Şimdi Ara

Türkçe Rap Düşmanlığı !!! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen yolda yürürken türkçe rapimsi bir şarkı duydum , kısa etekmiş ismide ... bu şarkı politik mesaj içeriyo öylemi ? arkadaşım 2-3 parca böyle mesaj iceriyo diye asıl sen bana genelleme yapma ...
    ben sizin zevkinize laf atmıyorum , sevmeyen sevmez bu tür başlıklara gerek yok diyorum ...
    ayrıca ''lord westside'' metal müzik saydıgın o 3 şeyden oluşmaz biraz araştır ...
    ve tekrar ayrıca , biriniz küfür yok derken biriniz rap te küfür doğaldır diyor bu nasıl bir çelişkidir ?
    ben asla bilgili olmadıgım konu hakkında yorum yapmam bunuda bilesin SVGA , dalga geçtigimde körü körüne birşeye bağlanırsan sadece ben değil etrafındakilerde dalga geçer , rap e özel bişi diil bu (güzel müzik yapıo o zaman kötü alışkanlıgı yoktur , komik olmayalım )...

• quote:

Orjinalden alıntı: darkprens

geçen yolda yürürken türkçe rapimsi bir şarkı duydum , kısa etekmiş ismide ... bu şarkı politik mesaj içeriyo öylemi ? arkadaşım 2-3 parca böyle mesaj iceriyo diye asıl sen bana genelleme yapma ...
    ben sizin zevkinize laf atmıyorum , sevmeyen sevmez bu tür başlıklara gerek yok diyorum ...
    ayrıca ''lord westside'' metal müzik saydıgın o 3 şeyden oluşmaz biraz araştır ...
    ve tekrar ayrıca , biriniz küfür yok derken biriniz rap te küfür doğaldır diyor bu nasıl bir çelişkidir ?
    ben asla bilgili olmadıgım konu hakkında yorum yapmam bunuda bilesin SVGA , dalga geçtigimde körü körüne birşeye bağlanırsan sadece ben değil etrafındakilerde dalga geçer , rap e özel bişi diil bu (güzel müzik yapıo o zaman kötü alışkanlıgı yoktur , komik olmayalım )...

ben sana o 3 şeyden oluşuyor demedim yazdığımı düzgün oku...bazı şarkıları onları barındırır...araştırma olayına gelirsekte senden çok daha uzun bir süre metal müzik dinledim o yüzden için rahat olsun...metalin hertürlüsün dinledim ve asla metal müziğe laf ettirmem ama rap müziğede ettirmem...ikisininde yeri ayrıdır...ayrıca rap te de küfürün alası vardır metal müziktede küfürün alası vardır...bu söylediklerim her grup yada sanatçı için geçerli deildir ama...

sen hala mtv deki soytarı popüler rapçileri izleyip burda yorum yapıcaksan biyere varamayız...eminem, 50, snoop u izleyip yada ceza, fucks ve diğer özentileri görüp yorum yapıyorsan sana derimki sen rap müzik dinlememişsin...önce sen bir araştır bence...benim metal müziği araştırmama gerek yok çünkü yıllarca dinledim ama sen rap müzik dinlemediğin için hiçbişeyden haberin yok...araştırma sırası senden bence...

• Rap müzikte işin özü ''Olduğu gibi söyle''dir.. Sokak kültüründen gelme bir müzik türü olduğu içinde sokak diliyle konuşması gayet normaldir..Kısacası buradan rap müziğin gerçek olduğu kanısınıda çıkartabilirsiniz...Evet Rap gerçektir ama herşeyde olduğu gibi Rap de ne yazıkki! dejenere olmaya itilmişdir hızla..Metal müzik son yıllarda birazda mevcut Hiphop ın popülerleşmesiyle birlikte daha çok undergound a kaymışdır ve metal özünüde underground piyasada yaşatır dinleyicisine. Aynı şey Rap müzik içinde geçerlidir.. Şu an underground hiphop piyasası da underground metal piyayasının olduğu gibi endüstri patronları tarafından dışlanmışdır ve dışlanmayada devam edecekdir.. Sözüm ona bu türlerin buralarda anlamsızca kavgasını veren arkadaşlara ; aslında aklı başında şekilde ve doğru biçimde özüne sadık kalarak bu iki türlerin içiçe girdiği ortaklıkları bir çok sanatçı ve grupta görebilrsiniz...Dediğim gibi bunuda görebilmeniz için yeraltına yani underground piyasasına eğilmeniz gerekicekdir...Metal müziğinde Rap müziğinde özü şu zamanda orada yatıyor çünkü..

