|
Bildirim
|
İmza kampanyası ile olacak iş değil bunlar. Satış rakamları önemli. Bloodlines 2 imza kampanyasını 800 e yakın kişi imzalamış. Firmanın aklında demek ki varmış Türkçe dil seçeneği.
Cyberpunk 2077 Resmi TR geliyor. Son çıkardıkları oyun ülkemizde beklentilerini karşılamış demek ki satış olarak. Bunun sayesinde de eklemişler Cyberpunk a TR desteğini. Geçen gün gördüm "RDR 2 PC'ye getirin lan. Parasını verip alalım" Diyor biri. PC duyuruldu adam 180 derece dönüp "Torrent'ten çeker oynarız 300 TL mi verecez ***" diyor. Böyle bir zihniyet var. |
Heves kaçırmak gibi olmasın ama buradan destek umuyorsanız çok yanlış yerdesiniz. Adamlar 20 lira vermemek için 20 takla atıyor hayatında çeviri yapmamış şahısları ise halk kahramanı ilan ediyor..
Türkçe olayına gelirsek bir kaç istisna yapımcı haricinde oyunlara asla Türkçe altyazı gelmeyecek arkadaşlar. Bunun için önce ortada alım gücü olan bir oyuncu topluluğu olması gerekir. Bu da biz de asla olmayacağı için pek hayal kurmanın nedeni yok.. Oyunu çıktığı gün 3 milyon satan firmalar 300-400 birime satılan 3-5k oyunu asla takmaz. 15-20 yıl sonra ekonomi vs düzelir insanlar oyun alabilirse (düzelmeyecek ama haydi düzelecek diye hayal edelim) belki oyunlara dil eklenir abartmıyorum süre aşağı yukarı bu kadar.. W3 e altyazı geldi herkes gaza geldi ama oyun çıktıktan 1 yıl sonra geldi. Hatırlatayım W2 ye de yine oyun çıktıktan 1 yıl sonra 2012 de altyazı gelmişti. Ayrıca ülke olarak fakir olmamız ve kopya kullanımı vs gibi nedenler Polonya ile benzer olması nedeniyle bizi anladıkları ve bu nedenle altyazı getirdikleri ortada..Yoksa cdprj nin Türkiye de ki oyun satışına mı ihtiyacı var Allah aşkına.. |
Ne ile ilgisi var peki? "Türg düşmanlıgı" mı? The Long Dark gibi fiyat anlamında ucuz oyunlar Türkiye'de çok satılıyor ona bir şey demiyorum, satılsın bi' zahmet. A Plague Tale: Innocence'ın inceleyen Türk kullanıcı sayısı 35, inceleme dışı satın alımlar 300'ü geçmemiştir. Oysa sadece DH'de yamasını bekleyen kullanıcı sayısı 300'den fazladır.
Ubisoft Türk düşmanı olsaydı bütün mobil oyunlarını ve R6'yı Türkçe çıkarmazdı. Türkiye'de oyun oynayan kişilerin sayısı çok fazla ama çoğu korsan kullanıcı. R6 offline tabanlı bir oyun olsaydı yine TR desteği gelmezdi. Uncharted 4, 150.000 satmış en son verilere göre. Uncharted 4, PC'de olsaydı 15.000 bile satmazdı nedenini herkes biliyor. PS Ex. oyunlarının %90'ı Türkçe çıkıyorsa bunun en büyük sebebi, korsan kullanıma kapalı olmasıdır. Birbirinizi kandırmaya gerek yok. Oyunlarını 150K satan firma Türkçe dublaj bile ekletiyor. Her şey satın alıma bağlı. Hangi PC oyunu 150K sattı da TR dil desteği eklemediler? |
İmza olayı AAA oyunlarda pek islemiyor Firma yine onceki oyunun satısına bakıyor
Yakin zamanda Animus bir anket acmisti DH den ceviri anketi ile Dh deki sayi ile animusa uye olup oy verenlerin sayisinda daglar kadar ucurum vardi demek istedigim imza isleri sadece imzada kaliyor o imza atanlarin onda biri oyunu satin almiyor bu yuzden faydasi olacagini dusunmuyorum |
Her zaman söylediğimi bir kez daha söylüyorum, Türk oyuncuların yarısı bile oynadığı oyunları satın alsa Türkçe desteklemeyen oyun kalmaz. Animus ACO'i korsan sürümde çıkarmadığı için linç yedi...
Bana kalsa -ki kaldığı durumlar da oldu- Türkçe yamaları sadece orijinal sürüme göre uyarlarım. Bazı korsanların dil yapısı orijinalle aynı olduğu için bunun da önüne geçilmiyor. Her selam veren çevirmenlere çevrilecek oyun vermiyorlar Indie yapımlar da dahil. Hatta 23 Studio gibi oluşumlar da yer yer çevirecek oyun bulamıyor. Her şey satın alıma bakıyor. Witcher 3'e 1 yıl sonra Türkçe dil desteği ekleme sebebi uygun fiyatı ve gayr-i resmi çevirisidir. Firma referansız, -tabir-i caizse ne iduğu belirsiz- grupların çevirisini kullanmayıp bir şirkete çevirdi. Vampire BM2'nin 8 dil arasından Türkçe olarak çıkması çok büyük risk. Tamamen imzaya göre eklediler sanırım. Acaba şu anki ön sipariş gelirleri çeviri giderlerini karşılamış mıdır? Sanmıyorum. Focus Home ilk defa bu ülkeye yatırım yapıyor ve giderleri gelirden büyük olursa Türk piyasasına yatırım yaptıkları için bin pişman olacak. Normalde çevirmenler, çevrilecek oyunların peşinden koşması değil de çevrilecek oyunlar, çevirmenlerin peşinden koşar. TR'de tam tersi. Sebebi "oyuna para verilir mi yha" diyen yozlaşmış parazitler yüzünden. |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İbrahim770 -- 11 Ekim 2019; 0:30:17 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafelt11 -- 11 Ekim 2019; 1:35:19 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 11 Ekim 2019; 1:50:36 > |
|
|