Şimdi Ara

Türkçe Oyunlar hakkında (23 Studios) Gran Turismo 5, KillZone 3, Start the Party, Mount&Blade, Trine (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
3
Favori
65.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thuglife

Aral'dan hiç bir zaman oyun almamaya kararlıyım fiyatlarında hiç bir değişiklik yapmadığı sürece. Sony Center'lara yöneleceğim Türkçe oyunlar için destek anlamında ama geçen gün gittiğim bir Sony mağazasında Heavy Rain 179 TL idi ardından aynı mağaza içerisinde bakınırken gözüme Move desteği olan Heavy Rain'i gördüm onunda fiyatı 79 TL'idi şimdi bu iki oyun arasındaki fark nedir move destekli olan oyun dual shock'larla oynanmiyor mu?

ikisi de aynı oyun... ikisini de istediğin gibi oynarsın... move edition olanında son update diskin içinde, normalinde netten update çekiyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mentese44

quote:

Orijinalden alıntı: ftorun

quote:

Türkçe desteği vermek için orjinal oyun almamızı bir gereklilik olarak sunmasına karşıyım. karşıyım.. karşıyım..

dostum bunun gereklilik olarak sunulmasına bile gerek yok çünkü 2+2 4 yani adamlar (sony) bu işi babasının hayrına yapmıyor, amaçları para kazanmak ve satış yapamadıkları yere yatırım yapmaz, para harcamazlar. Buna rağmen geçtiğimiz günlerde türkçe olacağı açıklanan 3 oyun var karşımızda ve bunlar tamamen sony türkiye'nin çabalarıyla ortaya çıktı.
    Arkadışımız da mantıklı olarak diyor ki bu oyunların satışı önümüzdeki senelerde çıkacak oyunlara (diablo 3, hilf-life 3, mgs vs vs) türkçe seçeneği eklenmesini etkileyecek.
    Bu bir zorunluluk felan değil ama satmazsa da adam gidip de dil desteği için para harcamaz yani.

Bak kardeş, bu ülkede yıllardır konsol satılıyor..
    Korsan olsun yada olmasın, jw olsun yada olmasın, milyonlarca konsol satılmadımı bu ülkede..
    Şimdi farzetki Türkiye'de bir tane bile orjinal oyun bile satmamış olsun.. Sırf o sattığı milyonlarca konsolun hatırına bir Türkçe altyazı (Dublaj demiyorum altyazı diyorum) eklemesi gerekmiyormu.
    Sadece bir altyazı eklemek için kaç konsol daha satması lazım söylermisin..
    Bir oyuna eklenecek altyazı emin ol bir filden değil bir diziden bile kısa olur..
    Söylemek istediğim bu sadece..
    Tabiki bende istiyorum Türkçe emin ol ne kadar istediğimide tarif edemem.

Sence kaç kişi spotçulardan makina aldı ya da Avrupa'dan getirdi hiç düşündün mü ?

• mentese44

Arkadaşım sürekli ilk adımı onlar atsın diyorsun, adamlar 3 tane oyunu Türkçe çıkararak ilk adımı attılar şimdi sıra bizde yoksa bu oyunlarun Türkçe çıkacağından haberin yok mu?
  • adam tekdüze yapılmış fps ye göre ilerleyen film altyazıyla oyun altyazısını bir tutuyor.hatta oyun altyazısı daha kolaymış.oyunlar bs player lamı çalışıyor senin pc de hocam.srt dosyasını oyun ekranına sürükleyip Türkçe oyunmu oynuyorsun.hey büyük Allah ım ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oprichniki

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ftorun

quote:

Türkçe desteği vermek için orjinal oyun almamızı bir gereklilik olarak sunmasına karşıyım. karşıyım.. karşıyım..

dostum bunun gereklilik olarak sunulmasına bile gerek yok çünkü 2+2 4 yani adamlar (sony) bu işi babasının hayrına yapmıyor, amaçları para kazanmak ve satış yapamadıkları yere yatırım yapmaz, para harcamazlar. Buna rağmen geçtiğimiz günlerde türkçe olacağı açıklanan 3 oyun var karşımızda ve bunlar tamamen sony türkiye'nin çabalarıyla ortaya çıktı.
    Arkadışımız da mantıklı olarak diyor ki bu oyunların satışı önümüzdeki senelerde çıkacak oyunlara (diablo 3, hilf-life 3, mgs vs vs) türkçe seçeneği eklenmesini etkileyecek.
    Bu bir zorunluluk felan değil ama satmazsa da adam gidip de dil desteği için para harcamaz yani.

