rahatlıkla ulaşılabilinecek bir rakam. Olmayacak birşey değil yani. En iyisi, bekleyip görmek.Türk oyuncusu olarak, hepimizin tepkisini bende çok merak ediyorum.

Hayırlısı.
  • En güzeli de çoğu spotçuda ve shopto'da olmayan 10 taksit olayı. :D Alırım oyunumu ayda öderim 10 TL mis gibi oynarım GT5'imi Türkçe. :)
  • Hocam oyunun Türkiye'de ne zaman çıkacağıyla ilgili bir bilginiz var mı? Malum 1 Aralık'ta çıkacağı muhabbetleri dönmekte.
  • bence 50 bin satışa belki yaklaşılabilir, ama 100 bin çok uzak gibi görünüyor.. JB olmasaydı belki derdim... benim düşüncem GT ve Killzone 3'ten sonra türkçe oyun biraz zor gelir..

Ben her türlü destek olup alacağım iki oyunuda ama eğer 100 bin ise bunun çıtası, maalesef çok zor bu kopya olaylarıyla beraber..

Neyse umarım gerçekleşir.. infamous 2 ve uncharted 3'ün türkçe olabilme ihtimali bile şimdilik umut verici

Bu arada Little Big Planet 2'de Türkçe çalışması yapıldı mı? yapılmdıysa da GT gibi 107 lira gibi bir fiyattan oyunu satar mı acaba sony?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tahmazoğlu Tahir

KZ3 ve gt5 i alacağım inşallah Türkiye'den bandrollü olarak İnşallah gereken satışı yapar da Türkçe oyunların devamı gelir

benim gibi ARAL GAME'den alın işte gidip spotçulardan alacağınıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

100 000 gibi bir satış rakamı, bütün firmaların dikkatini çeker ve rekabet başlar. Bu da fiyatları etkiler, iyi anlamda.

100 000 rakamı sonraki etaplarda rahatlıkla ulaşılabilinecek bir rakam. Olmayacak birşey değil yani. En iyisi, bekleyip görmek.Türk oyuncusu olarak, hepimizin tepkisini bende çok merak ediyorum.

Hayırlısı.

Neden türkiyeye yurtdışından ps3 oyunu pazarlayan şirketler yok denecek kadar az önce buna bi çare bulun!.. ARAL GAME gibi 2-3 tane daha firma olsa oyunların fiyatı düşer haksızmıyım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10Gheorghe_Hagi10

quote:

Orijinalden alıntı: 23 Studios

100 000 gibi bir satış rakamı, bütün firmaların dikkatini çeker ve rekabet başlar. Bu da fiyatları etkiler, iyi anlamda.

Hayırlısı.

Neden türkiyeye yurtdışından ps3 oyunu pazarlayan şirketler yok denecek kadar az önce buna bi çare bulun!.. ARAL GAME gibi 2-3 tane daha firma olsa oyunların fiyatı düşer haksızmıyım..

Sanmıyorum aral gameden başka tiglon var oda aynı Türk insanının oyunlar hakkında bilgisizliginden yararlanıp 180 tl oyun satmak varken neden 120 tl ye satsınki.

• quote:

Orijinalden alıntı: ares88

bence 50 bin satışa belki yaklaşılabilir, ama 100 bin çok uzak gibi görünüyor.. JB olmasaydı belki derdim... benim düşüncem GT ve Killzone 3'ten sonra türkçe oyun biraz zor gelir..

Ben her türlü destek olup alacağım iki oyunuda ama eğer 100 bin ise bunun çıtası, maalesef çok zor bu kopya olaylarıyla beraber..

Neyse umarım gerçekleşir.. infamous 2 ve uncharted 3'ün türkçe olabilme ihtimali bile şimdilik umut verici

Bu arada Little Big Planet 2'de Türkçe çalışması yapıldı mı? yapılmdıysa da GT gibi 107 lira gibi bir fiyattan oyunu satar mı acaba sony?

Sony kendi oyunlarını bundan sonra zaten 49-89-100-130 TL arasında satacak, sattıracak... Özgür Kirazcı kendi söyledi.. Sony'in çıkardığı tüm oyunların satış fiyatları böyle olacak

• quote:

Orijinalden alıntı:
    Arkadaşın da dediği gibi Infamous'un Türkçe olabilmesi için, bana kalırsa ilk ayda en az 50 bin satış rakamının geçilmesi gerekiyor. Zaten 105 ve 125 TL arasında değişen fiyatlarda görüldüğü gibi, Sony bunun kolay birşey olması için uğraşıyor.

50 bin geçilir mi? Bence çok rahat geçilir çünkü daha önce hiçbir amaç için bu kadar çok oyuncu kenetlenmemişti. Böyle bir destekleme olmasaydı, zor olurdu bu.

PS3'ün menüsünün Türkçe yapılmaması, bildiğiniz bir sebebe bağlı değil. Bu uzun bir süreç ister. Şu an, neredeyse bütün kullanım kılavuzlarında, oyunlarda yönegergeler İngilizce menü üzerinden gidiyor, anlatım yapıyor. Yani Türkçe'ye dönüşmesi için yeni ürünlerin gelmesi lazım ki Türkçe kaynaklar yaygınlaşsın. Bu en nihayetinde olacaktır ama.. Yoksa arkadaşlar, PS3 menüsünü çevirmek, en fazla 30 dk alır. Yani durum, tahmin ettiğiniz gibi değil. Sinirlenmemek lazım.

