Şimdi Ara

Turkcell hotspot açıldığını nasıl anlıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bu konuyu merak ediyorum. Networkçü arkadaşlar özelden yazabilir mi? Belki buraya yazdırmazlar çünkü hiçbir yerde bilgi bulamadım.

• Turkcell'in neyi nasıl yaptığını anlayabilen adam şuan maaşlı çalışanıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anladigim kadariyla biz hotspot acmak istersek operatore talep gidiyor operator onay verince interneti paylasabiliyoruz teknik kismini bilmiyorum ama abdde sinirsiz internet veren gsm operatorleri hotspot actirmiyor , orada mantikli adam sinirsiz interneti tum binaya dagitmasin diye ama bizde zaten kus kadar paketler birde hotspotu kisitlamaya calismalari sacmalik

• Tls ile ilgili.telefonda tls degerini rootla degistirip hotspot acilmamis gibi gosterilebiliniyor.internetten baoarsan bulursun

• 2 yöntem var diye biliyorum, sim ayarlarında telefon apn si ile hotspot apn sini farklı yaparlarsa direk anlar ve en basit yöntemdir, siz bunu değiştirip telefonunun mobil veri apn sini hot spot apn sine yazarsanız anlayamaz, sim ayarlarında bu menü engellenmiş ise jailbreak yada root izni ile işlem yapmanız gerekir. Ancak turkcell bu işten ciddi para kazanmayı kafaya koyduysa bununla uğraşmaz direk tcp/ip paketleri üzerinden anlamaya çalışır, normal koşullarda atıyorum sizin telefon 60 cihazdan geçip turkcell üzerinden internete ulaşıyorsa hot spot açıldığında 61. noktadan sonra internete erişir, bu yüzden mobil cihazın çıkışa kadar geçtiği ünite sayısı + 1 olan durumları takip edip networktü sürekli tarayarak durumu tespit edebilir, bu işlemden kaçış olacağını sanmıyorum.

Amerikada çok uygulanan bir yöntem bu hotspota sınır ek ücret, amerika forumlarını takip etmek okumak lazım, alternatif yolları bulmak için vakit olduğunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaart -- 11 Şubat 2019; 9:58:32 >

• farklı yolları varmış, genelde eğer cihaz Windows updatee baglaniyorsa örneğin veya internet tarayıcısindaki user agent mobile yerine desktop ise telefondan değil bilgisayardan bağlandığını düşünüyorlarmis veya yukarıdaki arkadaşın dediği gibi geçilen router sayısı ile de (TTL değerinin değişimi üzerinden) tespit mumkunmus başka yollar da mevcut:

Android Enthusiasts Stack Exchange
    How can phone companies detect tethering (incl. Wifi hotspot)
    https://android.stackexchange.com/questions/47819/how-can-phone-companies-detect-tethering-incl-wifi-hotspot

• hotspot açınca senin telefonun x ip ile bağlanırken hotspota bağlı cihaz y ip sine bağlanıyor. iki farklı ip açıldığı için görebiliyorlar sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu durumdan dolayı direk algılamıyor, sonuçta telefon routing yaparak bilgisayara sanal bir ip veriyor, bilgisayarı hot spot ile yayın yaptığında 10 ile yada 192 ile başlayan sanal bir ip verir, şebekede telefonda bilgisayarda aynı ip olarak görünür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maaart

bu durumdan dolayı direk algılamıyor, sonuçta telefon routing yaparak bilgisayara sanal bir ip veriyor, bilgisayarı hot spot ile yayın yaptığında 10 ile yada 192 ile başlayan sanal bir ip verir, şebekede telefonda bilgisayarda aynı ip olarak görünür.
    hayır wan ip farklı oluyor, şimdi tam bilgili değilim ama ip gösteren bir sitede wan ipleri farklıydı diye hatırlıyorum, yanlış da olabilir.

• hem hayır hem evet, hot spot ile bağlanınca hem telefonda hem bilgisayarda ip adresi gösteren sitelere girdiğinizde aynı wan ipsini görürsün.
  • @maaart arkadaşımız açıklamış aslında yüzeysel olarak. Bu işin IP'yle falan alakası yok. Senin telefonundan giden sinyaller mikrosellerden makrosellerden vs. (kısaca baz istasyonlarından) geçiyor ve sonunda ulaştığın sunucudan tekrar aynı yoldan geri dönüt alacaksan aynı yollardan geri dönüyor. Senin olduğun yeri istese bir kaç cm oynamayla bulabilecek milyar dolarlık şirket Turkcell'e de senin sinyalinin geçtiği her aletin bir nevi kodu ulaşıyor. Orada "olağan dışı" yani bir başka telefon gördüğü anda hangi telefonmuş bu bakalım diye girdiği anda "Mehmet's iPhone" görünce patlatıyor Mehmet'in faturaya.

Bu Android telefonlarda bir kaç acemi işlemle çözülür , iPhone'larda ise biraz daha zor gibi geliyor bana (kapalı sistem yapısından dolayı). Ama en rahatı hattını taşıtmak , istediğine açarsın öyle cartmış curtmuş uğraşmazsın.

• Önceden hotspot internet paylaşımında paketteki uygulama haklarını da kullanabiliyordun sanırım, örneğin tv+ paketin var, bilgisayarda da tv+ sitesinde girip TV izlemeye başlatınca paketten düşüyor. Az önce denedim olacak mı diye normal paketten yedi :) herhalde hotspot sınırlaması da bunun içindi..

• TTL üzerinden alıyorlar ama şu an Hotspot ücretli olmamasına rağmen apaçık hız sınırlaması var. Yaklaşık 8-10 mbps dolaylarında kalıyor cihaz farketmeksizin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.