Korsan olsun yada olmasın, jw olsun yada olmasın, milyonlarca konsol satılmadımı bu ülkede..
    Şimdi farzetki Türkiye'de bir tane bile orjinal oyun bile satmamış olsun.. Sırf o sattığı milyonlarca konsolun hatırına bir Türkçe altyazı (Dublaj demiyorum altyazı diyorum) eklemesi gerekmiyormu.
    Bir oyuna eklenecek altyazı emin ol bir filden değil bir diziden bile kısa olur..

Sence kaç kişi spotçulardan makina aldı ya da Avrupa'dan getirdi hiç düşündün mü ?

Bilmiyorum sence kaç kişi ?
    Şimdi istatistik dersimi vereceksiniz. Fikrimi yazdım herkez oyun firma çalışanı taraftarları oldu.. Sizin fikirlerinizede saygım var..
    Yanlış düşünce yoktur farklı düşünce vardır..
    Sadece söylemek istediğim şu:
    ps3 açtım biraz önce, versiyonum 3.50.
    setting -- system setting-- system language ye girdim..
    17 ülkenin dili vardı..
    Googleye bakmadan hangi ülke oldugunu bilemediğim diller vardı..
    suomi yani Fince yani Finlandiya dili.
    Konuşan kişi sayısı dünyada 6 milyonmuş.. wikiye göre..
    İstanbulun yarısı kadar bile değil..
    sıkıntım bu, yani ciddiye alınmamak.. benim içime oturmuyor.
    Bu ülkede satılan (korsanları geçtim) oyun ve konsolların sayısı değil o ülke dili değil nüfusundan fazladır sanırım. Türkçe menü eklemek için psp ve ps3e kaç konsol daha satmalı firmalar..
    Ben sadece Türkçe menü istiyorum, altyazı ve dublaj istiyorum..
    12 ayrı maille sayısını unuttuğum sayıda psn Türkçe olsun diye mail atmıştım..
    Herkes el birliği ile Tr psn açıldı. Ps müdavimlerinin başarısımı yoksa Özgür Kirazcınınmı bilmiyorum ama Türkçe desteği içinde hadi orjinal alalımda diğer oyunlarada Türkçe dil eklesinler yoksa destek vermezler, gibi söylemlere de karşıyım.
    Hala devam ediyorum maillere, topluluklarıda destekliyorum..

quote:

Orijinalden alıntı: onea54

mentese44

Arkadaşım sürekli ilk adımı onlar atsın diyorsun, adamlar 3 tane oyunu Türkçe çıkararak ilk adımı attılar şimdi sıra bizde yoksa bu oyunlarun Türkçe çıkacağından haberin yok mu?

Güzel kardeşim haklısın,
    Evet dedim, destekliyorum dedim orjinali.. Kz3 nasıl beklediğimi bilsen.. Ama bunu orjinal alın, vergi kaçıran sitelerden almayın demek hoş değil.. İkinci elde olmazsa bu konsollar sadece bir kesime hitap eder.. Herkes orjinal windows kullanıyor sanki..
    ama elimizden geldiğince destekte olunmalı.. tamam katılıyorum sana..
    quote:

Orijinalden alıntı: mıstıkv

adam tekdüze yapılmış fps ye göre ilerleyen film altyazıyla oyun altyazısını bir tutuyor.hatta oyun altyazısı daha kolaymış.oyunlar bs player lamı çalışıyor senin pc de hocam.srt dosyasını oyun ekranına sürükleyip Türkçe oyunmu oynuyorsun.hey büyük Allah ım ya...

srt sub altyazı film yada oyun alyazısını ayıramayacak kadar liseli değilim emin ol..
    Bu kanıya nerden vardın.
    kilzoneyi tekdüze yapılmış fps dediğine göre yutmuşsun herhalde oyun grafiklerini..
    bende farkındayım oyun altyazısının ps3 ve pcde bile farklı oldugunu..
    Hey yüce rabbim ya, ne tahammülsüzsün kardeş..

