Şimdi Ara

Turkcell 533 bin abone kaybetti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cep telefonu operatörleri arasında numara taşıma işlemi sayısı 126 milyon 534 bin olurken, sabit telefonlarda ise 1 milyon 862 binde kaldı.

AA muhabirinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de 80 milyon 117 bin 999 mobil abonesi bulunurken, 29 Mayıs itibarıyla mobil numara taşıma sayısı, 126 milyon 534 bin 177 olarak gerçekleşti.

Mobil numara taşınabilirliği hizmetiyle geçen yılın dördüncü çeyreğinde TT Mobil yaklaşık 484 bin, Vodafone yaklaşık 49 bin abone kazanırken, Turkcell ise 533 bin civarında abone kaybetti.

Mobil işletmecilerin abone sayılarına göre pazar paylarına bakıldığında söz konusu çeyrekte, Turkcell'in yüzde 42,1, Vodafone'un yüzde 31, TT Mobil'in ise yüzde 26,9'luk paya sahip olduğu görüldü.

Sabit telefonlarda 1,9 milyona yakın numara taşındı

Türkiye'de 10 Eylül 2009'da başlatılan sabit hatlarda numara taşınabilirliği uygulaması ise beklenen ilgiyi görmedi.

Bugüne kadar sabit hatlarda toplam 1 milyon 862 bin 553 numaranın taşınma işlemi gerçekleşti.

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde Türk Telekom net olarak 21 bin 188 abone kaybederken, Kobikom 14 bin 535 abone kazandı

Kaynak: Anadolu Ajansı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 4 Haziran 2019; 13:28:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kapsama farkı kapandığı sürece bu kaybetmeler de devam edecek

Eski kafalarda değişiyor yavaş yavaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar zam yapılmasına rağmen az bile kaybetmiş. Bi anda 4-5m abone kaybetmedikçe top atsan yıkılmaz, ki Turkcell'den 4-5m aboneyi çekip alacak hizmet kalitesi maalesef ki diğerlerinde yok.
  • Millet lifecell paketlerine üye olmak için çıkıp geri dönüyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Millet lifecell paketlerine üye olmak için çıkıp geri dönüyor.
    İnanın o 533 binin içinde dediğiniz şeyi 10 bin kişi bile yapmıyordur. Çünkü milletimiz lifecell’i bilmiyor, bilse bile bu yöntemi bilmiyor. Onu da bilse üşenip yapmıyor.

Türkiyedeki herkes donanımhaber üyesi değil ki teknik bilgisi olsun.

• ~Lion King~ kullanıcısına yanıt
    Bizim dairede DH üyesi bir ben varım sanırım hocam. Millet ailece sürekli çıkış, giriş yapıyor. Bizim millet fiziksel mağaza sevdiği için mağazadan öğreniyorlar. Pahalı olduğunu ben de kabul ediyorum ama en iyisi hala Turkcell. Hele kırsalda bir numara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 4 Haziran 2019; 11:57:26 >
    TİM'lerdeki çalışanlar bile söylüyorlar bende Telekomdaydım yeni Turkcell'e geçtim taahhüt bitince tekrar aynısını yapmayı düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tt boyle devam ederse tcellde kayip devam eder. Aslinda tcellin son cikardigi tarifeler gene fena değil gibi ama hala TT daha uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: SYLAS

Tt boyle devam ederse tcellde kayip devam eder. Aslinda tcellin son cikardigi tarifeler gene fena değil gibi ama hala TT daha uygun.
    Yok hocam inan daha iyi olması gerekirdi.

Turkcell tarifelerini ve ek kampanyalarını biliyorsundur yakından takip ediyorum. Platinum tarifeleri zıvanadan çıkarttı. Hiçbir esprisi kalmadı. (platinum yeni abone faydasını iptal ettiği için)

Keza Lifecell'de eski Fırsat 5GB ve 7GB yerine Ekstra ve Maksi tarifeler çıkarttı. Fırsat 5GB iken 3GB haydi gelden veriyordu, şimdi onu iptal ettiler direk 8GB veriyorlar. Fiyatıyla oynamadılar sabit tuttular, ama umuyorum ki haydi gel kampanyasını birşekilde devam ettirip ek fayda çıkartacaklar.

Şuan Süper Hediye kampanyası biraz işe yarıyor, onun haricinde tüm tarifeleri çöp durumda. Yeni tarifelerle verdikleri faydaları baya bi azalttılar. Temmuz sonu gibi ben ek kampanyalar bekliyorum, eğer bu şekilde giderse bi 500bin abone daha kaybeder gibi.

