Şimdi Ara

Türkçe Rap Düşmanlığı !!! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türkçe rap sevmeyen biri olarak neden sevmediğimi dilim döndüğünce anlatayım; herşeyden önce dinlediğim şarkıların çoğunda bir anlam eksikliği hakim,kafiye yapmak için zorlama sözler yazıyorlar gibi. ortaya çıkan sonuç en iyi ihtimalle başka bir dilden tercüme edilmiş lyricler gibi görünüyor... daha sonra bir hariçten gazel okuma durumu var hepsinde, birbirlerine diss yapıp duruyorlar.şu "benim rapim şöyle benim rapim böyle en kral benim" havaları da oldukça itici geliyor bana... beğendiğim bu yönlerine birde şarkılarındaki rapde zaten bulunan müzikal anlamdaki basitlik eklenince ortaya benim bakış açıma göre son derece yavan birşey çıkıyor.. olayın bu teknik yönlerinin haricinde ,forumlarda falan sık sık gördüğüm rap tartışmalarındaki türkçe rap fanlarının çizdiği profil gibi etkenler olunca bende ister istemez türkçe rape karşı bir önyargı oluşuyor ve arada sırada rap dinleyeceğim zamanda ister istemez tercihimi ıce cube dr dre NWA benzeri amerikan rapinden yana kullanıyorum...

niyetim kimsenin dinlediği müziği aşağılamak değil ama daha kaliteli işler varken türkçe rap dinlemek benim için zaman kaybı...

• başlıı okuyunca açaip sinirlendiydim sonra aferin dedim
  • quote:

Orjinalden alıntı: shady_tr

MTV çıkıyor diye Snoop'u Eminem'e rapçi değil diyorsunuz ya tebrikler...Unutmayın eskiden NWAler 2PAClar Biggielerde MTV'e çıkıyordu

shady_tr yapma allahını sewersen snoopun ne alakası kaldı raple,nerde 90lı yıllardaki snoopla 2000li yıllardaki snoop..O zmnlar rapper namına çok fzla kişi yoktu o yüzdn tupac ve nwa gösteriliyodu..Şimdi mtv yi açarsan ya kanye görürsün ya 50..Kaç kez wu tang göstermişler yada kaç kez bone thugs göstermşler..Mtv piyasa rapçilerinden (eminem,50,snoop,kanye) bşka bişi göstermiyo dostum..

Ve t-rapperlara sadece gülüyorm...Ne kadar lord westside la aram ii olmasada çok güzel açıklamş t-rapin ne olduğunu..Tv de her gördüğünüz soytarı hızlı konşan zenciyi rapper sanmayın beyler araştırın öyle açın bu konuyu...public enemy yi nwa yi run dmc yi bilmeyipte burda rapi biliyomşsunz gbi ahkam kesmeyin..Eminim t-rap dinleyenlerin %90 ı bunların kim olduğunu bilmiyodur..Dinleyebilirsnz t-rap saygım sonsuz ama lütfen gerçk rapi ve gerçek rapi yapanları tanımdan t-rap inizi amerikan rapiyle karşılaştrmayın...

• quote:

Orjinalden alıntı: dmc_dmx_mim

ikisinin kliplerinide seyredince kendi komik halledere sokmuş kişiler görüyorum ben,en azından ben pac a bu tarz bişeyi yakıştıramıyorum,kaplumbağa kıyafetleri falan,hadi onu geçtim how do you want it ve toss it up dahada beter değil mi.anlatmaya çalıştığım her rapper ın bu tarz noktaları var,yanılmıyorsam wu tang in grvel pit adlı parçasına çktiği klipte dinazorlarla falan yer alıyor,ilk izlediğimde şok geçirmiştim o parçayı buda bi örnek mesela,bu arada tartışmayı lütfen yanlış yönlere çekme lütfen

neyi yanlış yöne çekiyorum...ben klipten değil şarkıdan bahsediyorum...eminem in yaptığı şarkılardan bahsediyorum klipleri beni ilgilendirmiyor...

