Şimdi Ara

Turkcell garip sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell de birkaç gündür garip bir sorun yaşıyorum. Sabahtan akşam 7 ye kadar 150- 200 mbps hız aldığım yerde akşam 8 den sabah saatlerine kadar bütün hız testi uygulamalarında 10 mbps i zor görüyorum. turkcell tv+ vs da donuyor. Ama google playden saniyede 10-15mb ile indiriyor. Yaklaşık 80 mbps e tekabül ediyor bu hız. Paketim lifecell bununla alakası olabilir mi bilmiyorum. Vpn vs denedim sonuç aynı google play ve bazı siteler çok hızlıyken hız testi uygulamaları ile turkcell uygulamaları çok yavaş. Mh aradım hızınız 2mbps den fazla sorun teşkil etmiyor dedi. Lifecell le alakası yoktur dedi. Tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 14 Temmuz 2019; 23:6:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• O gösterdiği 10 -15 MB iniyorsa 80 i de geçiyorsundur

Zamanında 1 mbps normalde onlar için

İnterneti bilgisayar paylaşıp deneme şansınız var hız testinde

Akşam yoğun saatlerde sorun olmasın diye hızı sınırlıyorlar dicem de 10 mbps ye kadar düşürmenin mantığı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız kısıtlaması yapılan bir pakette değilseniz böyle bir sorunu yaşamamanız gerekir.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Paket lifecell hoş geldin 5 gb. Kısıtlama olarak öncelik olayı var ama bukadar düşürmemesi lazım. Mh takmadı bile durumu.

• Paket detaylarında bu kısıtlamadan bahsediyor mu?
    2.öncelik olduğunu söylüyor paket detayında. Max hız 4.5g de 100 mbps diyor.

• @sis651 de lifecell kullanıyor, konu hakkında detaylı bilgi paylaşacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hız sınırı olsa 180'leri görüp, sonra aynı yerde 10 görmezsin.

Bence istasyona birileri fena çöküyor, başka açıklaması yok bence.
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Hocam sıkıntı sadece turkceell uygulamaları yavaş
    Youtube google play sorunsuz. 1080 p normalde 7-8 mbps ile hiç kasmadan izletmez mesela. Tv+ ihtiyaç burda tv yok kullanamıyorum çıldırttı beni.

• Mh dediğine takılma sen. Twitter'dan şu şu saatler arası hızlar düşüyor falan de bi baksınlar.

Öyle iş olmaz, uzun süre vakit geçirdiğin yerlerde bu hızlarla cebelleşmek sıkıntı.

• Ben de TV+ sık kullanıyorum. TVplus sıkıntılı. Hızım en az 80-90 mbps iken de sıkıntılı. Uygulamaya has bir yavaşlık ve takılma var. Bazen beni de çıldırtıyor. O an telefon her yerde akıyor ama TVplusda randıman yok.

• Hız testinde de aynı zamanlamayla aşırı bir düşüş olması kafama takıldı

• Sanırım son 2 haftadır o sorun var. Bağlantı hızı gayet iyi olmasına rağmen şak diye yayın duruyor, durdur - devam et yapınca düzeliyor.

Şu film kiralama olayını yaparken ne yaptılar bilmiyorum ama ondan sonra böyle oldu. Talep açmak lazım, farkında değiller bence.

• Yalnız şunu da kabul etmek lazım,TV yayınını youtube video ile bir tutulamaz. TV yayını kalitesi sadece bağlantı hızıyla alakalı olmaz,başka etkileşimler de önemli. TV yayını izlemek youtube video izlemeye göre zaten daha zordur. Bence TVplus güncellemelerden sonra sıkıntı arttı. 3 ay önce daha akıcıydı. Benim işime yarıyor şahsen,çok da data harcamıyormuş açıkcası. TVplus'da 5GB hediye beni 10 gün idare ediyor rahatlıkla. Sürekli açmıyorum zaten. Kaçırdığım bir yayın varsa birkaç saat geri alıp izliyorum. TT Efsane 20GB taahhutü bitsin,40 TL'den düşüğe vermezlerse şu 59TL 15GB gibi bir kampanya devam ederse taşıyacagim Turkcell'e.
    Sıkıntım Turkcellde twitter yavaş,Telekom iyi. Turkcell 2GB twitter yönüne hediye veriyor,sanırım hız kısıtlaması var bu 2GB için. 2GB bitince de hız yükselmiyor. Bu durum beni sinir ediyor.

• Şuan il dışındayım tv+ çok işimi görüyor özellikle haber izlerken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DC74C27F3 -- 15 Temmuz 2019; 19:27:55 >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    Twitterda saatlerdir cebelleşiyorum. Bugün 4.gün ve yine aynı saatte radara girdim. Twitterdaki ilgililer okuma sıkıntılı sanırım. Aynı şeyi kaç kere yazdım hızınız ortalama üstü diyip duruyor. 7 mbps ortalama üstüymüş 4.5gde. Hadi onı geçtim neden saat 21 de 180 mbps iken 21.14 de 7 mbps e düşüyor diyorum talep açın diyor dijital operatörden. Dijital operatör de beklenmedik sorun oldu şuan işleminizi yapamıyoruz diyor. İyi sövdürdüler akşam akşam

• Siteye giriş yap oradan şikayet talebi (en altta) oluştur, en sağlamı bu.

Bölgesel sorun. Ya baza çok ciddi şekilde yükleniliyor, ya da yüklenme esnasında Lifecell önceliği düşük olduğu için hızı fazla düşüyor. Bölgede SuperBox aboneleri çok yoğun olabilir mi diye düşündüm. Yoksa sabaha kadar hızın düşük olmasının bir açıklaması yok. Ramazan'da değiliz ki millet sabaha kadar otursun gece. 19 - 24 arası normal görürüm hız düşümünü ama çok daha ötesine geçmesi garip. Bir tek yoğun SuperBox kullanımı aklıma geliyor.

Gerçi bağlı olunan baz istasyonuna ve değerlerine bakmadan konuşmak da çok doğru değil.

Turkcell garip sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 16 Temmuz 2019; 2:1:1 >

• sis651 kullanıcısına yanıt
    LİFECELL de paket bazlı hız kısıtlaması var mı? Onunla alakalı olabilir mi acaba?
    Öyle bir kısıtlama ile alakalı değildir fikrimce. 100 Mbit kısıtlamasını bile uygulamıyor Turkcell. Öncelik var. Daha yüksek öncelikli kullanıcılar şebeke kaynaklarından daha fazla ve öncelikli yararlanır. Arkadaşın durumun öncelik meselesinden oluşması için tüm Turkcell kodamanlarınını o bölgeye toplanmış olması gerekli. Diğer kullanıcılardaki performansa da bakmak gerek. Farklı paketlerde hız yüksek ama onda düşük ise paket ile ilgili bir şeyler söylenebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.