Unutmadan, önceki konulara ithafen, takasın yasadışı ve yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum.

pekı sız 23 Studios olarak oyuncuların beklentılerıne cevap vermek (aynı zamanda destek olmak adına) en azından bazı oyunlara (RDR -Heavy Rain-gow gıbı) tr altyazı (dublaj degıl) destegını psn tr uzerınden satısa sunarak vermek ımkanınız varmı.. yada boyle bır dusuncenız&projeniz mevcutmu
    not: turk oyun sektorunun gelısmesıni sonuna kadar destekliyorum...
    GT5 kıllzone 3 u bondrollu alacagım... ( not: hatta bır aptallık edıp fıfa 09-10-11 ı bıle bandrollu (aral) aldım... ama aralın musterı hızmetlerı 0-sıfır- (yuz uzerınden) seneye de ya futbol oyunu almıcam yada malum yontemlerı denemeyi düşünüyorum.
    saygılar..

• LBP'nin neyini türkçe yapıcaklar oyunda karakterlerin konuştuğu yok
  • Merhabalar.

Sony'nin eski oyunlarına Türkçe dil desteği vereceğine açıkcası inanmıyorum. İşler çok farklı yürüyor çünkü. Böyle birşey, ancak şaşırtan satış rakamları ve mutlaka Sony Türkiye'nin baskısı ile olur. Diğer türlü zor.

Projelerim var elbette. Fakat hepsi için, daha önce de söylediğim gibi, Türk oyuncularının onlara yapılan bir jeste nasıl karşılık verdiğini ispatlamam gerekiyor. Yani elimde resmi kayıtlar olmalı. Yoksa çok büyük firmalar ile yakın ilişkiler içerisindeyim şu an. Yani kısaca 2011'in ilk çeyreğinde, İnşallah size güzel haberler vereceğim. Dediğim gibi, her şey bize bağlı.

Eğer satışlar iyi giderse, Uncharted 3 dahi Türkçe olacaktır. Size o kadarını söyleyeyim. Bu yüzden GT5 ve KZ3 gibi oyunların orijinal alınması için elimizden geleni yapalım. Yapalım ki, yıl 2020 olduğunda, hala ingilizce oyunlar oynamıyor olalım.

Bana göre, Aral ve Tiglon'un birbirinden pek fazla bir farkı yok. Gerçi tiglon, Sony'nin yeni tutumundan biraz çekinmiş olsa ki, bazı oyunları birazcık daha ucuz(!) bir fiyattan satmayı planlıyor(muş).

Teşekkürler

• 23Studios bir kıyak yapta ver artık şu Killzone 3 ün dublaj sanatçılarının isimlerini, ha ne dersin
  • Uncharted 3 türkçe olsun 5tane alırım orj şahsen internetten verdim siparisi hepsisonyden bekliyorum.ama Su Uncharted 3 türkce olursa oynamaktan sıkılmam :D sahsen sadece metinlerin türkce olması yeterli benim için. Dublaj olunca ayrı bi keyif oluyor Crysis 'de oldugu gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: erologuz

quote:

Orijinalden alıntı:
    Arkadaşın da dediği gibi Infamous'un Türkçe olabilmesi için, bana kalırsa ilk ayda en az 50 bin satış rakamının geçilmesi gerekiyor. Zaten 105 ve 125 TL arasında değişen fiyatlarda görüldüğü gibi, Sony bunun kolay birşey olması için uğraşıyor.

pekı sız 23 Studios olarak oyuncuların beklentılerıne cevap vermek (aynı zamanda destek olmak adına) en azından bazı oyunlara (RDR -Heavy Rain-gow gıbı) tr altyazı (dublaj degıl) destegını psn tr uzerınden satısa sunarak vermek ımkanınız varmı.. yada boyle bır dusuncenız&projeniz mevcutmu
    GT5 kıllzone 3 u bondrollu alacagım... ( not: hatta bır aptallık edıp fıfa 09-10-11 ı bıle bandrollu (aral) aldım... ama aralın musterı hızmetlerı 0-sıfır- (yuz uzerınden) seneye de ya futbol oyunu almıcam yada malum yontemlerı denemeyi düşünüyorum.
    saygılar..

hocam 100 üzerinden de olsa 10 üzerinden de olsa 0'lık bir oran aynı oranı verir

• quote:

Orijinalden alıntı: gamyonlu34

quote:

quote:

Orijinalden alıntı:

saygılar..

hocam 100 üzerinden de olsa 10 üzerinden de olsa 0'lık bir oran aynı oranı verir

aydınlatma ıcın ne kadar tesekkur etsem azdır... (dıger ı ıcın oldugu gıbı burdada olayı esprı ıle cevaplamak en guzeli...)
    uzerıne alınma saka yollu ımalarımı ok..(bazen yaparım boyle seyler..)

• quote:

Orijinalden alıntı: gamyonlu34

quote:

quote:

Orijinalden alıntı:

saygılar..

• Biraz kişisel bir soru sormak istiyorum tabikide sizler profesyonel yaklaşıyorsunuz.Sonuçda bunlar sizin ekmek paranız ama ben olsam killzone 3 çeviri ekibinde yada panosunda kendi ismimi görsem gözüm titrer.

Spoiler manyağı olurum.

Bazen keşke başka bir oyunnun ekibinde olmak istermiydiniz ? tabi daha elinizdeki oyunların çeşitleride az.Yada çok sevdiğiniz oyunun cevirisini yapmak istermiydiniz ?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.