• iiide hocam temalar farklı olsada sözler aynı derece saçma ve abuk subuk ben ikisinde görebiliyorum bunu,zaten bu rapperlar arasında bi tarz gibi bişey,en azından ben böyle görüyorum,hepsi en çılgın benim gibi bi tarz ortaya koyuyor özellikle hardcore cular zaten southern i saymıyorum bile...bilmem yanlışmıyım

bu arada @outlawsinan kardeşim sözlerinde haklısın fakat eminem mtv starı olmak için uğraşmıyor,yaptığı parçalar sonucu mtv de gözüküyor zaten mtv nin göz önünde bulundurduğu sanatçılara bakarsanız yarısı maskotluk(50 cent kanye snoop) yarısıysa kendi işiyle ilgilenir em işte kendi işiyle ilgilenenlerden yaptığı müziklerin sağlamlığı bence onu bu noktaya getirdi bilmem hakverirmisin sinan dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc_dmx_mim -- 7 Ekim 2007; 20:39:34 >
  • Hani diyorsunuz ya 50 , Kanye'yi rapper saymayın aynen işte sizde Türkiye'de ki Cezaydı,Sagopaydı (eskinin en sağlam adamlarıydılar malesef) yerüstündeki bu adamları ve bunları dinleyenleri Türkçe rap camiası olarak saymayın onlar da dediğiniz gibi işte piyasa rapcisi ve özentileri sadece o kadar.Gerçekten rap yapan yeraltında çok insan var ama onları görmezden gelip Türkçe rap saçmalıktır türkçe rap dinleyenler gerizekalıdır falan filan diye söylenirseniz aynı "50 'yi dinleyip bu zencilerin yaptığı rap Türkçesinden bile kötü" mantığıyla aynı yola gelirsiniz.

Ama her ne olursa olsun (piyasadaki bu özentiler dışında) gerçekten Türkçe rap dinleyen ve yapan insanlara en azından yapmaya çalışan insanlar saygılı olmanızı beklerdim.Yok rapin evrensel olmadığını sadece amerikadaki zenciler tarafından yapılıp genler yoluyla aktarıldığı görüşüne sahipseniz orası ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda. -- 10 Ekim 2007; 22:12:50 >

• Düşmanımın düşmanı dostumdur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Archelot

Düşmanımın düşmanı dostumdur...

• Rapin R sini bilmeyen tikilerin düşmanlığı işte , takmaya gerek yok.Sadece Tiki eziklikliklerinden kaynaklanan bir düşmanlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord Westside

quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

ben rap dinlerim ama küfür eden yabancı veya yerli rapi değil.Bizimkiler salak gibi amerikan rapini örnek alırsa tabiki düşman oluruz dünyada süper rap yapan bir sürü grup var onları örnek alsın eminem i 50 cent i değil.

Al işte!!! sana ne diyelimki biz şimdi.."Salak Amerikan Rapi" ha ...Arkadaşım Rap müzik ve Hip Hop kültürü nereye ait sen onu bir öğren önce ondan sonra buraya post at...Nasıl bizim geleneksel müziğimiz varsa ( Türk sanat müziği, Türk Halk Müziği) Rap müzikte Amerikjada Yaşayan Afro Amerikan kökenli zencilerin müziğidir...sen kalkıp nasıl aptal amerikan rap i dersinki..sen şuan Türkçe rap dinliyorsan senin o aptal rap dediğin müzik sayesinde dinliyorsun..Laf olsun diye konuşmayın nolur...

ve

quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing
    Türk Rap çilerinin Amerikan HipHop ı '' işe yaramaz ve özentilik'' ile suçlamasını ben şu hikayeye benzetiyorum

Civciv tavuktan çıkmış dönmüş tavuğa bakmış ''ben bundanmı çıktım yaa'' diye serzenişte bulunmuş

Türk rap camiasındaki budalalarda bu şekilde devam ettikleri sürece asla bizim gibi neyin ne olduğunu bilen HipHop dinleyicisinden saygı görmeyecekler

Hip-Hop kültürü ve RAP müziği Amerika'da doğan bir müziktir, bu doğru. Yalnız 50 Cent'ten ve Eminem'den başka rapçiler olduğu da göz önünde bulundurulmalı.

Örnek: Pharoahe Monch, Mikah 9, Aceyalone, Diamond.D, Juju & psycho Less, Redman, Pete rock, Nas, Jay-z, Das EFX, Mobb Deep, Organized Konfusion, The Beatnuts, D.I.T.C., Extra Prolific, Group Home, Dwellas, Freestyle Fellowship, Cypress Hill, Artifacts Company Flow, Fu-Schnickens, Pete Rock & CL Smoothi, Chuck D, Ice T, L.L, Krs, Cube, Kool Keith, Rakim, Run DMC, Public Enemy, Boogie Down Productions, Gangstarr, Skinny Boys, Ultramagnetic MC's, Sir Ibu, De La Soul, Soulsonic Force, Ryhme Syndicate, Whodini vs...