• HER GÖRÜŞE SAYGI DUYMAK LAZIM ARKADŞLAR TAKIMINA SIFATINA KIYAFETİNE BAKARAK ÖNYARGI YAPMAMAK LAZIM
  • benim soytarı sanatçıları dinledigimi kim söylediki ? eminem ilk cıktıgından beri bilgisayarımın harddiskine girmemiştir , snoop da aynı şekilde ... rap i sevmeyişimin sebebi tarz olarak bana göre değil anlatabildimmi ? yoksa bende bilirim rap müzigin üstadlarını aratıp limewire den indirmeyi ... bizim burdaki konumuz yabancı rap hiç değil zaten ... üstteki konusmalara bakarsan arkadaşlar cezayı sagopayı savunuyo, senin bana soytarı dedigin grupları yani ... benim cevabım onlara...
    ayrıca rap dinlemedim diye , diğer müzik türlerini dinlemedimmi oldum şimdi ? anlamadım
    burda rap i eleştiriyoruz , sen bana laf ettirmem diyosun , ne bu babanın malı flnmı ?

quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

quote:

geçen yolda yürürken türkçe rapimsi bir şarkı duydum , kısa etekmiş ismide ... bu şarkı politik mesaj içeriyo öylemi ? arkadaşım 2-3 parca böyle mesaj iceriyo diye asıl sen bana genelleme yapma ...

ben sana o 3 şeyden oluşuyor demedim yazdığımı düzgün oku...bazı şarkıları onları barındırır...araştırma olayına gelirsekte senden çok daha uzun bir süre metal müzik dinledim o yüzden için rahat olsun...metalin hertürlüsün dinledim ve asla metal müziğe laf ettirmem ama rap müziğede ettirmem...ikisininde yeri ayrıdır...ayrıca rap te de küfürün alası vardır metal müziktede küfürün alası vardır...bu söylediklerim her grup yada sanatçı için geçerli deildir ama...

sen hala mtv deki soytarı popüler rapçileri izleyip burda yorum yapıcaksan biyere varamayız...eminem, 50, snoop u izleyip yada ceza, fucks ve diğer özentileri görüp yorum yapıyorsan sana derimki sen rap müzik dinlememişsin...önce sen bir araştır bence...benim metal müziği araştırmama gerek yok çünkü yıllarca dinledim ama sen rap müzik dinlemediğin için hiçbişeyden haberin yok...araştırma sırası senden bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Catacomb -- 5 Ekim 2007; 4:23:50 >

• quote:

benim soytarı sanatçıları dinledigimi kim söylediki ? eminem ilk cıktıgından beri bilgisayarımın harddiskine girmemiştir , snoop da aynı şekilde ... rap i sevmeyişimin sebebi tarz olarak bana göre değil anlatabildimmi ? yoksa bende bilirim rap müzigin üstadlarını aratıp limewire den indirmeyi ... bizim burdaki konumuz yabancı rap hiç değil zaten ... üstteki konusmalara bakarsan arkadaşlar cezayı sagopayı savunuyo, senin bana soytarı dedigin grupları yani ... benim cevabım onlara...
    ayrıca rap dinlemedim diye , diğer müzik türlerini dinlemedimmi oldum şimdi ? anlamadım
    burda rap i eleştiriyoruz , sen bana laf ettirmem diyosun , ne bu babanın malı flnmı ?

quote:

quote:

mantıklı eleştiri ortaya koyduğu sürece insanlar eyvallah ama taraflı ve mantıksızeleştiriye karşıyım...hiç bir müzik tarzı kimsenin babasının malı değil fakat eğer taraflıca eleştiriliyorsa eğer dinlemediğim halde arabesk müziği bile savunurum burda...

