Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş 50 tl bir öğlen yemeği parası diyor şaka gibi gerçekten alt tarafı 50 lira diyip bu kadar küçümsemeyin hergün verginin zammın yerinde durmadığı bir ülkede yaşıyoruz.
  • Modality kullanıcısına yanıt
    50 lirayı küçümseyenler baba parası yiyen, kendi parasını henüz kazanmamış çoluk çocuk hocam. 50 lira neredeyse günlük asgari ücrete tekabül ediyor.

hepsinin hep birlikte sanki tek bir ağızdan yazdıklarından anlıyoruz ki bunlar dc den örgütlenip geliyor.
  • Birde bir kıstas belirlemişler 5 bin 10 bin liralık bilgisayarı olanlar 50 lira ayıramıyor.Sanıyorlar ki iphone alanlar gibi herkes her sene sistem yeniliyor.Adam 10 bin lira para harcıyorsa yıllarca beni idare etsin diye binbir zorluk ile taksitle alıpta o sistemi topluyor.

Buradaki asıl sıkıntı şurda 50 lira değilde gerçekten cüzi bir miktar belirlenseydi kimse ses çıkarmazdı.10 lira 20 lira neyse dersin ki bir günlük sigara parası 50 lira olmasını da geçtim birde abonelik çıkartıyorsun.Şirketleşmek istiyorsan önce insanların nabzını ölçmen gerekli alım gücünü bilmen gerekli herkes zaten maddi sıkıntılardan patlayacak yer arıyor oyunu ve yamayı alanda almayanda tepkisini dile getirdi.
  • IO kullanıcısına yanıt
    Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler

Şu karikatür halinizi çok güzel özetliyor. Bir de yasakçı orta doğu zihniyeti demişsiniz. Orta doğuda bir şeye yasal olmadığı için karşı çıkan kaç tane adam varmış? Zaten benim derdim de ülkedeki tüm sorunları yasa dışı çevirilerinin kökünü kazıyarak çözmekti. Tebrikler. Maskemi düşürdünüz.

Bu işi siz başlattınız. Siz derken şahsen demiyorum tabii ki, ücretli yama savunucularını kastediyorum elbette. Önceden paralı çeviri diye bir şey yoktu. Zaten öyle birden fazla grup da yoktu. Oyun Çeviri ve diğerleri vardı daha sonra bazı gruplar ve bağımsız çevirmenler çıktı. Oyun Çeviri'deki insanlar sürekli küfür yemekten, yamaların gecikmesi yüzünden eleştirilmekten, hakaret görmekten usanıp bu işten yıldılar. Oyun Çeviri kendi iç sorunları ve dış baskıdan dolayı yalpalamaya başlayınca başka gruplar ortaya çıkıp "biz bu işi yaparız" dediler. Ama sonra zamanla bu insanlar da anladı Oyun Çeviri'nin ne kadar zor işler yaptığını ve dediler ki "yahu bu, yapılacak iş değil. Hem 7/24 küfür yiyoruz, hem doğru düzgün yaptığımız işi kimse takdir etmiyor hem de hayatımızdan çok büyük vakitler gidiyor". Düşündüler. Sonra dediler ki "madem durum bu, en azından para ile satalım da üç beş bir kazancımız olsun en azından onunla avutalım kendimizi".

Ücretli yamalar çıkmaya başlayınca, daha önce Türkçe yama çalışması yapmış biri olarak ben de dahil birçok insan sorgulamaya başladı. "Para ile satılması ne kadar doğru acaba?" diye... Sonra onlar da bir bakıma haklı buldular sonuçta çeviri için saatlerini veriyor ve karşılığında hiçbir getiri almıyorlardı. Ama Anonymous örneğinden de görüldüğü üzere iş masumluğunu kaybetti. İnsanlar bunu gelir kapısına çevirmeye niyetlendi.

Biz de dedik ki, ya iyi güzel ama bu iş yasal değil. Benim sizin kuracağınız şirkette kazanacağınız parada ne gözüm olabilir? Biz sadece yasal değil dedik. Gerçeği söyledik. Siz bize saldırdınız yok efendim size ne zararı var ne karışıyorsunuz ne yapıyorsunuz.

Kusura bakma ben sizin gibi faydacı bir insan değilim. Bir işin yasallığına bana faydası dokunduğu kadarıyla bakmıyorum. Yasalsa yasal, değilse değil. Bunun lamı cimi yok.

