|
Bildirim
|
"Yazıldığı gibi okunmak" cümlesini yanlış anlamışsınız bana kalırsa. Yazıldığı gibi okunmak demek yazılan harflerin sizin fonetiğinizde okunmasıdır. Yani "A" sesi sizin fonetiğinizde "Araba"daki A gibi mi çıkıyor, yoksa "Kağıt"taki A gibi mi çıkıyor? Yoksa "Cat" sözcüğündeki A gibi mi, buralarda oluşan farklar dilin fonetiğiyle alakalı. Sizin söylemeniz gereken "Türkçe geleneksel fonetiği dışında da farklı fonetiklere sahip bir dildir." ve bu önerme doğru olurdu, çünkü yabancı kelimeler bolca var. Ancak "değildir"in "diğildir" diye okunması fonetik farkı değil, konuşurken seslerin yuvarlanması ile alakalı, hani p ile b'nin yuvarlanması gibi, diksiyon bozukluğu yani yalnızca.
|
Resmi dile bakarsan yazdığın gibi okursun onda bir sorun yok. Mesele neyi kabul ettiğinle ilgili. Konuşma dilini mi yoksa resmi dili mi kabul ettiğine göre değişir bu. Dolayısıyla çok da umurumda olması gereken bir konu veya tartışmaya değer bir şey olarak görmüyorum. Ha ama mevcut halde Osmanlıca gibi de değildir. Osmanlıca'da farklı yazar farklı konuşursun. Gerçi o da kelimenin kökenine göre değişiyor. Türkçe kelimelerde neredeyse tüm seslileri verirken Arapça kelimeleri bablara göre yazarsın. Nereden baktığına göre değişiyor yani yine. Dolayısıyla evet öyledir veya hayır değildirlik bir soru değil bu. Dilcilerin neyi nasıl kabul ettiğine göre değişir.
Bu arada bana laf atmasın ben onu blokladım demiş garibin biri. Şu lafı edene kadar aklımda zerre öyle bir düşünce yoktu, umurumda da değildi. Fakat bunu yaparsan bana da söz hakkı vermiş oluyorsun. E ben de sözümü esirgemem. Mutabasbıs, izlediği videolardan birilerini ilah haline getiren, her haltı sanki kelamullahmış gibi bir videoya bağlayan, izlediği 3-5 videodan bir halt öğrendiğini zanneden birinin beni engellemesi benim için gururdur. En azından işimi doğru yaptığımı, doğru yolda olduğumu gösterir. Ha benim adımı anmasa bunları hiç yazmaya bile gerek duymayacaktım. Fakat söz hakkım var ve kullanmak niyetinden de geri durmam. Ayrıca burası umuma açık bir mecra. Can-ı azizim isterse istediğim kişi hakkında atıp tutma hakkına da sahibim. Önce bir haddini bilmek gerekiyor. |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 10 Aralık 2018; 2:31:36 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 10 Aralık 2018; 12:45:41 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 12 Aralık 2018; 12:24:9 > |
|
|
|
|