• MTV çıkıyor diye Snoop'u Eminem'e rapçi değil diyorsunuz ya tebrikler...Unutmayın eskiden NWAler 2PAClar Biggielerde MTV'e çıkıyordu
  • ki şimdilerde Eminem i mtv de görmek imkansız gibi....herkes bildiğini okuyor....
  • "turkish rap" diye tshirtler var..."turkish" yerine türkçe rap yaz değil mi?
  • eminem her zamöan ki gibi popüler olmasının bedelini ödüyor,bu işin özü underground da diyen arkadaşlar umarım işin içine wyclef jean gibi elemanları katmıyordur çünkü türkiyeden underground piyasayı takip etmek o kadar zor ki
  • Bütünüyle underground ın dışında olanların özüne ihanet ettiğini söylemedik..Elmalarla armutları karıştırmayalım lütfen !
    quote:

Orjinalden alıntı: dmc_dmx_mim

eminem her zamöan ki gibi popüler olmasının bedelini ödüyor,bu işin özü underground da diyen arkadaşlar umarım işin içine wyclef jean gibi elemanları katmıyordur çünkü türkiyeden underground piyasayı takip etmek o kadar zor ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ice Cube

Bütünüyle underground ın dışında olanların özüne ihanet ettiğini söylemedik..Elmalarla armutları karıştırmayalım lütfen !
    quote:

eminem her zamöan ki gibi popüler olmasının bedelini ödüyor,bu işin özü underground da diyen arkadaşlar umarım işin içine wyclef jean gibi elemanları katmıyordur çünkü türkiyeden underground piyasayı takip etmek o kadar zor ki

hocam biraz daha açarsan,çünkü bu görüşler hepimiz için önemli ve sende işi az çok bilenlerdenin

• üstad daha ne kadar açıklayayım anlamadımki..
  • quote:

Arkadasım ne yapayım simdi yani?Sana türkiye gerceklerini anlatan onlarca sarkının listesini mi yapayım?Peki ben bu listeyi yaparsam sen olaylara "tamam" diyecek misin?Hayır.bu sefer de eminim, yine "rap cok küfürlü" diyeceksin, iş yine uzayacak.Ayrıca ben senin bilmedigini soyledim evet.Cunku daha RAP'in kelime anlamını bile bilmeden gelip burda millete rap'i kötülüyorsun,küfürlü diyorsun.Rap hakkında bilgim var diyorsun, ama en basit bilgi olan Rap'in sert eleştiri anlamına geldigini ve bu nedenle de küfürün rap muzikte dogal oldugunu bilmiyorsun.Çelişkiden bahsediyorsun, ama senin yazdıklarında "çelişkinin kralı" var.Hayatında dogru duzgun rap dinlememissin, RAP'in tarihini, felsefesini fln bilmiorsun, gelip burda "yok rap böyle, yok rap şöyle" diye konusuyorsun.Evet belki sen şimdiye kadar bilgi sahibi olmadıgın konular hakkında yorum yapmamış olabilirsin.Ama şunu da bilmeni isterim ki, ben de hayatımda hiç kimseye birşeyleri gormeden "cahil" demedim.Ayrıca nedir bu eskiye merak anlamadım.Neredeyse aradan 15-20 yıl gecmis, hâlâ "eskiler iyiydi" diyorsunuz.Tamam soylediklerinize katılıyorum, eskiler iyiydi.Biz de dinledik, 2pac'ı, Jedi Mind Tricks'ı fln.Ancak aradan bunca sene gecti ve emeklerinin karsılıgını almak isteyen ve gercekten işini iyi yapan MC'ler de çıktı Eminem gibi.Ben burda "hoşgörü lazım" diye o kadar yazdım.Ama hâlâ bana "taraflı" diyorsunuz.Canınız saolsun.Ayrıca darkprens, ben sana rock'ı kotulesem hoşuna gider mi?Hem de körü körüne.Ben burda isteyen istedigini dinler diyorum, ama cahil cahil de yazmayın diyorum.Sen hâlâ kulaktan dolma fikirlerle burda rap'i kötülüyorsun.Kim bilir burda konu başlıgı "Türkçe Rap Düşmanlıgı" yerine "Rock Düşmanlıgı" olsaydı, sen nerler yazardın burda "sanki rock babanın malıymıs gibi".darkprens, eger rap dinlemediysen rap'i kötüleyemezsin.Eger "ben kötülerim" dersen (ki sözlerinden bu anlaşılıyor), işte o zaman söyledigim "CAHİL" sıfatına uygun biri olursun.Çünkü sadece cahiller bilip bilmeden kulaktan dolma fikirlerle konusurlar.Sen MC'lere bagımlı diyorsun, peki 70-80 arası rockcıların neden 25-30 yaşlarında aniden öldüklerini biliyormusun?Hani MC'ler bagımlı ya, rockcılar degil dimi?
    Ayrıca kimse benimle dalga gecmedi simdiye kadar, senin gibi birşey bilmeden yazmadım çünkü.Sen dalga gecmeye calısıyor olabilirsin, çünkü üzerindeki yükü millete bırakmaya calısıyorsunuz.Ben senin gibi hakkında dalga gecilen biri degilim.Üstelik takdir görmek icin yazmamama ragmen takdir de goruyorum belki.Dedigin gibi, konu baslıgı "Türkçe RAP Düşmanlıgı".Ama sen burda tamamen rap düşmanlıgı yapıyorsun.Dinledigin 3-5 tane lakayıtın sarkısı seni rap'e dusman etmesin.Dedigin sarkı kısa etek degil, eksik etek bu arada.O adam surekli 5 kelimelik dizelerden olusan lyricler yazar.Bu benim de hoşuma gitmez.Ama ben senin gibi tarzım degil diye dinlememezlik yapmam.Oradan alacagım alırım, yani hiç olmassa o adamın yaptıgı rap'in stili hakkında bir bilgi sahibi olurum.Bu arada ortada gezinen, Kral TV'de video klipleri dönen o kadar çok yorumcu ve şarkısı var ki, o şarkıların sozlerine eminim yorumcuları da anlam veremiyordur.O kadar sacma yani.Hic olmassa Eksik Etek bir konu uzerine kurulu.Onlarda bu da yok.Amacım pop veya rock ile rap'i karşılaştırmak degil.Ama ortada bunca sacma pop ya da rock sarkısı varken ve siz bunlara bir tepki gostermezken, sadece rap parcalarını sacma bulmanız cok yanlış bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 5 Ekim 2007; 20:56:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

MTV çıkıyor diye Snoop'u Eminem'e rapçi değil diyorsunuz ya tebrikler...Unutmayın eskiden NWAler 2PAClar Biggielerde MTV'e çıkıyordu

pac ın biggie nin nwa in mtv de çıkma oranı 1 se eminemin 50 nin snoopun çıkma oranı 20 dir...mtv pac ı herzaman yayınlamazdı...sadece belki uygun weekendlerde yada raple ilgili programlarda yayınlardı...ama eminem heran mtv de...şuan yeni albüm yapmadığı için görünmüyor fazla...ayrıca biz emineme sadece devamlı mtv de çıktığı ve popüler olduğu için laf etmiyoruz...eminem in son 4 yıldır yaptığı şaklabanlıklar ortada...bizim lafımız o saçma sapan şarkılarına...Without me, just lose it, mosh, shake that gibi rezil şarkılar...bu şarkıların rap müzik kategorisine konmasını ben hazmedemiyorum...

snoop a gelirsek o zaten artık rap müzik yapmıyor...bunu göremiyorsanız bence diyecek kelime bulamıyorum...abuk sabuk isimlerle feat lerinimi sayayım yoksa son albümünün rezilliğinimi...o artık rapper değil bir pop sanatçısı olmuş adeta...

@@@@darkprens

sen muhabbetin düzeyini düşürdün ve terbiyesizleştin o yüzden sana cvp vermiyorum bundan sonra...