Bu isimlerin yanında 50 cent ve eminem gibi tipleri zavallı olarak görüyorum. ve bunları Rapçi - Amerikan Rapçisi diye tanıyan-tanıtanları...

Not: Kalın kısmı SagopaKajmer.org dan alıntı yaptım ama hepsi bahsettiğim şeye uyan gruplar.

• güzel bi copy paste çalışması olmuş tebrik ederim bizde seni zavallı olarak görüyoruz,hemde senin gibi neden söylemeden.
    kopyaladığın yazılar hakkında bilgi edinmeni tavsiye ederim hem public enemy demişsin hem chuck d,neyse bundan sonra sanatçıları eleştirmeden önce bidaha düşün derim tabii onların fanlarınıda
  • gerçktn copy paste yaptığın belli eminim burdan jay-z den bşkasını tanımıyosn..ve bu arada jay-z,nas,redman rapperdır grup değildir...
  • copy paste yaptığını söyleyenler kendi topic lerinde ne kadar copy paste yapmışlar.kaç copy paste in var kendin say

bu arada @PesimistyleR ı tanımam etmem.sadece kendi topic inde gelip burda huzur bozmayın diyen sürekli başkalarının topiclerinde ortalık karıştırmak için elinden geleni yapıyor.ayrıca hiphop soul forumunda da dmx in albümlerini isteyen birine bütün albümler copy paste yapan da bu üstteki elemana sataşan kişi.herkes kendine baksın.milleti eleştirene kadar

ayrıca eminem eskiye göre zavallıdır.yazdığında yanlış bişey yok.Slim Shady LP den sonra eminem falan kalmamıştır kendini harcadı.50 zaten zavallı ona bişey demeye gerek yok.zavallının önde gideni.

@outlawsinan lafım sana değil..gereksiz tartışma olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 12 Ekim 2007; 14:15:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bo$$_HoGG

copy paste yaptığını söyleyenler kendi topic lerinde ne kadar copy paste yapmışlar.kaç copy paste in var kendin say

bu arada @PesimistyleR ı tanımam etmem.sadece kendi topic inde gelip burda huzur bozmayın diyen sürekli başkalarının topiclerinde ortalık karıştırmak için elinden geleni yapıyor.ayrıca hiphop soul forumunda da dmx in albümlerini isteyen birine bütün albümler copy paste yapan da bu üstteki elemana sataşan kişi.herkes kendine baksın.milleti eleştirene kadar

ayrıca eminem eskiye göre zavallıdır.yazdığında yanlış bişey yok.Slim Shady LP den sonra eminem falan kalmamıştır kendini harcadı.50 zaten zavallı ona bişey demeye gerek yok.zavallının önde gideni.

@outlawsinan lafım sana değil..gereksiz tartışma olmasın.

o dmx vakasında gerekeni ben yaptım zaten....kim copy ci kim paste ci herkes biliyo zaten forumda ama işte böyle arada sırada hatırlatmakta fayda var tabi...

• ahanda memati ile polatta gelmiş
    ben copy paste yaptığım yerde söylerim zaten dmx in disography si kendi sitesinden alıntıydı,nedeniyse bir süredir bilgisyarımın bozuk olmasıdır.efendi gibi sorun söylerim zaten,kendi ana sitesinde ki discography den daha iyi biliyordunuz,bay mükemmeller,siz ilkönce yaptığınız gafları temizleyin forumdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dmc_dmx_mim -- 12 Ekim 2007; 20:55:01 >
  • ne gafı yapmışız hadi bakalım.1 kere copy paste yaptımmı..hadi bakalım senin topic senin copy pastelerinle dolu.google dan bul bul yapıştır..temizleyeceğim yeri söyle bakalım..wu ya laf atarsın 2 gün sonra wu tang konusu açarsın..cypress a demediğini bırakmadın yok onlar da gangsta mı onlar detroitte eziliyorlar bilmem ne.kimse kaale almıyor falan gitmiş kendi topic inde bir anda cypress çı kesildin başımıza...senin gibi özenti varmıdır daha yeryüzünde merak ediyorum.hadi sen şimdi kendini sudan çıkmış ak kaşık gibi göstermeyi bırak ta bizim gaflarımızı göster.

