Şimdi Ara

Türkçe Yamaların Geleceğini Yok Ettiniz, Tebrikler (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
610
Cevap
2
Favori
14.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olum geçin bu işleri günümüzde 50 lira para mı la ? Yazık olmuş.Böyle büyük bir oyunun Türkçe'ye çevrilmesi kolay değil.Gönül işi falan bu işleri geçin.Para vermek istemiyorsanız ingilizce öğrenirsiniz.Kimse sizin için bedava çalışmaz.Ha bağış işine girilip ondan da kazanamıyorlarsa öyle satışa koysalardı daha iyi olurdu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ücretsiz yapanlar yapıyor. enayi mi bu adamlar yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Venomstr

Yalnız iyice saçmaladınız. Türkçe yama işlerini engellemeye kadar gitti olay. Böyle yaparsanız piyasada hiç çevirmen kalmaz. Türkçe oyun falan bulamazsınız. Kendi ayağınıza sıkıyorsunuz.
    inşallah
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raiden Shogun -- 22 Temmuz 2020; 3:9:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikaten enteresan insanlarsınız.
    Ne istiyorsunuz siz? "50-60 kişilik bir grup sürekli oyunları çevirsin, günlerini haftalarını harcasın,ben de beş kuruş vermeden bundan faydalanıyım" bu mu yani?
    Veya "Rockstarın oyununu üzerinden para kazanamazlar,bu haksız kazanç" diye mi düşünüyorsunuz?
    Yahu size ne?
    Amacınız nedir?
    Ülkede her şeyi düzelttiniz de bir bu mu kaldı?
    Rockstar Türkiye'yi takmıyor,buna karşılık bir grup çıkıyor insanlar oyundan zevk alsın diye saatler günler haftalar harcıyor,yani emek harcıyor ve bu emeklerinin karşılığını da almak istiyor.Hayır başından ücretsiz yayınlayacağız deyip sonradan fiyat koysalar yine bir parça anlayabileceğim ama daha ilk günden yama ücretli olacak demişler zaten...
    Ben ve benim gibi insanlar sırf bu yama için para verip oyunu satın almışlar.Bizim harcadığımız paraya yazık değil mi?
    Sen İngilizce oynamak istiyorsan oyna, ben parasını verip Türkçe oynamak istiyorum.Bundan sana ne?
    Bir de gidin İngilizce öğrenin diye akıl verenler var.Ben Bilkent mezunuyum oyunu da Türkçe oynamak istiyorum, sana ne bundan?
    Yahu adamlar emek harcamışlar, mesela sen evine bir eşya alacaksın, git bakalım hand-made ürünler ne kadar, alabiliyor musun? Alamıyorsun.Alamadığın zaman alana karışıyor musun?Sana ne arkadaşım sana ne? Ben satın alacağım, ister 30TL olsun ister 100TL para benim zevk benim.
    Hakikaten enteresan insanlarsınız...

• Adamlar haksız olabilir, takındıkları tavır yanlış olabilir ve ilerlettikleri süreci başarısız yürütüyorlarda olabilir.

Ama biz olsaydık ne yapardık?

7 ay öyle ya da böyle uğraşıyorsun ve para isteyince suçlu oluyorsun, hani bazıları diyor ya, "Para vermek zorunda değiliz, bu işi gönüllülerde ücretsiz yapar" , e o zaman "sende almak zorunda değilsin" zorla mı aldırıyorlar, 50₺ vereceksin deyip kafana silah mı dayıyorlar? Hayır, sorun ne peki? bazılarının boş yapmasına dolmuş insanların söyledikleri sözler ve yaşadıkları ego patlamaları mı? peki sizi ilgilendiriyor mu egoları, adamların yaptıkları iş ile kişilikleri arasındaki bağlantı nedir?

Yiğidi öldür ama hakkını ver demişler.

Yaptıkları bazı şeyler yanlışta olsa, hatalı da olsa, emeklerini zayi etmeyin, emeklerine saygı gösterin.

Onlarda beşer bizde beşer, herkesin hatası olabilir, olur ve olacaktır.

Adamlar aylardır emek verdikleri proje iptal edilince nereye öfke kusacaklarını şaşırmışlar doğal olarak.

Ama sizinde onların üzerlerine gitmeden önce, "Ulan ben olsaydım adamların yerinde, tüm emeğim çöpe gitseydi ne yapardım?" diye düşünün.

Biraz empati kurun, bu arada para için değil, dedikleri gibi Rockstar ihtar verdiğinden dolayı proje iptal edilmek zorunda bırakılmıştır.

İhtar vermelerinin sebebi ise büyük bir bilinçsiz grubun olayı ispiyonlaması ve onlarca kişinin emeğini çöpe atıp hak yeme sebebinden dolayıdır.