• quote:

lafları başka yerlerinden anlıyorsun anlaşılan , BİZ BURDA RAP DEĞİL TÜRKCE RAP DÜŞMANLIGINDAN BAHSEDİYORUZ , ve türkce rap in icine yukarda saydıgımız adamlar giriyor anladınmı ? ben rapciler uyusturucu vs kullanıyor dinlemeyin diye bişeymi dedim ? iyi oku yukarıyı , alıntı verdigin şeyleri oku derim ben sana ... adam demişki ceza nın uyuşturu vs gibi bi alışkanlıgı yoktur , bende evine gidip gözlerinle gördünmü gibisinden alaylı bir cevap verdim ... KONU BAŞLIGINDA yazdıgı gibi burda türkçe rap eleştirisi yapıyoruz anladınmı ? patlayacak yer arıyosun heralde ? nerde bi arızalı var beni buluyo , ne diyeyim haklısın cahiliz işte büyüklük göster...
    rock a laf atsan hoşuma gidermi ? adam gibi bir eleştiri olmadıgı sürece kale almam , türkce rock dersen eleştirilecek yönü çok ama yinede türkce rap ten kat kat iyi iş cıkarıyorlar ...

Gercekten de Türkçe Rap düşmanlıgından mı bahsediyosun?Unutma ki rap raptir.Yabancı yada Türkçe yapılan her rap müzik calısması uluslararası alanda sadece "RAP müzik" olarak anılır.Yani laf attıgın bir rapci eger "Türkiye'de" rap'i temsil ediyorsa (ki öyle) bu rap'e bir saldırıdır.Agzına geleni yazıyorsun, ama ben yazınca "arızalı" mı oluyorum?Laflarını tartarak kullan.Terbiyesizligin sınırlarını zorlama."Yok, hâlâ ben haklıyım" diyorsan ben de terbiyesiz olmasını bilirim, emin ol.Ben ordaki cogu lafımı soylediklerine odaklı olarak yazmadım.Eminim sen de bir rockcısın ve ben rockcıların düsüncelerini cok iyi bilirim.Tarafsızlıktan, hoşgoruden fln bahsetmistin sozlerinle, sen rockcıyken ve bu kadar rap dinleyicisinin oldugu bir topicte yazarken ne kadar hoşgorulu ve tarafsızsın acaba?O kadar tarafsızsın ki, "türkçe rock, turkçe rap'ten kat kat iyi iş yapıyor" diyebiliyorsun.Bana "cahiliz büyüklük goster" fln gibi kelime oyunları yapma.Konunun dısına cıkmaya calısan ve konuyu farklı yerlere cekmeye calısan sensin.Burda ne zamandan beri bir rockcı olarak rap'e neden dusman oldugunu anlatmaya calısıyosun.Ve artık bu çok canımı sıkmaya calıstı.Ben sadece sana yazdıklarını goz onunde tutarak cahil dedim ama rap hakkında biraz bilgi sahibi olmanı da tavsiye ettim.Kulaktan dolma şeyler yazma dedim.Sense benimle alay etmeye calıstın ve bana arızalı dedin.Milletle dalga gecmeye calısıyorsun, ama seni burada kimse takmıyor, bunu da bilmiyorsun yada bilmek istemiyorsun."Adam gibi eleştriyi kaale almam" diyorsun, senin yaptıgın eleştriler cok mu düzgün ki?Ayrıca Türkçe Rock iyi iş cıkarmıyor, bunları sadece medya pof-pofluyor.Eger Türkçe Rap sarkıları da Türkçe rock ve pop sarkıları gibi aşktan-meşkten bahsetseydi emin ol ki Türkçe Rap'in daha fazla iş yaptıgına inanılırdı.Ama Türkçe Rap en fazla işi yapmasına ragmen, küfürlü oldugu icin medyada pek gorunmuyor.Pek görünmemesi dejenere olmaması acısından iyi bence, ama bu da senin gibilere de laf sokma fırsatı veriyor.
    Konu acıldıgından beri sacmalıyorsun, ama hâlâ konuya birşeyler katmış gibi bilmiş bilmiş konusuyorsun.Sanki Türkçe Rap'ten konussak, bize bir bilgi verebilecek misin bu bilgi seviyenle?Daha rap'ten habersizken, "Türkçe Rap hakkında konusuyorum ben" diyebiliyorsun.Bir kere bir konu hakkında bilgisi olmayan o konuda sırf rutbe atlamak icin konusmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 6 Ekim 2007; 15:36:10 >