ayrıca yukarda adama laf soktun.diyosun ya ben kopyala yapıştır yaptığım zaman söylüyorum diye.o da söylemiş ama sen laf soktun..ozaman laf yemeyi hak ediyorsun..kendi topic inde millete diyosunki topic huzurunu bozmayın.gidiyosun bütün topiclerde millete laf geçiriyosun.kendini düzelt önce.millete sataşmaktan vazgeç.git kendi topicinde kimse laf sokacaksan sok.orda uyarıp burda sataşma..zaten sen efendi olsan sözünü tutardın forumu terk ederdin.50 kere aynı şeyi yaptın.yok öyle olursa foruma bidaha girmem yok öyle yok böyle..senden bir umudum yok.artık aştın sen.copy paste yapıyosun ondan sonra birden bire milletin gözünde üceliyosun.rap senin gibilere kaldıysa yandık.senle yüzyüze görüşüp bi dünya rapçi arasında rezil etmek okadar hoşuma giderdi ki ama sen buna değmezsin.senin seviyene inmek akıllıca olmaz.milleti çok güzel kandırıyosun rap biliyorum diye.laf attığın adamların 2 gün sonra birden bire fan ı olup çıkıveriyosun.bu forumundaki insanlar neden bunu görmezden geliyor anlamıyorum.hiçbişey bildiğin yok hala neden senle takılıyolar anlamış değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 12 Ekim 2007; 21:23:41 >

• Allah rızası için biraz doğruyu söyle,sen daha dünkü çocuksun nerden biliyorsun benim ne post attığımı,attığın iftiralara dikkat et yoksa bende başlarım aynı yollara başvurmaya,zaten bir iki aydır forumdasın.lordwestside gelince ben çocuk değilim ki insanları rahatsız etmek için gidip yanlışlarını tek tek araştırayım bu onun yapacağı bir iş,ben insanları defalarca tartışmaya girmemek için uyarsamda illa gelip laf sokuyorlar.

eğer cypress hill hakkında öyle bişey dediysem senin gibi olayım
  • keşke benim gibi olsan.benim kadar rap bilgin olsa.dünkü çocuk olduğumu nerden biliyosun.tanışıyormuyuz.hadi gafları göstersene.cesaretin yokmu.istediğin yola başvur.senin gibi korkak değilim.doğruyu söylüyorum.eski başlığın silinmese tek tek çıkarır cypress ve WuTang hakkında söylediklerini buraya koyardım.madem gaf yaptığımızı ortaya sürüyorsun kanıtlarıyla açıkla.sen kimsinki sana iftira edecem.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmc_dmx_mim

ahanda memati ile polatta gelmiş
    ben copy paste yaptığım yerde söylerim zaten dmx in disography si kendi sitesinden alıntıydı,nedeniyse bir süredir bilgisyarımın bozuk olmasıdır.efendi gibi sorun söylerim zaten,kendi ana sitesinde ki discography den daha iyi biliyordunuz,bay mükemmeller,siz ilkönce yaptığınız gafları temizleyin forumdan

çevir kazı yanmasın misali...sitesinden alıntı yaptım diyorsun sana siteninde linkini koydum orda topu topu 5 albüm var...sen kalkmış adamın attığı diss i bile albüm diye yazmışsın...senin hesabına göre dmx in 40 tane albümü var...arkadaş hiçmi uyanamadın orda...bu adam kaç yaşında bu kadar albümü nezaman çıkarmış diye...yılda 5 tane albüm yapıyor o zaman bu adam...madem copy paste cısın bari onu yüzüne gözüne bulaştırma demi...

bu arada senin yaptığın gafları arka arkaya koysak istanbula 3.köprüyü yaparız ulaşım sorunu kalkar ortadan....tartışma senin göbek adın...artık her bölümde adın çıkmış...dmc_dmx deyince millet bir durup düşünüyor...

• single lar discography de yer alır bunu 5 yaşında ki çocuk bile bilir.

benle bi rap düşmanı metalciler bi cezacılar bide memati ile polat uğraşıyor başkada kimseyi bulamassınız

KG
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.