• Hersey para değil arkadaşım sevabına yapsınlar birazda öteki dünyaya çalışın.

Özet: yamaya para veren bizden değildir

• Türkçe yamaların geleceği tek bir gruba bağlıysa
    yok olsun gitsin!
  • Daha önce yorum yazmıştım şu 10 senelik zaman diliminde dublaj ekipleri, çevirmenler olsun. Ne kadar paragöz insan varsa hepsi battı yok oldu gitti sıra bunlarda. Eskiden bu iş zevk için yapıyordu ne bileyim gta vice city - san andreas özledim o zamanları

Edit : En kötü ücretsiz bu işi yaparsın donate koyarsın isteyen para atar aç gözlülüğe gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeçerkenUğradı -- 21 Temmuz 2020; 9:21:4 >
  • Adol125 kullanıcısına yanıt
    Ben şikayet etmedim.
    Bir baktım olan olmuş.
    Aylardır Türkçe Yama bölümüne baktığım bile yoktu.

Hiç üzülmedim...
    Çok çirkef grup idi ;)
  • yerel oyun kulübü kullanıcısına yanıt
    Ya o kadar çevirmen var, grup ile ya da bağımsız...
    Şu konu hepsine saygısızlık.

Bu ne ağlamaktır.
    Mendil verin konu sahibine.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    he ablacım he sen haklısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Evet tam olarak söylediğim şey bu.

Verilen hizmetin kalitesine göre bir bedeli olur.

Ancak onun bir hizmet olabilmesi için öncelikle yasal olması gerekiyor.

"Türkçe Yama" diye bir hizmet alanı yok. Buna olsa olsa, merdiven altı çevirmenlik denir.

Bu işte "uzman" olan zaten Türkçe yamadan para kazanma derdi gütmez (zaten yamadan kazanacağın para çok komik rakamlardır).

O yüzden ya gönüllü yaparsın ya da yapmazsın.
    Millet çöpten ekmek arıyor. Esnafın yüzde kaçı gelir giderini doğru gösteriyor? Ülkenin sorunlarını çevirmenler üzerinden mi çözeceksiniz?

Sen oyunu oynayabilmek için o Türkçe yazıya mahkumsan, sana bunu sağlayan kişiye düşman olmanın amacı nedir? Dış mihrak falan mısın

Diyelim ki senin ihtiyacın yok, bundan faydalanmak isteyen insanlara engel olunca elinize ne geçiyor?
    Bu ülkede bildiği tek dil Türkçe olan insan sayısından haberiniz var mı?

Senin başka türlü yaşayamayacağın bir oyun deneyimini sana sunuyorsa bu insanlar, neyin yasallığından merdiven altından bahsediyorsun ki?
    Piyasada çeşitli imkanlar bulunsun, isteyen kullansın isteyen kullanmasın.

Bu yasakçı zihniyet orta doğu kafasıdır.

• mechatengu kullanıcısına yanıt
    Aynen senin çok beynin var ki bu beleşci olucu diye sıfat tanımlayan çevirmenleri bu kadar savunuyorsun

Yok boyacı gönüllü yapsın yok oto yıkamacı gönüllü yapsın verdiğin örnekler bile alakasız evde oturup asosyal monoton hayatınla sana başarılar klavye delikanlısı savunmana devam et bu şekilde umarım bir gün o toz pembe hayallerin gerçek olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Bu işin yolu bellidir. Bir oyun Türkçe olacaksa iki yolu var:

1) Yapımcı, "HAKKINI VEREREK" oyununun yerelleştirmesini yaptırır

2) Gönüllü, "TEŞEKKÜR ALARAK" yama çıkarır.

Üçüncü bir yol yok. Senin olmayan şeyi satamazsın.
    Yok böyle bir şey hocam, adam istediği gibi çevirip satar, çeviri kendisine aittir. Bedava vermek ne kadar hukukiyse bu da o kadar hukukidir. Hukukçuyum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 22 Temmuz 2020; 19:5:41 >
  • Yama ucretli olur mu gonullu olmasi gerekiyor diyen arkadaslar hadi bekliyoruz sizi su RDR2 yi cevirin gönüllü,gönüllü..
    Laf değil icraat yapilsin
    Adamlar hukuku filan parcalarmislar herseyi biliyorlar
    Hadi Rdr2 yi gonullu cevirsinler bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: IO

Millet çöpten ekmek arıyor. Esnafın yüzde kaçı gelir giderini doğru gösteriyor? Ülkenin sorunlarını çevirmenler üzerinden mi çözeceksiniz?

Sen oyunu oynayabilmek için o Türkçe yazıya mahkumsan, sana bunu sağlayan kişiye düşman olmanın amacı nedir? Dış mihrak falan mısın

Diyelim ki senin ihtiyacın yok, bundan faydalanmak isteyen insanlara engel olunca elinize ne geçiyor?
    Bu ülkede bildiği tek dil Türkçe olan insan sayısından haberiniz var mı?