• killzone 2 tekdüze fps mi dedim ben.filme altyazı yapmaktan daha kolay diyordun demin.tamam iyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıstıkv

killzone 2 tekdüze fps mi dedim ben.filme altyazı yapmaktan daha kolay diyordun demin.tamam iyi günler.

Dostum kusura bakma, herkes üzerime elince kızdım biraz.. Özür dilerim.. Bencede konuyu kapatalım, kırmak kırılmak güzel değil.. Hakkını helal edin ben artık yazmam kararı aldım.. kırdıklarım olmuşsa özür..
  • konuyu şimdi gördüm ve iki çift lafım olacak benimde semih bey'e

Semih bey, yazdıklarınızı okudum. Oyunların türkçeleşetirilmesi konusundaki özverinizi yada enazından temenninizi çok iyi anlıyabiliyorum. Fakat şu gerçeğide unutmayalım, ülkemizde oyunları satan malum firmanın fiyatları insanlık dışı. Kendim adıma konuşayım, o malum firmadan oyun alacağıma alıp oynamam daha iyi.

Gel gelelim sonynin sattığı oyunlara. Ben shopto denilen siteden oyunumu 12 pounda getirtebiliyorum mesela assassin's creed 2den örnek vereyim. Bu oyun sonyde 12 pounda düşüyormu acaba? Bir oyuncu dinozor olarak şu konuda hiçbir beklentim yok yapımcı firmalardan, türkçe olup olmamasıda benim pek umrumda değil. hatta olmamasını bile temenni edebilirim. BUgüne kadar türkçe dublaj filmler nekadar kaliteli olduysa oyunlarında bir o kadar kaliteli(!) olacağından şüphem yok...

Benim tek istediğim dışarıda dolaşırken rafta hoşuma giden oyunu alıp eve gidip oynayabilme isteğidir. Nedense oyunları hep ingiltereden alıyorum ve elime ulaşması min. 1 hafta sürüyor. Gönül ister raflarda bir yıllık oyunları 40-50 TLye görelimde alıp oynayalım ama nerede o günler...

• Çok güzel bir yazı olmuş.Teşekkür ederim.

Şu yazıyı okuduktan sonra hala gidip spot alırsanız hiçbirşey diyemiyicem.PS3'ün kırılması çok kötü oldu
  • quote:

Bir oyuna eklenecek altyazı emin ol bir filmden değil bir diziden bile kısa olur..

tr de milyonlarca konsol sattığı falan yoktur. türk insanında 2. ele karşı müthiş bir eğilim var. sıfırı 450 tl olan xbox lar 2. elde 350 tl den, sıfır 250 tl olan ps2 ler 2. elde 180 tl den. gene sıfırı 730 tl olan ps3 ler 2. elde 600 tl den gidiyor. tr de 1 konsol 2. elde defalarca el değiştiriyor. atıyorum tr de 10 milyon kişi ps2 kullanmışsa tr de satılan ps2 sayısı 1.5 milyonu bile bulmaz. bu kadar ucuzcu ve bedavacı bir ortamda 2. el satılan konsollar için hiçkimse tr altyazı için kılını kıpırdatmaz. dediğinde haklısın 1 oyuna tr altyazı eklemek bir filme yada bir diziye tr altyazı eklemekten çok daha masraflı bir iş kesinlikle değildir. hatta bu işi zevkine, bedavaya yapacak yüzlerce dil okulu mezunu adamda bulursun ancak kim zahmet edip uğraşacak? sony, microsoft yada nintendo gibi konsol üreticilerine ne oyun satışı anlamında nede konsol satışı anlamında gram faydası olmayan bir ülkeye tr altyazı hazırlamaya. adamlar tr de 10 yılda sattıkları konsolu abd ve avrupa da 1-2 haftada satıyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay.manyak -- 10 Kasım 2010; 16:07:34 >

• abd veya usa ile karşılaştırmamak lazım türkiyeyi. İnsanların maddi imkanlarına, hükümet politikalalarına ve milli gelire bakmak lazım. Nüfusumuz belki 70 milyon ama 6 milyon nüfuslu A ülkesinde bizden cok ps3 satılıyor olabilir. Yapmayın allah aşkına, türkiye istanbuldan ibaret değil. SOnuç olarak adamlarda haklı... Nekadar ekmek o kadar köfte...