En baştan yasal değil dediğimizde, "vay beleşçiler", "vay şerefsizler", "sizin için bir şey yapanda kabahat zaten" gibi hakaret etmek yerine "eyvallah haklısın ama ne yapalım" deseydiniz belki olay bu kadar büyümezdi.

Sonuç olarak karşımızda iki gerçek var:

1) Biz parayla yama doğru değil dedik ve yamayı yapan adamlar sanki bana milyon dolarlık içerik üreticisiymiş edasıyla abonelik sistemi çıkartıp milleti söğüşlemeye çalıştı mı? Çalıştı.

2) Yasal değil dedik ve şikayet edildikten iki gün sonra aynı firmanın iki yamasını birden sitelerinden kaldırdılar mı? Kaldırdılar. Hatta açıp bakabilirsin ismini vermeyeceğim bazı Türkçe yama siteleri sanırım yasal yaptırımlarından korktuklarından olsa gerek yayınladıkları yamalardaki "emeği geçenler" kısımlarını ve gruptaki kişilerin isim-soyisimlerini tamamen kaldırmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 21 Temmuz 2020; 16:30:12 >

• 50 tl bir çeviriye vereceğime ingilizce seti alır ingilizce öğrenirim daha iyi
  • Modality kullanıcısına yanıt
    1 lira da olsa yine tepkim aynı olurdu, illegal bir şeyi savunacak değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4S14N_HUNT3R

Aynen senin çok beynin var ki bu beleşci olucu diye sıfat tanımlayan çevirmenleri bu kadar savunuyorsun

Yok boyacı gönüllü yapsın yok oto yıkamacı gönüllü yapsın verdiğin örnekler bile alakasız evde oturup asosyal monoton hayatınla sana başarılar klavye delikanlısı savunmana devam et bu şekilde umarım bir gün o toz pembe hayallerin gerçek olur
    Daha senin türkçeyi anlayacak beynin yok yama çıkarsalar ne olur sana...

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Ben de kalp damar cerrahıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu almış, oyunu oynatacak bilgisayarı almış ama 50₺ az para mı rörörörörö diye sayfalarca tartışıyor DH ölücüsü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayir, bu konuda arkadaşların haklı şikayetleri var. Kimse 50 TL deyip geçmesin, olayı basitleştirmesin. Bugün 50 isteyen yarın tekel olur 150 ister. Bunları gören bir o kadar daha fiyat ister. Oyunun kendisinin 30 TL ye satıldığı yamaya 40 TL is ten mez.

Benim şikayet ile işim olmaz ama , sürecin de doğru yönetildiğini göstermez bu yaşananlar.

Ek: evet ben bir donanım haber ölucusuyum, hepinizin olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 22 Temmuz 2020; 14:28:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Nası hukukçusun sen reis oyunun dosyaları ile oynayıp üreticiye hiçbir ticari pay vermeden satışa hukukidir falan dedin beni benden aldın vallahi madem hukuki noldu niye kaldırdılar yamayı sizi kekleyip 50 tl den dolandırmak içinmi

• Buraya 10 tane çeviri grubu gelir ismini sitesini her b*kunu tanıtır reklam verir açık açık dh de o zaman aylık reklam ücreti çeksin sen git aylarca buradaki kitleye tanıt kendini burası sayesinde internette aramalarda konuların düşsün kendi kitleni yaratıcak reklama sahip ol sonra eleştiriye gelemeyince ağlaya ağlaya çeviri yok falan diyin sizi bu tanınırlıklara bu site ve üyeleri getirmişlerse bakın ahada onların emeği var burada niye kızıyosunuz üyelere

• quote:

Orijinalden alıntı: sunset58

Nası hukukçusun sen reis oyunun dosyaları ile oynayıp üreticiye hiçbir ticari pay vermeden satışa hukukidir falan dedin beni benden aldın vallahi madem hukuki noldu niye kaldırdılar yamayı sizi kekleyip 50 tl den dolandırmak içinmi
    Maşallah 2 günde herkes uzman kesilmiş burada tam bir circlejerk havası hakim. Çevirileri Txt dosyası şeklinde sattıktan sonra alanlar gerekli işlemleri yapıp oyunlarına uygulayabilir, bunun bedava vermekten bir farkı yoktur. Buna benzer bir çok durum vardır uygulamada, örneğin çözen adam diye bir site vardı, soru bankalarındaki soruların çözümlerini satıyordu adamlar, uzun yıllar boyunca bu işten para kazandılar. Siz ne kadar burada yasadışı diye ağlasanız da bu adamların kolay kolay sorun yaşaması mümkün değil. Yamayı neden kaldırdıklarını bilemem, kimsenin 50 tl vermeyeceğini anlamış olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 22 Temmuz 2020; 19:29:3 >