• İlk yazıya bu verileri gösteren görsel yada BTK sitesinden link ekleyebilmeniz mümkün mü? Yazılanlar önemli göstergeler ama Turkcell'e kaç bin abone gelmiş kaç bin çıkmış,Turk Telekom Mobil'den kaç bin abone gitmiş kaç bin gelmiş,Vodafone'den kaç bin gitmiş kaç bin gelmiş. Giden ve gelen rakamlarında her üç operatörü dikkate alarak bir analiz yapmak lazım.
    Turkcellde kayıp çok olsa da kampayanlarla hediyeleri arttırsa da Turkcell kullansak keşke. Ufak bir uyarı bile haydi geldeki hediye interneti arttırmalarını sağladı mesela. Surpriz nokta internetini de haftalık yapsa,salla kazanı biraz değiştirse abone bunu değerlendirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emekli Komutan

İlk yazıya bu verileri gösteren görsel yada BTK sitesinden link ekleyebilmeniz mümkün mü? Yazılanlar önemli göstergeler ama Turkcell'e kaç bin abone gelmiş kaç bin çıkmış,Turk Telekom Mobil'den kaç bin abone gitmiş kaç bin gelmiş,Vodafone'den kaç bin gitmiş kaç bin gelmiş. Giden ve gelen rakamlarında her üç operatörü dikkate alarak bir analiz yapmak lazım.
    Turkcellde kayıp çok olsa da kampayanlarla hediyeleri arttırsa da Turkcell kullansak keşke. Ufak bir uyarı bile haydi geldeki hediye interneti arttırmalarını sağladı mesela. Surpriz nokta internetini de haftalık yapsa,salla kazanı biraz değiştirse abone bunu değerlendirir.
    Hocam milliyet.com haberiydi. O da Anadolu Ajansına dayandırmış. Anadolu Ajansı’da BTK’dan derlemiş.

Yani kaynak BTK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 4 Haziran 2019; 13:29:29 >

Turk Telekom 484bin abone kazanmış,Vodafone 49bin ??
    Bu fark çok fazla,bir yanlışlık olmasın. Ayrıca Turkcell kaç bin kazanmış bu yok. Turkcell hep kaybeder ama hep de kazanır,yani giden de fazla gelen de fazladır.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Soyle ses getirecek tarife çıkarsa patlama yapar aslinda. Mesela 2 sene filan once vodafone mega tarifeler yapmisdi 2gblik 15 3gblik19 tl idi ve bayagi abone topladi forumdada.

Platinumlara yeni guncelleme sart en azindan bazi uygulamalari sinirsiz vs yapabilseler keske.

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    bu kazık fiyatlarla vodafone'a geçmek şart olucak gibi

• TT varken vodafoneya geçmezsin yaa
  • AMC kullanıcısına yanıt
    "Turk"cell'den araptelekoma geçmek mantıksız olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 4 Haziran 2019; 15:11:11 >
  • Türk telekom arapların değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMC -- 4 Haziran 2019; 15:11:58 >
  • AMC kullanıcısına yanıt
    vodafone yavaş ama en azından dehşet ucuz
    Turkcell en hızlısı ve en pahalısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 4 Haziran 2019; 15:12:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

bu kazık fiyatlarla vodafone'a geçmek şart olucak gibi
    Mevcut fiyatların zaten saçmalık abidesi olduğunu her zaman dile getiriyorum.

GNC tarifeler, Platinum tarifeler ve Turbo tarifelerin yanına yaklaşılmıyor. E günümüz ekonomik durumunu da göz önünde alırsak alternatifleri değerlendirmek kaçınılmaz oluyor.

Ama şundan emin ol hem TT hem de Vodafone, öyle bir an geliyor ki "LANET OLSUN, KEŞKE TURKCELL'DE KALSAYDIM/KULLANSAYDIM" dedirtiyor.

Kimse boşyere öyle böyle demesin, diğer 2 operatörün hala şehir merkezlerinde ciddi problemleri var ve Turkcell'de bunun farkında olduğu için saçmaladıkça saçmalıyor.

Konuda ki abone kaybı da bu fiyat artışlarını artık hazmedemeyen, alternatiflere yönelen kitle oluyor. Turkcell bildiğinden şaşmaz, fiyatları düşürüp kaybettiğini geri kazanmak için uğraşmaz. Zaten hali hazırda ki abonelerden dünyanın parasını kaldırıyor.

Sağlam bir Turkcell kullanıcısı olarak ne istediğimi ve ne aldığımı biliyorum. Turkcell'i bırakıp gitsem TV+, Lifebox, BiP, Dergilik gibi ekstra faydalardan olacağım. Bunun üzerine doğru düzgün çekim/hız değerleri olmayacak. Bir yerde iyiyse 2 yerde kötü olacak. Bu gibi sorunları anlatabileceğin ve destek talep edebileceğim adam akıllı bir müşteri hizmetleri desteği olmayacak ve en önemlisi HD görüşme imkanım olmayacak.

Son olarak sana önerimse Vodafone yerine Türk Telekom'a yönelmen. En azından birşeyler yapmaya çalışıyorlar, sende kullanıp faturanı ödeyerek katkıda bulunabilirsin. Vodafone'da öyle birşey yok, kendini geliştirmek için kılını kıpırdatmıyor. Sadece ver yiyeyim.

Her zaman sana doğru düzgün hizmet vermeye çalışanı destekleyeceksin. Türk Telekom yakın zamanda bölgeme baz istasyonu dikecek, sırf bu yüzden 2 hattımı da iptal etmiyorum ki bir katkım olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 4 Haziran 2019; 18:17:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.