Halkın cebinde paramı varda faturalı 750 tlye gidip almıyorda 600 tlye spot alıyor.. 150 tl senin benim için küçük olsada herkes için küçük değil. o yüzden bu tip pahalı elektronik oyuncaklarda nüfusa değil ülkenin refah ve milli gelirine bakmak lazım.
  • quote:

Bu ne kardeşim dalgamı geçiyorsun, 1987 den beri oyun kültüründeyim, yaşım olmuş 35, atari nesliden bugüne kadar gelmiş biriyim, çıkmış orjinal alın yoksa Türkçe desteği koymazlarmış diye pazarlıkmı yaptırıyorsun millete.. Tamam iyi niyetle yazmış olabilirsin başka siteleri karalayarak..
    Şimdi konuyla ilgili sayfalarca yazarım ama yinede serin kanlı davranıp özetliyeyim..
    Yıllardır bu alana zamanımı, paramı (ki sigarayı bile bırakıp konsol parası biriktirmişimdir) verenbiri olarak (Bu şikayet değildir asla, gururumdur, kültürümdür oyun..) birgün bile bir oyuna Türkçe dublajı geçtim, Türkçe bir altyazı bile ekledinizdemi şimdi çıkıp şunu bunu yapın diyorsunuz ya.. Çokmu zor altyazı geçmek, bir iyi niyet göstergesi olarak bir altyazı ya, bir altyazı eklemedinizmi bir oyuna, Dünyanın neresinde playstation salonları vardır bu kadar, her ilde ilçede, sizler ve sizin gibi bu sektördeki insanlara bir altyazı ekleyip iyi niyetinizi gösterdinizdemiki milletten orjinal alın diyorsunuz. la havle ya..

Lütfen biraz sakin, kimsenin kimseyi taciz ettiği tehdit ettiği yok. Öncelikle senin bağırışlarının muhatabı 23 Studios değil Sony. İyi niyet göstergesini Crysis ile Crytek gösterdi, cevabımız ne oldu? Bildiğim kadarı ile Cevat Yerli Tükçe dublaj masraflarını cebinden karşıladı. Sonuç? Sence bu durumdan haberdar değillermi? Sence Türkiye'de oyuncu kitlesinin kopya oyun oynamayı kazanılmış hak zannetiklerini bilmiyorlarmı? Lütfen boş konuşmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

Studio 23'teki arkadaşlar artık bu Killzone 3'teki seslendirme sanatçılarını biraz çıtlatsa diyorum. Hiçte fena olmaz ne bileyim kimler var mesela Radec'i kim seslendirecek en azından bunu söyleyin :) Ezel'deki Ramiz dayı yada Haluk Bilginer fena olurdu :)

Evet konu yine aynı yere dönüyor. "Aral pahalı şu şöyle bu böyle" geçelim bunu ben yukarıdaki konuya cevap bekliyorum :)
  • Tekrar merhabalar,

Bir konuda yanlış anlaşılmışım. Daha öncede yazmıştım fakat gözden kaçmış olabilir, normaldir. Ben Araldan 180 tl ye satılan oyunları alın demiyorum. Sony'nin, Türkçe dil desteği verdiği oyunları Türkiye'den faturalı bandrollü alalım ki, diğer oyun firmaları Türkiye'de aslında bir potansiyel olduğunu farketsin ve Türkçe dil desteği eklemeyi düşünsünler.

Yoksa, normal bir oyunda satış rekorları kırdırtıp, dikkat çekelim demiyorum. Yanlış anlamışsınız.