• quote:

quote:

MTV çıkıyor diye Snoop'u Eminem'e rapçi değil diyorsunuz ya tebrikler...Unutmayın eskiden NWAler 2PAClar Biggielerde MTV'e çıkıyordu

pac ın biggie nin nwa in mtv de çıkma oranı 1 se eminemin 50 nin snoopun çıkma oranı 20 dir...mtv pac ı herzaman yayınlamazdı...sadece belki uygun weekendlerde yada raple ilgili programlarda yayınlardı...ama eminem heran mtv de...şuan yeni albüm yapmadığı için görünmüyor fazla...ayrıca biz emineme sadece devamlı mtv de çıktığı ve popüler olduğu için laf etmiyoruz...eminem in son 4 yıldır yaptığı şaklabanlıklar ortada...bizim lafımız o saçma sapan şarkılarına...Without me, just lose it, mosh, shake that gibi rezil şarkılar...bu şarkıların rap müzik kategorisine konmasını ben hazmedemiyorum...

snoop a gelirsek o zaten artık rap müzik yapmıyor...bunu göremiyorsanız bence diyecek kelime bulamıyorum...abuk sabuk isimlerle feat lerinimi sayayım yoksa son albümünün rezilliğinimi...o artık rapper değil bir pop sanatçısı olmuş adeta...

@@@@darkprens

sen muhabbetin düzeyini düşürdün ve terbiyesizleştin o yüzden sana cvp vermiyorum bundan sonra...

hocam ne yaptın ya mosh rap in gerçek yüzüdür zencilereden halkın sorunlarına kadar her konuya değinmişti em bu parçada,fakat diğer dediklerinde haklısın ama sana şunu söylemek isterim ki sen em e just lose it için ne kadar laf söylüyorsan aynı derecede pac ın california love ına söylemelisin haksızmıyım

• quote:

quote:

quote:

@@@@darkprens

hocam ne yaptın ya mosh rap in gerçek yüzüdür zencilereden halkın sorunlarına kadar her konuya değinmişti em bu parçada,fakat diğer dediklerinde haklısın ama sana şunu söylemek isterim ki sen em e just lose it için ne kadar laf söylüyorsan aynı derecede pac ın california love ına söylemelisin haksızmıyım

california love la just lose it i bir mi tutuyorsun... peki bana birtane ortak noktalarını söylermisin...söz müzik ritm tarz...bir tane ortak nokta istiyorum sadece...

• ikisinin kliplerinide seyredince kendi komik halledere sokmuş kişiler görüyorum ben,en azından ben pac a bu tarz bişeyi yakıştıramıyorum,kaplumbağa kıyafetleri falan,hadi onu geçtim how do you want it ve toss it up dahada beter değil mi.anlatmaya çalıştığım her rapper ın bu tarz noktaları var,yanılmıyorsam wu tang in grvel pit adlı parçasına çktiği klipte dinazorlarla falan yer alıyor,ilk izlediğimde şok geçirmiştim o parçayı buda bi örnek mesela,bu arada tartışmayı lütfen yanlış yönlere çekme lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

fakeler genelleme yapmayalım...

bu forumda siz daha kral tv izleyip top10a sms atarken hiphop partilerinde-konserlerinde olan adamlar war..

aghahahha koptum haklısın valla. dünkü cocuklar ideoloji peşinde koşuyorlar. yoq efem siz birseyden anlamıosunuz iddialarında.
    anlıyoruz kardeşlerim. sizin gectiğiniz yolların hepsinden gectik. 10 yıl öncerap kasetlerine 5 milyon verdik. bulamadıklarımızı arkadaslardan kasetlere cektik. geliştiren destekleyen kim bakalım bir düşünün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.