Şimdi Ara

Turkcell Çekmeme Sorunu Hk. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 yerde kötü olur eyvallah, 3 yerde kötü olur eyvallah.

Aga sen biraz fazla uçtun yani, koskoca Rize'de Turkcell süründürüyor diyorsan. Aynı @krkmz1666'ın Turkcell Bursa'da çöp dediği gibi.. Ama tabi buna rağmen sokak sokak dolaşıp Turkcell'in Sürpriz Nokta GB'larını da toplar..

Turkcell dediğin gibi kötü olsa bu kadar veri kullanamam.

Turkcell Çekmeme Sorunu Hk.

Akşam işe gideceğim mesela 8-10 farklı lokasyondan tek tek hız testleri yapıp buraya atacağım.. Bakalım gerçekten 4.5G'si gerçekten süründürüyor mu..

Belki o testlerden sonra dersin ki "doğru benim lokasyonlarımda kötü, genel olarak kötü değilmiş."

Kaldı ki forumda konularda da hangi operatörün şebeke ile ilgili ne derece şikayet edildiğini görüyoruz.

Yiğidi öldür hakkını yeme..

Burada şebekeyle ilgili sıkıntılar bence yazılmamalı bile, çünki bu biraz lokasyonla alakalı. Sende iyiken bende kötü olabilir, bunu sebepleri belli. Ya istasyona uzaksındır ya da istasyon yoğundur. Bu durum bir operatörü dediğin gibi çöp yapmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 31 Aralık 2019; 15:45:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Ben uçmadım, olanı söylüyorum. Mahalle mahalle ilçe ilçe dolaşıp speedtest yaptım. 10 mbit'in üstüne bir tek köyde çıkabildim.
    Sizin bulunduğunuz bölgede hızı iyi diye genelleyip turkcell hızlı diyemem, maalesef bölgemde gittğim çoğu yerde en düşük hızları turkcell hat veriyor. Batıdaki büyükşehirleri çok bilmiyorum, istanbula toplasam 5 kere gitmişimdir ancak. Ama doğu şehirlerine göre baya bi daha hızlıydı turkcell. He birde dediğim gibi bayburt tunceli yalova bilecik gibi nüfusu çok az olan illerde turkcell ile yüksek hız alabildim.
  • Ben yine de söylüyorum dediğin gibi genele vurulamaz.

Mesela Vodafone için kötü desen anlarım, çünki aldığı frekanslar ve yaptığım yatırım belli. Bu yüzden hızları diğer ikisine göre daha düşüktür, yani biraz genellenebilir.

Ama hem Turkcell hem TT için bazı lokasyonlarda alınan düşük hızlardan dolayı genel olarak kötü denemez.

Turkcell içi bir test mesela.. Aynı lokasyon farklı saatler..

Şimdi bu farktan dolayı Turkcell çöp mü oluyor? Bu durumun açıklanabilirliği var, yoğunluk..

Dediğim gibi akşam baya bir test yapıp buraya atacağım, baya bir GB'a mâl olacak fakat en azından aklında ki Turkcell çöp algısının değişmesine ve evet benim buralarda kötüymüş dedirtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 31 Aralık 2019; 16:2:41 >

17 gb speedtest mi

• __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Biraz abartıyorum ama seviyorum test yapmayı reis napim

Türkcell her yerde yoğun artık üstüne superbox geldi, onu kullananlar da ayrı rezil oluyo. Buna rağmen 5g geleceği için 4g üzerine herhangi bir yatırım yapmamalarını da anlıyorum. Ama kesinlikle eskisinden kötü türkcell buna çok çok çok eminim.

ben de ilk geçtiğimde falan çok yapıyordum yüksek hızları görmek hoşuma gidiyordu ama bu ay 58 gb da sadece 512mb speedteste gitmiş

Bi kaç test paylaşta görek reis

benim öyle çok abartılı değil ama biraz azalma ben de gözlemliyorum sanki

7 kat aşağımda oturan akrabamın evinde speedtest yaptım
    Garip bir şekilde ben en üst kattaki evimde 1 mbit dl alamazken onun evinde yaptığım test sonucu böyle

Azalma değilde ciddi bir düşüş var zaten, bu bariz belli. İnkâr eden de yok ama bunu bence belli başlı sebepleri var.

Kesin birşey söylenemez ama ciddi bir geçiş var Turkcell'e, özellikle ilk aya özel 20-30GB hediyesi, ücretsiz gb kampanyaları vs baya fazla. E superbox faktörünü de eklersek kapasiteler artık yetmiyor. Ha bu durumda patır patır tüm istasyonlarda kapasite arttıramaz, bu bir süreç. En azından elde imkanları var. Bu sorunların 26 eylülden sonra coşmasıda inkâr edilemez.

Kendi açımdan bakıyorum rahat rahat 1080p video izleyebiliyorum, twitch, tv+, beIN, netflix gibi rahat rahat kullanım yapıyorum.

• Benim gözlemlediğim kadarıyla download ile upload arasında ciddi bi fark varsa bu istasyonda ki yoğunluktandır. Upload 27 verirken 4mbps download vermesi yoğunluk olduğunun kanıtı bence.

Eminim daha sakin saatlerde o testi yapsan hızlar daha iyi olacak.

+ hangi bandlara bağlanıyor. Band 3 + band 20 + band 7 gibi birleştirmeyle o kadar düşük hızlar zor biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 31 Aralık 2019; 17:20:37 >
    Sabaha karşı 12 mbit gördüğüm oldu. Daha yukarısına 1.5 yılda 1 kere çıktım tam kaç mbitti hatırlamıyorum ama 20 civarı birşeydi sanırım.

Banda nerden bakılıyor ?

• Cihazın samsung'sa *#0011# tuşlayarak bakabilirsin.

Benim evde sadece band 3 var mesela.. Tek başına band 3'ten yayın yapıldığı için özellikle akşamları ekstra düşüyor. Talep açtım band7'yide ekleyecekler ama kimbilir ne zamana..

Ayrıca cellmapper uygulamasınıda indir bak bakalım baz istasyonuyla aranda ne kadar mesafe var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 31 Aralık 2019; 17:52:20 >

Yok hocam samsung değil.
    Cellmapper uygulaması gözükmüyor appstore da kaldırıldı mı acaba ?
  • Gp'de var onu bilemiyorum.

Köyden s7 edge'i alınca bakarım artık.
  • Testleri yaptım, yaklaşık 3GB'a mâl oldu ama olsun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.