Bir ülkedeki konsol satışları, oyunların yerelleştirme çalışmalarını %10 oranında anca etkiler. Çünkü alınan tüm konsolların, korsan oyun çalıştırmak için alınma ihtimali vardır. Bu yüzden, bana kalırsa, konsol satış rakamı hiçbir şeyi ifade etmez, ki bu güne kadar da bu yüzden etmemiş.

Zamanında film altyazısı da çevirmiş biri olarak, bir filmde 5000-10000 arası kelime vardır. Dizide ise tabii ki daha da az. Benim, şu zamana kadar çevirdiğim en az kelime sayısına sahip oyun ise 45.000 kelimeye sahip. En çoğu ise 660 000 kelimeye. Ortalama ise 90 000 kelimeden giderler.

Endişlelerinizi anlıyorum fakat merak etmeyin. Bundan sonra durumlar daha farklı olacak. Türk oyuncuları olarak hakettiğimiz muameleyi göreceğiz.

Teşekkürler

• niye anlamıyosunuz sony kendi mağazalarında oyunu ucuza satacak,satıyor..
    Semih bey oyun-ceviri ekibi ile irtibata geçtiniz mi hiç? ordaki ekip çok hızlı yeni çıkmış oyunu 1 hafta içinde çeviriyolar forumlarını takip ediyorum herkes olumlu cevaplar atıyolar onlarla irtibata geçip büyük bir firma kurabilirsiniz.
  • bence istisna olacak,herkes çıksın diyo ama almak için eylemde bulunmuyo(genel olarak).2 oyun alacağına 1 oyun alırsın ilerleyen zmnlarda zaten 1 oyun yerine 4 oyun alabileceksin hem oyunlar ucuzlamış olacak hemde o zmn içerisinde oyunlar ucuz fiyattan satılacak.
  • dostlar zaman 1 olma zamanı farklı görüşler farklı serzenişler de olabilir ama biz ne kadar 1 isek o kadar güçlüyüz o kadar söz sahibiyiz geleceğimiz için bir adım atma fırsatımız var bu fırsatı değerlendirelim

biz bu adımla sony ye ne diyoruz biliyormusunuz kardeşim sen Türkçe çıkardığında ben bu oyunu alıyorum sen oyunu Türkçe çıkardığında Türk oyuncusu o oyunu daha çok alıyor yeni oyunmu çıkaracaksın iyi düşün dublajına altyazısına para ayır bu Ülkeden kar ediyorsun ha yapmazsan satışında ona göre olur ayağını denk al TÜRK OYUNCU ÖNEMLİDİR

ha farklı düşüncede arkadaşlar var olabilir doğal karşılamak lazım ilerde Sony tarafından bize bi yanlış yapılırsa söz hakkımız olması içinde bu oyunları Sony bayisinden almalıyız en azından üstümüze düşeni yapalım 1 olalım doğrusu bu

• ilker haklı
  • GT5 çevirisinin ne kadar faydalı olduğu aşağıdaki videolarda belli oluyor, 1000 den fazla araba için bilgilerin ve tuning ayarlarının ne kadar fazla olduğunu görüyoruz

• mentese44
    kardeş türkiyede toplam ps2 satışı(yanlış hatırlamıyosam) 200 bin civarında.200 bin çok çok çok az bir satış demek.çıkalı kaç sene olmuş üstelik.o küçük dediğin avrupa ülkelerinde bir haftada bizim yıllık satışlardan fazla satış gerçekleşiyo.

ben kopya kullanımına karşı filan dediğilim,kim ne isterse onu yapsın.herkesi zorluyo bu fiyatlar,sadece seni beni değilki.sadece türkçeye resmi olarak çevrilen oyunları alabiliriz diyorum.

ben orjinal alırım,sen kopya kullanarak benim sayemde elde ettiğin türkçeden yararlanırsın.eğer böle bir şey yapabilirsen.sen kendi ülkende orjinal kullanan oyuncuları bile görmezden gelmiş/yok saymış olursun.BÖLE BİR DURUMDA SONY NİYE BİZİ NASIL YOK SAYMASIN?yapılan ilk ve son TÜRKÇE konsol oyunu olur gt5...bu kadar basit.

ha beni etkilemez bile zaten ingilizce biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marihuanatürk -- 11 Kasım 2010; 0:16:07 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.