• Anladığım kadarıyla grup isterse yamayı çıkarabilir. Sorun yamayı ücretle satmaya çalışmalarında. Hal böyle olunca çeviri grubu konu hakkında ki tavrınıda göstermiş oldu. Para yoksa yama da yok. Gönüllü bir grup çıkar çevirir merak etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Maşallah 2 günde herkes uzman kesilmiş burada tam bir circlejerk havası hakim. Çevirileri Txt dosyası şeklinde sattıktan sonra alanlar gerekli işlemleri yapıp oyunlarına uygulayabilir, bunun bedava vermekten bir farkı yoktur. Buna benzer bir çok durum vardır uygulamada, örneğin çözen adam diye bir site vardı, soru bankalarındaki soruların çözümlerini satıyordu adamlar, uzun yıllar boyunca bu işten para kazandılar. Siz ne kadar burada yasadışı diye ağlasanız da bu adamların kolay kolay sorun yaşaması mümkün değil. Yamayı neden kaldırdıklarını bilemem, kimsenin 50 tl vermeyeceğini anlamış olabilirler.

Alıntıları Göster
    Madem hukuksal bir sorun yok kendilerine ihtarname çekilmesi nasıl oluyor. Türkiye de ki temsilci firmanın avukatı arayıp uyarmış ve ihtarname göndermiş.

İhtarname geldiği için kaldırdıklarını Multiplayer kanalının yorumcularından biri olan Orhun Kayaalp ile yaptıkları görüşmede söylemişler. Hatta o konuda ilgi belgeleri kendisi görmüş.

Yamanın ücretsiz dahil dağıtılması mümkün değil dedi Orhun. Belgelerde o bile yazıyormuş. Yani resmi olarak uyarı gelmiş yama ekibine.

• quote:

Orijinalden alıntı: yellowmoon

Anladığım kadarıyla grup isterse yamayı çıkarabilir. Sorun yamayı ücretle satmaya çalışmalarında. Hal böyle olunca çeviri grubu konu hakkında ki tavrınıda göstermiş oldu. Para yoksa yama da yok. Gönüllü bir grup çıkar çevirir merak etmeyin.
    Hayır çıkaramıyor. Orhun Kayaalp dün Multipayer kanalında açıkladı. Yama ekibinin yetkili isimlerden biriyle konuşmuş. O kişinin adını dahil veriyor. Türkiye de bulunan temsilci firmadan yamayı derhal durdurmalarını isteyen uyarı almışlar. Gelen uyarıda bedelsiz dahil yamanın dağıtımına izin verilmeyeceği söylenmiş. Yamaya ait tüm içeriklerin yok edilmesi dahil yazılı olarak belirtilmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

Alıntıları Göster
    Olay zaten export/import etmek Adamların EULA (Son Kullanıcı Sözleşmesinde) oyun dosyalarına Take Two Intractive / Rockstar Games 'ten izinsiz müdahale edilemez, değiştirilemez diye maddeler var.

Diyelim ki dediğin gibi TXT olarak sattılar, yine kanuna aykırı, bunun neresini anlamıyorsun? Telif haklarıyla korunan ve oyunu satın alarak EULA'da kabul ettiğin "Firmadan izinsiz oyun dosyalarına müdahale edilemez" maddesine aykırı davranıyorsun yine. Üstüne üstlük bunun üzerinden illegal gelir elde ediyorsun. Bir de hukukçuyum diyorsun, ne fikri mülkiyet haklarından haberin var, ne de telif haklarından. Hukuk derslerine internet kafeci Muhittin abi mi giriyor?