Senin başka türlü yaşayamayacağın bir oyun deneyimini sana sunuyorsa bu insanlar, neyin yasallığından merdiven altından bahsediyorsun ki?
    Piyasada çeşitli imkanlar bulunsun, isteyen kullansın isteyen kullanmasın.

Bu yasakçı zihniyet orta doğu kafasıdır.

Alıntıları Göster
    Yazmışsın ya "Sana bunu sağlayan kişiye düşman olmanın amacı ne?" , işte bu sürecin kırılma noktası bu sorunun cevabı.

Senin bakış açından bakılınca, bu süreci çeviri ekibi çok güzel yönetti ama insanlar durduk yere şikayet etti. Ama o iş öyle olmadı. Olayları doğru sıralama ile yorumlamak gerek.

Kimse kimseyi durduk yere şikayet etmedi, o savunuculuğunu yaptığın grup da ne oyuncu dostu ne de her şeyi doğru yapmış, süreci doğru yönetmiş bir grup.

Senin bakış açından bir örnek vereyim, Yunanlılar her 9 Eylül'de yas ilan ederler, o günü bir nevi (kendi deyimleriyle) 'katliam' günü olarak görürler. Onlara sorarsan 'Türkler 9 Eylül'de onların dedelerini katletti'. Mesela bir Ugandalı bir Yunanı dinlese Türk düşmanı olabilir, onları haklı görebilir. Ama işin aslı Yunanlının anlattığı gibi mi? Oysa aynı Ugandalı bir de bir Türk'ü dinlese, işin aslını öğrenecek değil mi? Olayın aslında 'katliam' olmadığı, Yunanlıların Türk topraklarında işgalci olduğunu ve Türklerin bağımsızlık mücadelesi verdiğini öğrenmiş olacak ve fikirleri 180 derece değişecek.

Bu çeviri grubu yöneticisi süreci çok acemice yönetti, ilkokul öğrencisi bir çocuğun bile yapmayacağı hataları yaptı, insanların aklıyla dalga geçti, yetmedi Donanımhaber'deki ana konusunda "Fiyatı Donanımhaber'deki mezarcılara mı soracaktık?" diye mesaj attı, "Forumdan gidiyoruz bütün konularımızı kapatın" diyerek trip atarak gitti, 1 gün sonra tekrar gelip konu açtı, Discord'da kendilerini eleştiren herkesi banladı, Discord'da DH'ye hakaret edilmesine göz yumdu hatta kendileri hakaret etmeye devam etti, yetmedi orada insanları örgütleyerek toplu şekilde Donanımhaber'e gönderdi eleştirenlere saldırsınlar, 'Forum Ahalisine' mezarcı, ölücü diye hakaret etsinler diye.

Karşıt düşüncede olan, eleştiri yapan insanlara yeni yeni üyeliklerle topluca bir şekilde "pis ölücü, pis mezarcı, sizin konuşmaya hakkınız yok defolun gidin (kimi nereden kovuyorsun?)" tarzı yorum yaparak, yapılmasına göz yumarak, ne elde etmeyi planlıyorlardı acaba bir cevabın var mı bu konuyla ilgili? Yine bazıları "bu iş fikri mülkiyet haklarına ve telif haklarını aykırı" derken, "gidin nereye şikayet ederseniz edin. koskoca firma 3-5 ölücünün mailini mi dikkate alacak. zaten spam'e düşecek o mailler. şikayet etmezseniz şusunuz, busunuz" diye insanları kışkırtarak, başka ne olmasını bekliyorlardı acaba? Ne yani, insanlar bu kadar hakaret ve lafı yedikten sonra "aaa tamam biz mors olduk, defolup gidiyoruz" mu diyecekti?

Olaylara keşke at gözlüğü ile tek bir açıdan bakmasanız. Yukarıda da örnekleme yaptığım gibi, sadece bir tarafı dinlersen sana ne söylenirse ona inanırsın.

Son cümlene gelecek olursak, Fikri Mülkiyet Hakları ve Telif Hakları kanunları evrensel olarak "yasakçı" bir yapıya sahiptir, bu işin fıtratında bu vardır. Bununla ortadoğu kafası ile hiçbir ilgisi yok. Sapla samanı karıştırmayın. Orta doğu kafası şöyle oluyor, bana fayda sağlıyorsa hukuka, kanuna aykırı da olsa o iş legaldir. Yani sırf siz Türkçe oynayacaksınız diye kanunsuz bir işe onay veriyor ve bunu savunuyorsanız, orta doğu kafasında davranmış oluyorsunuz.

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Ben de kalp damar cerrahıyım.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.