Adamlar modlamaya izin verseler zaten ilgili araçları, SDK'ları sunarlar. Oyunun metin dosyalarını bile korumalı, öyle çift tıklayarak, sağ tıklayıp not defterinde aç diyerek açamıyorsun. Oyun için yazılmış özel tool'lara ihtiyacın var, ki onlar da Rockstar tarafından yasaklanmış tool'lar. (En bilineni OpenIV isimli tool)

Örnek olarak soru bankasını çözen adamı vermiş Ay bana bir şeyler oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Madem hukuksal bir sorun yok kendilerine ihtarname çekilmesi nasıl oluyor. Türkiye de ki temsilci firmanın avukatı arayıp uyarmış ve ihtarname göndermiş.

İhtarname geldiği için kaldırdıklarını Multiplayer kanalının yorumcularından biri olan Orhun Kayaalp ile yaptıkları görüşmede söylemişler. Hatta o konuda ilgi belgeleri kendisi görmüş.

Yamanın ücretsiz dahil dağıtılması mümkün değil dedi Orhun. Belgelerde o bile yazıyormuş. Yani resmi olarak uyarı gelmiş yama ekibine.

Alıntıları Göster
    İlk mesajımı "bu işi gönüllü olarak yapacaksınız!1!1" tarzında yazan bir arkadaşa ithafen yazmıştım bağlam dışına çıkmasın. Bu işi yapabileceklerse her türlü yaparlar, yapamazlarsa da hiçbir şekilde yapamazlar. Dosyaları yama olarak satarsa tabii ki hak ihlali olur, benim demeye çalıştığım her şekilde kılıfına uydurabilecekleriydi. Normalde oyuna gidip bedava olarak yama yapmaları bile legal değil, bir işin çevirisi de fikri sınai hak kategorisine girer. Ama adam sana txt dosyasını rdr2 çevirisi diye satmaz da gider başka bir şekilde satar, benim sitemim para istenince ortalığı ayağa kaldıranlaraydı.

Ama yanlış anlaşılabilecek bir anlam çıkmış galiba haklısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 22 Temmuz 2020; 19:8:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: John Sheppard

Olay zaten export/import etmek Adamların EULA (Son Kullanıcı Sözleşmesinde) oyun dosyalarına Take Two Intractive / Rockstar Games 'ten izinsiz müdahale edilemez, değiştirilemez diye maddeler var.

Diyelim ki dediğin gibi TXT olarak sattılar, yine kanuna aykırı, bunun neresini anlamıyorsun? Telif haklarıyla korunan ve oyunu satın alarak EULA'da kabul ettiğin "Firmadan izinsiz oyun dosyalarına müdahale edilemez" maddesine aykırı davranıyorsun yine. Üstüne üstlük bunun üzerinden illegal gelir elde ediyorsun. Bir de hukukçuyum diyorsun, ne fikri mülkiyet haklarından haberin var, ne de telif haklarından. Hukuk derslerine internet kafeci Muhittin abi mi giriyor?

Adamlar modlamaya izin verseler zaten ilgili araçları, SDK'ları sunarlar. Oyunun metin dosyalarını bile korumalı, öyle çift tıklayarak, sağ tıklayıp not defterinde aç diyerek açamıyorsun. Oyun için yazılmış özel tool'lara ihtiyacın var, ki onlar da Rockstar tarafından yasaklanmış tool'lar. (En bilineni OpenIV isimli tool)

Örnek olarak soru bankasını çözen adamı vermiş Ay bana bir şeyler oluyor

Alıntıları Göster
    Export etmeden ekrana bakarak çevirirlerse yasal mı oluyor o zaman . Bilmediğiniz bir şey söyleyeyim, EULA gibi sözleşmelerde yazan okumadan geçtiğiniz kullanıcı aleyhine maddelerin hiçbir hükmü yoktur, yazılmamış sayılır. Ayrıca dikkat ederseniz import yasağında yamayı kurmak da yasadışı. Sorumun cevabını da vereyim kağıt kalemle elle yazarak da çeviriyi satsalar copyright infringement'dır. Hukuki derken satmak ve bedava vermek açısından bir fark olmadığını anlatmak adına yazmıştım ama önceki mesajdan bu anlaşılmıyor, düzelttim.

Konuyu ana sayfada görüp geldim, takip etmiyorum rdr2 oynamam bile, fikir belirtmek adına fansublar hakkında düşüncelerimi yazdım, çok da umrumda değil açıkçası. Gelmiş verdiğim örneği bile anlamadan cevap yazmışsın.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.